Сложихте ли Rotarix на детето си?

• 25 915
  • 281
  •   1
Отговори
# 90
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
И аз съжалявам, че не я сложих. Тук в Бургас две педиатърки ме посъветваха да не я слагам, защото била жива ваксина и можело детето да се разболее след приема й. Не знам до колко е вярно, нямам познати сложили ваксината, затова и се зачетох в темата.
Миналата година лежахме в инфекциозно с малкия и много съжалявах, че не съм му я сложила. Това лято давах Био Гая и не се разболя. Не знам като се роди беба какво ще правим и дали ще я слагаме, ако не ме беше страх от евентуални усложнения след ваксината, не бих се замислила дали да я сложим.

# 91
  • в Надежда-та
Да, сложихме я на малкия. 1 път се зарази с ротавирус, но го изкара леко.

# 92
Не, нямам намерение и да я слагам, според мен има достатъчно задължителни ваксини, а и Ивон прояви реакция към Хеп. Б, та сега треперя при назоваване на думата ваксина.  Stop

# 93
  • София
Много негативи четох за ваксините...Слагам само задължителните и то с големи притеснения!

# 94
  • California
По мое мнение е по-вероятно едно бебе да се зарази с ротавирус, отколкото с хепатит Б.

# 95
Абсолютно си права ~Sleepwalker~ , но аз задължителните ги слагам с едно наум и притеснения, а още една ваксина и то препоръчителна не ми се слага, аз нерви нямам ли?  Simple Smile

# 96
  • София
По мое мнение е по-вероятно едно бебе да се зарази с ротавирус, отколкото с хепатит Б.
Виж сега, то и коклюша и дребната шарка са по-рядко срещани от ротавирусите, но в случая се касае за последици от съответната болест, за усложнения и за епидемии. Да не говорим, че задължителните ваксини  поне са доказали, че имат ефект, докато на ротарикса никак не му се получава...

# 97
  • California
Виж сега, то и коклюша и дребната шарка са по-рядко срещани от ротавирусите, но в случая се касае за последици от съответната болест, за усложнения и за епидемии. Да не говорим, че задължителните ваксини  поне са доказали, че имат ефект, докато на ротарикса никак не му се получава...
Няма да споря. Предполагам си наясно как се хваща хепатит Б и как ротавирус.
Също и как изредените от теб болести.

Последна редакция: ср, 23 окт 2013, 20:53 от ~Sleepwalker~

# 98
Когато дъщеря ми беше бебе преди 4 год. тази ваксина беше препоръчителна и платена, на 3 приема. Аз я сложих и не съжалявам. При нас този вирус е доста разпространен, а още повече по градините.
Преди една година са я въвели,като една от редовните, без да се плаща, пак на 3 приема (2-4-6). Намалявала разболяването с 80% Thinking Сега е ред на сина ми да я приема, за 3-ти път.
Не мога да знам, какво е щяло да стане ,ако не бях я дала на щерка ми. Щеше ли да боледува или не.

# 99
  • София
Виж сега, то и коклюша и дребната шарка са по-рядко срещани от ротавирусите, но в случая се касае за последици от съответната болест, за усложнения и за епидемии. Да не говорим, че задължителните ваксини  поне са доказали, че имат ефект, докато на ротарикса никак не му се получава...
Няма да споря. Предполагам си наясно как се хваща хепатит Б и как ротавирус.
Също и как изредените от теб болести.
Предполагам си наясно какви са последиците от ротавирус и от изброените от мен болести...Освен това квинтесенцията в случая е дали Ротарикс има доказан и дълготране ефект, за да има смисъл да се преглътнат възможните странични реакции. А тя го няма, което за мен изчерпва казуса Peace

# 100
Не съм слагала и категорично нямам намерение да я слагам  Peace

# 101
  • в огледалото на живота
Когато дъщеря ми беше бебе преди 4 год. тази ваксина беше препоръчителна и платена, на 3 приема. Аз я сложих и не съжалявам. При нас този вирус е доста разпространен, а още повече по градините.
Преди една година са я въвели,като една от редовните, без да се плаща, пак на 3 приема (2-4-6). Намалявала разболяването с 80% Thinking Сега е ред на сина ми да я приема, за 3-ти път.
Не мога да знам, какво е щяло да стане ,ако не бях я дала на щерка ми. Щеше ли да боледува или не.
Предполагам не живееш б Бг?
Тук не е задължителна все още и надявам се не стане такава...

# 102
  • София

То е още по-вероятно да се зарази и от грип или варицела, което не би ме накарало да слагам подобни ваксини.

# 103
  • Калифорния
Аз пък много искам да сложа срещу варицела, но в България не е лицензирана, за съжаление   Confused (а в Америка, например, четох, че е част от имунизационния им календар от много години)

# 104
Предполагам не живееш б Бг?
Тук не е задължителна все още и надявам се не стане такава...
В Канада и за това казвам, че тук е все по-разпространен този вирус. А по празниците си е жива епидемия Sick

Общи условия

Активация на акаунт