Коремчето вече ни издава - Априлче се задава

• 27 873
  • 724
  •   1
Отговори
# 405
Sisinka
Кураж и подкрепа и от мен
Чета всичко но нямам време да пиша
Пази се и си направи наситена инхалации както те съветват
Дано всичко е наред и вярвам че ще е така
Все има причина за кашлицата но нр е задължително да е грип
Ами нещо на алергична основа алергиите се появават при падане на имунитета
От личен опит го знам и сухия въздух наситена е също причина
Ние днес бяхме за първи път на детска  градина плакал е 15 мин но като не видя на обяд се разстрои къде съм била защо съм го оставила не искаше да си тръгва но искаше с мен да стои в детската градина
В понеделник пак поне не отказва да ходи задавал там въпроси играел с децата да видим като стане всеки ден как ще го приема
Първото изпитание мина сега второто в неделя фм че тази разширена пъпна връв която предизвика притеснение в док не ми излиза от ума
Sisinka и аз не знам имам ли имунитет срещу рубеола май не са ми и пускали изследвания
Дано вскичко при теб е фалшива тревога въпреки че знам че няма да ти е лесно притеснят ли те веднъж притесняваш се докрая
А същи ходя 1 месечно като изключим спешните посещения заради прокървяването
Сега ще си взема и направлението и там ще имам един преглед допълнително втория семестър
Преди ходих на 2 седмици сега уж искам по спокойно да карам че са видим
Дано да съм добре че ми се очертава труден месец
Аз си пихспвам,манджи хич не ми се ядат няма нещо което ми се яде всъщност толкова ми е лошо че мисля няма да има край самохляб сирене и кашкавал и супи ми се похапват банички  ябълки бабани сега започнах портокали и грейфрут и правя много трушийки че умирам  за кисело направо мига да го пив от буркана Simple Smileхляба уж все го спирам и все хапвам няма да смея да се кача на кантара на консултацията Simple Smile
Ех знам че досадих но и на мен ми олеква да ви споделям било то и глупости Simple Smile)))

# 406
babyboopk, аз се записах на ЖК в  Медицински център 16  - намира се на ул. Дамян Груев №8, срещу страничния вход на Министерството на земеделието. И аз търсих нещо в центъра и само на това попаднах. Акушерката е много готина, лекарката  - не толкова. Ще получиш всичко по здравната каса - на мен ми пуснаха изследванията и ми казаха, че ми се полагат още такива, както и 3 прегледа с ултра звук. Всеки път ме питат искам ли болничен. Мили са.  Ако очакваш обаче супер професионализъм или специални грижи - не е твоето място:)

# 407
  • в 1001-та нощ
a.l.e.n.a  за цитомегал вируса и токсоплазмозата ще повтарям изследванията.

....

а с каква цел, след като имаш антитела и да кажем имунитет  newsm78  Rolling Eyes действително не ми е ясно - не се заяждам, дано не ти изглежда така, затова питам  Blush    bouquet

До колкото зная - антителата, които ти произвеждаш се предават и на бебето - за теб тази картина е най-добрата (вече преакрана инфекция, без да е активна сега  Blush )

# 408
  • Nova Zagora
elfi 80  благодаря за куража и дано и при теб нещата бъдат наред. Praynig

a.l.e.n.a  не го приемам като заяждане,честно казано и аз така си мислех като теб и по принцип бях чувала за токсоплазмозата че е като шарката и не повтаря,но уви явно не е така. Лекарката ми обясни, че се притеснява да не се активизира едно от двете или и двете, и за това ще съм под по често наблюдение. не знам вече какво да мисля...ще гледам да я карам по спокойно,че от притеснение най много допълнително да навредя на бобчето.
 не знам дали успях да ти обясня хубаво...каша ми е и на мен.

# 409
  • До Балкана
Как ще се активира нещо, за което вече имаш изградени антитела!? Shocked Лекарката ти нещо се е вкарала във филм, но лошо, че притеснява и теб. Обърни се към специалист да ти разясни нещата.
То е вярно, че варицелата повтаря, примерно. Но това се дължи на факта, че някои хора просто не изграждат антитела. А на теб по изследвания се вижда, че към съответното заболяване имаш! Не ми е ясно никак! newsm78

# 410
Sisinka87 ,а да не би да хъркаш вечер и за това сутрин да ти е така пресъхнало гърлото.Аз през предната си бременност започнах да хъркам и много често ми се слчуваше това и забелязвам ,че и сега като се събудя ми е много залепнало и сухо гърлото и явно пак съм започнала  Confused ,но това е нормално при бременност....
А относно запучшването на нос също е нормално по време на бременност.Аз съм от "късметлийките" които прекарват бременностите си със запушен нос и на нищо лощо не им мирише,не че е много гот да ти е зпушен носът постоянно,ама хайде Simple Smile Дори подозирам,че и за това се появи хъркането при мен,защото се налага да дишам през устата ит така...

# 411
  • в 1001-та нощ
Sisinka87   Peace , аз съм на мнението на Dallcheto  Peace

С цялото му уважение към д-р Салджийска - консултирай се с вирусолог или инфекционист  Peace

Специално обсъдих резултатите ти с моята приятелка инфекционист - беше крайно удивлена от реакцията на лекарката, но каза, че може да има нещо предвид (което ние на знаем) и предложи - ако имаш желание - да отидеш до Инфекциозно отделение в Ст.Загора и да се консултираш с д-р Николай Димитров, каза, че е там всеки ден през деня  Peace Ако не си ходила - то е където е Окръжна болница (сега не знам как се нарича) - минаваш през бариерата - тръгваш по алеите и мисля - отделението беше в една от къщичките в ляво, но там ще ти кажат  Peace

Надявам се да се изясни всичко и да си спокойна  Peace

# 412
Привет и от мен момичета , четох ,че някои от вас се интересуват от кръвната група с отрицателен резус фактор, понеже аз съм с такъв, а съпругът ми е с положителен , и двамата батковци са взели неговата кръвна група , по време на бременността се прави изследване за наличиета на антитела, а след раждане се поставя анти д ваксина.Спомням си , че когато родих втория си син не искаха да ми сложат ваксината, тъй като имали малко налични , а нали на мен ми е второ раждане сметнаха , че не е необходимо.Борих се със зъби и нокти и накрая ми сложиха, да е жив и здрав сега малкия бебо.
Относно проблемите с хремата, една приятелка изкара цялата бременност със запушен нос и просто трябваше да си го изтърпи , като симптом на бременността при нея.

# 413
И аз съм с хрема, с нищо не лекувам. От време на време пръскам морска вода, пия чайчета и това май е всичко. Може да пробвам инхалации, добра идея  Peace
Ходя веднъж месечно на преглед на частно и веднъж по ЗК, но там само с метър и на кантара мерят, не го броя изобщо за преглед.
Резултатите от БХС излязоха и са доста добри, до колкото успявам да ги разчета  Simple Smile

# 414
Здравейте и от мен,

аз в сряда бях на преглед всичко с мъничето е нормално, но се оказа, че съм с контракции, които не усещам. Сега съм в 11+3 г.с. и пия но шпа, пак започна да ми се гади... но тези контракции не ми излизат от главата. Нямам болки, кървене... от къде се взеха не знам. Има ли някой с подобен проблем? През първата ми бременност имах чак към 26-та седмица и пиех магнезий...

# 415
  • Nova Zagora
a.l.e.n.a много ти благодаря,чувствам се по спокойна и със сигурност ще го посетя този специалист, а на следващия преглед ще питам Салджииска по обстойно какво точно я притеснява.
Аз снощи не можах да спя изобщо...правих инхалации които помагат точно докато не си махна главата от над тенджерата, слагах памуци с ракия,капах чесън изобщо всичко което съм прочела в интернет за запушен нос,уви облекчение няма.Единственото нещо което не посмях да направя е да си капна мед,имам чувството че ако го направя никога повече няма да ми се отпуши носа. Просто не мога да свикна да дишам през устата.
За хъркането...моя мъж казва че само си скърцам със зъби (така съм от малка). Но аз от няколко дни не мога да си намеря място и почти не спя нощно време.

# 416
За меда в носа не е кой знае какво, четох, че боляло и така нататък, но не боли, просто лежиш и постоянно плюеш, че излиза сектрет, доста, аз примерно преди като бях много хремава, преди да заспя си правех тази процедура, за да мога да спя спокойно.

# 417
  • До Балкана
Сиси, както е написала Диваче, нищо страшно няма от меда. Като човек страдащ от много тежък синузит и борещ се със запушен нос с години ти казвам, че няма да останеш със запушен нос завинаги  Simple Smile Може да е леко неприятно, но щом си капала чесън и ракия, медът ще ти се стори песен! Peace Пожелавам ти скорошно облекчение! Hug

# 418
Illyy, аз съм с контракции от самото начало и затова пия нош-па от момента, в който установихме бременността. Имах и прокървяване... и добавихме утрогестан. При мен контракциите са болезнени (имало е дни по цял ден ме боли и коремът и кръстът), като на последния ни преглед (бях някъде по средата на 11 г.с.) лекарката ми каза, че контракциите са ми "ехографски видими" и плацентата (мисля) не се е вдигнала още, заради тях. В резултат, продължавам с хапчетата до 16 г.с., ... след това ще видим. В общи линии не е  добре да ги има, но не вредят .. доколкото знам. Личната ми зъболекарка е изкарала цялата си бременност с контракции, пък детенцето й е добре. Повече пазане, почивка и спокойствие, трябва.... все това ми повтарят. Дълъo г стана поста ми... исках само да ти кажа да не се притесняваш  Hug Ако разбера нещо повече, ще пиша Wink
Anna_p, много ти благодаря за информацията, ще проверя центъра и може би там ще се запиша. Ще докладвам своевременно. Wink
Момичета, как се грижите за гърдите си? Моите не бяха малки, а сега... натежават бая .....Взех си на Билка мазило за стягане, но се опасявам, че не е специално за бременни и да не навреди нещо...

# 419
Офф, babyboopk, много ме успокои...и моите са ехографски видими нищо не съм усетила. Много ме изненада моята докторка като ми каза. Само но шпа ми каза да пия дано да се успокоят нещата. Чувствам се много глупаво, защото ми е втора бременност и мислех, че нищо не може да ме изненада, но...Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт