Кухненски машини Kenwood и Kitchen Aid

  • 97 345
  • 896
  •   1
Отговори
# 750
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Честито, rayna63. Бъркалката за тесто, куката, в никакъв случай не я пипай, тя не трявба да се регулира!
Другите може да ги свалиш така, че да минават колкото може по-близо до дъното, без да закачат. така ще можешд а разбиваш даже един белтък или 100 гр масло.Ако няма да правиш малки количества, не ги пипай. В процеса на работа ще видиш, ако ти остава нещо недоразбито по дъното, значи има нужда от сваляне надолу. Ако всичко е ок, не ги пипай. Peace

# 751
  • Мнения: 7 005
Аз нищо не съм регулирала,но не съм и използвала кой знае колко де..Вчера тесто за мекици,но не мога да дам мнение,щото ги пържих във фритюрника(още не е сложен абсорбатора)и е слаб за тесто..Не се получи някой шедьовър да кажеш..
Сега омесих тесто за пица..Ще видим по-късно Mr. Green
 
Но куката си обира перфектно тестото от стените на съда.Не ми остава никъде

# 752
  • Мнения: 2
Много благодаря,ако имам други въпроси ще  питам пак,че вие сте понапред с нещата  :bouqu

# 753
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Аз нищо не съм регулирала,но не съм и използвала кой знае колко де..Вчера тесто за мекици,но не мога да дам мнение,щото ги пържих във фритюрника(още не е сложен абсорбатора)и е слаб за тесто..Не се получи някой шедьовър да кажеш..
Сега омесих тесто за пица..Ще видим по-късно Mr. Green
 
Но куката си обира перфектно тестото от стените на съда.Не ми остава никъде

Куката не се регулира, тя е заводски регулирана. Тестото става перфектно. Peace
Регулирането е само за малки количества крем и яйца. За по-големи няма нужда.

# 754
  • Мнения: 767
при мен се наложи да коригирам куката, защото имаше триене в купата. Но е рискова работа. Като се бутне и после много зор не наглася. Ако не е наложително не пипай

# 755
  • Мнения: 7 005
Имам си купа за сладолед!Днес пристигна. newsm68
Досега работих само с шейкъра и мултичопъра
Утре ще правя сладолед на малчо.Отивам да търся рецепти.
Всъщност,ако някой помогне с линк или някаква основна рецепта,която е сполучлива и да търпи вариации..Плодово,шоколадов,ядки и т.н.
Много ще съм благодарна.  bouquet

# 756
  • Балчик
  • Мнения: 9 285

Всъщност,ако някой помогне с линк или някаква основна рецепта,която е сполучлива и да търпи вариации..Плодово,шоколадов,ядки и т.н.
Много ще съм благодарна.  bouquet

Това вече го минахме на страница 44. Peace

# 757
  • Мнения: 7 005
Пропуснала съм.
Мерси.
Отивам да чета

# 758
  • Мнения: 7 005
Ясно..Копнах си рецептата.Мерси,че я сподели.
Колко минути в машината?

п.п.И трябва ли да бъркам сместа докато ври на водната баня?

# 759
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ами да, бърка се. 30-40 минути се замразява в машината, не съм засичала, гелдам консистенцията.

Ето и един плодов, който правя с разни плодове:
http://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_5142.html

# 760
  • Мнения: 7 005
Ами да, бърка се. 30-40 минути се замразява в машината, не съм засичала, гелдам консистенцията.

Ето и един плодов, който правя с разни плодове:
http://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_5142.html
И тук ли има варене?

# 761
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Не, няма.

# 762
  • Мнения: 1 381
Здравейте отново  Simple Smile
Аз като си имам вече Kenwood, нужно ли е да си купувам хлебопекарна? Имала съм две досега, та чудя се дали няма да е добър вариант да си правя тестото в машинката и после във фурната? Предполагам, че рецептите ще са същите, а има ли нещо по-специално в печенето? На колко градуса с и без вентилатор? Правила съм доста тестени изделия, доста от рецептите изменям, но много се ядосвам, когато нещо не ми се получи, та затова ако може някоя изпитана рецепта за обикновен хляб във фурната, замесен в кухненска машина  Hug

# 763
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
https://www.youtube.com/watch?v=fyV6K0OBDMM

Зависи от нуждите ти. Това са два различни уреда. В хлебопекарната може да пееш на автомат, без твоя намеса, даже с отложен старт.
Инае клипа е само за емсенето.По нататък оформяш хляба, като втаса тестото, оставяш го втаса повторно. Правиш разрези с остър нож. Загряваш фурната на 220 градуса, първите двадесет минути печеш с пара, след това отваряш фурната, махаш купичката с вода, изчакваш да излезе цялата пара, намаляваш на 180 градуса и допичаш още 20-25 минути.

# 764
  • Мнения: 7 005
Месих си класическа питка с 1 кг брашно,350 мл вода,1 яйце,щипка сол,щипка захар,1/2 кубче мая,лъжица олио..

Сипах хладката вода и маята с малко захар и малко брашно,леко разбърках и оставих да шупне..После добавих другите съставки и брашно колкото поеме от пакета..Пое ми почти цялото..

Оформих,сложих в намазана тавичка,оставих да втаса 2 часа,и после опекох на 180 горен и долен реотан..Не съм загрявала фурната,но тестото втасваше вътре на 30 градуса,после само го включих на печене.

Общи условия

Активация на акаунт