Колко ви струва храната на месец у дома?

• 103 892
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 1 515
Еее, мама ми донесе - у мама ядохме и тн - много променя нещата!  Crazy

Мама не ми е носила, готвила и купувала.

Телешко 1 кг.- 13 лева
пилешки гърди- около 4,50-5,00 лева
сметана, течна- 1,5 лева
кисело мляко- 5 лева
прясно мляко- 1,90 лева
яйца- 3 лева
сини сливи 1 кг. 1,40
домати- 2 лева
краставици- 2 лева
подправки- 2,5 лева
ябълки и круши общо- 4 лева
чушки- 2 лева
моркови- 1,5 лева

Останаха плодове, зеленчуци, мляко и яйца, както и яденето от гърдите.

# 1 516
Е, как тава мусака и пиле фрикасе е 7-8лв - като за да има за 4 човека - пилето трябва да е поне кило  Crazy Или другото е каша с гарнитурка по две месца вътре. Не знам вече...Ми то за тава мусака отива поне 300гр кайма - това са си още 2-3лв средно. Сега ще кажеш и ти - обичам картофи с дъх на кайма...

Касита - коментаръ за носенето не беше към теб.
А вие иначе не закусвате вероятно - и не споменава никой от вас, списващите - поне едно филе...все макарони, баници, кексове - после - ние не ядем хляб, е, как ще ядете. Whistling

# 1 517
И да се отчета за днес - за сина левче за сок, закуска баничка с айрян, за обяд две питки - едната с луканка, другата с кюфте, бисквити и солети. За мъжа - сандвич да яде по път, че пие в момента хапчета и трябва да закусва, за обяд 4-5лв. За мен - към 3лв за обяд. Дотук 15 са заминали, за храната, нали  ooooh! И вечерята още толкоз .

Едни картофи на фурна със салата едва ли ще струват още 15 лева. Wink

# 1 518
Е, как тава мусака и пиле фрикасе е 7-8лв - като за да има за 4 човека - пилето трябва да е поне кило ние не ядем хляб, е, как ще ядете. Whistling

И дебелеем от обездвижване само.  Mr. Green

# 1 519
  • Пловдив
Всички, които правят кексове и са ми наблизо - ффффффнимавайте, яде ми се кекс и ме мързи да правя!

# 1 520
Защо не направим една тема - колко пари и за какво ги похарчихме днес?
аз събота и неделя не съм давала за храна, понеже бях по екскурзии, но с удоволствие ще споделям за напред.

И каква ще бъде целта на темата ? да се похвалим колко харчим ли  Mr. Green
За мен почна ли да си правя сметка, колко харча за храна и ток значи яко съм я загазила !

# 1 521
И да се отчета за днес - за сина левче за сок, закуска баничка с айрян, за обяд две питки - едната с луканка, другата с кюфте, бисквити и солети. За мъжа - сандвич да яде по път, че пие в момента хапчета и трябва да закусва, за обяд 4-5лв. За мен - към 3лв за обяд. Дотук 15 са заминали, за храната, нали  ooooh! И вечерята още толкоз .

Не, но няма коийя да ги яде така. Мъжът ми не се нахранва без месо и не сяда без месо.
Така че може да е картофи на фурна с наденица. Плюс салата, таратор нещо, нещо за десерт, за пиене. Кисело мляко. Пък трябва и да предвидя нещо за сина за другия ден - аз това вечер го приготвям. Вчера ми свършиха например пликчетата и салфетките - ето ти 2лв отгоре, за нищо направо...

# 1 522
Според мен едното ядене й идва 7-8 лева. За мусаката 1 кг картофи (1,40) + 500 гр. кайма (поне 3,50), морков, чушка, лук и подправки - 1 лев. Айде, 6 лева е без заливката обаче.

# 1 523
И на мен няма как да ми носи собствена продукция , друго си беше когато идеш някой месец до село и напълниш багажника  hahaha или пък в градската градина имаш магданоз, джоджен , праз и някое и друго овощно дърво.
Аз мусаката я правя с 650-700 грама кайма и 1кг картофи и поне 100 гр моркови, 200 гр домати ,2 патладжана , 2 глави лук и подправки.
Имам чувството ,че тук сте все 160 см , средно тегло 50 кг ядещи като врабчета. Ние сме едри и високи хора ,та явно си ядем доста повече от нормата ..явно е по темата..
Леля ми навремето с три деца в пубертета ( над 2 метра момчетата и към 1.80  см момичето ) и тях двамата ,всички спортисти ,им готвеше с тенджери и тави за стол .Сега ги вади по рождени дни,но вече не се дивя толкова, а само съжалително я прегръщам  Hug
По една тава отиваше на момче/мъж за едното ядене , три пъти на деня та не знам вие как се справяте. Размерът не бил важен  Joy Joy

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 13:00 от Анонимен

# 1 524
  • до най-прекрасния мъж
Еее, мама ми донесе - у мама ядохме и тн - много променя нещата!  Crazy
Да, така е, но не мога да остойностя нещата, защото като ходим там, ходим за цялата градина, няма как да си деля горивото на такова за чушките и такова за доматите, още повече пък за двата домата или петте картофа, които съм сложила на яденето. По същия начин е и за електричеството за помпата, с която се полива и препаратите, които се ползват. Но ако всичките ми разходи са  примерно 600 лв. - ток за помпата /седем месеца по 20 лв./, препарати /ползвам само най-необходимите, но поне 100 лв. се събират/, гориво до там /два пъти в месеца за 7 месеца - 225 лв./ и други дребни разходи, които не съм смятала - 135 лв. /сезал, найлон, гориво за резачката за дърва, гориво за мотофрезата, дребни инструменти, които са се счупили или повредили/ то това ми е зеленчука за година напред. Значи ми идва по 1,65 лв. на ден горе-долу стойността на зеленчуците, които са ми дотации, разхвърлени за една година.  

# 1 525
Я, кажете колко да дадохте за храна събота и неделя?

45-50лв. Не съм ги смятала точно, но приблизително.
Един обяд на гости, един в заведение (24лв), кафе 6лв и останалите 20лв за две вечери и закуски вкъщи.

# 1 526
  • Пловдив
Е, аз съм си празнала, че готвя в 8-10 литра тенджера, под тези размери имам само една - варя яйца в нея, и то пак доста събира. Не остана човек да не ми е виждал размерите на тавите с чушки Simple Smile

А ние с мъжа ми сме доста едри, и децата ни са едри, само най-малкия е като мишчица. Под едри за децата ми нямам предвид дебели, а високи, със стабилен кокал.

# 1 527
  • София
Събота и неделя изядохме една тава мусака и една тенджера пиле фрикасе. Общо за 7-8 лв ядене. Отделно 2 лв за салата от зеле и моркови за двата дни( 1 зелена и 1 червена зелка, имам поне за още 2 дни салата). 2 лв е хлябът за двата дни. Което ще рече, че за около 15 лв сме яли 4 човека 4 пъти.

Закуската единия ден беше макарони със сирене- 1 пакет макарони със 100 г сирене и малко масло са не повече от 2 лв. Вчера закусваха прясно мляко с бисквити- пак около 2 лв. Следобедни закуски- кисело мляко, банан, бисквита, пак 2 лв.

Та сме изкарали почивните дни с 20 лв.

Защо не направим една тема - колко пари и за какво ги похарчихме днес?

Аз съм за  Peace

Тук точно не съм съгласна, особено пък за 4 човека. За 4 човека, за да ядат 4 пъти... няма как да сте похарчили 7-8 лева. Само ще ти напиша, че една кайма е 4 лв, а едни пилешки гърди под 6-7 лв за 4 човека, няма как да купиш. Оттам нататък смятай.. картофи, подправки, яйца, мляко.
Колкото и да сте икономисвали. Не съм съгласна.
Като сложиш по още 2-3 лв на хранене и може и да се съглася.
1 пакет макарони, не знак какви купуваш, но не са по-малко от 1.50лв. Как тогава макарони със сирене и масло ти излизат общо 2 лв, че и ядете 4 човека.
Мляко с бисквити. За да ядете 4 човека мляко с бисквити, сумата далече не е 2 лв. Та само млякото е 2 лв. Да сте изпили по 250мл всеки - ето ти ги 2 лв. Дори и да купуваш по левче литъра, едни бисквити за закуска на 4 човека, са над 2 лв.
Извинявай, не те нападам лично, но мисля, че много е заблуждаващо това, което си сметнала.

П/С : Видях, че е на хранене 7-8 лв  Blush Blush Извинявам се

# 1 528

Не, но няма коийя да ги яде така. Мъжът ми не се нахранва без месо и не сяда без месо.
Така че може да е картофи на фурна с наденица. Плюс салата, таратор нещо, нещо за десерт, за пиене. Кисело мляко. Пък трябва и да предвидя нещо за сина за другия ден - аз това вечер го приготвям. Вчера ми свършиха например пликчетата и салфетките - ето ти 2лв отгоре, за нищо направо...

Ето от къде идват разликате. Моите хора предпочитат картофите със сирене или таратор. Ориза със зеленчуци и изобщо аз не готвя месо всеки ден. Безалкохолни, сокове, бира ........ също не се пие всеки ден. Десерта не е задължителен, а и предпочитат да хапнат нещо сладко или плодово след обед /като следобедна закуска/.

# 1 529
  • Mediterraneo
Събота и неделя изядохме една тава мусака и една тенджера пиле фрикасе. Общо за 7-8 лв ядене.

Кое е общо 7-8 лева?  Rolling Eyes

Мусаката е с 2 кг картофи от градината и 500 г кайма, заедно със заливката е 5 лв. Фрикасето е с месо, останало от печеното пиле в петък, сигурно е не повече от 200 г. Но толкова ядем вкъщи, защо ви е чудно?!

а макарони не купувам от 1.50, извинете. Не са по- различни от тези за 80 ст!

Общи условия

Активация на акаунт