ОКТОМВРИЙКИ - Тема 17

• 28 409
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
Честито и от мен на White Orchid и Igeorgieva!
Cveti_Lazar, днес като ходих на запис на тонове ми измериха и кръвното - оказа се високо, без малко да ме приберат в болница. А съм по принцип с ниско  #Crazy

# 301
Юхууу, честито ново бебе!
Да сменяме заглавието на Септемврийки? Laughing Laughing
Аз, да ви кажа, нямам нито контракции, нито знаци, ни-що, накрая ще остана сама да си пиша в темата Joy

# 302
Eee, sol y arena, чакай, къде си се разбързала, имаш мнооого време Wink
Честито на White Orchid и Igeorgieva. Да са здрави и бързо изписване   bouquet

Аз утре съм на преглед, нищо чудно да е последният, знам ли...
Имам проблем, който не мога да го опиша и да потърся инфо в нета, но от друга страна е по-добре. Ще видим утре компетентното лице какво ще каже, дано всичко е наред  Praynig
Иначе нямам контракции, но ниско долу има напрежение и вървя трудно, сигурно нещо с таза.
Много ме мързи, никъде не ми се разхожда.
Чакам....
Много ми е интересно какво ми подготвила съдбата, по принцип чакам пълнолунието, но ще си проличи Peace

# 303
Честито и от мен на White Orchid и Igeorgieva!
Cveti_Lazar, днес като ходих на запис на тонове ми измериха и кръвното - оказа се високо, без малко да ме приберат в болница. А съм по принцип с ниско  #Crazy

И аз имам проблем с кръвното а по-принцип е нормално и до преди няколко седмици си беше 120/80 ама.... предписаха ми някакви хапчета да пия 3 пъти на ден но аз взимам само по 1 и си пийвам повечко подсладено каркаде, никак не е приятен този проблем при положение , че си умирам за солени нещица и едва издържам  Laughing Laughing Laughing.

# 304
White Orchid i Igeorgieva, честити бебчета! Да са Ви живи, здрави и само усмивки да ви носят! Бързо възстановяване! Hug

# 305
  • София
Честит Лазар на lgeorgieva Simple Smile Бързо да расте и да я радва много!
Бързат ни момченцата наистина Simple Smile

Тоновете днес бяха чудесни, бебето си е все така дребничко, но поне расте, сега на 2 400 гр го оцени ехографът. Още поне седмица-две трябва да чака Simple Smile

# 306

Много ми е интересно какво ми подготвила съдбата, по принцип чакам пълнолунието, но ще си проличи Peace

... а каква връзка има пълнолунието?

# 307
White_Orchid, igeorgieva, бъдете здрави и да се радвате много на малките момченца!!! Бързо възстановяване!!!
 Heart Eyes Аз днес излязох, без да имам намерение да купувам нищо, купих си нещо непредвидено и вече взех сама да се смея, като прочетох темата. А утре ще си взимам нов телефон, чанта за родилното, хавлии за мене и бебо, така че не знам какво ще заваря като вляза.
Тия момченца много бързат бе ooooh! Crazy
Хора, някои от вас казват, че е безкрайна тая бременност, обаче на мен ми мина много бързо и даже искам още месец-два, не съм се настроила Laughing Mr. Green
sol y arena, никакво име няма да сменяме Joy Айде болшинството да почакаме Crazy
Херцогиньо, при тебе понеже е тежката артилерия, ако много държиш, ще пазарувам за теб, но според мен стискай зъби още малко. Party

# 308
А утре ще си взимам нов телефон, чанта за родилното, хавлии за мене и бебо, така че не знам какво ще заваря като вляза.
...
Херцогиньо, при тебе понеже е тежката артилерия, ако много държиш, ще пазарувам за теб, но според мен стискай зъби още малко. Party

Херцогиньо
, подготвяй направо багажчето за утре Laughing Wink

# 309
Ами по пълнолуние уж се раждат повече бебета.
Аз съм родена по пълнолуние, уж и аз ще родя тогава.
КОгато усетиш първите движение уж на тази дата ще родиш. Аз май ги усетих към 20ти, 21и и т.н., точно тогава е тази фаза, но да видим де.
Беше дискутирано някъде преди месеци и от там го запомних.  Peace

# 310
оххх, вече се вкарвам във филм....
Miss M, като гледам нашите термини са близко...
А пък аз съм си и с контракции тези дни, разстройство + гадене .....
svetlina* има планове да пазарува, сега и ти с това пълнолуние ме разби  smile3503 smile3503

# 311
Ехе, колко хубаво, да са ни живи и здрави новите попълнения бебчовци  Simple Smile

Аз сутринта бях на преглед където ме следят по ЗК. Имах си малко разправии и на всичкото отгоре се разминах с шефа на клиниката. Но при следваща възможност ще се срещна с него. Първо леко се направиха на ударени и рекоха, че ще ми направят само преглед. Аз си настоях, че съм за изследвания и си ги искам. Те рекоха кръв и урина, но аз настоях и влагалищен секрет да ми вземат. Е взеха ми с неохота Simple Smile

Обаче като се стигна до направленията ударих на камък. Първо направление за тестване за алергии опитаха да ми обяснят, че не се дава и че такова тестване могат да ми направят само там, където ще ме оперират. Въпреки опита ми да обясня, че нямам никакво намерение да ме оперират, но тези тестове за алергии са задължителни в случай, че се наложи спешно секцио, пак не срещнах никакво разбиране. Само да поясня, че предния път ме тестваха два пъти - веднъж в началото на бременността поради предстояща операция, която се отложи и веднъж в 9ти месец.

Второто направление, което поисках е за очен лекар. Казаха, че трябва да си го взема от личния лекар. Аз кротко им обясних, че те ми следят бременността и че именно те трябва да ми го издадат, а не личния лекар и че това ми го е обяснил точно личният ми лекар. Отговора беше "Вижте, личните лекари при всички случаи разполагат с повече направления, отколкото ние." и не получих заветното направление. Това е пълен идиотизъм! От тях не съм получила нито ЕДНО направление. За какво си ги пазят?! Да не говорим, че за мен е изключително важна да отида на очен лекар - имам висок диоптър, астигматизъм, кривогледство. Важно е да ми проверят налягането!

Отделно за да взема направление от личния лекар трябва да отида в съвсем друг квартал и да вися в поликлиниката с всички болни! Добавям и това, че имам писмен отговор от НЗОК, че тези две направления (да за тестването за алергии МОЖЕ да се издаде, въпреки, че друго ми обясниха) се издават именно от следящият не през бременността АГ специалист! То реално и там където ме следят се съгласиха, че те трябва да ми го дадат, но ми го отказаха Crazy

Следобед пък бях на преглед на частно - при доктора, при който смятам да раждам. Той рече, че бебето отговаря на 40седмици и 4дни, а до термин имам още почти три седмици  Grinning Искаше да насрочим дата за секцио, но аз все още настоявам за нормално раждане. Разбрахме се да изчакаме до другия вторник и тогава да решим. И междувременно беше "много мил" опитвайки се да ме навие за секцио, питайки ме "Ти в профил в огледало виждала ли си се? Приличаш на ледоразбивач. Много е голямо това бебе."

Та така с мен днес. Надявам се бебето да устиска и преди понеделник да не тръгва. Планирала съм до тогава да съм максимално готова с пренарежданията и въобще цялата подготовка Simple Smile

# 312
  • София
svetlina* има планове да пазарува, сега и ти с това пълнолуние ме разби  smile3503 smile3503

Mr. Green Mr. Green Joy Joy Joy Аз имам пове1е от месец, стискайте крачета момичета Simple Smile

Мелодия, стискам палци да се наредят нещата, както ти ги планираш (аз направлението за очен го взех от лл, само защото не ми се спореше на жк... и ме бавеха)  Peace Ина1е тест за алергии ще ми правят в болницата деня преди секциото (ако съм секцио).

# 313
Melodiya, все мили хора Laughing Щом имаш документ от НЗОК, защо не подадеш жалба и писмен отговор защо са ти отказали? В тази държава наистина трябва да си гоним правата до дупка, в противен случай нищо няма да се промени Tired

# 314
 Melodiya,тези хорица не са ли разбрали,че с бременнна не се спори.Много си права да си изискаш изследванията,лошото е,че здр. каса поема само 2 влагалищни секрета,а докторите препоръчват да се правят всеки месец  + кръв и урина. Искат раждаемост,а не си поглеждат здравната система,за какво ги плащаме тези осигуровки,сигурно ходим бременни цял живот.

Общи условия

Активация на акаунт