Великобритания - тема 48 Есенно-Зимна

• 55 561
  • 727
  •   1
Отговори
# 480
Пишете бе хора, на мен ми е много забавно да чета такива истории, че скоро и Вики ще е на възраст за детска градина.

Честит Филипчо на толумба на големи патерици Simple Smile

Усмивчица, аз ако съм на теб първо бих си харесала училището, в което да запиша детето, както ти е писала Дорет, то е вече на възраст за училище, така че направо на такова ще го записваш. След като си харесаш училището започвай да търсиш къща, която да е в неговия регион. Провери какъв е регионът първо, че понякога само с една улица може да са разликите. Успех Simple Smile

# 481
  • Варна
Днес беше пижаменият ден. Даже и учителките бяха по пижами Wink Имаше касичка и децата пускаха там монетки. Не знам за какво бяха ама и ние дарихме де ще ходим  Wink Говорих с една майка каза, че са и научили детенцето в нърсерито да чете. Може и само моят да се окаже дето не знае още да чете нали не е ходил на нърсери Wink
Тези помощничките май са volunteer. Мен с моят лош английски дали ще ме вземат за такава  Embarassed Имам нужда да съм в английска среда и мога няколко дни в седмицата, в които не съм на курсове да ходя Thinking

# 482
Борикс, ако се чудиш за какво са били паричките пусни си ВВС1 сега Simple Smile именно това предаване дават за децата в нужда, развлекателно е.

Свидничка, забравих и на теб да отговоря. Ако искаш да видиш информация и reviews за някой доктор, това можеш да направиш от сайта на NHS тук: http://www.nhs.uk/Service-Search/GP/LocationSearch/4

# 483

Дайте препоръка за подходящ телефон за 8 годишно.  Rolling Eyes Нещо до 100 паунда, насочила съм се към някой Самсунг, но се чудя дали да не почакам още. Миналата Коледа имаха хубави промоции с каш бак и намаления. Не че знам за какво му е този телефон, ще си играе игрички на него най-вероятно.

Нана, наистина ли телефон му трябва или нещо за игри, скайп и т.н.?

Щото и нашия мрънкаше за Хбокс, ПСП и телефон и ние му взехме Ipod Touch- сваляме безплатни игри, има скайп, съобщения може д а ни пише, камерата е хубава и снима много.
 Около 140 патихме, сега може и да са паднали.

Помислих над айпод-а, но той има айпад и не виждам особен смисъл от първото в такъв случай. Rolling Eyes От една страна си мисля, че му е време да има телефон от друга се чудя за какво му е. В училище не може да го носи, поне не още и през останалото време е с нас. Мислех си да му взема някакъв фотоапарат сапунерка, че и аз да го ползвам от време на време като не ми се мъкне големият.  Laughing Но, пък да кажа, че е запален фотограф не е. Прави веднъж годишно снимки на айпада или на ДС-а, ако се сети вече да го играе въобще.

Колко беше лесно като беше малък. Отивах в магазина за играчки с един чувал и 100 паунда и до горе беше пълен.  Laughing Сега 100 паунда само за фосилите и зъбите от списъка няма да стигнат. За тях поне не ми свиди да дам.  Laughing

Мари, не знам кое те кара да си мислиш, че децата ни като могат да скролват, тъчват и слайдват не могат нищо друго.  Thinking Ей тъй измежду другото правим коледно село
Скрит текст:

Четем сериозни книжки
Скрит текст:
, при това по желание,

Играем на плажа
Скрит текст:
и при не особено приятно време,

Ходим на палатки
Скрит текст:
, тъй де да не си помисли някой, че е виждал щипалки само в Ю Туб,

Понякога и "поработва"
Скрит текст:

Но, по-често спортува
Скрит текст:
,

И, да хич не го е стах от тестото, нито ще умре гладен като му спре токът, защото от 5 годишен не само, че може ами и си прави сам закуска.  Stop

Мине се не мине, обикновено по Коледните празници и все се намира някой да каже, колко са презадоволени децата ни и как не знаят какво е хубаво детство или игра без елеккторнни устройства. Някои от нас нямат желание, нито намират за нужно, всеки път да разказват в подробности как и какво правим с чаветата си, сакън да не си помисли някой, че сме ги оставили на самотек. Въобще пък няма да споменавам за комуникацията му с други хора. Защото там са ми други опасенията, че е прекалено комуникативен.  Crossing Arms

Борикс, нищо не ти пречи да попиташ дали ще те вземат.  Peace Език се учи най-лесно в среда, особено около малки деца.

# 484
Здравейте, скъпи мами! Моля да ме извините,че се намесвам директно с питанка във вашата темичка.
Не живея в Англия, но ще се радвам да получа повече информация от потребителите които живеят и работят там по следният въпрос - Интересува ме болничните и по-точно питам за човек който в момента работи там, но му предстои тежка операция на коляното и вероятно няма да бъде работоспособен в течение на 3 месеца, бихте ли ме ориентирали как стои въпроса с болничните?
Благодаря предварително  Hug

# 485
es_el_amor, зависи като какъв работи нает или самонает. Ако е нает ето информация: statutory sick pay. Ако е самонает евентуално може да кандидатсва за employment and support allowance.

# 486
Това което мога да дам като допълнителна информация е,че жената няма роднини, живее сама под наем и работи като медицинска сестра в доста голяма болница от около 4 години, ако е нужно ще напиша и името на болницата. От самата болница предвид сложността на операцията са и дали 3 месеца болничен.
Не знам каква и е точната заплата като медицинска сестра, но предполагам около 2000 паунда, като със удръжките пада на около 1500паунда. Не знам какво точно поема държавата и за това попитах за болничните. Тъй като пак казвам живее сама при не добро осигуряване се притеснявам дали няма да се наложи някой от България да замине да и помага и да я гледа докато се възстанови.

Благодаря ви много за линковете, ще ги прегледам още тази вечер.

# 487
Щом работи като сестра в болница да си погледне договора там ще пише какво и се полага. Най-вероятно няма да е само на минимума, а сигурно има по-добри условия за болничен по договор.  Peace

# 488
Благодаря много, nana_cool  Simple Smile Наистина информацията и особено линковете са изключително полезни.
Тя си е прегледала договора и твърди,че месечният болничен който ще получава е около 250 паунда, звучи ми нереалистично и реших да се допитам до вас ...  Rolling Eyes Предвид,че сама наема е 700 паунда..
Тя е много уплашена, защото е сама там и смятам,че или нещо не е доразбрала, или просто иска на всяка цена роднина от България да иде да я обслужва, и понеже е роднина няма как да я оставим  в такова положение и сама. Договора за съжаление няма как да го видя с очите си. Благодаря още веднъж.

# 489
Оле, Нана, защо мислиш, че съм описала твоето детенце?! Няма нужда да доказваш с какво се занимавате, макар че ми беше приятно да разгледам. При разбиранията и опита, който имаш, не може да не се съгласиш, че огромна маса ДЕЦА (всякакви - бели, черни, пембени) са пристрастени към електронни игри, телефони и т.н. Родителите искат тишина и им пъхат машинка в ръцете. Самият факт, че у вас се мрънка за Хбокс означава, че в училище поне половината момчета имат, затова иска и той. Но едва ли всички други получават толкова много разнороден опит, както твоето детенце. Изобщо не съм си мислила за теб, когато разказах какво ми видяха очите в клуба по готварство. Просто онези там дечица са спецове на игрите, а ги е страх да пипнат тесто.  Peace

# 490
  • Варна
Моите и те са любители на електронните игри. Общо взето само с тези играчки се играе, нооооо и те омръзват. Ама и ние рядко купуваме Mr. Green  Да не кажа, че почти не купувам играчки оставила съм тази функция на бабите и лелите Wink И те доста добре се справят. В БГ бяхме натрупали доста и тъй като никой не играе с тях след първата седмица, в която са им интересни,  едвам ги опазвах от татко им който все искаше да ги изхвърля. Децата определено имат нужда от разнообразие. Остава ние да имаме желанието и времето да им го дадем Wink Засега докато съм в къщи някак си успяваме да се организираме за разни дейности, ама просто шапка свалям на работещите майки  Hug Планирам догодина и аз да се присъединя към тях, та да видим как ще ги наредим Wink
Мари това тесто беше едното от нещата, което привлече малкият в училището тук и помогна да спре сутрин с драмите Wink.  Другата беше учителката имам подозрения, че е влюбен в нея  Joy
nana_cool откраднахме идеята с къщичката за украса на следващата торта Wink

# 491
Мари, защото генрализираш, за това се и разпознах. Предвид че исках препоръка за телефон и предвид, че Габриел е едно от презадоволените деца по отношение на играчки и електроника. Честно казано, ако го чуеш как говори ще си помислиш, че всичко което прави е да играе Майнкрафт.  Peace В дома се мрънка за Хбокс, защото иска да играе Майнкрафт на него. За ПСП мрънка, защото сега рекламират една игра Walking with dinasours и щом е динозавър се иска, пък ако е да е дъвка с картинка. Доколкото знам от него изключително малко деца в неговият клас имат ДС например и мисля, че се броят на пръстите на едната ръка тези които имат таблет.

Ще задълбая още малко в темата за ползите, за вредите смятам всички сме чували прекалено много. Ако Габриел нямаше достъп до компютър/таблет нямаше например да има всичкият този интерес и знания за динозаври и прочее. Дори учителката му е поръчала допълнително книги на такива теми, защото и е направило впечатление. Аз от своя страна само мога да поддържам интереса му, като му разрешавам да гледа клипчета в ютуб, където със сигурност научава повече от колкото аз мога да му предложа. Той от своя страна, благодарение на нещо видяно, иска да опита сам или да прочете повече (цялата къща беше в чаревично брашно, защото прави екперимент "плаващ пясък"). Купуват се книги, енциклопедии, фосили, игри и играчки. Планували сме пролетна ваканция за една седмица на Скай където ще можем да търсим фосили и динозавърски отпечатъци и още много други забавно-образователни мероприятия. В момента хлапето дори подготвя ПП презентация за динозаври, която ще представи в училище на пролет. Искрено се съмнявам, че по-горното щеше да е такова, ако му давам 20 мин на ден да играе на айпада например и през останалото време юркам да си играе с количките, или да ми помага в кухнята.  Stop 

Аз не бих си правила заключения, само защото едно 7 годишно никога не е готвило. Не виждам за какво ми е дори да го уча моето толкова малко да прави такива неща, пък било и под формата на игра. Има цял живот пред него да е възрастен и много малко да е дете. Единствената причина поради която се включва в месене на тесто е защото му е забавно да се клепа до ушите, а не защото го намира за кой знае какво преживяване. А, да и да се кикоти като прави смайли фейс в брашното.  Laughing

Не отричам, че много родители си купуват спокойствието с електрониката и аз го правя при това доста често. Но, да си правя генерални заключения на такива основания е абсурдно.  Peace Аз за себе си и за Габриел виждам повече ползи. С нищо не съм станала по-добър човек, като съм чакала цяла година да получа една кукла от Дядо Мраз. Иска ми се да имах всичкият този достъп до информация, когато съм била на неговата възраст. Много неща щяха да са различни в лично и професионално отношение и вярвам за по-добро.  Hug

Борикс, аз купих готов комплект с 4 къщички за сглобяване и малко украса + айсинг. Взех допълнително перлички и борд, за да може да ги редим на него. Забавно му е и дори преди малко ме пита кога ще правим следващата. Трябваше да купя по-голям борд обаче. Няма място за динозаврите които моделира от айсинг, а уж и дървета щяхме да слагаме.  Laughing

# 492
Привет на тайфата!

Разгорещили сте се на темата и честно казано ми е интересно да прочета разичните ви гледни точки. В случая ще се съглася с Нана - най-главната причина а сме в УК а не в България е това оргомно море от информация, до която децата имат достъп ( било то чрез практическо приложение като готвене, майсторене, проекти и работа с ръце; било то като частие в общи мероприятия...). Честно казано, преди да дойдем се бях наслушала на доста генерализации как британската система е смотана, прави децата роботи, не им развива мисленето и куп още неща (които до някъде може и да имат истина в себе си...) Но откакто сме тук а видях само огромната разлика между тяхната и нашата система в полза на британската, най-вече защото всяко дете, което иска, интересува се и е способно има огромната възможност да се развива. Никой учител няма да му се присмее, че иска да експериментира и мен това ме възхищава Simple Smile

Позрави!

# 493
Момичета, моля за съвет. От петък вечер имам EFP и съм ужасно развълнувана, макар и да е непланирано  Flutter Рано ли е утре да отида при GP и ако да колко време трябва да мине? Последната дата на МЦ трябваше да е на 08.11, на 11.11 вечерта и на 12.11 сутринта тестовете бяха отрицателни, но на 15.11 вечерта и на 17.11 и двата са положителни, т.е.би трябвало да съм съвсем в началото на бременността. От събота вече пия витамини за бременни.
Иска ми се да отида колкото може по-рано поради две причини- първата, за да потвърди, разбира се, и втората и много важна е, че съм заклет пушач и ще искам съвет от лекаря кой е по-добрия вариант- лепенки или временно електронна.
Благодаря предварително Hug

# 494
Sun_Shine тук доколкото си спомням се ходи на личен лекар някъде към седма седмица, а на първи видеозон и потвърждение на бременността чак някъде около 12-та. Предвид на това, че си пушач обаче мисля, че ще е добре да отиеш веднага, за да може да ти предпише нещо от noctine replacement threapy. Ето тук можеш да прочетеш по-подробно: http://www.nhs.uk/conditions/pregnancy-and-baby/pages/smoking-pregnant.aspx#close

За това как протича бременност тук можеш да прочетеш на първа страница.

Честита бременност.

Общи условия

Активация на акаунт