Коремчето вече ни издава - Априлче се задава

• 27 867
  • 724
  •   1
Отговори
# 450
Списъкът може и да е дълъг, и къс. За мен АМ, стерилизатор, залъгалки, шишета и прочие са излишни. Дайте шанс на кърменето и първо пробвайте.  Hug
Аз ще купувам малко дрехи (че имам от голямото), многократни пелени и количка.
Преди две седмици направих покупка за новородено бебе - малко дрешки и 2 големи пелени.
Като видя добра оферта се възползвам.

# 451
elfi 80 ... наистина имам време за пазаруване ,лошото с ремонта е че аз все се притеснявам ,че няма да стане бързо ,все давам зор на мъжа ми а той само бачка и полудява хах .Но мизерията от прах и мръсотия в къщата е ужасна!Трябва да изпера всички мебели и килими ,все още не съм направила точен план къде ще спи бебето и такива важни подробности.Ужасното е,че докато не приключи ремонта не мога да предприема нищо!!!

Това за зехтина ми хареса много Simple Smile
 Ами в Норвегия където са раждани и двамата ми племенника не къпят бебетата веднага след като се родят а ги почистват много добре и се къпе на следващия ден или като се прибере в къщи с майката,тъй като там са податливи на много суха кожа заради климата.В България как се процедира? Харесва ми идеята да си създаде свой защитен слой а не веднага да му се изсушава кожата с баня.Как мислите вие?

Прегледа ми мина бързо,видях ръцете и краката на бебето и как си отваря и затваря устата хах мн мърдаше и си лежеше  Laughing

# 452
  • До Балкана
N.M.W., съгласна съм! За мен този списък на Елфи е голям и има много излишни за моите разбирания неща. Излишни според мен са: нагревателят, 2-3 броя шишета, бебешки омекотител (все още не ползвам омекотител за дрехите на детето - за мен е излишно да мирише на парфюми и тежки миризми, ароматът на бебче и прах за пране са ми достатъчни), термометър за вана - купих, така и не го ползвах, бебешко корито не ми беше нужно до към 4-5 месеца - къпех го на течаща вода на мивката (съображенията ми са, че на течаща вода бебето не стои във водата, в която вече е измито - почти всичките ми познати, които къпеха  в корито и легени докараха инфекции на бебетата, особено на момиченцата), залъгалка - реших, че няма да го приучвам към такива неща, бебефон - живеем на малка площ, пелени. Не критикувам, просто казвам на мен кое не ми е трябвало.
Алена, успех днес, стискаме палци и те чакаме с похвали и добри новини от нежната среща!  Hug

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 14:29 от Dallcheto

# 453
A какво е усещането на контракция  Thinking

Втвърдяване на корема,което понякога е доста болезнено, болки в кръста.
Аз ще купувам малко дрехи,т.к имам доста от баткото,дори да е момиче,дрешките ми са унисекс ,а и сезоните почти ще съвпаднат.Ще купя само легълце,някакво скринче,  помпа за мен и дребни неща за бебето.

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 09:55 от pisiana

# 454
Всеки си преценява сам
Написах каквото ми трябваше на мен и нямах нищо излишно  ваничката ми беше с 2 отделения
За новородено и за голямо дете и я ползвах много дълго време и детето ми не е имало никаква инфекция
В един момент останах без кърма какво ли не правих за да имам и всичко ми дойде добре дошло а шилета трябват поне за водичка
Залъгалка всеки сам си преценява
Бебешките омекотители са без аромат и правят дрешките по меки не ги ползвам заради парфюма  бейби фона ми осигури спокойствие на мен и тишина НС бебето докато спеше пък и ние лошо спим и го ползвам до днес
Термометъра като за първи път го ползвах редовно сега вече не но си осигуриха спокойствие
Щом не критикуваш не казвай кое д излишно според теб а пръсти сподели какво ти е трябвало на теб и остави другите да преценяват
И аз не те критикувам
Всеки тук иска да помогне аз съм благодарна за всяко инфо
Кое е излишно и кое бр всеки сам да до прецени като прочете
Bobi
Разбирам те за мръсотията аз не съм спирала от месеци с ремонти и чистене и чакам последния тур сега Simple Smile))) само спокойно после ще е чисто и удобно Simple Smile)) радвам се че прегледа ти минал  добре
Успех a.l.e.n.a сигурна съм че всичко ще е ОК:)

# 455
  • До Балкана
 Grinning Ти нещо се бъзна, а?! Както решиш. Именно защото не критикувам казах какво от твоя списък на мен ми се струва излишно, според моите разбирания. Останалото в списъка ти съм го купувала и аз и ми е свършило работа. Нямаше нужда да се оправдаваш за всяко нещо - преценила си, купила си го! Явно ти го възприемаш като критика, затова и предупредих, че не е... С кое по-точно от казаното не позволявам на другите да изберат сами?  newsm78 Споделих за себе си, моето мнение, все пак форума е за това ... Съжалявам, ако това, че споделям мнението си, те обижда по някакъв начин. Peace

# 456
Аз също си имам доста запазени дрешки от първото дете, но и при мен сезоните няма да съвпаднат, а и все още незнам пола Simple Smile ще видим... каквото е нужно ще докупувам....
Ще използвам креватчето и количката от каката, а за нея предвиждам ново легло, че вече в малкото почва да й отеснява (тъкмо навреме Simple Smile )
Иначе от списъците и на мен някои неща не са влизали в употреба, аз напр. АМ не съм давала нито веднъж, до 6 месец бяхме само на кърма, така че шишета, нагреватели и т.н. според мен могат винаги да се купят ако има нужда и то за кратко време.
Иначе към списъка бих допълнила възглавница за кърмене, аз първия път така и не си купих, ползвах си обикновена, но другите ми изглеждат по-удобни и сега живот и здраве бих купила, но пак може и да се купи след раждането разбира се.
За мазането също с две ръце гласувам за зехтина (преварен на водна баня)!

# 457
Нека има различни мнения, всеки ще почерпи от тях това, което него го интересува!

Елфи 80, само те моля да ползваш повече препинателни знаци, постовете ти много трудно се четат и понякога дори нямам нерви да ги дочета до края.   Blush

За пазаруването по-рано - аз примерно ще купувам доста неща от Евау и от сега следя търгове за изгодни цени, ако попадна на изгодна ел.помна на Медела, ще я купя още днес примерно, защото тук е над 100лв., а аз мога да си я набавя за 30-40лв.

...
Иначе към списъка бих допълнила възглавница за кърмене...

Ето това е нещо, което ще си набавя още идните седмици, много помага още през бременността при спане с вече големия корем.  Peace

# 458
Искам да ви кажа че тези които имат първо бебе не разбират тези термини като АМ и разни други неща хахах.Много от описаните неща дори не знам за какво се използват

# 459
Искам да ви кажа че тези които имат първо бебе не разбират тези термини като АМ и разни други неща хахах.Много от описаните неща дори не знам за какво се използват

Явно си от скоро из майчинските теми на бг мама   Wink .
АМ - адаптирано мляко.

# 460
  • До Балкана
О, да! Не прецених лукса от възглавницата за кърмене първия път и се клех ако има следващ път да се поглезя. Познайте  Blush - вече си я набавих.
Относно суеверието за покупките. С мъжа ми купихме първата дрешка на Бо, когато бях бременна в 5-ти месец и разбрахме пола- до тогава успяхме да се стискаме! Blush По-смешна покупка не сме имали. Купихме едно гащеризонче, което му стана в 6-ти месец! Grinning Решихме, че дори и да се случи нещо, то няма да е защото сме купували рано и че ако имаме това нещастие ще раздадем всичко. Слава на Бог - ползвахме си ги с много радост и любов! Heart Eyes

Боби, казвай кое не знаеш за какво е, ще обясняваме, затова сме се събрали на раздумка!:)

# 461
хах ами от лятото започнах в тема "искам бебе" и ето че вече съм в априлска мама  Laughing но наистина все още не съм научила мнооооооого неща . помагала съм за отглеждането и на двамата си племенника в чужбина ,но доста неща се разминават с тукашните а и не съм присъствала на никакво пазаруване за бебета

честно казано сестра ми не е използвала полувината неща за които чета тук .... писах преди малко за къпането на бебето при раждането ,какво мислите за това ?

# 462
  • До Балкана
Ами има логика в това, което казваш и на мен ми допада, но мисля, че тук ги къпят бебетата веднага и всеки ден до напускане на родилното. Борката, както споменах, само на течаща топличка водичка го къпех, защото то е толкова нежно човечето, кожичката му е толкова тъничка, не си представям да слагам измиващ продукт, още по-малко сапун. Слагах съвсем малко, капчица измиващ продукт за новородени, за да измия дупето, по обясними причини, и това беше.

# 463
това което ме човърка с къпането е че ние всички сме били с екстремно сухи кожи и инфекции включително сега и племенниците ми ,ще попитам доктора си за къпането при раждането ,но сигурно няма да се съгласят да не го изкъпят Simple Smile 

# 464
И аз да дам моите 2 стотинки по темата за нещата, които ми бяха полезни/безполезни с първото дете:)
За мен беше излишен стерилизатор (ползвахме го само първите 2 седмици, благодарение на ентусиазма на мъжа ми), някаква джаджа, която издава бял шул (за успокояване), кенгуру - ползвах слинг и количка, някакво мега фръцнато топло одеало, което хем е одеало, хем се сгъва като плик и играе ролята на чувалче (това аз не го ползвах, както и 3 броя приятелки, на които го дадох:)). Хубавото е, че само одеалото купувах аз, другото го получих от приятели и на свой ред го засилих към други приятели:). Излишни ми бяха всякакви препарати за къпане на бебето, масло за тяло Веледа, крем против подсичане (паста Цинкова мас от аптеката за 2 лв. ми свърши много по-добра работа). Детето ми имаше суха кожа и по съвет на педиатъра не го къпехме всяка вечер и не слагахме никакви измиващи средства във водата.  Плюшените играчки и украсата на леглото бяха изцяло за мен - въобще не им обръщаше внимание, много по-интересни му бяха обикновени предмети от бита.

Полезен ми беше нагревателя за шишета (там размразявах кърма много удобно), пликчета за съхраняване на кърма, ръчна помпа Авент (сега ще купя с моторче, че ми окапаха ръцете от цедене), към която има 2 шишенца (повече не ми трябваха, кърмих до 11-ти месец), ножичка за рязане на нокти Чико (има тъпи връхчета и минимизира риска от порязване), някакво еко прахче за накисване на наакани (с извинение) дрехи, така че да не се налага петната да се премахват с пране на ръка, най-обикновена бебешка вана със стойка. Добра работа ми свърши овлажнител за въздух със студена пара, защото си имахме лятно бебе и разхлаждаше стаята перфектно, а зимата не допускаше изсушаване на въздуха.

Ако обаче ми се налага да се огранича до най-необходимото от гореизброените, за мен това е помпата за кърма и ваната. Всичко друго е въпрос на удобство и лесно може да бъде заменено с подръчни средства:)

Това, което ще купя сега са малко дрешки (нямам почти нищо 0-3месеца), електрическа помпа, вана със стойка, бебефон с камера, нова ножичка за нокти, че бъдещият батко си присвои старата:), нещата, необходими за пъпчето и това е. Евентуално ще изберем заедно със сина ми някаква играчка, която да подари на бебето, за да се чувства важен:))

Общи условия

Активация на акаунт