СЕДМИ КЛАС не ще уплаши нас! Прас! - тема № 37

• 41 497
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Ами тогава доста неща са в ръцете на учителите. Ако рещат да ощетят някой, могат да го направят с по-ниска оценка и то в единици, защото не знам дали може в удостоверението да имаш например 5.75 по даден предмет, или е 5 или е 6, нали?

# 391
  • София
Ами тогава доста неща са в ръцете на учителите. Ако рещат да ощетят някой, могат да го направят с по-ниска оценка и то в единици, защото не знам дали може в удостоверението да имаш например 5.75 по даден предмет, или е 5 или е 6, нали?

Точно с единици е, затова тази година борбата е и за възможно най-високи оценки по БЕЛ и МАТ в удостоверението.

# 392
Зависи от учителите, разбира се, аз за туй съм му казала на моя див пубертетец да си стиска езика зад зъбите и да не се прави на интересен пред госпожите,ама много му ври чайника, дано устиска.

# 393
  • София - Рим и обратно
Вчера класната питала децата- къде мислят да кандидатстват, едно от децата с 4 ка по Бел и Мат. казало, че иска да учи във френската, тя съответно му казала, че няма да успее...
Е, това е изключително гадно....рекла и отсекла тя, че няма да успее ooooh!... Ами може пък да има шестица тази година, тя на боб ли е хвърлила?! Ядосах се чак, защо така ги настройват?

# 394
И класната/и по математика/ на мойта дъщеря прави такива изказвания. Но поне по математика мисля, че по-трудно могат да се занижават оценки. Нали е точна наука. Аз така я успокоявам.

# 395
  • София
Грета ей, ако правилно съм запомнила къде учи детето ти, знам и за друга причина за резултатите. Учителите поставят на децата по-слаби оценки, за да си продължат после в същото училище. Да не ги загубят като бройка. Този парадокс се наблюдава в още едно съседно на дома ни СОУ.

Така е, Люлин.
Училището е СОУ и децата ги облъчват да остават там. Лошото е, че няма места по другите квартални , за да се изместим дружно. Няма оправия с учителите, директорката е на тяхна страна. Всичко е въпрос на дотации. Как пък не разбират, че ако детето не се класира заради годишна оценка, никой родител не би го оставил в такова училище.

# 396
  • София
Ами тогава доста неща са в ръцете на учителите.

Ей това ми е най-голямото притеснение. Аз и миналата година се жалвах тук, че госпожата по БЕЛ не пише шестици, защото "никой не можел да изкара шестица при нея". Дъщеря ми ходи на втори кръг на олимпиадата, но оценката си остана 5 за годината...
И така се изкушавам да й кажа някои неща тази вечер на РС, но ще се въздържа, за да не стане още по-лошо положението.  Confused

# 397
  • Русе
не знам точно как стоят нещата сега, но по мое време можеше да си повишиш оценка като се явиш пред комисия в края на срока, ако смяташ че си ощетен. това може би е решение, ако  и сега има такава опция.

# 398
Цитат
И така се изкушавам да й кажа някои неща тази вечер на РС, но ще се въздържа, за да не стане още по-лошо положението.  Confused
Не винаги премълчаването е полезно, може би е хубаво да поговорите с госпожата всички родители, за това,колко важна оценката тази година и т.н.
Може да прояви малко разум .

# 399
  • София

Не винаги премълчаването е полезно, може би е хубаво да поговорите с госпожата всички родители, за това,колко важна оценката тази година и т.н.
Може да прояви малко разум .

Така е, права си. Аз всъщност не съм се отказала съвсем да говоря, но си мисля дали няма да е по-добре да видя накъде отиват нещата този срок и при липса на промяна в положението да повдигна въпроса. Чудя се и аз как ще е най-добре. И сега не ми пречи да говоря, но се притеснявам да не ме разбере погрешно и да направя мечешка услуга на детето.

elan, и за това съм мислила, честно казано. Предполагам и сега има такава възможност, но искрено се надявам да не се стига дотам.

# 400
  • Дива Индия
Нашата родителска среща е утре вечер. Тръпна в очакване. Относно отношението на учителите към децата искам да ви споделя, че синът ми е в безобразно недисциплиниран клас. Има няколко зрънца, укротяването на които отнема от всеки учебен час около 10-15 минути. По повод премълчаването: Добра-лоша, аз съм решила тая година, ако тази тенденция продължи, да пиша жалби към директора на училището. Страшно ми омръзна заради шепа деца да страдат тия, дето искат нещо да научат. На всичко отгоре майките на тези вандали са с най-големи претенции. Бях разказала тук за плюнките (извинявам се за израза), с които точно те, на една родителска среща,  обсипаха учителката по математика, от чиито възпитаници са излезли едни от най-подготвените седмокласници в града.
Днес евходното ниво по биология. Както и за географията моя човек се подготвя от мат`ряли, качени в седмокласната поща.   bouquet

Виц:
-Ученици, който се учи добре и старателно се подготвя по моя предмет Вероучение, ще отиде в Рая!!!
-Ама учителю, ние няма ли завършим живи това училище все пак?!?

# 401
не знам точно как стоят нещата сега, но по мое време можеше да си повишиш оценка като се явиш пред комисия в края на срока, ако смяташ че си ощетен. това може би е решение, ако  и сега има такава опция.

не съм убедена, че искам да стоваря и това на главата на детето  Thinking

Реини, записахте ли се на сип по бел?

# 402
  • София
А, Бубс, точно теб чаках да дадеш някакъв акъл как да се оправяме с вашата класна.

Записахме се, да. То май не е СИП, а ЗИП, защото не е имало друг избор.  Laughing

Последна редакция: ср, 25 сеп 2013, 17:29 от Reiny

# 403
  • София

След 7 клас няма такова нещо. Изпит за промяна на оценката се прави само в 12 клас по максимум три предмета (нива).

# 404
  • в тристайна гарсониера :)
Привет и от мен, много сте изписали, не мога да ви изчета  Simple Smile
Аз пък с фолиото се справих много лесно, без никакви нерви(по - принцип не съм сръчна с ръцете и много ме изнервят такива пипкави процедури), учебниците станаха супер. Моето е това http://www.book.store.bg/p104389/universalni-samozalepvashti-se-podvyrzii.html. Детето имаше входни нива по Химия, Физика и Биология, на 2.10. е по математика. Много трудно става сутрин за у-ще, като си дойде и заспива за час, два, дано по - бързо да свикне.

Общи условия

Активация на акаунт