Отговори
# 90
  • До морето :)
Не съм го спряла и не се отразява на Калина, но при всяко дете е различно.

# 91
А, толкова обичам кафе, че едва изчаках да родя  Mr. Green.
През бременността ми ставаше лошо дори от вода, сега си правя едно реееедичко кафенце и го пия между кърменията. Не забелязвам да се отразява /с първото също пиех, но там реването беше от всичко  Crazy така че едва ли кафето да е повлияло/.

# 92
И аз да се включа накрая. Честито на всички нови майки! Бъдете благословени с прекрасните ви деца. С радост бих искала да ви се похваля с раждането на нашата малка мишчица - Йоана (2500, 47 см). Реши да се появи 8 дни преди термин, на 15 септември. След 2 дни опити да се роди по естествен път, накрая се отказа да излиза и я измъкнаха със секцио. Сега се опознаваме още в болницата и чакаме да дойде заветната кърма, че това АМ на вкус е като болничната храна за оперираните:)

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 21:05 от minervageo

# 93
  • Gone with the wind
Ихаааааааааа, честит голям Констатин на Петето - да й е жив и здрав и мноооооого щастлив.
И последната надежда, че са объркали полавече е мъртва   Mr. Green

# 94
Здравейте, момичета!Честити бебчета!Много здрави, усмихнати и спокойни да са ви.На мамите бързо въстановяване.

Да ви се оплача нашия дзвер така ми тежи, че от два дни постоянно ми се ходи в тоалетна  Rolling EyesДупето ми се разкърви и направо не знам какво да правя - това не се издържа - ужастно е  #Cussing outА бебка не е голяма.Какво ли щеше да е ако беше .........  #Crazy
Оплаках се, че вкъщи много не ме отразяват. Sick

# 95
Честит юнак на мама Петя!  newsm51 Браво за големия мъж! Да е здрав и да расте много щастливо детенце!

Ние днес пак сме в серия - преди обяд бебка ревеше и искаше да яде през час, а сега е будна от 18,30ч, държах я сумати време на цици, за да яде, 3 пъти сменяхме памперс, за да й е комфортно на дупето и реве, и това е! Буквално преди 5 мин се кротна и май заспа.  Crazy

Лече, за нослето на нас още в болницата ни казаха, че го има това при бебенцата да хъркат и да им е запушен и да слагаме по 2-3 пъти на ден по 2 капки в ноздричка физиологичен разтвор. Ние купихме едни, които са си на дозички и й слагам сутрин и вечер.

Въпрос към родилите мами - вие всяка вечер ли къпете бебенцата? Ние нашата я къпем всяка вечер, но разни "западни" статии твърдят, че къпането се прави 2-3 пъти седмично  newsm78

# 96
вие всяка вечер ли къпете бебенцата? Ние нашата я къпем всяка вечер, но разни "западни" статии твърдят, че къпането се прави 2-3 пъти седмично  newsm78
Те в някои нации и до големи се къпят 2-3, че даже и веднъж седмично Wink
По принцип аз поддържам теорията, че бебето не е НЕОБХОДИМО да се къпе всяка вечер, особено ако дупето му се мие при смяна на памперс. Но ако му харесва и се успокоява така, не виждам защо да бъде лишавано. Спомням си, че баткото като беше бебе, бях толкова изморена от това целодневно висене на гърдата, че аз самата чаках с нетърпение да дойде време за баня, че да се занимаем с нещо по-различно (не че той беше особен фен Mr. Green)

minervageo, честито бебче и стискам палци бързо да тръгне кърмата. Дръж на гърдата при всяка възможност, за да стимулирате Simple Smile

Кафе обожавам и от сега страдам, че сигурно няма да се осмеля да пия като се роди. През цялата си бременност си пия с кеф, даже сега с най-голям кеф, като за последно Simple Smile Със сигурност обаче ще пробвам и ще бъда повече от щастлива, ако не му окаже влияние.

Днес най-накрая купихме легло и оставащите нещица за бебчо Simple Smile Вече може спокойно да се ражда;)

# 97
Chochka, ние всяка вечер я къпем, но защото на нея ѝ харесва. Не се престараваме много. ако е крива - само на чешмата я изполивам и стига толкова.
На каката пък кожата беше много суха, а тука водата е ужасна (не става за пиене въобще). На втория или третия месец започнаха да ѝ се появяват едни лишейчета. Започнахме баня през вечер и се оправи.

# 98
  • София
Лулу, вие официално сте най-хладнокръвните бъдещи родители, които познавам Crazy

Нали казват, че къпането на малкото бебе е най-вече заради ритуала.  Уж им действало отпускащо, а и бебетата обичат рутината.  Пък и така един вид им даваш да разберат, че е дошло време за нощния сън.
Лора никак не обичаше банята отначало, но ние тъпо и упорито си я къпехме всеки ден Embarassed  Сега вече я караме на схемата 2-3 пъти седмично, че е голяма борба да я излъжем да се къпе и нямам сили да ми се случва всяка вечер Tired

Аз бях днес на тонове, прегледаха ме и за разкритие.  Тоновете си бяха ок, от прегледа се установи 30% скъсена шийка (идея си нямам какво значи това) и 1,5 см. разкритие Crazy  Откъде е дошло това разкритие също не мога да предположа, аз контракции нямам.  Според доки няма да е съвсем скоро, но и ми даде много малки надежди да дочакам прегледа следващия вторник Laughing
Интересно Дева или Везни ще е пръкне в крайна сметка...

Лека и спокойна нощ на всички.  Ако има раждащи - до сутринта да сте готви с хубавите новини Wink Hug

# 99
Здравейте момичета! Петя, честит син! Да ви е жив и здрав!
Утре ще ми махат конците. Днес сглобих количката.
Въпрос към ЛЛЛ: Имам буца в гърдата от три дни. Онзи ден в болницата ми биха инжекция с окситоцин и ми казаха да правя топли компреси. Компресите ги правя като върху засегнатия участък слагам шише с топла вода и чакам около 5 минути преди да го махна. Взех си лецитин капсули и приемам по три на ден, също и чай за кърмачки на Хипп. С плоски зърна съм и не се справяме с кърменето. Купих силиконови, мъча и с моите, но бебка само се изнервя и плаче като не може да засуче. От днес се цедя само с помпа. Какви мерки да предприема, за да изчезне буцата?  

Здравей, Веселото!
Наистина е неприятно това, което описваш, но не малко майки се сблъскват с такива неприятности, най-често в началото на кърменето. Как усещаш гърдите си сега, напрегнати, болезнени, твърди или това по-скоро е отминало? След изцеждане отпуска ли се гърдата, бучката намалява ли? Имаш ли грипоподобни симптоми, втрисане, температура?

Ако бебето ти още се затруднява за изсуква гърдата, както споделяш вероятно заради по-неоформените зърна, възможно е това да е причината за задържането на кърма и образуването на бучка. Ако с помпата сега успяваш да изцеждаш често и добре гърдите, вероятно проблема ще отмине за няколко дни, като е възможно усещане като натъртено или лек дискомфорт да отшумяват малко по-бавно. Може да опиташ няколко идеи, които са помогнали на майки сблъскали са с подобни проблеми:
-- Топъл или хладък компрес преди кърмене/изцеждане. Освен със шише, майките са открили чудесен трик да използват напоена с гореща (но търпимо) вода  бебешка пелена за еднократна употреба. Плюс е, че с нея може да се обхване гърдата, задържа топлината по-дълго и не капе като обикновен компрес. Ако топлината не ти носи комфорт, хладък компрес може да е по-доброто за теб решение. Важното е да отпуска, както гърдата, така и теб. Топъл душ или вана може също да са добра опция, като душа може да е съчетан с много лек и нежен масаж от подмишницата към зърното.
-- Хубаво изпразване на гърдата. Ако бебето успява и иска да суче, може да използваш да го слагаш когато иска. Дори и да не е видимо гладно, дори и да не е минал обичайния интервал до следващото хранене. Ако пък бебето все още се затруднява да суче от гърдата активно, честото изцеждане и на двете гърди през около 2-3 часа може да е работещ подход, поне докато бебето не успява да суче добре. Можем да поговорим за идеи за по-лесно кърмене на бебето ти въпреки по-плоските зърна ако искаш?
-- След кърмене/изцеждане - хладък компрес и почивка! Хладкия компрес може да бъде както споменатата пълна с вода пелена, така и няколко варианта на компреси, за които много майки споделят положителни отзиви за бучки и запушвания.
- изстуден зелев лист - от обикновено сурово зеле, листото се намачква и се отстранява твърдата част. Поставя се върху участъка, където е бучката, между бельото и гърдата, но е добре да се избягва ареолата на гърдата, защото може нежната кожа там да реагира на зелевия сок и да се получи обрив или раздразнение. Този компрес може да се сменя когато листото повехне, като е добре да се ползва с идея внимание и за кратки периоди (3-4 дни), защото има данни, че може да има намаляващ кърмата ефект.
- компрес от суров картоф - някои майки дават отзиви, че този тип компреси им е подействал добре при бучки и запушвания. Картофа се нарязва на тънки филийки и се поставя на гърдата.
- изстудена извара или изстуден сварен ориз - и двете могат да се поставят в марля или тънка кърпа и да се държат на гърдата, там където е най-болезнена или напрегната, където е бучката.

Когато имаш възможност, хубава, истинска почивка, на легло може също да е важна част от възстановяването.

Лецитинът, ако има положителен ефект, може да е добър помощник. Той действа като превенция или помощник за справяне с чести бучки и запушвания. В статията можеш да прочетеш повече за дозировката на тази добавка.

Плоските или дори вдлъбнатите като цяло не са задължителна спънка за кърменето, но често създават някои затруднения. Плоските зърна често изскачат от самосебеси към края на бременността или в началото на кърменето и остават така за постоянно. Ако това все пак не стане, самото кърмене, изцеждане, а и няколко подпомагащи метода могат да стимулират зърната да изскочат трайно – с гръдни щитове, изрязан сутиен или мануална терапия. Тук има някои полезни идеи: Техника на Хофман, а също може да е по-лесно за бебето ако кърменето е в поза, позволяваща плътен контакт с теб и близост до гърдата. Можеш да погледнеш статията за Биологично хранене и отглеждане на бебето.

Успех  Peace

# 100
Шаманката, благодаря за съветите! Снощи като си погледнах гърдата, на два сантиметра от бучката видях гнойна пъпка. Изтече много гной. Да не би да е абцес?  Thinking Днес съм на сваляне на конци и ще попитам някой.

# 101
Оф, на Калина здравата е запушен носа. Днес ще пращам ММ за сополарник, че на нашия не му знам къде е маркуча и за солен разтвор. Дано има ефект. Ако не - ще бягаме при лекарката.  Sad

# 102
  • София
Добро утро!

Лече, колко неприятно Confused  Инхалация с физиологичен разтвор дали няма да и подейства добре?

# 103
Добро утро.
И Дани леко похърква с носа, но не е постоянно. Поне взех Тобрин за кононктивита и доколкото виждам има ефект.
Колкото до къпането - всяка вечер го къпем, къпане е силно казано, защото го поливаме с душа и основно го правя за да измием дупето. През деня не мога да го мия, а знам че е по-добре от мокрите кърпи ама...
Големият го къпя също всяка вечер. Даже често му пълня коритото с вода и той си слага купища играчки и стои дълго да си играе. Не използвам сапуни и шампоани толкова често, по-скоро за освежаване. Иначе като бебе и той ревеше на слагане в коритото и на вадене от коритото - сега няма такива истерии. Дани чинно си изчаква банята, масажа, обличането и знае, че следва цоци и няма рев, няма бунтове /поне засега/.

# 104
  • София
Добро утро и от мен!

minervageo, честито момиченце!Да е здрава, бързо да трупа грамчета и много да ви радва!

ema 2013 , и на мен много ми тежеше накрая (то на кой ли не му тежи Rolling Eyes). От цялата операция много добре си спомням каква лекота усетих след като извадиха бебо. И все още не мога да се нарадвам на тази лекота, просто в края на бременността едва издържах тази тежест ooooh!

Choch_KA , и Мони снощи беше влязъл в някакъв цикъл- рев, сучене, придремване, и пак рев.....
Накрая вече и цица не искаше, захапва, плюе, сърди се. И от 20.00 заспа чак в 1.30 ooooh!Не мога да разбера от какво се превъзбужда така и става толкова неспокоен, защото не е всяка вечер newsm78 В чудо се видях как да го приспя и накрая го оставих да пореве и сам заспа Crossing Arms
Иначе ние от два дни го къпем във ваничката вече легнал, тъй като не му беше паднало пъпчето. Още не може да свикне явно и си поплаква малко. Няма да го къпя всяка вечер, ще пропускам когато го няма ММ, за да ми помага. Също много плаче, когато го мажа след баня и го обличам. Тогава най-много се сърди Tired

Лече, дано се оправи бързо нослето на Калина. И на Мони похърква отвреме навреме, чак едни звуци като грухтене издава, но пък диша и спи спокойно.

Sleeping Beauty , пожелавам ти във вторник да си с още по-голямо разкритие и пак да не си усетила как е станало Hug

Хубав ден, аз ще ви наглеждам за новинки Peace

Общи условия

Активация на акаунт