Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 38 407
  • 765
  •   1
Отговори
# 60
Аз не бих се подложила на пълна упойка без тест за алергии. Това не е шега работа.

# 61
Аз не бих се подложила на пълна упойка без тест за алергии. Това не е шега работа.
Нито пък аз.
Скрит текст:
Моята баба си отиде вследствие на алергична реакция към упойка.

# 62
  • Бургас
Здравейте отново! Насрочен ми е ден за аборт петък. Днес говорих с АГ,която ще извършва интервенцията. Утре ще си пусна кръвни,притеснява ме това,че ме пита дали имам алергии,аз й казах,че мисля,че нямам,но тя не ми назначи тест за алергии. Отделно като малка съм била под пълна упойка и си спомням добре как беше като събудих. Незнам много ме е страх от тази упойката. Казах за опасенията си на акушер гинеколожката,която ме преглежда и тя ми се сопна ,казвайки,че лекарите си разбират от работата.
Най-удачният вариант за ползване на пълната упойка е предварителното тестуване!

# 63

Какво е, когато се събудиш след пълна упойка? Питам, защото смятам със секцио да раждам и мислех за пълна упойка.

# 64
  • Варна

Какво е, когато се събудиш след пълна упойка? Питам, защото смятам със секцио да раждам и мислех за пълна упойка.

Ами общо взето е индивидуално. Може да те боли глава и да се чувстваш жаден, но не е задължително. Аз лично съм нямала оплаквания.

# 65
Аз раждах с пълна упойка. Събудих се още, докато ме вадиха от операционната, беше 23. 00 часа, не чувствах умора, не ми се спеше, цяла нощ бях будна- донесоха ми детето, звънях по тел, плачех от щастие, бях по- бодра от всякога/ а бях минала 12 ч. контракции/. Не болеш въобще.

# 66
Аз раждах с пълна упойка. Събудих се още, докато ме вадиха от операционната, беше 23. 00 часа, не чувствах умора, не ми се спеше, цяла нощ бях будна- донесоха ми детето, звънях по тел, плачех от щастие, бях по- бодра от всякога/ а бях минала 12 ч. контракции/. Не болеш въобще.

Това е другото, за което се питах. Кога след секцио с пълна упойка ти носят бебето? Понеже няколко жени ми казаха, че било 3 дни след операцията. Аз искам веднага да си го видя. И колко време ти трябва, за да ставаш от леглото без болки?

# 67
Зависи къде раждаш, аз родих в Окръжна болница- Пловдив. Донесоха ми бебето минути след като ме настаниха в стаята/ там не те държат в реанимация/ От първия ден ми носиха през няколко часа бебето,разрешиха ми да го държа колкото искам при мен,предложиха ми да спи при мен през н

Аз ставах без много болка към 5 ден, иначе 10- тина дни след секциото се чувствах добре, нищо не ме болеше.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2013, 18:18 от Анонимен

# 68
Усещането може и да е много неприятно след пълна упойка, може и да няма проблеми.
Но за секцио не правят пълна упойка току-така, поне в София. А това кога ти дават бебето, зависи от болницата. В повечето болници минимум след 24 часа.
Става се обикновено на другия ден след операцията или по-рано, ако ома кой да те раздвижи, а без болка - след 3-4 дни.

# 69
Bimba-Timba , от кой град си, къде ще раждаш?
Може и да има някой по- запознат за града и болницата , които конкретно те интересуват.
В пловдивските държавни болници правят секциото с пълна упойка. Мисля, че има само 1 държавна болница, в която е със спинална.
В частните го правят със спинална.

# 70
Ясно. Мерси.
Елена Ди, Бургас. Или в 1-ва поликлиника, или в Дева Марията. Наблюдаващия ми бременността изражда в 1-ва, но там не е така хигиенично, както във втората болница. Във втората е чисто, стаите са хубави, климатиците си бачкат. Според мен е важна хигиената в болницата, освен също така и компетентността на лекуващите. И съм раздвоена.

# 71
А защо искаш пълна упойка, ако желаеш да споделиш?

# 72
А защо искаш пълна упойка, ако желаеш да споделиш?

Защото при спиналната упойка има риск. Риск да попаднеш на некадърно "изпълнение" и да останеш инвалид. Пълната няма този риск.
Между другото, мислейки по горното, спомняйки си, че е втори прешлен отдолу-нагоре и знаейки, че много килограми трупам с бременността - много повече от нормалното (до момента съм + 20) и малко трудно ги набарвам вече на опипване, то като дойде време за раждането се чудя как те ще го "намерят", освен по височина от опашната кост.

# 73
По принцип си права, но имай предвид, че рисковете от пълната упойка като цяло са по-големи, затова и не се ползва вече при секцио, освен в краен случай.
Наднормените килограми може и да се окажат пречка за поставянето на спинална упойка, да.

# 74
Здравейте.
Малко съм притеснена и реших да се допитам до вас за съвет. Преди около час се прибирах към нас и претичах улицата, за да хвана тролея, но усетих една болка ниско долу в слабините. Не съм спринтирала. Побягнах съвсем леко, но проблемът е, че болката все още я има. Докато седя почти не се усеща, когато съм легнала пък съвсем, но в изправено положение се завръща. Бременна съм в 35 г.с, с термин на 2 ноември. Има ли място за притеснение, да ходя ли към болницата или да изчакам час-два, какво смятате?

Общи условия

Активация на акаунт