"Не съм очаквала, че ще имам такова дете в моя клас"

• 34 762
  • 471
  •   1
Отговори
# 285
Ан*, и аз съм учудена, че според написаното в ППЗНП педагогическият съвет няма право да обяви даден ден за неучебен. Дори при извънредни ситуации се обявява от кмета. Просто това е записано. Лично мнение - до определен брой дни ПС трябва да има това право. Цитирай моля те, ако има друг нормативен документ, който дава това право.

Надявам се, че цитираните от тебе точки от Правилник на училището като задължение на родителите са наистина примерни, а не са от реален такъв. Защото на първо четене нарушава някои закони. Аз бих го подписала с особено мнение. Бих казала, че част от точките се нуждаят от редакция. (например задължение да купи нещо/бележник. Много е различно от "да осигури бележник по образец". Ако искам ще го чертая на листа и ще ги хвана с телбод.
То е ясно, че бележникът ще се купи (от 99,99% от родителите). Но нали училището трябва да учи децата да се изразяват точно и да работят прецизно. А личният пример с основния документ/правилник е от значение.)

А за това "19. Да изпълняват решенията на училищното настоятелство." нямам думи. Да не губя и моето и Вашето време в юридически обосновки, просто бих го нарекла безсмислено и нямащо сила.

# 286
Аз бих го подписала с особено мнение.

Да бе, пробвай се. Тогава ще разбереш какво е и вечна опозиция и арогантно поведение.

# 287
biborana, истински е, реален. Аз също бих променила доста неща, но такъв ми попадна.

А за неучебните дни, наистина ПС може да гласува. Правим го например когато имаме концерт на училището, спортен празник и подобни. Няма нищо общо с кмета, който обявява неучебни дни при бедствено положение. Явно има вратичка.

# 288
  • волно калдъръмче
И първолака има власт над учителя, а не обратното?

Ама то тука други герои си мерят силите.

Възможно е и двете страни да не умеят да се справят добре с комуникацията, но от учителя зависи повече отколкото от родителя у него е властта, затова и отговорността му за тоя процес е по-голяма.

# 289
Аз бих го подписала с особено мнение.

Да бе, пробвай се. Тогава ще разбереш какво е и вечна опозиция и арогантно поведение.

Ирис, защо мислиш, че не съм го правила. Правя го, но в мека форма - устно и по имейл, с входящ номер, само в краен случай.

И трябва да кажа, че не съм усетила лошо отношение към детето. Учителите в огромната си част са професионалисти  и не наказват децата, заради родителите им. Освен това смятам, че в подобни ситуации учителят е между чук и наковалня. Затова пренасям дискусията с директорката. А и когато съм доволна - пиша и благодарствени писма.

# 290

И трябва да кажа, че не съм усетила лошо отношение към детето. Учителите в огромната си част са професионалисти  и не наказват децата, заради родителите им.

Само прост човек може да накаже дете заради родителя.

# 291
biborana, истински е, реален. Аз също бих променила доста неща, но такъв ми попадна.

А за неучебните дни, наистина ПС може да гласува. Правим го например когато имаме концерт на училището, спортен празник и подобни. Няма нищо общо с кмета, който обявява неучебни дни при бедствено положение. Явно има вратичка.

Ан, "концерт на училището, спортен празник" - предполагам, че това са учебни дни без учебни часове, просто различна форма на обучение. Сигурно някъде е описано, най-малкото всяко решение/заповед почва с "на основание чл... от ...."

Наистина е жалко, че правилникът е реален. Но и този случай, точките, които противоречат на закони, наредби и т.н., просто не се прилагат.

# 292
Ан, "концерт на училището, спортен празник" - предполагам, че това са учебни дни без учебни часове, просто различна форма на обучение. Сигурно някъде е описано, най-малкото всяко решение/заповед почва с "на основание чл... от ...."

Точно в такива дни възникват конфликти. Примерно, концертът е от 18 ч. и детето трябва да дойде за репетиция в 16 ч. Веднага следва реакция - "Какво да го правя цял ден?". Ей такива нещица...

# 293
 newsm78

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 17:58 от Ветрогон

# 294
Никога не съм чувала от тази жена подобни изказвания.

Какви изказвания?

# 295
  • София

Точно в такива дни възникват конфликти. Примерно, концертът е от 18 ч. и детето трябва да дойде за репетиция в 16 ч. Веднага следва реакция - "Какво да го правя цял ден?". Ей такива нещица...
Това не е ненормална реакция. Ако има репетиция в 16 единият родител ще трябва да излезе 3 часа по-рано от работа, за да вземе детето от занималня и да го заведе на репетиция. Съгласете се, че не е много удобно и първата реакция нищо чудно да е такава. В такива случаи поднасяйте новината с едно "съжаляваме за неудобството" и по-отрано, за може да се организират хората.

# 296
Това не е ненормална реакция. Ако има репетиция в 16 единият родител ще трябва да излезе 3 часа по-рано от работа, за да вземе детето от занималня и да го заведе на репетиция. Съгласете се, че не е много удобно и първата реакция нищо чудно да е такава. В такива случаи поднасяйте новината с едно "съжаляваме за неудобството" и по-отрано, за може да се организират хората.

Естествено, че не го казваме в последния момент. Но с колегите имаме наблюдения, че роптаят най-много родителите, които не работят.

# 297
Затишие.Работното време на офисите май свърши  Joy

# 298
  • София
Ц, просто спорът е безсмислен. Вие сте най-съвестните и добри учители, ние сме от добрите също.  Обаче 10% от родителите са арогантни простаци, 99% от децата са олигофрени и това прави вашата работа най-тежката на света. Всичко е ясно, няма какво да продължаваме да го дъвчем Laughing

# 299
Затишие.Работното време на офисите май свърши  Joy

За някои да, за други не. Има и други сложни професии, в които се работи много. (за мене много работа не е оплакване, а хвалба.  Laughing

И трябва да кажа, че не съм усетила лошо отношение към детето. Учителите в огромната си част са професионалисти  и не наказват децата, заради родителите им.

Само прост човек може да накаже дете заради родителя.

И аз това казвам. Мит е, че детето страда заради родител. По-скоро някои родители така оправдават своето бездействие. По-лесно е.

В моя случай, предполагам, че си казват нещо като "Горкото дете, то постоянно живее с Тази майка Joy" и се държат още по-мило.

Общи условия

Активация на акаунт