Коремчето вече ни издава - Априлче се задава

• 27 874
  • 724
  •   1
Отговори
# 390
Колко често посещавате наблюдаващия ви лекар? В началото на седмицата бях и ми каза следващото посещание да е след 3 седмици. На мен ли ми се струва дълго времето между прегледите?
Аз съм в Германия и тук прегледите са веднъж в месеца и три видеозона за цялата бременност.

При първата ми бременност много се притеснявах о ходех през две седмици, ей така без причина  Mr. Green
Обикалях ту гинеколога, ту в болницата в спешното, уж че имам болки.
Само съм се шашкала допълнително, без причина.
Благодаря на Бог, родих здраво момиченце.

Сега съм с втора бременност и не се шашкам хич, наслаждавам се на бремеността си и не чета никакви глупости в интернет.

# 391
  • До Балкана
Един път в месеца ходя на лекар. Така ми проследяваха и първата бременност. Защо мислиш, че е много времето? Нещо те притеснява ли?

# 392
Аз също ходя веднъж месечно и мисля, че ако всичко е наред това е напълно достатъчно.

# 393
  • Nova Zagora
Благодаря за подкрепата момичета.
maminka85  имам 2 имунизации за рубеола,едната като съм била бебе, а другата на 12 години, но нямам имунитет:(
Както обеща д-р Салджииска се обади днес за да ми каже какво следва от тук нататък.
1-во да се пазя много до 16 седмица заради рубеолата,след този период не вредяла на бебето и бременността.
2-ро да се пазя от вируси и настинки (в момента съм пълна каша).
3-то след 3 седмици ще повторим изследванията за да видим дали титъра си е останал същия,и това ще се повтаря всеки месец до 8-я ако всичко е наред,ако ли не не знам какво ще се случва.

Опитвам се да съм по позитивна ,но и здравословното ми състояние в момента не го позволява. Няма причина за кашлицата и запушения нос според личната и УНГ и единственото което ми дадоха да пия е Цинабсин таблетки ама изобщо не ми помагат. Капки за нос категорично ми забраниха. Иначе спрейчета и хапчета за гърло може, но мен ме боли само сутрин докато се изкашлям. 
Съжалявам за дългия пост, но ми олеква като си споделям с вас.

# 394
  • До Балкана
Добре, де, някакви секрети не пуснаха ли - гърлени, назални? 
Стискам палци, Сисе, всичко да е наред и финала да е щастлив със здрав силен бебчо, но до тогава само кураж и е позитивно мислене! С теб сме! Hug

# 395
  • София
sisinka щом не ти помагат никакви лекарства, от това което можеш да пиеш в момента замислила ли си се от къде идва тази кашлица- я помисли дали няма нещо, което искаш да изкашляш неистово....Може да попрочетеш за психосоматичните причини за кашлицата. Има одста инфо в нета:)

# 396
Sisinka,  при първата ми бременност имах подобен проблем с кашлица, за която нямаше причина. Личната ми лекарка се сети, че е от сухия въздух. Накара ме да правя следното - в тенджера с вода слагам лайка, мед и сода, и след като заври, още докато се изпарява, да я слагам в стаята, в която спим (вечер, преди лягане).  Спрях да кашлям почти веднага.

# 397
  • в 1001-та нощ
Колко често посещавате наблюдаващия ви лекар? В началото на седмицата бях и ми каза следващото посещание да е след 3 седмици. На мен ли ми се струва дълго времето между прегледите?
Аз съм в Германия и тук прегледите са веднъж в месеца и три видеозона за цялата бременност.

...

и тук е така - по каса  Peace

аз ходя - през 1-2 седмици - все има някаква причина  Blush но за мен на 2 седмици е ОК  Peace

Sisinka87, изследванията за рубеола ли ще повтаряте  Rolling Eyes честно казано - с предишната бременност - живеех в раздела рискова бременност - но не съм попадала на друг случай с такива наблюдения, за мен е странно. Имала ли си контакт с болен?  newsm78

На твое място - следващата контрола - ще направя в друга лаборатория  Peace

Аз почти постоянно съм, "като болна" - зле ми е - леко запушен нос, от време на вреем секрети - отдавам го на промяната на времето - лигавицата се адаптира  Peace

# 398
Sisinka87 защо не опиташ да си направиш инхалации с лайка и чаена лъжичка сода, доста облекчават в състояние като твоето.

# 399
Аз с предната си бременност бях така в началото,все гърло ме болеше и ме втрисаше,даже веднъж много ми се бяха увеличили лимфните възли,но мисля че е нормално да спадне имунитета по време на бременност.А след като родих няма да ви казвам,още в болницата настинах и после леко да ме духнеше вятъра и се рзболявах,но разбрах ,че и за този период е нормално,все пак си е шок за организма...С предната си бременност бях постоянно на фрешове,чайчета ,мед и т.н.. Сега мисля пак да започвам,че сезона е достта грипав
Като се замисля и сега явно имунитета ми е отслабнал,защото за 2 седмици ми излиза 3 ферпес...

Последна редакция: пт, 04 окт 2013, 14:27 от maminka85

# 400
  • София
Здравейте момичета,
и тук да да се отчета. И аз днес бях на ФМ и дадох кръв за БХС. Всичко изглежда нормално с бебето. Според доктора се движи в норма за възрастта. 5.95см е и беше много активно...даже си смучеше пръстчето и трябваше да го почакаме, за де измери носната костица.  : Heart Eyes

Относно честотата на прегледите аз също ходя през 4 седмици или веднъж месечно.

Кола маска също си правя и не мисля, че има причини за притеснение относно това.

Пожелавам ви един прекрасен и спокоен уикенд!   bouquet

# 401
  • София
момичета нямам много време, затова само по по-сериозните неща:

честите прегледи не се препоръчват, може да ултразвук, но все пак има някаква облъчване; затова е преценено, че веднъж на месец е ок; нормално е да изтрещяваме през това време, но аз си правя терапия - като ми се гади или имам дискомфорт, свързна с бременността го приемам като знак, че все още я има и дори понасям по-добре неразположенията - психо случай  Crazy

Sisinka87, кашлицата и запушването на носа са супер нормално нещо за първия триместър. Отначало и аз си мислех, че се разболявам, но всички, всички сериозни източници, които съм чела на български и английски споделят, че това е нормална реакция на организма. От повишеното ниво на хормони лигавиците са почувстивтелни. Да не казвам, че с венеца на едно място имам проблем, ама още в самото начало навестих зъболекарката и сега се мажа с едно гелче, дето е безвредно. Имах и съсиреци в носа - не големи, но първоначално стряскащи. Нямаше значение дали е студено и топло. Много силно усещах сухотата във въздуха, дори все още спя на отворена врата в спалнята - може да е студено, но като се завия добре и мога да дишам, иначе е мисия невъзможна. По едно време спях само по 4 часа на вечер. То основно вечер се случва и ако спя по корем. Сега вече тези неща отминават. Не се шашкай. Не всяко кихане в грип.

Допълвам поста, че забравих: относно мамите с отрицателен Rh и бебета с положителен Rh: веднага след раждането на майката се бие специално лекарство, което пречи на образуването в кръвта на майката на антитела. Това се прави с цел, ако има последваща бременност тялото на майката да не отхвърли плода. Приятелка роди преди 2 дни, днес мъжът ѝ го сподели.

Последна редакция: пт, 04 окт 2013, 14:57 от Dao

# 402
Здравейте Simple Smile От няколко дни ви следя... може би 4..5... исках първи да ви изчета и тогава да се запиша и аз при мамитата... но момичета много сте продуктивни, едва ви догоних Simple Smile)
На кратко - много съм объркана  newsm78 Първа бременност... тръгна странно (като ми съобщиха че съм бременна ми казаха да не се притеснявам.. ако го изхвърля... и така няколко месеца почаках и се отказах - животинката ми е ината като мен  Joy). Чета ви, че правите всякакви изследвания... пък аз до сега (в 14 седмица съм) лекарката ми само БХС ми назначи и мерихме костицата... Кога се правят всички други изследвания (феталната морфология, може би е към 20 г.с... но останалите да не съм ги изпуснала newsm78). По моя инициатива отидох и си проверих кръвната група и след едно прокървяване, друга гинеколожка ми каза да си проверя и щитовидната (че слаба съм й се видяла) и това е ... нищо друго.. нито таткото сме проверявали за кръвна група нищо... може би защото не съм се записала още на ЖК...
В тази връзка, моля Ви, ако знаете поликлиника, в която мога да си следя бременността по каса без да заплащам допълнително т.нар. "абонаментно обслужване" пишете ми. Всяка поликлиника в близост до метрото (до Сердика) ми е удобна.
Да се отчета и за храненията и килограмите... качих около 4... но така се отприщих на хранене и сериозно намалих движението, че може би е нормално, даже очаквано  Embarassed Хапвам си всичко иначе.. лютичко и кисело бая ми се хапва. Гадения имах преди около 3 седмици и сега , но по-малко и по-нарядко, даже веднъж  Sick.. но сериозно ...и мисля това да ми е за бременността.
Самата ми бременност.. не протича особено леко и лекарката ми все ми се кара да почивам (но не мога) и то заради контракциите ми... от 7/8 седмица съм на утрогестан (още не съм го спряла) и от началото на нош-па и не знам... понякога се притеснявам, че с кървеното  и непрестанните болки (контракции) в корема и кръста..... и после сама си се скарвам, че допускам лоши мисли Simple Smile
Момичета, бяхте и много полезни да ви изчета и се надявам и аз да бъда полезна за напред.

п.с. Терминът ми (според снимките на малчо) е 04.04.2014 г.  Sunglasses

# 403
  • София
babyboopk, на бул. "Христо Ботев" се намира Втора многопрофилна болница, те си имат Аг отделение. Не знам там какво е като състояние. Просто е първото, което ми хрумна като близост. Ще устискаш, дръж се. Трябва да си пуснеш пълна кръвна картина, цитонамазка, микробиология, урина и т.н.

# 404
  • Nova Zagora
a.l.e.n.a  за цитомегал вируса и токсоплазмозата ще повтарям изследванията.

Dao  предимно вечер като си легна ми се запушва носа и сутрин като стана гърлото ми е залепнало,та докато се изкашлям направо посинявам. Снощи и аз спах на отворена врата и сутринта в 6 бях кукуряк.

Bunnie  не че никакви лекарства не ми помагат, а това което ми е изписано. не знам какви са тези психосоматичните причини,но не пречи да прочета.

anna_p благодаря за съвета,на малкия много пъти съм правила инхалации,но за себе си не съм се сетила.

Общи условия

Активация на акаунт