Коледа 2013 - тема 1

  • 95 532
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • Майнатаун
  • Мнения: 446
Здравейте на всички!  bouquet
Веднага се записвам в тема, понеже Коледа е един от любимите ми празници и щом усетя първите студени дни веднага започвам да си мисля за празниците!
Прегледах темата и съм очарована от всички красоти които са показани.
Тази година ми се иска и аз да направя АКК, но като знам способностите си на готвач, не съм сигурна в резултата! Blush

Ще ви следя с огромен интерес.
 newsm51

# 91
  • Русе
  • Мнения: 410
Любимата ми тема пак е тук  Hug Свърши ли морето, започвам да мисля за Коледа /нищо, че преди имам рожден ден  Laughing/

peut-être идеята за шейнички много ми допадна. Бих искала да ги направя, само дето се чудя от къде да си купя такива бастунчета - и то малки  newsm78 И дали са залепени с роял айсинг за вафлите, както къщичките се лепят? Някой може ли да помогне?

А тук е моят албум от миналата Коледа. На който му се гледа.....има и други албуми от мнооого години назад, когато точно тук ме "зарибихте" отново да се занимавам с тия неща  Heart Eyes

http://dimana.snimka.bg/holidays/koleda-2012.720631

# 92
  • Мнения: 6 395
Тъй като кухнята и хола са ми окопирани от ремонт и майстор и не мога да се включа с вкусотийки, ви пускам един музикален поздрав  Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 17:10 от Звезден^Прах

# 93
  • Мнения: 660
Само аз ли не виждам снимката? Много добре ми прозвуча ябълкови топки с канела? Какво представляват?

Много странно. При мен си излиза снимката и всичко е наред. Опитай от тук: https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1237007_1020080 … 2_302497236_n.jpg

Hrispa76, renni79, рецептата  за "ябълковите топки с канела" е супер непретенциозна и е дело на Шаманката:
Количествата са "на око", или "едно към гьотере"Wink

Една настъргана ябълка, бакпулвер, канела, кафява захар /може да се замени с мед/ и ванилия. Може да се добавят и натрошени на ситно орехи. Добавя се брашно "колкото поеме"  за да стане не много лепкаво тесто. Правят се дребни топчета и се пече на умерена фурна за около 12-15 мин. Не повече, че се изсушават и стават по-твърди и хрупкави....а по-меки моите деца ги харесват повече.  Peace

wafi, ако прецениш, че е удачно би могла да добавиш и линк към последната тема от миналата година. На мен ми трябваше и ми отне известно време да я открия, а виждам, че на първа страница има и другите теми от предишни години, а само последната липсва. Hug
Ето и линк, за да те улесня: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=693123.705  Peace

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 17:51 от Tony_st

# 94
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Лелелееее, и тема сте пуснали, че и 7 страници сте изписали! Намествам се, дано имам време да чета и сладкоправя!!!

# 95
  • Мнения: 12 745
mama1+2, страхотни неща си направила. Simple Smile
Едни кръгли бисквитки със снежковци ми харесаха много. С фондан ли са украсени?

# 96
  • Мнения: 240
Tony_st  благодаря ти! Поправих го!
Топчетата са много лесни и с любими продукти за това определено ще се пробват.

# 97
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Аз тази година съм решила да правя не повече от 4-5 вида сладки, защото теглото ми расте правопропорционално на броя на видовете сладки.

# 98
  • София
  • Мнения: 6 613
Здравейте на всички!  bouquet
Веднага се записвам в тема, понеже Коледа е един от любимите ми празници и щом усетя първите студени дни веднага започвам да си мисля за празниците!
Прегледах темата и съм очарована от всички красоти които са показани.
Тази година ми се иска и аз да направя АКК, но като знам способностите си на готвач, не съм сигурна в резултата! Blush

Ще ви следя с огромен интерес.
 newsm51

Той АКК не иска много умения според мен, желание и продукти да го направиш и обгрижване му трябват Simple Smile Успех.

Днес ми е много хладно и коледно Simple Smile Обичам го този празник и атмосферата тук месеци преди него Simple Smile

# 99
  • Мнения: 660
wafiHug

Аз тази година съм решила да правя не повече от 4-5 вида сладки, защото теглото ми расте правопропорционално на броя на видовете сладки.

И аз така... Simple Smile Само 3-4 вида сладки, даже не знам и щолен ще правя ли, или ще минат с Коледна торта... поне ще си поиграя с украсата ѝ Simple Smile

# 100
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 780
Джемма, ще ти броим сладките  Laughing

Аз предпочитам АКК пред щолена, много повече ми пасва като аромат и вкус.

И тази година няма да пълня вече тиква с ядки и сушени плодове. Много е вкусно, но идва повече на масата, не се изяжда и ми е тъжно като се налага да го хвърлям.

# 101
  • Мнения: 3 743
Ето и моите идеи за тази година, подходящи за малки помощници и непретенциозни Heart Eyes

http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/34/0a/71/340a7182ef3 … f5e05fb75a586.jpg

http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/e3/8d/02/e38d028e61b … 6a003bed2dc30.jpg

# 102
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Джемма, ще ти броим сладките  Laughing


 Simple Smile Embarassed

# 103
  • Мнения: 1
mama1+2,

няма ли да стане, ако обикновени бастунчета се срежат в необходимата дължина (ама дали пък няма да се натрошат....)? Аз мисля да пробвам. В Джъмбо покрай Коледа пускат много бастунчета и подобни бонбонки, които по принцип аз хич не харесвам, но "изкуството" иска жертви, та ще направя компромис. За слепване, освен роял айсинг, и аз не се сещам, какво друго да ги слепи.

# 104
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 780
Мисля, че и сега има бастунчета в Джъмбо.

Джемма, не исках да те притесня. Имах предвид, че си майстор, ръцете ти са магични и не си представям, че ще останеш само с 4 -5 вида. А иначе и на мен ангелите са ми слаби - като си го направя, пък ще си го и опитам веднъж, дваж  Blush

Общи условия

Активация на акаунт