БРОДИРАНА КРАСОТА ТЕМА 114

• 55 768
  • 720
  •   1
Отговори
# 345
Галинката, здрасти градска, аз го шия в момента в оригинал. Свържи се с мен и ще ти го покажа на живо и ще ти дам мострички от конците не се тревожи Wink patelina@gmail.com

# 346
  • Балчик
Аз го ших по схема от нета, с ДМС конци,ако ти харесва резултата, ще ти пратя моята схема:

Ето тук е процесът:
http://djemma.snimka.bg/tapestries/etapi.736186

Панамата си я поръчах от Ибей.

# 347
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Джемма, въпрос: При шиене на части - на листове от схемата се получават линии между бодове и личи до къде  е спирано. Ти как се справи с това? Защото е видно, че си шила по този начин, а не се виждат линии между бодовете.

# 348
Момичета как да изчисля колко панама ще ми трябва за гоблен 120/100бода?Панамата ще е  14или 16каунта.

# 349
Бонели аз си имам един метод, който ми е удобен. Гобленът ти е 12х10 квадрата. На 14 каунт 1 квадрат е 1,8см. И аз го мятам така 12 квадрата *1,8 см и 10 квадрата * 1,8см +5см от всяка страна и се получава 31,6 х 28. За 16 каунт не помня квадрата колко см е.

# 350
Hrisi благодаря ти за бързия и точен отговор smile3525

# 351
  • Балчик
ba4iiska, при кръстчетата не личи, няма проблем,само при 1 : 1 остават гадни линии, но и в двата случая се старая да не карам точно по схеми, т.е застъпвам малко от следващата,зад а довърша конеца. Освен това, при 1:1, линии остават само при вертикално отсичане, при хоризонтално- няма проблем. Peace

# 352
Момичета как да изчисля колко панама ще ми трябва за гоблен 120/100бода?Панамата ще е  14или 16каунта.

Отваряш линка на първа страница и гледаш: Полезни съвети за гобленари -> Калкулатори за изчисляване на необходимата панама.

Хора, винаги се чудя някой като го зададе този въпрос, не се заяждам лично с Нели, да отбележа, но просто ми е чудно, наистина: това е едно умножение/деление, едно дете във втори клас може да го сметне, какво толкова му е трудното? Rolling Eyes

По отношение на откраднатите схеми на Тани211 - радвам се да видя, че все пак има хора на моя акъл. Тя е талантлив и щедър човек, толкова много прекрасни схеми е подарила на всички. Още преди време си мислех, че с талант като нейния просто е длъжна да превърне правенето на схеми от хоби в професия. Дано има успех.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 21:58 от Ghibli

# 353
  • Стара Загора
Вън температурите падат, а тук е "горещо-о-о-о"! ). Че и сърдити има. Два дни не съм влизала при вас и тази вчер не мога да насмогна да разжлеждам, чета и осмислям същността на спора около тази Илияна и нейното творчество.  Няма да се произнасям по темата, защото не съм компетентна. Затова пък ще ви покажа приключения ми снощи гоблен. Няма да го пера и гладя, докато не ушия и другарчето му, което продължавам да чакам да пристигне при мен. Искам да ги рамкирам заедно. Снимката, както обичайно, е подобаващо отвратителна, но от аматьор - толкова.

# 354
Ghibli вече ми отговориха и се ориентирах с размерите.Все пак ти благодаря,че ми напомни за първата страница.Според теб явно не мога да смятам.Вече рядко пиша точно заради такива заядливки като теб.Извинявай,но няма твой пост ,в който да не си критикувала някой за нещо.

# 355
  • sf
Аз пък , Гибли, честно - не мога да го сметна, хич ме няма по математика, тъпа съм, кво да се прави  hahaha
ама слава Богу, има добри хора тук, които ще го смтенат вместо мен при нужда, и няма да ме потиснат  Mr. Green

ох, оплаквам се, от тоя нет, нямам време за шиене, голема краста начи това висене из форумите и фейса  Rolling Eyes

# 356
Джемма и zori_man  прекрасни гоблени,да  са ви честити и още много такива красоти! newsm03

# 357
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз пък , Гибли, честно - не мога да го сметна, хич ме няма по математика, тъпа съм, кво да се прави  hahaha
ама слава Богу, има добри хора тук, които ще го смтенат вместо мен при нужда, и няма да ме потиснат  Mr. Green

ох, оплаквам се, от тоя нет, нямам време за шиене, голема краста начи това висене из форумите и фейса  Rolling Eyes

Ghibli вече ми отговориха и се ориентирах с размерите.Все пак ти благодаря,че ми напомни за първата страница.Според теб явно не мога да смятам.Вече рядко пиша точно заради такива заядливки като теб.Извинявай,но няма твой пост ,в който да не си критикувала някой за нещо.

понеже съм мнооого мързелива, а и съм с особени математически умения (не напразно синковецът казва: 1+1 е равно на 1, а може би на 2  Blush ) съм си запаметила този линк

http://www.findstitch.com/resources/aida.cgi

брой бодове в едната посока, брой в другата, колко да остане отстрани на ушитото и каунт - всичко се зададава и резултатът излиза веднага без смятане и без съмения  Hug

14 каунт, 120 на 100 бода, с 5 см резерв от всички страни = 31 см Х 28 см
16 каунт, 120 на 100 бода, с 5 см резерв от всички страни = 29 см Х 26 см

Скрит текст:
и пак да питам, защо вместо да боцкаме панамите се бодем една друга?

# 358
  • sf
Щото тракането по клавиатурата е по-лесно от въртенето на иглата  Joy
ама сега ще се поправя и ще свърша нещо полезно като си подредя голенарския шкаф - не мога да разбера как все се разбърква като чинно си го редя  Thinking мистерия  hahaha

# 359
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
зарежи клавиатурата и грабвай иглата, да не се изложиш като ми дойдеш на гости другия месец  Whistling

и сериозно, момичета. нека ни е приятно заедно  Hug

Общи условия

Активация на акаунт