Long live the King! STEPHEN KING ! - Кралска 10 част

• 49 409
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Знае Кинг какво да кара.  Sunglasses

Кали  Hug

Кой е грозният оператор, Дедфейсhahaha

# 301
Не знам.

# 302
# 303
http://www.abendblatt.de/kultur-live/article122104843/Zum-Fuerch … Stephen-King.html

Клип от четенето в Хамбург - много фън, не го пропускайте Grinning

Много добро.  Mr. Green

Реших да си вадя цитати, докато си правя препрочита и тъй като гледам, че има споделено мнение за Кери да се пробвам и аз.  Laughing Не ми беше от най-любимите книги на Кинг, няма и да влезе в топ 10, но на второ четене я оцених много повече и успях по-осезаемо да се пренеса в историята. Слагам си цитатите в скрит текст:

Скрит текст:
" Кери си мислеше, че никой не би могъл да разбере какъв зверски кураж й беше нужен, за да се изправи срещу това, да се открие за всевъзможните страшни неща, които можеха да се случат тази нощ. Да се изправят срещу нея едва ли беше най-лошото от тях. Всъщност, в нея се прокрадваше някаква мъглява мисъл, че може би би било най-добре ако…

(не спри това)

Разбира се, че щеше да е по-лесно, да си остане тук с Мама. По-безопасно. Тя знаеше ТЕ какво мислеха за Мама. Добре де, Мама беше, може би, фанатичка, ненормална, но тя беше предсказуема поне, къщата беше предсказуема. Тя никога не беше ходила в домовете на смеещите се, писукащи момичета, които мятаха неща.

Ами, ако той не дойде, ако тя се оттегли и откаже? Училището свършва след месец. Тогава какво? Пълзящо, подземно съществуване в тази къща, поддържана от Мама, с викторините и сапунените опери по телевизията в къщата на мисис Гарисън, когато тя Покани Кери Да Я Посети (мисис Гарисън беше на осемдесет и шест), с разходките до Центъра, за да купи малц за след вечеря от Кели Фрут. Щеше да бъде изоставена, да надебелее, да загуби надежда, да загуби дори и способността да мисли.

Не. О, Боже, моля ти се, не.

(моля те нека има щастлив край)"

" Разбирате ли, аз не съжалявам за всичко това толкова много, колкото си мислят хората, че би трябвало да съжалявам. Не че го казват направо; но хората винаги говорят колко ужасно много съжаляват. Това е обикновено точно преди да ми поискат автограф. Но те очакват от тебе да съжаляваш. Очакват да плачеш непрестанно, да пиеш малко повече от обичайното или да вземаш наркотици. В такъв случай казват: „О, това е такъв срам. Но, нали знаете какво й се случи“ — и дъра, дъра, дъра.

Но „съжалявам“ е дума за охлаждане на човешките чувства. Използуваме я когато разлеем чаша кафе или ударим накриво топката на боулинга с момичетата от Лигата. Истинското съжаление е рядко срещано нещо, също както и истинската любов."

"Душата й позна минута спокойствие, като че ли беше разгъната и изгладена с ютия. "
Скрит текст:

# 304
  • София
Не мога да си намеря място от радост, заради една снимка, която видях току що и бързам да ви я споделя:

Кинг е посетил снимачната площадка на сериала Sons of Anarchy. Снимката е от там.
Мъжът в ляво е един от актьорите, казва се Ким и ... е МОЙ ПРИЯТЕЛ  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes !!!
Много се зарадвах, много!
Аз може да не го видя Кинг на живо, но поне приятелите ми - да.
Извинете емоционалността ми, ама нямаше с кой друг да споделя.

# 305
Супер Кали! Пожелавам ти някой ден не твой приятел, а ти да имаш снимка с Кинг!

Споделете нещо за Гърло на Питър Строб?
Свалила съм си я на четеца.

# 306
"Гърло" е тежка, мрачна и доста дълга книга, но на мен лично много ми беше харесала навремето.

# 307
Хора, прочетох Тъмната кула и много, много ми хареса. Накрая не ми се щеше да свършва. След това за нула време опатках и Вихър през ключалката, та да довърша започнатото. Невероятен е Кинг, убеждавам се за сетен път.

Току що довърших и Джойленд. Хареса ми, но и давам 4 от 5. Принципно харесвам книги, които са писани за периода 60те, 70те години, някак ми навяват спокойствие и меланхолия. Разказано беше много увлекателно, единственото което не ми хареса е предвидимостта (поне аз се сетих кой е убиеца още в средата на книгата).

Сега ще направя кратка пауза и ще започна Доктор Слийп  Hug

# 308
"Гърло" е тежка, мрачна и доста дълга книга, но на мен лично много ми беше харесала навремето.

Благодаря.

# 309

"Doctor Sleep" стана Най-добра хорър книга за 2013 в goodreads.com, като изпревари с хиляди гласове всички претенденти Simple Smile

За негов подгласник читателите избраха пак Кинг, само че младши - романа "NOS4A2" на Джо Хил.

# 310
Аз много се колебах за кого от двамата да дам глас. Накрая дадох за Джойленд в другата категория и за NOS4A2 в тази  Laughing. Дано някой се заеме да я издаде и у нас  Wink

# 311
  smile3532
19.000 харесвания  smile3501

# 312
Третият том на "Кървави книги" излиза на 16-ти декември, скоро ще ви покажа и корицата.
Като бонус към разказите съм добавил писмото, което Кинг изпраща до издателите на Баркър, след като прочита за пръв път сборниците Simple Smile

# 313
  • София
 newsm44
Страхотна новина, deadface!!!
Чакам я, чакам я тази книга  Heart Eyes !!!

# 314
Ей, Кали, това със снимката е направо велико!  Hug Шест степени пар ексаланс, толкова е готино. Simple Smile

Третият том на "Кървави книги" излиза на 16-ти декември, скоро ще ви покажа и корицата.
Като бонус към разказите съм добавил писмото, което Кинг изпраща до издателите на Баркър, след като прочита за пръв път сборниците Simple Smile

Идеално, за празниците.  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт