БРОДИРАНА КРАСОТА ТЕМА 114

• 55 616
  • 720
  •   1
Отговори
# 690
Ами да взема да пробвам, винаги ли се шие от ляво надясно? А дали има някъде показано как се започва?

# 691
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ами да взема да пробвам, винаги ли се шие от ляво надясно? А дали има някъде показано как се започва?

Blush на мен ми е по-удобно от дясно на ляво и отгоре надолу Blush
остави по-дълъг конец и го "застъпи" със следващите бодове  Hug

# 692
Hrisi не е толкова страшно.Аз като шия единия ред бода от горе на долу ,на връщане т.е. горния ред е от долу на горе.Ама как го обясних само ooooh!Ето виж тукhttp://www.youtube.com/watch?v=8IvCl79XeU0
Определено тези двата гоблена са по-хубави с гобленов бод.

# 693
Аз така правя на кръстчетата. Сега пуснах едно клипче и доколкото разбрах се започва от от горната дупка е с наклон отзад. А при кръстчетата аз започвам от долната дупка. Това не ми беше ясно как се прави първия бод.

Нели, точно това клипче гледах  Peace

# 694
  • Балчик
Благодаря Ви момичета  Hug

Аз днес започнах голям проект, няколко часа комплектовах конци и т.н  smile3544

Скрит текст:

това наистина изглежда страхотно,как се казва

Това е Dimensions 03868 A Summer Stroll

Hrisi, не се стряскай от гобленовия бод, много е лесен и приятен за шиене.

# 695
  • София
Реа прекрасен е и рамката много му подхожда   bouquet  Новият проект също е много красив  Hug

Да си призная и аз шия с голямо удоволствие дребоси, тези големи проекти са много красиви, но шия, шия и края му не се вижа  Blush, а както съм започнала два големи едновременно вече година ги влача и май още поне година няма да са готови  Mr. Green (затова от време на време се разнообразявам с нещо по-малко, но от това големите не стават по-бързо готови  hahaha

Hrisi опитай и полукръстче, но и моето мнение е, че с гобленов бод ще се получи по-добре. Колкото до посоката аз лично шия обратно: от дясно наляво и от горе надолу, въпрос на удобство и предпочитание. А започвам по същия начин, както и при кръстчета (или полукръстчета) с двоен конец. Hug

# 696
Много благодаря за съветите  Hug Иска ми се да започна да го видя този гобленов бод, но имам няколко проекта преди това.

# 697
# 698
  • Пловдив
Добро утро и успешна седмица................  Coffee Coffee

Hrisi, няма проблем и на полу кръст да шиеш, разликата е само на гърба. Аз имам няколко гоблена такива - първите ми 3-4, нямаше кой да ми покаже ..............................

# 699
аз не бих шила полукръст вместо гобленов. за мен разликата не е САМО в гърба. покриваемостта е на полукръста е доста по-малка от гобленовия. проблем са основно тъмните цветове и прозират.

# 700
Много хубави неща сте показали пак. Реа, Роси, Албенка  bouquet
Лудо влюбена, добре дошла. Тук, сред нас  много бързо ще ти се увеличи колекцията Peace. Поне с мен така се случи Grinning
Прави сте за дребосите - много увлекателни и стават бързо. Една мини коледна схемка взех да бодна, после и още няколко имам намерение......бистрото ще почака Laughing

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 10:35 от didida

# 701
Здравейте, момичета! Може ли малко помощ? Трябват ми схеми на мотиви на цветя за картичка. Благодаря!

# 702
Пак повтарям,че има разлика между гобленовия бод, който се води петит пойнт и полукръстчето. Разликата, която се получава на гърба е най - малкия проблем. Разликата идва от плетката на панамата. На 22 каунт полукръстчетата ще се разкривят и няма да изглежда толкова добре, колкото ако си го шие с гобленов бод. Повечето от нас са започнали да шият с гобленов бод и след това сме се учили на новите техники - кръсчета, полукръстчета, възки, контур и т. н. Хриси обаче е шила само кръстчета и не е опитвала с гобленов бод,затова не й е ясно. Ще помагаме, спокойно.

# 703
лудо влюбена, добре дошла!  Hug Прекрасни гоблени, а и теб те чака Мостар, като мен. Само дето го започнах 1:4, но се отказах и някой ден ще го ушия 1:1. Вярно, че ще стане доста по-малък, но пък по-нежно ми стои.
Реа , тръпнех да го видя в рамка! Браво! Чудесен избор си направила и поздравления за скоростта, с която го уши!   bouquet Новото ти начинание ще ти отнеме време, но пък е много красиво!
albenapd, хич, ама хич не съм фен на тази гъба, но пък твоята миниатюрка си е заслужила възхищение и похвала! Как имаш толкоз нерви да ги боцкаш - не знам!  smile3501
Аз пък открих за пореден път топлата вода - колкото повече шия, толкова по-бързо става. hahaha.
Joy Joy Joy
delfin4e, ще ти дърпам опашката, да знаеш! Какви са сега тези неща? Откъде време? Изостанах със задачките тези дни, че проклетия лаптоп създава грижи, а ти сега не една, не две, ами не знам колко красоти! Rolling Eyes

mimi, виж тук дали няма да си харесаш нещичко.

# 704

mimi, виж тук дали няма да си харесаш нещичко.
Много благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт