Long live the King! STEPHEN KING ! - Кралска 10 част

• 49 395
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Споделете като за края на годината коя беше най-хубавата книга, която сте прочели през 2013-та.
Много ме затрудняваш, но ще ти кажа коя е най-хубавата книга на Кинг, която прочетох през 2013 - Doctor Sleep  Sunglasses

# 376
  • София
И аз се затруднявам да отговоря на въпроса, затова ще се огранича като deadface само до Кинг. И там имам дилема.... ще посоча и двете:
"11/22/63" и "Под купола" .
А щом deadface е посочил Doctor Sleep, сигурно следващата година като излезне на български, ще ми бъде тя, въпреки че ме чака и Джойленд.
Нека пише Кинг и да ни радва все така - да ни е жив и здрав!

# 377
  • София
Намислила съм си през новата година да прочета Джойланд. Искам съвет от тези, които вече сте я чели - подходяща ли е за първа новогодишна книга, има ли позитивно послание в нея, или по-добре да започна с друго четиво и после нея? Hug

# 378
  • София
Намислила съм си през новата година да прочета Джойланд. Искам съвет от тези, които вече сте я чели - подходяща ли е за първа новогодишна книга, има ли позитивно послание в нея, или по-добре да започна с друго четиво и после нея? Hug
Позитивна е книгата. Няма ужасни ужасони като в "То" примерно.
Моята книга на годината на Кинг е "Тъмната кула", която препрочитам за пореден път. Иначе от другите автори най-много ме впечатлиха "Кървавите книги". Обаче те са голяма страхотия и доста психарски. Сигурно довечера ще сънувам Роухед  newsm43
deadface, знаеш ли дали разказите от третия том са филмирани? И ако да, как се казва филмът?

# 379
Щом ще си споделяме Mr. Green - "Под купола" и после "11/22/63"
Не прочетох много книги тази година, нямах време.

# 380
Поне помните какво сте прочели  Tired

Помня само коя не ми хареса - 100 години самота на Маркес.

# 381
Само краят й е тъжен, иначе е съвсем подходяща.

Иначе от другите автори най-много ме впечатлиха "Кървавите книги". Обаче те са голяма страхотия и доста психарски. Сигурно довечера ще сънувам Роухед  newsm43
deadface, знаеш ли дали разказите от третия том са филмирани? И ако да, как се казва филмът?
Щом те е впечатлил, сподели, моля, впечатленията си в тази тема.
От този сборник е филмиран само Роухед - http://www.imdb.com/title/tt0091829/?ref_=nv_sr_1
Филмът не е лош, но е много по-слаб от разказа и не следва дословно историята. Започва ефектно и постепенно се влошава, като виновен за това е до голяма степен Роухед - изглежда твърде бутафорно, особено по сегашните стандарти.

# 382
  • София
Благодаря ви много за мненията!  Hug Имам си книга за Нова Година, ура!  Grinning

Derry Xmas на всички!  Mr. Green

# 383
  • София
Сега чета "Планините на безумието" на Лъвкрафт (не ми харесва досега... не обичам пътеписи и така поднесен разказа не ми е по вкуса; историята е интересна иначе).
Ако успея да я приключа преди Нова година, ще започна след нея Кървавите книги-3.

# 384
  • София
deadface, благодаря  Hug Ще споделя в другата тема като довърша книгата. Странно ми е, че още няма други мнения.  Rolling Eyes За мен това е една от трите книги, които чаках да излязат тази година. Другите две са "Джойленд" и "Ад" на Дан Браун. Мисля да си спестя филма за Роухед, за да не се разочаровам. "Хелрейзър" също е стар първите серии, но и досега го намирам за много въздействащ.

# 385
  • Пловдив
Derry Xmas и от мен   madnoel

Имате ли вече някаква информация кога се очаква "Доктор Сън" при нас? Ако пак Плеяда са се заели с издаването, няма да е скоро, защото нищо не пише още в сайта им   Sad
Ако съм пропуснала да спомена, "Джойленд" е много мила книжка  Heart Eyes
Миналата вечер гледах "Сърца в Атлантида", въпреки че си бях забранила да гледам филмите преди книгите, по които са направени, но не се сдържах и не съжалявам  Heart Eyes
Захванах "Колорадеца", странен ми е, отивам да си дочета  Wink

# 386

Кой помни?  Blush Дори за кинговите не мога да преценя коя беше по- от другите. Много зле.

# 387
Честита Коледа и от мен Hug

Аз тази година прочетох Тъмната кула и още ме държи. Определено ми е най- готината прочетена през 2013. СТрахотна е. Джойленд ми беше приятна за четене, но много предвидима. А сега, като завършек, съм подхванала Doctor Sleep и още от началото ме грабна.

# 388
  • София

Кой помни?  Blush Дори за кинговите не мога да преценя коя беше по- от другите. Много зле.
Аз помня само впечатляващите. За останалите поглеждам какво съм прочела в goodreads. Между другото съм доволна от препоръките, които ми излизат в сайта на база на прочетените от мен книги.

# 389
  • София

Ба ... записвам си в една тетрадка  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт