Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Трябва ли децата да носят чанта за книги от училище до вкъщи или могат да ги носят в раницата си?
Какво ще се случи с личните идентификационни номера (НИН) след 01.01.2014 г. и колко време отнема да получите такъв?
Как се изписват и пишат българските имена на английски?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Трябва ли децата да носят чанта за книги от училище до вкъщи или могат да ги носят в раницата си?
-
Какво ще се случи с личните идентификационни номера (НИН) след 01.01.2014 г. и колко време отнема да получите такъв?
Слухове за промени в личните идентификационни номера (НИН) съществуват от няколко години, но все още не е ясно какво точно ще се случи след 01.01.2014 г. По отношение на времето, необходимо за получаване на НИН, някои потребители във форума съобщават, че отнема до 2 седмици след интервюто, докато други не споменават конкретни срокове.
-
Как се изписват и пишат българските имена на английски?
Имена на английски според предпочитанията на родителите, като се взема предвид и звученето им на английски. Няма конкретно правило, но е важно да изберете начин на изписване, който е лесен за четене и произнасяне на английски. Правно при регистрация в Англия се използва начинът на изписване, предпочетен от родителите. Когато избирате български имена, които да бъдат изписани на английски, важно е да имате предвид, че изписването може да варира. Например името Георги може да бъде написано като George или Georgi, докато Катерина може да бъде написано като Cathereiне, Kateрин или Cathrin. Важно е обаче да се има предвид, че в зависимост от избора на изписване ще трябва да обясните как се пише името, но в крайна сметка то ще бъде записано по начина, по който родителите изберат за акта за раждане на детето.
-
Какви са детските ваучери и как могат да се използват?
-
На каква възраст децата могат да ходят сами на училище и да остават сами вкъщи?
Няма да питам дали гледаш мачове, да не разстройвам съвсем положението 
.. но ако има и някой с мнение, ще го прочета с интерес...
Отначало си мислех, че си фантазирам обаче синът ми разби всякакви илюзии като направо ме попита, не се ли дразня еди кои си особи като ме копират. Това беше преди няколко години. Щом на детето тогава му е направило впечатление, представи си. И при мен бяха такива майки не работещи, но то и аз не работех тогава нещо сериозно, един вид бях като тях. Не им се връзвай, помогни им на горките и те да се реализират по някакъв начин
За А левълс сега също не зачете нашето мнение, сам си избра предметите. Не бих се налагала, въпреки че се опитвам
момичета,какво е melidrop?За ядене е,обаче не мога да го намеря....