СЕДМИ КЛАС не ще уплаши нас! Прас! - тема № 37

• 41 420
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Дидева, благодаря.
Vesito70,ЧРД на дъщерята (с малко закъснение). Това със ЗИП-а е много неприятно. Не сте ли имали учебен план.
Не знаех, че могат да се сменят. При нас нещата вече са ясни - всички ЗИП и СИП са Мат и Немски за 5-7 клас.

# 571
  • София

Как го постига тази госпожа и защо точно го прави?  ooooh! Сигурно вмъква въпроси, на които никой не може да отговори, понеже няма как да напише петица на нещо абсолютно вярно. За съжаление май не е единствена.

Понякога има и такива въпроси, да, но най-вече го постига чрез особената си система на оценяване: за нея шестица е, когато оценката е над 5.90, надолу от това вече е 5. Пък много лесно може да се намери някаква грешчица, която да смъкне една-две десети, особено при съчиненията и преразказите...
Далеч съм от мисълта, че моето дете винаги знае всичко за пълно 6. Въпросният тест още не са го върнали и не съм видяла какви и колко са грешките, но е факт, че при госпожата никой от випуска досега не е изкарал 6 за срока или годината вече две години.
Досега оценките не са ми били важни и в един момент просто се примирихме с детето, че госпожата е особена и няма какво да се направи, но тази година ще следя нещата изкъсо и ако се налага, ще се намеся.

Русалке, абсолютно права си за разминаването в оценките - има го и е нормално, само дето при нас посоката е объркана, за съжаление.

# 572
Моята госпожица ме "зарадва " с двойка на входното по БЕЛ. Най-високата оценка била 4 и то само  3 деца имали толкова. Чудех се как да реагирам... Госпожата не връща за в къщи теста, "защото не й ги връщали". Как да видя какъв е проблема? Много се надявам, че ще се подобрят нещата, тя винаги се е притеснявала за математиката, там има пропуски. Днес е входното по математика, да видим.
Надеждата ми е, че учителките от курса ще успеят да вдъхнат увереност в знанията на детето.
Оплаках се...

# 573
  • дядовата ръкавичка
цлете, според мен трябва да изисквате от учителката да връща тестовете. Нали смисълът на тези тестове е да се види къде има пропуски.

Русалке, абсолютно права си за разминаването в оценките - има го и е нормално, само дето при нас посоката е объркана, за съжаление.

И при нас е така, за съжаление. Както казва детето: "Г-жата много трудно дава 6-ци"  Wink. До миналата година си мислех, че повредата е в нашия телевизор. Преместих сина в друга школа, където също засега се справя отлично, нооо в училище е "много добър".
И все пак, за последна проверка, може ли някоя отзивчива мама, чието дете ходи в Софроний или Междучасие да покаже тестове за входящо ниво по БЕЛ.  Hug

# 574
  • София
Тук усещам вече леко пренапрягане - успокойте малко страстите, все пак само началото на учебната година е. Разберете - входните нива винаги показват малко по-ниски оценки и това е напълно нормално. Все пак доскоро децата ни са били във ваканция, колкото и да сте ги натоварвали през нея. Оценката от входните нива не е чак толкова важна.

На мен ми омръзна да отварям темата, за да се информирам за нещо интересно и важно и да виждам всеки ден как са изписани по 2 - 3 страници с отчети колко е получило детето на входно ниво. Разберете ме правилно, не е защото завиждам, че моето дете няма 5 или 6, дори и да имаше, аз не бих се изкушила да пиша коментар само за да се отчета пред бг-мамма обществото каква е оценката от входното ниво.

Не се сърдете, моля ви,  Praynig

# 575
  • София-в сърцата на моите деца
Дали някой може да ми препоръча добър учител по БЕЛ ,но в района около паметника Левски!От София сме.Благодаря.Може на лични. Praynig

# 576
  • София
didiela, извини ме, но и аз ще се отчета. Тя темата си е отчетна.  Не знам какво точно интересно очакваш от нас.  Познаваме се виртуално и се инетерсуваме точно от напредъка на децата. Не ти се сърдим, напротив, призоваваме те да се отчиташ. Ето ти една китка, че не ми се търси картинка с кафе smile3525 .

Входното по математика го върнаха: 5,36.  Имало само една 6ца в класа. Имало и двойки. Похвален, че само той и щестицата са решили трудната (според мен прекалено лесна) задача.

Доволна съм, това са все поправими пропуски ( грешка при приписването от един ред на друг, грешка в знака при разкриването на едни скоби).

По разказвателните донесе 5ци без подготовка. Все нещо му е останало в главата значи.

# 577
  • София-в сърцата на моите деца
didiela, извини ме, но и аз ще се отчета. Тя темата си е отчетна.  Не знам какво точно интересно очакваш от нас.  Познаваме се виртуално и се инетерсуваме точно от напредъка на децата. Не ти се сърдим, напротив, призоваваме те да се отчиташ. Ето ти една китка, че не ми се търси картинка с кафе smile3525 .

Входното по математика го върнаха: 5,36.  Имало само една 6ца в класа. Имало и двойки. Похвален, че само той и щестицата са решили трудната (според мен прекалено лесна) задача.

Доволна съм, това са все поправими пропуски ( грешка при приписването от един ред на друг, грешка в знака при разкриването на едни скоби).

По разказвателните донесе 5ци без подготовка. Все нещо му е останало в главата значи.
Чета ви отдавна,но какво да се отчитам в темата?Детето има нужда от частни уроци по БЕЛ.Не е добър ученик.Трябва ни помощ.Какво да отчитам?Бележки ли?Ами смешно е!

# 578
  • София,Младост 3
Айяла, ние ходим на школа в Софроний и входното по БЕЛ беше преразказ който е трябвало да направят за 45 минути, включително и прочитането на текста. За съжаление самият оригинален текст го нямам. Ако искаш мога да ти изпратя само творението на дъщеря ми , но не зная дали ще ти е от полза. newsm78

# 579
  • Дива Индия
Съжалявам ако на някого не му харесва, но и аз ще се отчета. Детето донесе четворка от входното по математика и всички бяхме втрещени, защото той не е има четворка по математика никога. Плаша се и това е. Ще взема теста днес и ще го сканирам, ама как ще трия грешките, та да не ги видите - не знам. По английски е единственият с пълна шестица на теста. Днес е по БЕЛ и снощи от преговора установих, че положението никак не е розово.

# 580
Ще взема теста днес и ще го сканирам, ама как ще трия грешките, та да не ги видите - не знам.
Аз мога да се пробвам да го изчистя.

Ако от сега се впечатляваме, че някой пише в темата неща, които не ни интересуват, представям си какво ще е, когато излязат оценките от НВО и класиранията. Всяка година седмокласната тема свети като крушка по това време и 50 страници се изписват за часове.  Grinning

# 581
  • София
Ей, хора, не изперквайте от сега , кой бил се  отчел и кой не , кой трябвало или не трябвало да го прави.. Peace Темата е отчетна и всичко, свързано със седмокласниците ни, е за обсъждане - пъпки, гаджета, помагала, странични занимания, оценки, тестове, ходене по купони... Grinning Нека всеки си пише каквото му е на душата, а пък четящият винаги може  да отсее само онова, което го интересува. Peace

Аз лично  споделям  по какво са правили входни с цел при интерес да бъде пуснат даден тест в пощата. Оценки не съм писала, защото не виждам смисъл. Ако имат 6, то не значи, че знаят повече от друго дете  с 5 другаде. Или ако не са се справили особено добре и имат 3 или 4, пак не виждам защо да сравнявам резултата им с този на друг седмокласник , чийто тест не знам какъв е бил като трудност. Всичко е много субективно. И все пак си чета всички постове (включително и тези с оценките) с приятното усещане, че не съм сама и че други са на моя хал с побутването на мързеливци, с опитите за мотивирането им , с нервирането покрай тях.. Joy

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 11:26 от пенсионирана русалка

# 582
Довечера съм на родителска на моя седмокласник. Тогава би трябвало да ни дадат теста от входното по български, а ако ни дадат да си ги вземем ( това не е било досега) ще ви го пусна, разбира се. По ми е интересно какво ще съдържа теста по литература, но той ще е към края на седмицата.  Днес имаме входно по география. Не знам защо, но синът ми учи като изоглавен по разказвателните предмети, наплашен от учителите, че предметът им не е по маловажен от български и математика. По принцип съм съгласна, но след като сме жертва на безумната система и сме наясно, че вход към желаното училище може да осигури единствено стабилни знания по тези два предмета - как да съм спокойна, че вместо да направи един тест по математика той учи контурни карти за входното по география ( нищо лошо към предмета, прекрасен е). Искам да кажа, че липсва баланс   - така важен във всичко.

# 583
  • София
Моят син се разписа вчера в новото училище с единствената пълна 6-ца в класа на входното по история! Hug
Без преговор, без упражнения.
Докато разпечатам и занаеса в къщи входящите тестове, които Дидева беше пуснала тук-благодаря и за което!  bouquet-то входното им в училище още същият ден минало! ooooh!
Ама той географията и история са му стихията.

Да видим сега БЕЛ и математиката. Там съм на тръни. Rolling Eyes

# 584
  • София
Според мен, който и да е учител може да подготви детето, didiela. Просто индивидуалната работа е по-добра. Спокойно може да споделяш с нас лошите оценки на детето и да търсиш помощ.
Може някой да сподели за учителя си.
Аз съм търсила координати на "прехвалени" учители по БЕЛ и си признавам, не успях. Работата ставала само с препоръки и телефоните не се давали на всеки.

Трябва и ти да помагаш. В пощата има материали по БЕЛ, които ще ти помогнат да си припомниш граматиката. Аз така правя, за да съм в час. За преразказите разчитам на школата. Още сега трябва да се хванеш и да оправите пропуските от 6ти клас.

Общи условия

Активация на акаунт