Добре дошли в "Родени", АВГУСТовски бебчета засмени!

• 41 903
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аз спрях да му давам Биогая. Започнахме уж профилактично, после почнах да забравям и видях че така или иначе няма колики и не съм му давала от близо седмица, мого внимавам какво ям и общо взето за което знам, че не е добре да се яде при кърмене компромиси не правя и въпреки това... Rolling Eyes

# 121
Аз спрях да му давам Биогая. Започнахме уж профилактично, после почнах да забравям и видях че така или иначе няма колики и не съм му давала от близо седмица, мого внимавам какво ям и общо взето за което знам, че не е добре да се яде при кърмене компромиси не правя и въпреки това... Rolling Eyes

Радея, аз успявам да изкарам с помпата само за едно ядене на малчо на ден, но все пак внимавам да не ям храни, които са предпоставка за образуване на колики, но колкото и да чета, освен картофи и ориз май всичко друго не се препоръчва.Та в тази връзка искам да те питам с какво се храниш, че на мен ми омръзна от картофи...  Mr. Green  Grinning

# 122
здравей,

Броят хранения зависи от това колко е спокоен, в смисъл дали го мъчат болки в коремчето, или не. При спокойно състояние броят хранения е около 7-8 (+ - 1 или 2), но когато го измъчват колики ( както миналата нощ и тази) стават над 10 за денонощие. Храни се на поискване от една гърда. Суче на между 2 часа и половина и 3 часа и половина, но се е случвало да прави и големи паузи от 5 часа, но това по-скоро е изключение. Кърмя го нощем, беше си изградил режим на около 3 часа, но сега,будувайки, му давам да суче по-често. Биберон му давам отново по време на колики- сукането го успокоява; през останалото време не иска. Освен кърмата съм му давала чай на Хип, а сега го смених със запарка от копър и анасон ( в най-добрия случай изпива по 50мл на денонощие) Адаптирано мляко и вода не приема. Пишкал е почти при всяка смяна на памперса поне по веднъж (памперсите са доста напоени),ака по 5-6 пъти на денонощие. Акото му е жълто, но забелязах, че,когато се храни на малки интервали, става по-ярко. Роди се малко над 3,700, изписаха го на 3,500. Колко е наддал, не мога още да кажа, понеже другата седмица сме на консултация, но, съдейки по дрешките, някои доста са му омалели.
Според мен честото сукане не се дължи на глад, а просто го успокоява. Притеснявам се да не преяжда така, а и се притеснявам дали аз се храня правилно и дали с моето хранене не му причинявам този чревен дискомфорт. Като количество кърма имам достатъчно, но дали е достатъчно качествена? Как бих могла с хранене да я подобря? Благодаря много за отговора!

Здравей Vi_ta,
Резултата в пелените е добър  Simple Smile

Понякога бебетата наистина сучат и за успокоение. В кърмата се съдържат ендорфини, а ендорфините са невротрансмитери, които се произвеждат в мозъка и служат за намаляване на болката.

В статията Коликите: вик на протест срещу начина на хранене се споменават изследвания, които са открили връзка между консумацията на краве мляко (от страна на бебето или майката и коликите). Присъства ли кравето мляко в хранителния ти режим? За кърмачките се препоръчва редовно, разнообразно и балансирано хранене, 4-5 малки хранения на ден са за предпочитане пред 1-2 големи.

Когато елиминирането на храни от диетата на майката не дава желания резултат, на някои майки помага масажът против колики. Ако имаш желание да опиташ в статията е описан подробно.

# 123
Мами, режете ли вече ноктенцата на малчуганите? Нашите до сега се чупеха и сами падаха, ама вече растат, а мен ме е страх да ги пипам Tired

# 124
Мами, режете ли вече ноктенцата на малчуганите? Нашите до сега се чупеха и сами падаха, ама вече растат, а мен ме е страх да ги пипам Tired

Ние вече 2-пъти ги рязахме и сега даже чакам таткото да си дойде и ще ги режем пак днес, че си дере личицето като започне да плаче.

Аз имам проблем с жълтеницата на малкият.Още не сме я минали тая проклетия.
За да стане това трябва да му давам глюкоза според моя педиатър, но ако дам му натоварвам коремчето допълнително и после като дойде време за млякото (АМ) не яде с желание, сякаш не е гладен или в по-лошият случай не си изяжда всичко.Когато има слънце го напичам за малко и все пак жълтеницата пак си е на лице.Какво да правя вече незнам..?  newsm78

# 125

Ние вече 2-пъти ги рязахме и сега даже чакам таткото да си дойде и ще ги режем пак днес, че си дере личицето като започне да плаче.

Аз имам проблем с жълтеницата на малкият.Още не сме я минали тая проклетия.
За да стане това трябва да му давам глюкоза според моя педиатър, но ако дам му натоварвам коремчето допълнително и после като дойде време за млякото (АМ) не яде с желание, сякаш не е гладен или в по-лошият случай не си изяжда всичко.Когато има слънце го напичам за малко и все пак жълтеницата пак си е на лице.Какво да правя вече незнам..?  newsm78

И ние имаме проблем с жълтеницата.  но тази доцентка ,която ми прегледа детето ми каза ,че е по добре да направи едни кръвни изследвания ,за да провери дали въобще глюкозата помага при нашият случай.  засега ми каза вместо глюкоза да давам захар във водата .  и ,че имало случаи при които жжълтеницата е вследствие на някакви ензими в майката или нещо такова така и не го разбрах. newsm78  но съм по притеснена заради обрива ,който не минва отколкото жълтеницата.

# 126
  • София
Instinct, наистина по принцип почти всичко е забранено, но е важно защо - повечето неща защото са просто потенциални алергени, като доматите, прасковите, краве млякото, яйцата, динята (то вече няма де) и т.н. Тях можеш малко да хапнеш и ако не му се отразят по никакъв начин - да се обрине, примерно - просто си ги яж. Ще ти кажа какво не ям - не ям боб, зеле, леща, защото са газообразуващи, прасковите ги беля, не ям нищо сладко, особено шоколадово, фъсътъци, колбаси и неща с консерванти, това се сещам за сега.
А щом казваш, че изцеждаш малко, ще ти кажа какво правих за увеличаване на кърмата, въпреки че сигурно всички тези неща ги знаеш. В началото на септември 50% от храната на моя беше АМ, сега от 2-3 дни му давам на ден не повече от 60 мл АМ, другото е собствено производство.
Цедиш/слагаш на гърда през 2 часа, задължително поне веднъж през нощта, храниш се редовно и балансирано, поне 2л вода на ден и допълнително лактогонен чай, аз пих и по малко бира след кърмене (от онази с лимон нискоалкохолната) и смея да кажа, че малко ми помогна. Бирена мая също пих, окситоцин от аптеката - 30мин. преди кърмене напоявах памуче и пъхах в носа. Овесените ядки и вареното жито също помагат.
Не знам кое от тези неща е помогнало и до колко, защото съм чела и че това с храните не е от значение за увеличаване на кърмата, но резултатът е на лице.

# 127
ние нашите нокти си ги режем отдавна. растът му страшно бързо

# 128
  • велико търново
здравейте и ние сме августовско бебе Simple Smile да се запишем и ние в този форум Wink
 аз ве4е 3 пъти и рязах ноктите на ръ4и4ките мн бързо и растът,а на крааката още не съм там растът ама много бавно Simple Smile
имам един въпрос към майките които кърмят-по колко време су4е от гърдата ви?

# 129
Ехей, отново включване и от мен в чудесната ни темичка в Родени!  Hug Да са ни живи и здрави бебенцата на всички, които с толкова трепет и емоции, споделени тук износихме! Дано споделяме само хубави новини за растящи здрави и щастливи дечица и да продължаваме да си бъдем така полезни! Добре дошли и на новите мамчета в групата!   bouquet
От както Делян е вече извън корема ми хвърлям само по един бърз поглед и грам временце не ми е оставало да пиша, въпреки, че като цяло за сега е спокоен. Колики си има, давам само Биогая и чайче от копър, от много четене за капките, реших да не давам, на кой действат, на кой не, на кой дават обратен ефект.. За сега положението е поносимо, надявам се да отминава скоро този период. Я да попитам и тук тези, които дават Биогая - сутрин, или вечер? И разреждате ли с водичка/мляко? Аз давам сутрин с малко водичка в малка лъжичка, но някои мами във фб споделиха, че на тях са им казали вечер да дават..
С малко закъснение от миналата тема, да благодаря на Джинджи за препратката към темата за многократните пелени.   bouquet Не съм имала време да прочета много, но за сега не съм много впечатлена от употребата на моите - ужасно пропускат, постоянно хвърлям за пране, то ако направя равносметка с харча за пране... За сега решихме да изчакаме с покупката на още.
 Нашата питка я правихме преди 2 дни - беше много хубав ден! Simple Smile От сутринта ми беше много празнично - гримирах се за първи път от сто години /имам предвид нещо повече от спирала и гланц/, облякох себе си и Делян по- "официално" и отидохме в църквата Simple Smile Беше прекрасно изживяване! След това в къщи приятелките ми го орисаха, почерпихме се и се осладихме доволно, получихме страхотни подаръци, правихме снимки, получи се чудесен празник! Simple Smile
Целувки на всички ви, надявам се повечко време да ми остава за вписване!

# 130
Между другото нашата педиатърка и дума не е обелила нито за пишлето, нито за масажи, нито за гимнастики, а аз пък забравих да я питам преди десетина дни като бяхме за ваксината против хепатит. Утре смятам да и звънна да я подседя да даде малко напътствия

# 131
Добро утро на всички ревливи и поспаливи бебчета и на техните поизморени майчета  Peace
Ноктите и ги рязах веднъж - експериментално и то скоро беше, иначе се отделят сами като пораснат достатъчно, но пък се събира един гаден мъх под тях, много е активна с ръцете, може веднага да се познае къде и лежала, с какъв цвят дрешки е била или с каква пелена/одеалце е била покрита Simple Smile
Кърмя около 25-30 минути от едната гърда, след 3 часа пак толкова от другата, нямаме  проблеми засега, но понякога се случва да заспи, ако е нощно хранене.

Кажете сега вие как да се изчистят тези крусти по главата по-бързо? Появиха се след като изчезнаха пъпчиците.

Хайде като се поокопитят и по-новите мами да си направим срещичка, да запознаем тези бебешоци Simple Smile

# 132
  • велико търново
защото ние до скоро бяхме с разранени зърна и и давах с шише кърма и я дохранвах с АМ,сега ве4е се кърмим ама като 4е ли малко е отвикнала хем я слагам за по 4,5 минути на гърдата  Rolling Eyes та сега су4и от едната гърда и на 10-тата мин заспива преместя я на др хем да се разсъни и от там 5 мин и заспива някой път и е достатъ4но но някой път като снощи след 10 мин пак си лапаше ръцете  newsm78 и пак я кърмих Simple Smile
имам др въпрос тези които имат люлка Sweet Star Cangaroo или подобна колко долу горе кг е самата лулка 4е мисля да я земам от продавалника и да знам колко пари ще ми е доставката примерно  Rolling Eyes

# 133
имам др въпрос тези които имат люлка Sweet Star Cangaroo или подобна колко долу горе кг е самата лулка 4е мисля да я земам от продавалника и да знам колко пари ще ми е доставката примерно  Rolling Eyes

CANGAROO Шезлонг - люлка Sweet Star

Детска електрическа люлка с адаптор, подходяща за деца от 3 до 9 кг.
Описание:
• 5 степени на люлеене
• 2 позиции на седалката: легнала за почивка и полуизправена за игра
• 8 нежни мелодии с контрол на силата на звука
• 3 забавни играчки за визуална стимулация на бебето
• 5- точков предпазен колан
Цветови асортимент. Доставка според наличностите.
Тегло: 8.000 кг.

# 134
Благодаря Радея.Ще опитам да увелича кърмата.Дано стане.  Simple Smile

А исках да кажа за капките против колики, на които преминахме - Абоколикен.Вече трети ден сме на тях и съм много доволна.Бебчо е много спокоен и до сега не е имал нито една криза на плач.Пу-пу-пу дано все така да си е.  Mr. Green Голямо предимство е, че не се изчаква половин час както при Колийфа, а  и са доста по-евтини.

larisaz, на моя приятелка и казали да си преварява кърмата, защото жълтеницата на нейното бебче не можела да мине точно заради проблем при майката.Аз се надявам да мине, но ако и тази седмица е още с нея ще трябва да вземем по сериозни мерки, защото не ми се вижда никак нормално толкова време да я мъкнем при условие, че дават до 20-я ден да е преминала...  Confused

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 13:06 от Instinct_

Общи условия

Активация на акаунт