Коледа 2013 - тема 1

  • 95 526
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 112
lulumba, аз ментово масло си купувам от аптеката Peace Не е скъпо, съхранявам го в хладилника почти 3 години и си мирише супер.
Така и така се включих да се похваля - сдобих се с два буркана Дулсе де лече от Украйна и сега списъка с коледните сладки се увеличи главоломно #Crazy

# 616
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 149
lu4a, мерси много.  Hug Аз знам за това в аптеките, но все си мислех, че е доста силно за кулинарни цели. Не се ли получава твърде мощен аромат? newsm78 А дулсето де лече ни е страшна слабост. Имаме 2 буркана в хладилника, които са строго разпределени - по един за всяко от децата, че иначе ще се избият. Grinning

# 617
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, а защо не си правите дулсе де ече сами. Взимате 4-5 консерви подсладено кондензирано мляко и варите в тенджера добре покрити с вода около 3-4 часа. Гледате винаги да са покрити. Колкото по-дълго се вари консервата- толковеа по-карамелено става млякото.

# 618
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 149
Да, може и в домашно условия. Моето е от биволско мляко, което няма как да си направя у дома. Затова винаги се зареждам с 2 буркана като имам възможност, тоест път.

# 619
  • Мнения: 112
lulumba , все пак си чакам почерпката Hug
_Пепи_ , знам за този вариант, но все не ми стиска да пробвам newsm78, някой ден....
 За 1 ноември правих този сладкиш със сушени плодове, много сочен и сполучлив и става идеално за коледа
http://loisslokoski.blogspot.com/2008/12/blog-post.html

# 620
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 149
lulumba , все пак си чакам почерпката Hug

Имаш я.  Hug Ето за тези ментово-шоколадови елхички сладки става дума.
http://www.bhg.com/recipe/mint-chocolate-trees/

# 621
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 760
lulumba, това в рецептата е ментова есенция, те май са на алкохолна основа, а не масло. Не знам дали има някакво значение, ама да уточня

# 622
  • София
  • Мнения: 979
lulumba, в Аромасхаус има ментова есенция, дори няколко вида.

# 623
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 149
Видях аз и точно затова се чудех дали ще стане с масло. Щом в аромахаус има - супер. И без туй трябва да мина, че има нужда от туй-онуй. Peace

# 624
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Аз си купих от Кауфланд ментова есенция. Peace

# 625
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 149
Супер, значи имам и втори вариант.  Peace Мерси момичета.  Hug

# 626
  • Мнения: 661
вероятно този въпрос е задаван многократно , но ще ми е трудно да открия точно къде , затова питам сега :
можете ли да ми препоръчате накрайници за пош , които стават за рисуване с айсинг - за фина линия?
досега съм използвала целофанови пликчета с отрязан край , но си мисля ,че със специален накрайник би трябвало да е по-лесно и прецизно.
тези , например , случайно избрани от Ибей стават ли ?
http://www.ebay.com/itm/Icing-Piping-Nozzles-Pastry-Tips-Fondant … sh=item20cf2729f3
или поне някой да каже какво точно да напиша на английски , за да търся там и на други места!
моля Praynig!

# 627
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Препоръчвам това:
за еднократна употреба:
http://www.ebay.co.uk/itm/100-13-7-Plastic-Disposable-Icing-Pipi … sh=item58a62194f3
за многократна употреба, много е хубав тоя пош:
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-8inch-WILTON-PIPING-BAG-ICING-BAG- … sh=item565cf52070
адаптери:
http://www.ebay.co.uk/itm/221097343112?ssPageName=STRK:MEWAX:IT& … p3984.m1423.l2649
накрайници:
http://www.ebay.co.uk/itm/JEM-Round-Icing-Nozzles-Tips-for-Cakes … sh=item2a1e1738ee

Номер 0 и 1 е за тънки линии, на Уилтън номера 1 и 2. Peace
http://www.cookibooki.bg/Wilton/418-1-%D0%9C%D0%B5%D1%82%D0%B0%D … 0%BE%D1%88-1.html

Последна редакция: пт, 08 ное 2013, 11:54 от Джемма

# 628
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
вероятно този въпрос е задаван многократно , но ще ми е трудно да открия точно къде , затова питам сега :
можете ли да ми препоръчате накрайници за пош , които стават за рисуване с айсинг - за фина линия?
досега съм използвала целофанови пликчета с отрязан край , но си мисля ,че със специален накрайник би трябвало да е по-лесно и прецизно.
тези , например , случайно избрани от Ибей стават ли ?
http://www.ebay.com/itm/Icing-Piping-Nozzles-Pastry-Tips-Fondant … sh=item20cf2729f3
или поне някой да каже какво точно да напиша на английски , за да търся там и на други места!
моля Praynig!

Здравей!

Като човек пробвал всичко възможно за украсяване на меденките, мога да кажа, че целофановото пликче е най-доброто средство!  Peace  В никакъв случай не се подлъгвай да купуваш шприц с бутало, какъвто е показан на снимката, която си дала, няма как да направиш красиви линии ако ползваш и двете си ръце. Иначе фините накрайници за пош са добри, но само ако използваш маслен крем за украса. Роял айсинг (белтъчна глазура) бързо засъхва и ги запушва. Също не се подлъгвайте да купувате разни силиконови или пластмасови "писалки" защото и те са по-подходящи за маслени кремове или сметана. Сериозно, пробвала съм всичко, но пликчето е най-добрият вариант - малко количество, удобно за държане в шепа, добре разбит айсинг и миниатюрна дупчица - това е всичко което ти трябва!  Hug

# 629
  • Мнения: 9 042
Наталина,подкрепям написаното от теб

Общи условия

Активация на акаунт