ВМ-НВХ, част 64

• 37 322
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Цитат
След това започват да се разтварят мазнините и образуват т.нар. кетонови тела. Но като попаднат в кръвта, тези кетонови тела нарушават киселинния баланс, който трябва да бъде в много ясни рамки. И така, когато попаднат в кръвта, тези кетонови тела започват да излизат заедно с урината.

Това състояние се нарича кетонурия. А кетоновите тела всъщност обединяват три типа вещества - ацетон, бета-оксимаслена киселина и ацеталдехид. Ацетонът лесно се познава по миризмата и означава окисляване на организма. Което вече се нарича кетоацидоза. Тя води до коматозно състояние и смърт.
Честно казано, на мен ми звучи по-скоро плашещо, отколкото повод за радост.

# 421
Цитат
След това започват да се разтварят мазнините и образуват т.нар. кетонови тела. Но като попаднат в кръвта, тези кетонови тела нарушават киселинния баланс, който трябва да бъде в много ясни рамки. И така, когато попаднат в кръвта, тези кетонови тела започват да излизат заедно с урината.

Това състояние се нарича кетонурия. А кетоновите тела всъщност обединяват три типа вещества - ацетон, бета-оксимаслена киселина и ацеталдехид. Ацетонът лесно се познава по миризмата и означава окисляване на организма. Което вече се нарича кетоацидоза. Тя води до коматозно състояние и смърт.
Честно казано, на мен ми звучи по-скоро плашещо, отколкото повод за радост.

Имай предвид, че кетоацедоза и кетоза много често се бъркат и то точно от лекари, уви .
Иначе да, кетоацедозата си е плашеща.

# 422
А пък аз много често имам сладък вкус в устата като се храня. Например ям печени чушки, само със сол, а все едно са били посипани със захар  Thinking

Много ми е тъжно, че Макдоналдс, който стана синоним на лошото и нездравословно хранене, у нас все още се смята за върха на сладоледа, и то от децата.  Sick

Скрит текст:
А иначе и аз четях онази тема за бежанците, но вече спрях, защото много се ядосвам на филантропите, удобно скрити зад екраните си, както се изрази Уасп.  smile3515

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 16:46 от Lemy

# 423
Цитат
Повишение на  нивата на  ацетонови тела (бета-оксимаслена киселина, ацетоцетна киселина и ацетон), които се образуват при разграждането на мастните киселини в черния дроб и бъбреците,   в тъканите и телесните течности се набюдава при кетоза.

Кетозата е състояние на успешна диета, но както сами виждате, не е игра.

На практика имаме изкуствено постигнато състояние на увеличени токсини в организма.

Затова я практикувайте целесъобразно, но и умерено и винаги имайте предвид принципа на организма: че бързият резултат обичайно е с по-висока цена.

Не знам кой знае какво по въпроса, но ми стана интересно и се поразчетох....ами , честно казано, не ми хареса това, което прочетох.
Да не говорим, че това не е естествено състояние на организма, значи, трябва да се търсят начини да се промени.

# 424
  • София
Краси, препоръчвам ти да прочетеш статиите за кетозата в блога на Шоки:

1ва част - http://cioccolatascorner.blogspot.com/2013_05_01_archive.html
2ра част - http://cioccolatascorner.blogspot.com/2013_06_01_archive.html

Тук никой не говори, че трябва да се живее в състояние на кетоза.
Досега не съм прочела нещо подобно в тази тема, въпреки, че кетозата не е това, за което се смята.
(не напразно се казва Кетоза", т.е човек влиза и излиза от нея, в зависимост от други фактори).

# 425
Мисля, че няколко пъти се спомена, че освен, че е добре да се цитират източниците, е хубаво и да човек да не се доверява на всеки написан ред в интернет.

# 426
Yulinga, Шоки, благодаря ви за топлото посрещане! Hug
Сега ще поразгледам рецептите. Благодаря на всички ви за труда да ги измислите и поднесете на готово на такива като мене! Hug

# 427
  • София

Да не говорим, че това не е естествено състояние на организма, значи, трябва да се търсят начини да се промени.

Не съм капацитет, но това е напълно естествено състояние на организма. Просто е на второ място в йерархията по енергоизточници.

# 428

Не съм капацитет, но това е напълно естествено състояние на организма.
Аз също не съм капацитет.
Просто прочетох, че наличието на повече ацетон в организма е токсично състояние.А не мисля, че това е нормално и полезно състояние на организма.
Както и да е.Не се чувствам компетентна за подобен разговор, затова спирам.Стана ми интересно, попрочетох и това открих в няколко линка.

# 429
Ама хайде вече да не се страхуваме от кетозата и да не я бъркаме с кетоацидоза, молА ви сА!  Twisted Evil Кетозата е нормално състояние. Бебетата се раждат в кетоза и остават в кетоза няколко месеца след раждането. А всеки човек, като се събуди сутрин и ако са минали 12 часа от предишното хранене, също е в лека форма на кетоза. И не се умира от това, както се сещате Wink Напротив, кетозата е много благоприятно състояние за организма и освен това има силно терапевтично действие върху мозъка и изобщо върху нервните клетки, също така щади мускулите, а и казват, че концентрацията и работоспособността са страхотни в кетоза.

За да изясним веднъж завинаги въпроса, кетоацидоза възниква само при хора без производство на инсулин. Т.е. това са или диабетици първи тип (ако не си вземат инсулина, може да изпаднат в кетоацидоза), или са диабетици втори тип с много напреднал, инсулинозависим диабет - отново по същата причина, т.е. ако си пропуснат инсулина. Човек с някакво производство на инсулин, дори диабетик втори тип, но не с много напреднал диабет, няма да превключи към кетоацидоза.

А иначе в урината се откриват кетони обикновено когато организмът не е превключил напълно на изгаряне на мазнини, т.е. при преминаване към НВ-ВМХ, но не при хора, които вече отдавна са на този начин на хранене. Но ако е имало въглехидратни забежки, тогава сигурно пак ще трябва да се превключва и може да се появят кетони в урината, не мога да кажа със сигурност Embarassed Когато искаме да се уверим, че сме в кетоза, най-меродавно е да се изследва кръвта, а не урината, защото в кръвта си има кетони дори при стабилна, ефективна кетоза. А в урината има само отначало, докато организмът се адаптира. После престават да се отделят в урината, защото отделянето им в урината означава, че организмът не ги оползотворява все още ефективно, затова ги изхвърля. Но по отношение на малко кетони в урината, мисля, че може да се появят и при повръщане, а сигурно и в други случаи, но не са много и не е признак за тревога, особено в нашия случай.

Кетоза възниква и при гладуване (а мисля, че и при плодуване, макар че може би зависи от количеството плодове), но тогава се нарича starvation ketosis (кетоза при гладуване). Докато кетозата, която настъпва при много нисковъглехидратно и високомазнинно хранене, се нарича nutritional ketosis (в буквален превод хранителна кетоза).

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 17:47 от Cioccolata

# 430
  • София
ее Шоки   bouquet
Страхотна си просто!

# 431
  • USA
Добре дошла, Bibita.
Аз купувам сметаната на "Дейзи", в нея няма нищо друго освен сметана и закваска и ми е много вкусна.

# 432
Вив, ако те притесняват тези кетони, според мен няма причина за притеснение, но нека и Камелот да каже Hug Хората се борят за кетони, не се плашат от тях Laughing Особено в кръвта, ако имаш определено ниво, така че да си точно в оптимална кетоза, това се смята за много благоприятно състояние за организма и освен това много хора, които дълго време не са могли да отслабнат, започват точно тогава да отслабват - когато продължително време поддържат оптимална кетоза. И се чувстват добре, имат енергия, концентрацията им е супер, не са гладни, а ако са склонни към психози, се успокояват.

# 433
Момичета, да се постарая още от самото начало да не ям бързи въглехидрати или е добре да стане от самосебе си?

SkyBlue, благодаря ти! Hug
При нас обаче не съм виждала сметана Дейзи. Как изглежда горе-долу? И от коя верига я купуваш?

# 434
Вив, те хората дават пари за кетони, ти се оплакваш от тях Wink
http://www.raspberryketonesactive.bg/

Общи условия

Активация на акаунт