Коремчето вече ни издава - Априлче се задава

• 27 877
  • 724
  •   1
Отговори
# 375
  • в 1001-та нощ
чай от джоджен ...много затяга  Blush да го имаш предвид  Blush

# 376
 Laughing ех момичета, ясно че торбичката ми ще расте  Laughing трябва да има място за коалчето. при стартиране на опита бях 85кг  Embarassed Confused ще гледам да не качвам много.

# 377
  • Nova Zagora
Ходих на преглед и направо съм отчаяна...когато доки видя отрицателния резултат за рубеола и положителния за CMV IgG  веднага си смени физиономията. Поиска да се консултира и с други лекари и каза че ще ми се обади в понеделник за да ми каже какво ще правим.  За сега каза че всичко с бебчето изглежда наред и ми записа час за БХС обаче ми забрани излизанията сред хора...   до понеделник може тотално да се побъркам newsm45

# 378
  • в 1001-та нощ
Сисинка, успокой се, моля те, предполагам лекарката се е объркала  Crazy всеки трети човек прекарва цитомегал - още в детската градина и носи антителата  Blush

Аз имах вирус в началото на годината, който малкия донесе от градината, по този повод си пуснах цито мегал, доки каза само IGM - защото то показва дали сега има инфекция и това е опасно, особено, ако не си карала и нямаш нямаш антитела  Peace Обаче - аз пуснах и двете - да съм спокойна, ако съм го карала  Blush

Аз разбира се веднага се консултирах и с инфекционист, за твое успокоение - утре можеш да се обадиш в инф. болница или имаше някаква държавна институция - не помня точно името - нещо, като ХЕИ, мисля, че това беше http://www.ncipd.org/index.php?page=5

Предполагам, че и в нета има статии - какво е IGM и IGG  Peace не се панирай излишно - само стрес ти трябва сега  Blush

Ще ти покажа моите резултати, които са , като твоите - ако това ще те успокои  Hug

# 379
Е защо така те е шашанал.Обясни ли ти какъв точно е проблема,какво е това е това изследване CMV IgG ,а отрицателния резултат за Рубеола,означава че не си я карала ли?Аз май също не съм карала Рубеола,поне майка ми така твърди....Тези изследвания рутинно ли си ги пусна или имаше причина?Успокой се и ако трябва потърси второ мнение

# 380
  • в 1001-та нощ
от това, което сподели по-рано - и за двете е карана инфекция и има антитела, като няма активна инфекция сега

Момичета излязоха ми резултатите и ще се побъркам от притесненение. Чак в 16 часа ще ги нося на доки и до тогава може да се побъркам.
Toxo IgM (-)отрицателен
Toxo IgG (+)положителен
CMV IgM (-)отрицателен
CMV IgG (+)положителен
Какво значи това някой знае ли????

да не би и друго да е изследвано?   newsm78

# 381
  • Nova Zagora
a.l.e.n.a още 2 правих за херпес симплекс и рубеола, на който не обърнах внимание заради отрицателния резултат, а всъщност рубеолата трябвало да е положителна за да е всичко ок. 

maminka85  точно защото ми обясни се шашкам толкова. Доки каза че цитомегала може да се активира от една проста настинка което водело до фатален край.
Изследванията ми ги пусна най вече заради токсоплазмозата, защото с предната бременност беше положителна, а и си имам котка. Рубеолата защото не съм карала никаква шарка,а другите си  ги пусна за по сигурно. Имам чувството,че колкото повече знам толкова повече се панирам. С предната бременност не съм правила толкова изследвания и си бях спокойна за бебето,а сега....  #Crazy Cry

# 382
Въобще не съм наясно с тези изследвания и не мога да помогна със съвет, но стискам палци. Винаги е по-добре да отидеш да чуеш второ мнение, вместо да се тревожиш напразно в къщи и да чакаш.

# 383
  • в 1001-та нощ
Sisinka87  Hug бъди позитивна - не мисли за най-лошото, ще се пазиш повече  Blush

Херпесът до колкото зная е опасен при самото раждане - да не зарази бебето при директен контакт, затова в такива случаи (генитален херпес при раждане) се прави цезарово. Ако майката е имала херпес и преди - при бременност - почти винаги излиза пак  Peace

За рубеолата - както казах - ще се пазиш  Hug пак до колкото зная - е най-опасна в 1 триместър - а на теб малко ти остава до втори  Blush и Божа работа - имай вяра  Peace

# 384
И аз не съм карала рубеола и споделих на педиатърката, че много ме е страх, защото покрай детето мога да хвана вирусът. Но тя ме успокои със същото, че е опасно само за първия триместър, а и вече рубеола се среща доста рядко. За другите неща за съжаление нищо не мога да кажа, но се надявам всичко да е ОК в най-скоро време и да бъдеш спокойна  Hug Ние сме с някаква хрема от една седмица, малкият почти го излекувах, сега се захващам със себе си. Тъкмо мислех да пия сироп от черен бъз тази есен, но аптекарката ми каза, че не е подходящ за бременни. Какъв имуностимулант (не на хапчета, а по-природен), освен повечко плодове и мед се сещате?

Аз вече съм +3кг, макар да не съм изпитвала голям апетит и да не съм яла кой знае колко. Започвам значи с движението, че този път ми се ще да кача под 20кг. Но покрай малкия какво време за спорт, основно играем в къщи и излизаме само за половин-един час. Ще измисля нещо, толкова обичах преди да ходя на фитнес, но от както родих съм ходила броени пъти. Какви упражнения могат да се правят там, освен кардио? Няма кой да ми изготви програма, а не вярвам момчетата във фитнеса да са запознати с бременността.

Anechka, благодаря за разяснението  Hug Мислех, че ще ме ръснат 30-40лв и се чудех какъв е смисълът. Аз бях на ФМ и БХС в сряда, но ми дадоха чак за другата събота, 12-ти. В интерес на истината първата ФМ с първото ми дете също правех във Фемина, но или са забравили тогава да ми споменат, или аз съм забравила да си взема час, или преди 2г. не е имало тази "екстра" Simple Smile

Днес ще правя крем супа от карфиол, защото нямаше тикви, но за утре и аз ще пробвам тиквената супа Simple Smile Хубав ден от мен!

# 385
  • в 1001-та нощ
аз ползвам коластра с тази цел, може да включа и вит.Д3 (холекалциферол формата)

сега си взех и една много хубава с фосфолипиди  Heart Eyes дойдоха ми и вит. за бременни (органични)

И аз не си спомням дали съм карала рубеола - напролет пак си гледах имунизационня паспорт, според който и според малки и варицела не бях карала, майка ми беше категорична, а аз си спомням няколко шарки от детството - ярък спомен са ми, защото бях много горда и ходихме при една мед. сестра под нас, имам няколко (5-6) много ярки спомени от яслата - с усещане за вкус от попарата и кус-куса, който ни правиха, много добре си спомням спалното, стълбите с шкафчета и едни брошури за глисти, към които изпитвах неприязън  Mr. Green

Та, малкия като пипна варицела - аз колкото бях сигурна, че съм карала "няколко шарки", толкова всичко беше срещу това и си пуснах пак изследвани и се оказа, че съм карала  Mr. Green в инт. на истината - не се заразих, както всички очакваха  bowuu

За рубеолата - за да не се чудя - ще си пусна един тест - в понеделник с БХС-то  Blush

# 386
Абе вчера се разрових за тези шарки и видях,че са в имунизационния календар на България от 1969г. така ,че все трябва да сме малко защитени.Просто майка ми не е сигурна дали са ми били тази ваксина,защото на 9 месеца съм изкарала морбили и знам ли да са пропуснали заради това.И аз мисля да си пусна изследване,че покрай малката съм в непрекъснат контакт с деца,а и на ясла мисля да я пускам след нова година...
А относно CMV,от това което прочетох 80% от хората имат вируса,а той така или иначе е не лечим и по тази логика знам ли....
Имай повече вяра Sisinka87  ! Hug

# 387
Привет! Не успявам да съм много редовна с писането, но покрай малката и работата остава много малко свободно време....
Да се отчета сега... в сряда бях на консултация и направих БХС. Бебчо е добре, резултата от БХС излезе вече и док. каза, че е чудесен. Иначе хемоглобина ми е малко нисък и започнах да пия желязо, другите изследвания също са ок. Започвам вече и с витамините, ще пия Пренатал по препоръка на лекаря (тях пих и с първата бременност и бях доволна).
ФМ ще правя вероятно около 20 седмица, ще обсъдим на следващата консултация.

Sisinka87 стискам палци всичко да е наред!

# 388
Привет и от мен! Включвам се, да докладвам за резултатите от ранният скрининг, мина вчера, всичко с мъника е наред, всички показатели са в норма и вече е цели 7 см от главата до дупето  Simple Smile Резултатите от бхс ще излязат другата седмица.
Sisinka, ще стискам палци всичко да е наред, при всички положения е по-добре да си под лекарско наблюдение, вероятно и на теб самата ще ти е по-спокойно, вместо да седиш вкъщи и да се притесняваш  Hug
Аз имам записан час за следващата седмица за първа консултация по ЗК, сигурно тогава ще ми пуснат изследвания.
Видях, че някой беше писал, че се притеснява да ходи на кола маска, аз вече 3 пъти съм ходила откакто разбрах, че съм бременна и не съм имала проблем  Peace

# 389
Колко често посещавате наблюдаващия ви лекар? В началото на седмицата бях и ми каза следващото посещание да е след 3 седмици. На мен ли ми се струва дълго времето между прегледите?
Иначе бебето е добре, развива се е и вече е 8см. док.смята, че ще е момче.
Това, което ме притесни обаче е, че според резултата от БХС и ФМ дясната артерия кръвоснабдявала по-слабо матката, т.е.Uterine artery mean PI - 1.49 equivalent to 0.920MoM, което според док.e малко под реф.граница 1,50. Не било опасно за плода, но ми изписа Аспирин Протект за подобряване на кръвообръщението, а и за предпазване от високо кръвно. Аз колкото и да рових не намерих нищо за референтните граници, затова ще помоля тези от вас, които имат желание да споделят своите данни.  

Общи условия

Активация на акаунт