Downton Abbey - в очакване на новия шести сезон

• 58 799
  • 772
  •   1
Отговори
# 405
  • Be realistic - plan for a miracle.
Мдам, и аз се надявам да я махнат и недоволството на зрителите към нея наистина е голямо. Тя актрисата не е виновна, че тъпо й е написан образа, де. Реално сценаристите малко са за бой, че не я развиха нормално, не направиха образа логичен...

# 406
  • Пловдив
Мили хора, устисках да не отворя спойлерите на предходната страница, но нямаше смисъл.....предполагам коментирте учителката.

# 407
Аз съм силно подразнена от
Скрит текст:
карикатурния начин, по който представят руснаците - като фанатизирани и направо истерични идолопоклонници. Уж се въздиша за тежката им съдба, но е с иронично намигване, все пак са чужденци. Въобще ми се струва, че руската група присъства напоследък единствено за да внася комичен елемент и за да осигури фон за възраждащия се романс между принца и Вайълет. И само бегло да щрихира историческия контекст в сезон 5 - не твърде задълбочено, за да не се затормозява зрителят.

Като цяло, рефренът "времената се менят" донесе разочароващи промени в сериала:
Скрит текст:
- Дейзи ще става образована млада дама и ще се бунтува /сериозно? Дейзи!/ срещу ограниченията на пола и класата си.
- Непоносимата учителка, без коментар.
- Постоянно се подхвърлят пиперливи забележки, намек за все по-освободените нрави. Дори от Вайълет, дори от Изабел. Шримпи ще се развежда. Кора ще изневерява. Е, дано поне това доведе до някакво развитие, защото тя ми е най-статичният персонаж от самото начало.

За някои обаче времената никога не се менят:
Скрит текст:
- Карсън
- Мери винаги ще е желана от всички мъже за женене, но и често ще е в лапите на някой манипулативен тип, в какъвто е на път се превърне Гилингам. Преди беше един вестникар.
- Идит вечно ще страда жестоко.
- Над Ана и Бейтс винаги ще тегнат ужасяващи престъпления, извършени или не, и заплахата от обесване. Бейтс обаче никога не е виновен, дори когато е виновен, защото има златно сърце.

И на мен ми е много интересно
Скрит текст:
какво става с Томас. Това в стаята му май беше морфин...
Освен това се надявам Моузли да успее да очарова новата камериерка. Нека и на него се случи нещо хубаво най-после!

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 21:14 от Cecilie

# 408
Аз съм силно подразнена от
Скрит текст:
карикатурния начин, по който представят руснаците - като фанатизирани и направо истерични идолопоклонници.
Скрит текст:
Честно казано изобщо не им обърнах внимание на руснаците в тази серия, но в предната наистина твърде комично се прехласваха пред царските реликви. Поведението им беше толкова пресилено, че даже не ме и подразниха. Така и не можах да ги възприема като руснаци.

Като цяло, рефренът "времената се менят" донесе разочароващи промени в сериала:
Скрит текст:
- Дейзи ще става образована млада дама и ще се бунтува /сериозно? Дейзи!/ срещу ограниченията на пола и класата си.
- Непоносимата учителка, без коментар.
- Постоянно се подхвърлят пиперливи забележки, намек за все по-освободените нрави. Дори от Вайълет, дори от Изабел. Шримпи ще се развежда. Кора ще изневерява. Е, дано поне това доведе до някакво развитие, защото тя ми е най-статичният персонаж от самото начало.
Скрит текст:
Защо пък де не се промени Дейзи. В началото на сериала тя си е дете, а вече минаха почти 12 години от тогава, просто порасна. На мен ми не ми се струва чак толкова нереално тя да се промени.
Виж Вайълет ме изненадва и мен напоследък. В началото беше такъв непоклатим морален стожер.
Не вярвам Кора да изневери.

За някои обаче времената никога не се менят:
Скрит текст:
- Мери винаги ще е желана от всички мъже за женене, но и често ще е в лапите на някой манипулативен тип, в какъвто е на път се превърне Гилингам. Преди беше един вестникар.
- Идит вечно ще страда жестоко.
- Над Ана и Бейтс винаги ще тегнат ужасяващи престъпления, извършени или не, и заплахата от обесване. Бейтс обаче никога не е виновен, дори когато е виновен, защото има златно сърце.

Скрит текст:
По тези точки съм съгласна. Вече се нагледах на Мери+грешен мъж, страдающа Идит и вечните великомъченици Ана и Бейтс. Отначало сюжетните им линии бяха интересни, но от толкова повторение започнаха да се изтъркват. Да ги размножат най-накрая Бейтсови с едно бебе и да завъртят историята им покрай него. Да върнат любимия на Идит и да пратят Мери в университет като чак толкова са се загрижили за новите следвоенни нрави и еманципацията на жените.
Карсън да не го пипат. Laughing

Скрит текст:
И на мен на морфин ми заприлича това в стаята на Томас, но не мога да си обясня по каква причина ще да е там. newsm78/spoiler]

# 409
  • КиТ
Абе за 4ти епизод ли са спойлерите или за 3ти  newsm78 Би било логично,че е за 4ти,ама да питам,за всеки случай  Crazy Аз съм още на 3ти,щото още няма субс  Rolling Eyes

# 410
  • Пловдив
Абе за 4ти епизод ли са спойлерите или за 3ти  newsm78 Би било логично,че е за 4ти,ама да питам,за всеки случай  Crazy Аз съм още на 3ти,щото още няма субс  Rolling Eyes

И аз съм назад. Одеве изтеглих 3-ти. Отдолу в коментарите има линк към субтитри (в замунда).

# 411
В последните страници се обсъждат теми от 5-ти сезон. Аз го свалям от торентите kickass.to с английски субтитри.

Злата с метлата,
Скрит текст:
по-скоро си права за Кора, но не знам, атмосферата се нагнетява все повече. Има да става нещо. Най-малко "амбулантният търговец" ще бъде изритан от Даунтън скоро. Laughing

Дейзи не съм свикнала да я виждам в тази светлина, затова ми се стори нереалистично. Но пък е добре за нея. Откакто свекърът й й приписа фермата, искам да я видя как напуска имението и си устройва живота в собствен дом. Така че новите знания ще са й от полза, ако това стане.

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 23:14 от Cecilie

# 412
  • Варна
Томас ще пробва да си "лекува" хомосексуализма с някаква дрога май, след като Джими замина и му разби сърцето. Много изтъпява сериалът, ако скоро не вкарат някой супер пич за Мери, съвсем ще ни доскучае.

# 413
Нямаше ли някаква новина това лято, че ще има трети обожател в картинката? Може и аз да помня грешно.

# 414
  • Be realistic - plan for a miracle.
Оф, направо ми е физически болезнено да гледам Идит, честно. Съсипана е докрай, загуба след загуба, след загуба...

Скрит текст:
Дайте си й детето, мрън!

# 415
  • София
Много моля, някой да ми каже -
Скрит текст:
Какво даде Мери на Ана да й скрие в нейната къща, което явно не трябва да остава в имението? Нещо от което Ана се чувстваше неудобно и което (ако не бъркам) май купи от аптеката в предишния епизод?

# 416
  • Sofia
Скрит текст:
Някакъв тип противозачатъчни/презервативи.

# 417
  • Пловдив
......... ако скоро не вкарат някой супер пич за Мери, съвсем ще ни доскучае.

Нали Джордж Клуни щял да играе в Коледния, да не стане графски зет с гръм и трясък  Laughing

# 418
  • София
Скрит текст:
Някакъв тип противозачатъчни/презервативи.

NBM, благодаря!   bouquet

# 419
  • Пловдив
Скрит текст:
Какво даде Мери на Ана да й скрие в нейната къща, което явно не трябва да остава в имението? Нещо от което Ана се чувстваше неудобно и което (ако не бъркам) май купи от аптеката в предишния епизод?

Скрит текст:
Ами сега Бейтс като ги намери. Драма!

Общи условия

Активация на акаунт