Отговори
# 615
Да, зимата ще е забава.
Бюти да се оправят децата бързо  Hug.
Аз на Марти му давам цинабсин и тонзилотрен профилактично от месец някъде, преди това давах коластра. За сега е само откъслечна задна хрема и прокашля от време на време, но и аз се тревожа за малкото. ММ най-редовно носи вируси от офиса  #Cussing out, дори и в момента, така че не е само детската градина.
Тези капки Абоколикен звучат все по-добре. Дали да не взема и аз /четох че е ензим, а не симетикон, който запича/, ще мисля.
Относно кърменето - голямото го кърмих повече от 2 години навсякъде, ден и нощ. На работа се върнах на 1г и 6м, но това не ми попречи. АМ са давали само в родилното, аз не. Не съм видяла да му пречи, нито на мен, но беше абсолютно ефективно за успокояване, отвличане на вниманието, за облекчаване на болка. Та съм ЗА кърменето - навън, през нощта и т.н., когато и както поиска детето. От друга страна и доста пари спестих по този начин.

# 616
Привет момичета!
Чета ви постоянно, но нещо нямам сили да пиша. Бебка четири дни имаше ужасни колики. На консултацията П ми каза да сменя Биогая с Абоколикен. От вчера й го давам и е спокойна. За месец е пораснала с 4см. и е качила 1100гр.
При нас времето е мрачно, но топло. Ако след обяд напече ще излезем. Навън спи непробудно.
По принцип я слагам в спално чувалче, но два дни съм при майка и не го взех. Сутринта се беше събудила и мрънкаше. Като отидох до креватчето се беше смъкнала до средата на ограничителя против преобръщане и беше минала под одялото  #Crazy Praynig .
Мен нещо от тази нощ ме заболя гърлото. Дано не заразя детето.

# 617
Здравейте, мамчета. Още малко имаме да се порадваме на хубавото време. Зимата, не знам, какво ще правим  #Cussing out ? Видях, че някой са купили капките Абоколикен, няма да съжелявате! От както и ги давам на моята имам чувството, че нямаме колики вече. Много е спокойна, плаче само, като е гладна. Имам въпрос към мамите, който кърмят. На вън, като излезете с бебоците си, кърмите ли ги на вън или не? Аз, на вън и давам сухо мляко Лактана Био. Не знам, не мога да се абстрахирам и да я кърмя.  Sick #Crazy При вас, как е ?

Кърмя където ми хареса. Вземи си слинг - много е удобно за целта. На мен ми се е случвало да съм в офиса и да говоря с клиенти с бебе в слинг на гърда. Като вдигнеш сливга нищо не се вижда, а и бебето не се разсейва.
С първото кърмеп навсякъде, сега ако сметна, че обстановката не е подходяща, го слагам в слинга.

Бюти, как сте, оздравяхте ли?

Моят от снощи има колики Sad Сега  ще мъча да елиминирам евентуалните причини една по една...

# 618
Здравейте, аз няма с какво да се похваля или оплача, но прочетох поста на Аничка и реших да се изкажа по въпроса.
Ани, и моя педи го каза същото. Коремчето трябвало да почива. Да сме давали вода. И първата вечер ММ , тъй като е изпълнителен , вика- ще даваме вода. ОК, ама това дете се пукна от рев. Нито вода, ни друсане , нищо не помага. И дадох цица  Mr. Green И така решихме проблема. Сега си яде, когато иска. Тази нощ ме разката тотално. 4 яденета през час за по 15мин. През другото време мрънкане. Накрая като се укроти спа 5 часа без да гъкне.  newsm78 Малко шефче  hahaha каквото каже. Иначе и в болницата ми казаха да махна нощното кърмене. Ама там ги тъпчеха с АМ, което ги засища за повече време. На 3 ден, сестрата се оплака, че мойта кипра искала и нощем да яде и се пукала от рев.  hahaha И накрая и дали....

# 619

Имам въпроси към ЛЛЛ:
Детето ми е на 19 дни и изкара по-тежка жълтеница, в следствие на което спадаше доста грамчета.Кърмя го от първия ден, но спадането на теглото ме провокира да се цедя 4-5 пъти за последните 10 дни). Първоначално смятах, че няма достатъчно кърма и за това не наддава тегло. Също така се цедих след кърмене - по 20 мл. от гърда, за да стимулира отварянето на повече каналчета. Действително помогна, но веднага след това започна сериозно напрежение в гърдите през нощта.Последваха топли душове и компреси и по-често кърмене- на 2 часа. Кърмя по 10-15 мин. от всяка гърда.
Вече детето наддава достатъчно, възстанови теглото си, а кърмата ми е предостатъчна.
Бих искала да се посъветвам с вас, дали е нужно да изцеждам след хранене, как бих могла да избегна напрежението в гърдите и свръхлактацията?Дали да продължа да предлагам и двете гърди по 15 мин. или да редувам? Бебето не успява да изпразни гърдите ми на едно хранене, при което "задното мляко " остава, когато предлагам и двете гърди. Възможно ли е да регулирам лактацията спрямо нуждата от кърма на детето без да изцеждам след храненето?

Здравей LemOn,
Да, напълно е възможно да регулираш лактацията спрямо нуждата на бебето. Добре е бебето да се остави да довърши първата гърда - докато спре да суче активно и след компресия. След това може да му се предложи и втората гърда. Ако е все още гладно то е вероятно да засуче. След като пусне и втората, ако се усеща напрежение в гърдата или гърдите се изцежда толкова колкото да се почувства облекчение, а не докато гърдата спре да отделя кърма. За да се регулира кърмата са нужни няколко дни. Добре е да наблюдаваш дали ще настъпи промяна в броя на напишканите и наакани пелени след промяната.

Else, благодаря много за съвета. От тогава прилагам компресия и редувам гърдите, като предлагам другата, само ако още е гладен. Наддава доста по-добре и лактацията ми се регулира

Последна редакция: сб, 12 окт 2013, 14:07 от LemOn

# 620
  • София
Привет!

Малката кашля доста, цяла нощ се мъчи милото Confused  Правя инхалации през 3 часа, утре ще викна педи пак да я преслуша.  Каката май е ок, не е съвсем здрава още, но и не се влошава, което си е добре Rolling Eyes

Даването на вода на гладно бебе е същото като да пиеш вода, когато си гладен и да очакваш да ти мине.  Изобщо не го намирам за правилно, ообено при толкова малко бебе.

В резултат на дискусиите във ФБ, у мен се загнезди една чуденка и не мога да се въздържа да не питам:

ЛЛЛ:  Много майки спират да кърмят децата си при висока Т, посъветвани от педиатри/ЛЛ.  Има ли наистина основание да се смята, че кърменето трябва да се спре?  Чувала съм версии за пресичане на кърмата, разстройство при бебето и т.н.  Случва ли се нещо с кърмата в действителност и не е ли кърменето най-добрият начин да предпазим бебетата си от заразяване?

# 621
Мая, аз не мога да я накарам да пие вода като е гладна, иска си циците и тва е, не се и мача храня я и това си е, тя прави 2 нощни кърмения, което мисля, ч е не е много. Ама ми е интересно дали това е практика или преча на детето  Thinking

# 622
Здравейте, момичета ние се прибрахме преди 3ч и бързам да пиша.Благодаря,за хубавите пожелания.Раждането беше предизвикано с половин таблетка много по добре от система окситоцин.Честно казано не вярвах, че всичко ще се развие по най-добрия начин, но ето че така се получи HugСъстезавахме се с една мама първескиня и нея я преместиха в родилна зала, а мен ме чакаха за по къснои като почнаха напъните лекарката търчи между двете зали,а акушерките се разделиха всяка при родилка голям купон беше  Laughing добре не раждахме три  newsm78 Елмира се роди първа след 2-3 напъна ано бързо аз бях много ошашкана защото всичко стана страшно бързо.Ако може някой да коригира мерките тегло 3420кг. 53см. другото бебе се роди 10минути след нас и съм се заблудила.Имам само 4шева, но раждането и шевовете бяха без упойка и обезболяващи защото нямаше кога да подействат.Луда работа.На смесено хранене сме борим се за кърма, но малката трудно засуква търси лесното и не ми отпушва  каналчетата.Някой може ли да помогне със съвет.За сега това от нас утре ще ви изчета и ще пиша повече.

# 623
Оф, още ли има педиатри, които твърдят, че нощем трябвало да си почива коремчето?  ooooh! Представяте ли си вас да залъгват с вода, когато сте гладни, защото някой е казал, че днес трябва да си почива коремчето? Какво значи да си почива? Особено от кърма, която се усвоява за час-два?

За жалост, май не съм чула за успешно кърмеща майка (чието бебе е само на кърма), която спазва препоръките за кърмене на 3 часа, по 10 мин на гърда и нощна пауза.

ema, супер, че всичко е минало точно, за колко време роди?

# 624
Лулу, ние сме само на кърма, цедя от гърда по100 мл и кърмя 2-3 пъти нощем, захапа от първия път и не се лъже по биберони и води, глюкози и тем подобни, гладно ми е детето и това е, храня си го  Mr. Green

# 625
Момичета, една мама и едно бебче ми се загубиха newsm78 Някой има ли новини от Diadra356 да не би аз да съм пропуснала нещо.

Лулу хапчето го сложиха в 10ч.До 16ч. бяхме 3 мами в една стая до операционната и гледахме как правят секциото е не всичко де ама бебетата ги виждахме като ги оправят и други работи видяхме #CrazyПосле към16,30 ме преместиха в предродилна да видят тоновете на бебка и да сложат другата половинка хапче, но лекаря реши, че има започнала родова дейност и няма да го слага и останахме там.Аз си имах контракции, но нищо чак нетърпимо.После в 17,30 слязох в двора на болницата да видя ММ и дъщеря ми и се прибрах.Силни контракции почнаха може би към 19ч защото тогава се смениха смените и се оказа, че моята лекарка която изражда синът ми преди 9г. е нощна LaughingАз знаех но не вярвах, че може да се случи точно при нея да родя, а тя се бъзикаше, че съм си навила да родя на нейната смяна и съм го направила Mr. GreenТака, че това е.Всичко стана скорострелно.

Последна редакция: сб, 12 окт 2013, 22:11 от ema 2013

# 626
Лулу, ние сме само на кърма, цедя от гърда по100 мл и кърмя 2-3 пъти нощем, захапа от първия път и не се лъже по биберони и води, глюкози и тем подобни, гладно ми е детето и това е, храня си го  Mr. Green

newsm10

Много ме е яд на педиатрите, които лишават толкова много бебета от майчина кърма... извън форума едва ли не всяка майка, с която съм говорила, ме убеждава как нямала кърма и кърмила има-няма месец... благодарение на "адекватната" помощ от педиатрите...

# 627
А искам да ви питам от всички, които имаха желание да дарят ств.клетки някоя успя ли? Мен ме излъгаха от банката и не успяхме, а днес док ми каза, че скоро е имала още една такава пациентка, която е искала, но не е станало.
За жалост не успях, защото при мен толкова бързо станаха нещата, че нямаше време да подготвят кутията за стволовите клетки   Tired

Имам въпрос към мамите, който кърмят. На вън, като излезете с бебоците си, кърмите ли ги на вън или не?
Да- кърмя или в слинга, или се покривам с голям шал и нищо не се вижда.

Мъникът все още го мъчат коликите и то много. Утре ще вземам поредните капки да пробвам, дали те няма да имат поне малко успокояващ ефект. Сега подхванах един лактогонен чай, който уж помага и при колики. Основно се гушкаме и сме на гърда през повечето време. То май само това помага  Mr. Green

Последните два дни има мъгла, но иначе и ние сме по разходки, въпреки че дребното не долюбва много количката. Винаги нося слинга с  мен като резервен вариант. Вече два пъти се прибира скрит под якето на тати, а мама бута празна количка.  hahaha

# 628
  • Пловдив
Здравейте, мами! Има ли наспани?  hahaha Замря темата тук и това си е. Никой няма време вече за нищо, само за бебоците. Днес и в Пловдив е мъгливо и ще си стоим вкъщи. Иначе последните няколко дни стояхме по цял следобед навън. Коко спи като дрогиран в количката, а аз си почивам. Сега спи по корем в кошарата. Това е спасението при нас от коликите. Давам и едни билкови капки, които Pampers препоръча, Бонисан. То нищо не помага, но за мое успокоение давам да знам, че правя нещо. Иначе суче, ака, вече будува, кокори се и пусна няколко усмивки. Има трапчинки и като се усмихне ми се разтапя душата и ми се насълзяват очите от щастие.  Crazy
Какво стана с Diadra356? Последно на 24.09. е писала, че отива на лекар.

# 629
Аз дарих стволови клетки, мямах никакви проблеми. АГ-то ги отдели и от банката дойдоха да ги вземат на сутринта. Вас какво са ви излъгали, че ми стана чудно.

Общи условия

Активация на акаунт