ОКТОМВРИЙКИ - Тема 17

• 28 475
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
е, той болничният си е един, но мисля, че чакат новата ведомост за броя работни дни от работодателя. Като проверявах моята партида с ПИК, болничният се изплаща на части според броя работни дни в месеца - имам предвид този за Общо заболяване, където вс епак на теория е възможно да се явиш на работа.
Честно казано за бременнност не знам още - нямам постъпило плащане по него, но може би пак си чакат

# 331
Една съседка пък ми вика,че преди да роди на жената и се разширява нослето и набъбват устните.
Да, също й поникват рога, брада и косми по дланите. Ей, агенция Една Жена Каза е голяма работа  Laughing
Mr. Green Joy Joy rotfImbo
Биляна, и аз след като така зле ми понесе първото хапче/не трябваше май да го пробвам/ реших, че ще почивам и ще питам пак в петък Wink Дано не се налага да го пием наистина!
Мелодия, подкрепям те, трябва да си търсим правата! Няма да ходя днес на лекцията, защото в болница Лозенец не слагат упойки при нормално раждане, а аз се надявам на такова... но ще ми е интересно да споделиш как е било и ако нещо ти е направило впечатление Flutter
Не бързайте, момичета, никакво прекръщаване на темата! Аз имам повече от месец Shocked
хубав ден  sun

# 332
 newsm62 newsm62 newsm62 ледоразбивачи ,пълнолуние Боже голям смях когато ви  чета по от раничко денят ми започва с голяма доза настроение за което ви благодаря .Аз днес съм с едни такива жестоки болки и бодежи отдолу и така хубавата си поревах в един магазин само дето шашнах продавачката .Като я видях милата ми дожаля какъв стрес  и хвърлих #Crazy  и побързах да изляза да си до рева навън но ми попремина .Довляках се в къщи и така хубавата се наядох викам си ако ще раждам поне да не съм гладна  Joy че то на друго се търпи ама не и на глад .Сега заминавам да се приведа във вид маникюр, педикюр ( до колкото мога де ) и една контра че да съм готова знае ли се  Mr. Green

# 333
Ледоразбивач.....тоя лекар акъл има ли. Откога по големината на корема се определя и големината на бебето  Thinking Във вкарването на паника голяма част от бг лекари са много добри, май го имат като предмет с тренинг  Laughing

Коремът не трябва да падне, може да падне  Naughty Кога ще е раждането обаче не се определя от смъкването на корема, защото при всеки е различно.

Мелодия, чудесна си! Точно така трябва да е, човек да си търси правата, защото иначе го правят на маймуна. Особено като чуя за случаи с деца, направо не знам, как не ги е срам тези хора, уж лекари, минали покрай лекарската професия  ooooh! Ние също имахме преживявания с малката миналата година в Пловдив в Окръжна, където една лелка-педиатър ме изкара ужасна майка, защото не съм можела да "изсипя на сила в гърлото на детето си 200 мл лекарство" и не съм знаела менюто за цялата седмица на детската градина. Те на Запад децата ги хранели с филии, ако не знаете, даааааа. Добре, че ми отвори очите тази жена  ooooh! Освен, че постави грешна диагноза (салмонели или друга зараза, вкарана от Германия) и ни прати в инфекциозно, заканвайки се, как 40 дена на системи не ни мърдали, се чудеше, дали да не ни вкара във ВИП-отделението за две седмици  Naughty което аз и отказах, разбира се и казах, че още на сутринта си летя обратно за Германия. В крайна сметка отидохме до Инфекциозно, където попаднахме на един възрастен господин, който като чу, какво ми е наговорила онази щеше да припадне и само поклати ужасено глава. Малката беше с разстройство, чиято причина не беше никаква зараза, а раздразнен стомах. Даде ни смекта и един сироп, не пожелаха да ни вземат пари за прегледа, забележете  Naughty В Окръжна си платихме, че и почерпихме добрата женица  ooooh! В крайна сметка на другата сутрин детето беше като ново. Както и да е, от тогава се моля, като сме си в БГ да не ми се разболява детето, че може и да го затрият за едното нищо, щото не знам на кой ще налетя. Радвам се, че поне тук няма нужда да ходя да се моля, да се боря - щом ми се полага ми го дават без да се водят дискусии.

Много интересна теория е това с носа и устните  Grinning

Светлина, милата, като пазари отсега нататък все ще и е смешно  Hug Днес като гледам, какъв и е планът, да се готвят следващите с мъжките рожби, пък и пълнолуние....утре ще броим бебетата  Joy

# 334
  • София
В крайна сметка отидохме до Инфекциозно, където попаднахме на един възрастен господин, който като чу, какво ми е наговорила онази щеше да припадне и само поклати ужасено глава. Малката беше с разстройство, чиято причина не беше никаква зараза, а раздразнен стомах. Даде ни смекта и един сироп, не пожелаха да ни вземат пари за прегледа, забележете  Naughty

Шушка, баща ми завежда отделение там, дали пък не е бил той ...  Flutter Flutter Flutter Не мога да разбера как може да си позволяват такова поведение лекари и то педиатри, когато знаят, че родителите са притеснени и искат най-доброто за детето си... Както и да е, добре че всичко е било наред  Hug

# 335
За болничните - чака се да изтече месеца и да се подаде декларация обр. № 1 в НАП от работодателя. и след като постъпят данни за съответното лице в персоналния регистър на НОИ тогава следва изплащането на болничния. В случая след като болничния обхваща макар и частично 3 месеца - се изплащат последователно, и няма как да се изплати на куп.

# 336
Някой да знае от къде мога да купя "сумак"? newsm78 Проверих в Пикадили,но няма.

# 337
Някой да знае от къде мога да купя "сумак"? newsm78 Проверих в Пикадили,но няма.

В магазините за арабски стоки на/около Женския пазар.

# 338
Охххх , момичета с тези истории определено направихте денят ми много весел .
Като гледам и слушам за системата в нашата мила държава и ми се ще да ги хванат всички по ред и да ги изхвърлят , нищо вече не им остана - нито усет , нито разбиране !
Чак пък това с профила и ледоразбивача ме разби ...
А някой по - горе беше споменал за хапването ...В последно време съм с неудържим апетит , макар да съм предупредена да внимавам със сол и захар , много ми се яде всичко ,вече диети , съобразявания и т н не ме плашат по никакъв начин , видя ли храна и очите ми светват , същото е и с водата , не мога да дишам вече - ако корема ми не е пълен с храна , то определено е пълен с вода , а най-често и с двете , не се понясям. Мелодия , кажи на твоя лекар ако иска да види още ледоразбивачи да отида да му се явя и аз . Simple Smile
А относно корема , незнам кога е нормално да се смъкне , но моят вече е ниско долу , всеки като ме види ми казва , че скоро съм щяла да родя , а мен такъв страх ме гони , че просто косата ми се накъдря !

# 339
А относно корема , незнам кога е нормално да се смъкне , но моят вече е ниско долу , всеки като ме види ми казва , че скоро съм щяла да родя , а мен такъв страх ме гони , че просто косата ми се накъдря !

Пълно е с медиуми и гинеколози Crazy Laughing

И аз рязко увеличих апетита, трябва да се стегна, за да не се изложа накрая с формите Laughing Laughing

# 340

В магазините за арабски стоки на/около Женския пазар.

Peace отивам

# 341
Привет, момичета Simple Smile
аз да се отчета от днешния преглед. Бебока е все още с мъжки атрибути, около 2.100кг. Плацента зрялост 0, води в норма, общо взето рано ми е още да раждам и всичко ни е ок. Пък и ММ каза да стискам поне вратите да оправят вкъщи.
Освен това вече си имаме и име- и мъжко, и женско. Досега имахме само Анастасия /с първа буквичка на свеки/, сега обаче Анастасия премина в съвсем различно женско име, а ако до раждането си  бебче остане момченце ще е Адриан  Whistling
Освен това се сдобихме с нотариално заверена декларация за припознаване - подписите са от двамата родители, т.е. вече сме готови и с документите за болницата. Багажа ми и той е почти готов /някои неща просто още не са сложени   в чантата, но са на линия/.
Останали са ми дребни истории като това  с вратите, комплект за изписване /все се надявам да се обърка с женско та да пратя някой да вземе една рокличка/, да си взема /от приятелка/ стерилизатора, но дори  и да тръгне раждане съм спокойна че като цяло сме готови.... Hug

# 342
Е,не съм единствената със голям апетит  Laughing На последната консултация дори ми се скараха,че трябва да започна да се ограничавам,но нещо не ми се чува.Дори и сега във момента премислям какво има в хладилника  Grinning
За корема съм чувала,че се смъквал 3-4 седмици преди раждането,но теории колкото искаш.Моят още от началото си беше надолу тъй,като нося бебчо ниско.Сега от две седмици е паднал още повече надолу. Wink

Ледоразбивач?!Melodiya не знам как не си го фраснала този лекар.Много е хубаво,че си търсиш правата.Много хора не го правят,което е жалко! no

# 343
Задължително ли е да се изкарва такава декларация от нотариус, когато няма брак. Аз знам, че таткото просто трябва да дойде в болницата с личен документ и да признае детето?  newsm78

# 344
Да, таткото попълва само декларация в болницата. При мен имаше момиче, което попита за същото.

Общи условия

Активация на акаунт