Кухненски машини Kenwood и Kitchen Aid

  • 97 341
  • 896
  •   1
Отговори
# 765
  • София
  • Мнения: 9 850
Джемма, знам, че не е по темата, но можеш ли да препоръчаш хлебопекарна до около 250-300лв, само базови фунции, без глезотии като отложени стартове, нам къф си хляб и т.н.
Следя аз из амазон, обаче нещо не ме блазнят цените... Май ще чакам другия черен петък за един Кенвудчо. В Бг не го намирам, защо така? Не се ли предлага по магазините? За КММ020 и 023 става дума.

# 766
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Не, няма ги в БГ, само онлайн.

Хлебопекарна каквато и да вземеш ще е ок, при тях няма кой зане какви големи разлики. Харесвай си една и вземай. не мога да препоръчам, защото не съм следила моделите през последните 2 -3 години.Моята е на Кенууд и я взех от Амазон:
http://www.amazon.de/Kenwood-BM-450-Brotbackautomat-schwarz/dp/B … ds=Kenwood+BM+450

Има и по-евтини варианти,но аз избрах тази защото:
1.има диспенсър
2.има осветление
3.има конвекция за по-добро изпиане
4 има хубав дизайн
5 има ръчни настройки за собствени програми

Не е съм фен на Кенууд, просто така се случи.  Laughing Първо взех хлебопекарната, а доста по-късно разбрах и за майор 020. Laughing

Пък то вее едва ли има модел без отложени стартове и нам си кви хлябове. Тя  и моята първа хлебопекарна ги имаше, а я купих 2003 година или 2002, не помня точно.

Последна редакция: чт, 14 май 2015, 17:57 от Джемма

# 767
  • Мнения: 7 005
Джемма, знам, че не е по темата, но можеш ли да препоръчаш хлебопекарна до около 250-300лв, само базови фунции, без глезотии като отложени стартове, нам къф си хляб и т.н.
Следя аз из амазон, обаче нещо не ме блазнят цените... Май ще чакам другия черен петък за един Кенвудчо. В Бг не го намирам, защо така? Не се ли предлага по магазините? За КММ020 и 023 става дума.
Има ги в Елпоинт онлайн


020-1200лв
023 - 1800лв

А да кажа за сладоледа..Не  стана сигурно защото нямах хубава сметана и ползвах растителна
Ще отида някой ден до Лидл специално за Пилос,че не знам къде другаде я има..

# 768
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
В смисъл не стана? Не се замрази или не беше вкусен? Защото ако не се е замразил - не е от сметаната.

# 769
  • Мнения: 7 005
В смисъл не стана? Не се замрази или не беше вкусен? Защото ако не се е замразил - не е от сметаната.
Не се замрази newsm78

А купата беше много замръзнала,цял час на най-ниска степен,и нищо..

# 770
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Един час и не се замрази, това не може да бъде? ãкай сега да изясним друго. Този сладолед не става като изваден от фризер, това не е машина с генератор. Консистенцията трябва да е като леко замръзнал крем, гъста, но не мнгоо твърда.След това се прехвърля в кутия и се оставя за дозамръзване във фризер. Нали не си очаквала да стане напълно замръзнал? Това го могат само машините с генератор, като тази:

http://www.amazon.co.uk/Cuisinart-ICE100BCU-Ice-Cream-Maker/dp/B … eywords=ice+maker

# 771
  • Мнения: 7 005
Стоеше като боза.Гъста боза,но..Боза..Течно много..Имам чувството,че стана и по-течно от колкото когато го свалих от котлона.
А,то още там не се сгъсти кой знае колко..Но доста го варих..Поне 15-20 минути вря..
Абе имам чувството,че сметаната не беше хубава.
Имам още една кутия,която ще пробвам да разбия за някоя торта,и ще видя..
За сега,няма повече да хабя продукти,докато не отида да купя свястна сметана  

Естествено,после във фризера се замрази,ама..То като камък..За да греба,първо го оставих на слънце да отпусне,че не ставаше ни с гореща лъжица,ни нищо..

# 772
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Да, като боза не е нормално да е. Във всички случаи става като крем. А и след варенето нали изстуди в хладилник сместа добре ? Не се слага топла или със стайна температура, а от хладилник.

# 773
  • Мнения: 7 005
Да, като боза не е нормално да е. Във всички случаи става като крем. А и след варенето нали изстуди в хладилник сместа добре ? Не се слага топла или със стайна температура, а от хладилник.
Ааааа,ми не!
Беше си  направо хладка..Може би 30+ градуса,като я пробвах..Да..Може и това да е..  Thinking
Охлаждах я във водна баня,че малкия подскачаше като пале и нямаше търпение..

# 774
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
ДА, топла е била сместа и  хладилният агент бързо се разтапя, не стига студа да замрзли добре. Нищо, за следващият път знаеш- една нощ в хладилника или поне няколко часа и после в машината. Peace

Защото няма как да е от сметаната, и с растителна замръзва.

# 775
  • Мнения: 7 005
Ясноо..
А няква идея какво да правя с това наличното?
Ако го размразя и му добавя желатин малко,поне като крем да се яде,че така нещо..Не се одобри,а уж малкия не е капризен

# 776
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Във фризера не замръзна ли? Би трябвало да стане пак на сладолед, макар и вкусът да е далеч от добрия сладолед, тъй като това не е сметана, а изкуствен боклук.
Може и с желатин да го направиш на крем.

Сега се усетих,че си го варила, затова се  е втечнило още повече, най-вероятно.Тази химия при високата температура се е разпаднала на бог знае какво.
Ако правиш от растителна не вари сместа, а само я разбий с прибавка на други неща, но сладоледът не е хубав с такава сметана. Правила съм плодов и не повторих.

# 777
  • Мнения: 7 005
Замръзнало е на камък.Без предварително размразяване,няма шанс да гребна от сместа

Ами..ще го подържа още някой ден във фризера..И ако малкия не го изяде..Хвърлям го и като намеря хубава сметана,тогава.
Коя освен "президент"е животинска?
За "Пилос"ясно,ма ми е далече тоя Лидл

# 778
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Кауфланд също има, тяхна марка,ама как се казваше,забравих.

# 779
  • Мнения: 395
Животинска сметана има и в била, с кравичка на опаковката.
Успешно в сладолед съм заменяла сметаната с каймак от мляко, краве масло и прясно мляко.

Общи условия

Активация на акаунт