Великобритания - тема 48 Есенно-Зимна

• 55 569
  • 727
  •   1
Отговори
# 465
Честито бебче на толумбата Simple Smile
Да е здраво и кротичко!

-----
Първата ни Коледа тук за малко да останем без подаръци, че и без храна Simple Smile
Преди Бъдни вечер, теско-то до нас изглеждаше като бг магазин от ерата на соца.
Научих си урока - подаръци и френски сирена да са купени минимум месец преди Коледа, а седмица преди това да сум запасена с продукти за минимум 10 дни.

Едно време съм мечтаела по цяла година да дойде Нова Година, за да получа желаното нещо и повярвайте ми, че си помня всичките новогодишни подаръци от 4 та до 18 годишна възраст, а мойте не помнят какво са получили на последната Коледа от трупане на подаръци под елхата.

# 466
  • Bristol
О, презадоволени са дечурлигата, да Confused
Синът вече с нищо не мога да го зарадвам освен с пари и колкото повече, толкова по-добре. Или някой миксинг дек за не знам си колко хиляди или професионални тон колони, които като ги надуе и съседите да повикат полицията  Crazy
Щерката е по-лесна, въпреки че и тя всичко си има. Искала Ай пад, викам за какво ти е като имаш таблет, който същата работа върши, но е на друга фирма... и тя не знае отговора на въпроса. Та накрая каза, искала някакъв ъпгрей за една от игрите си, който струвал 15 долара, а тя нямала долари да си го купи и искала някакъв друг ъпгрейд, който бил безплатен, но баща й и брат й все нямат време да и го инсталират ooooh!

О, Мари, колкото повече хора, толкова по-сложно става! Синът на собствен гръб го изпитва в момента. Нали организира той един концерт и супер фурор беше! Клубът са му предложили още един да направи. Но този път сума ти други тинове са го помолили да имат и те участие. Та той хем не иска да им откаже, хем толкова народ, всеки с претенции и главата му е пламнала. Само телефони звънят и се уговарят. Но определено съм впечатлена от начина, по който говори и организира нещата. Все едно гледам някои професионален агент да върти бизнеса си, нали си е мое гардже  Wink

А аз съм в лудницата. Не стига, че мъжът го няма, ами и колата ми се счупи  ooooh! Без кола съм просто за никъде. Тъкмо тръгнах да наемам една временно и си викам, аз инженер ли съм или какво. Отворих книжката на колата по прочетох и открих повредата! До офиса ни имаме един Халфордс, купих си каквото ми трябваше и колата е ок сега, но временно. Определено трябва да се заведе на гараж за по-сериозна проверка! Обаче да ме видите в тъмното с фенерчето на главата, отворила двигателя и очернила ръцете Wink Отделно и телефона не спира да звъни, защото 101 човека помагат с транспорта и гледането на малката, заради липсата на кола  Crazy Да са ми живи и здрави всички помощници и сина в това число! Като разправям на мъжа и той ми вика, моля те поспри, че само като ми го казваш и вече свят ми се вие. Но ме успокоява, че следващите две седмици той си е в къщи, а мен ме пращат на трейнинг в Дерби и там ще си "почивам"  Mr. Green

# 467
Свидничка бива ли ти да не знаеш, ето го сайта http://webcache.gmc-uk.org/gmclrmp_enu/start.swe?SWECmd=GotoView … der+Search+Applet

# 468
Та накрая каза, искала някакъв ъпгрей за една от игрите си, който струвал 15 долара, а тя нямала долари да си го купи и искала някакъв друг ъпгрейд, който бил безплатен, но баща й и брат й все нямат време да и го инсталират ooooh!

Toва искрено ме развесели.  Laughing  Hug

В "нашият" списък с подаръци има зъб от мегалодон, няколко фосила (рандом нямал претенции), костюм на динозавър, телефон. ПСП и Хбокс му казах да забрави просто, достатъчно електроника има в дома и е окупирал и без друго всичко. Казах че Санта няма толкова пари. До година вече смятам да го информирам, че Санта не съществува. Оня ден след поредното мрънкане за Хбокс бях на косъм.  Crossing Arms

Дайте препоръка за подходящ телефон за 8 годишно.  Rolling Eyes Нещо до 100 паунда, насочила съм се към някой Самсунг, но се чудя дали да не почакам още. Миналата Коледа имаха хубави промоции с каш бак и намаления. Не че знам за какво му е този телефон, ще си играе игрички на него най-вероятно.

В понеделник отивам на трейнинг в Единбург. Тъй де да си почина малко.  Whistling  Laughing

Преди два месеца се потих над една апликация и днес получих имейл че е успешна.  Flutter Institute of Directors за първа година в Шотландия предлага 12 платени студентски мембършипа за една година за студенти в UHI. Не знам колко апликации са получили, но ми беше трудно да асимилирам, че съм се преборила.  Crazy Ще има официално събиране да ни приветсват.  Crazy Къде, какво и как ще е организирано нямам представа, но изглежда голям фън. Време е да ъпдейтна СВ-то  hahaha

# 469
Та накрая каза, искала някакъв ъпгрей за една от игрите си, който струвал 15 долара, а тя нямала долари да си го купи и искала някакъв друг ъпгрейд, който бил безплатен, но баща й и брат й все нямат време да и го инсталират ooooh!

Toва искрено ме развесели.  Laughing  Hug

В "нашият" списък с подаръци има зъб от мегалодон, няколко фосила (рандом нямал претенции), костюм на динозавър, телефон. ПСП и Хбокс му казах да забрави просто, достатъчно електроника има в дома и е окупирал и без друго всичко. Казах че Санта няма толкова пари. До година вече смятам да го информирам, че Санта не съществува. Оня ден след поредното мрънкане за Хбокс бях на косъм.  Crossing Arms

Дайте препоръка за подходящ телефон за 8 годишно.  Rolling Eyes Нещо до 100 паунда, насочила съм се към някой Самсунг, но се чудя дали да не почакам още. Миналата Коледа имаха хубави промоции с каш бак и намаления. Не че знам за какво му е този телефон, ще си играе игрички на него най-вероятно.

В понеделник отивам на трейнинг в Единбург. Тъй де да си почина малко.  Whistling  Laughing

Преди два месеца се потих над една апликация и днес получих имейл че е успешна.  Flutter Institute of Directors за първа година в Шотландия предлага 12 платени студентски мембършипа за една година за студенти в UHI. Не знам колко апликации са получили, но ми беше трудно да асимилирам, че съм се преборила.  Crazy Ще има официално събиране да ни приветсват.  Crazy Къде, какво и как ще е организирано нямам представа, но изглежда голям фън. Време е да ъпдейтна СВ-то  hahaha

Дъщерята беше на 9 и, ако не ме беше ядосала с писмото си до дядо Коледа, дадено ми на 24ти Дек., сигурно още щеше да вярва, че той носи подаръците.
Телефон му вземи такъв, за който няма да те е яд ако загуби (счупи)

# 470
  • Пазарджик/Лондон
Борикс, благодаря - точно вторият линк ми трябваше Hug Hug Hug. Сега майка ми  е много щастлива Crazy. Аз си гледам Скай, ама тя си търси българските сериали Wink.

Още веднъж - голямо благодаря  bouquet!

# 471
  • Cambridge, UK
Момичета, дайте ми съвет.
първо Nursery или първо Къща да избера.
Отправната ми точка е офиса на мъжа ми.
Мислих, мислих и реших Малчо (на 4 години е) да го запиша първо на nursery, за да свикне с езика, а ако решим да останем в UK след година на училище.
И още нещо щях да питам - тези 15 часа, които се полагат за децата над 3 години, мога ли да ги комбинирам с доплащане от 2-3 часа на ден в Nursery-то?

# 472

Нана, наистина ли телефон му трябва или нещо за игри, скайп и т.н.?

Щото и нашия мрънкаше за Хбокс, ПСП и телефон и ние му взехме Ipod Touch- сваляме безплатни игри, има скайп, съобщения може д а ни пише, камерата е хубава и снима много.
 Около 140 патихме, сега може и да са паднали.

# 473
Голдън, Мис Файн, Борикс, Дорет и Мери, благодаря ви, момичета. Имах нужда от по-топла дума. Снощи ударих и три сълзи, не ми издържаха нервите. Изключително чувствителна съм на тема България, адаптацията ми тук и възможностите и аз да се изявявам по приятен начин и наистина емоционално го приемам. Ако не е заради детето, на което вече съм казала, че ще имаме наш си щанд и да не им е трън после на учителките с такава опърничава майка като нейната, нищо нямаше да ме спре да отменя цялото нещо.

Голдън, той целият базар е организиран от британците. В голямата спортна зала британците ще въртят техните си британски работи - томболи, сладкиши, храна за елените, вино и сандвичи с пуешко месо - тяхното поле за изява е 10 пъти по-голямо. Идеята е, чужденците-родители в една допълнителна малка зала да си представим традиционни блюда и арт, примерно. Целият базар се казва "Frosted Fayre", а нашата малка секция е "Frost around the world" и сме част от цялата какафония. Каква дискриминация има тук към англичаните...

Ох, както и да е. Трябва да се стегна и искам - не искам, да го направя. Със или въпреки помоща на училището.

Аз на моето детенце не купувам още електроника. Има само свой фотоапарат. Много ми се иска да я науча да гледа хората първо - в лицата, в очите, а после да се втренчва в игрите и телефоните. Но разбирам родителите колко е трудно да се устои, когато всички наоколо имат машинки в ръцете си.

С две ръце съм съгласна, че децата са презадоволени и това никак, ама никак не е добре. Не е добре да не можеш да развиеш чувството за силно желание за нещо в детството си. Едва си налагам да не купувам играчки в месеци, в които нямаме празници. Знаете ли каква е картината в градинката ми- всяко дете си играе само с играчка, а помежду си не играят. Цяла зала с 15 деца и всяко играе само за себе си. Не заформят тайфички, групички, трудно им е да се сприятелят, защото дори и на 2-3-4 години са научени да имат много играчки, а малко контакт с хора.

Тази Коледа ще е робот от Дядо Коледа (робот с дистанционно!, а не какъв да е  Crazy), комплект за шиене от мен (готова е и напира за нейна си игла), шах и дама от татко й, английските баба и дядо май ще носят голямо лего, а майка ми ще вземе игра за движение по пътищата (бяха пълни книжарниците това лято, дано да има още). Евентуално обсъждаме тенис ракета, но може би ще е за лятото (засега на уроците инструкторът им дава негови ракети). Дребните подаръци ще са дискове с музика (има страхотни на Putamayo като преход след детските песни от градинката и преди Лейди Гага (наистина препоръчвам)), български книги и българска Коледна торбичка с лакомства, разбира се.

Усмивчица, според мен е първо къща, за да видиш кои са наоколо градинките и как ще се придвижваш до тях. Добре е да нацелите приятен район, в който и градинките, и училищата са добри. Ей това е най-сложното тук. 15-тте безплатни часа можеш да ги комбинираш, да, с колко си искаш още допълнителни часове. Успех ви желая. PS Дорет по-долу е права - с пристигането веднага трябва да подадете документи за училище, което е вече по местоживеене.

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 18:38 от Маpи

# 474
  • Cambridge, UK
благодаря
питам защото колегите, англичани, на мъжът ми го наплашиха че за нърсъри се чакало 3-4 месеца ... а ние ще пътуваме февруари  Hug

# 475
благодаря
питам защото колегите, англичани, на мъжът ми го наплашиха че за нърсъри се чакало 3-4 месеца ... а ние ще пътуваме февруари  Hug

Ааа, и това също е вярно в известна степен. Особено силно вярно е за добри нърсърита в добри райони. Наистина има лист за чакащи. Но в по-слабо нърсъри има места. Евентуално в самото начало няма да ти дадат дни, които най-много ти пасват на твоята програма. Примерно, ако ти искаш 5 дена да ходи от 9 до 12, те ще ти кажат, че имат 3 следоба само свободни. От този род. Но това ще е така само в началото, още на следващия търм като се освободят места, ще опитат да ти дадат часове, които те устройват, а ти изрично ще им кажеш да те имат предвид.

Ох, още ми се боботи днес. Надух ви главите. Но ето нещо да ви развесели, така и така се почнали темата с нърсъритата...

Докараха ни едно поляче наскоро. Голямо дете, едро, 3 години и половина, здраво, право, всичко му разбира главицата, но без английски език... Докараха го едни родители с анцунзи, пуснаха го и чао. Поогледа се то, помрънка малко и се заигра. Играта му беше ... да строши колкото се може повече играчки за 30 минути. На първата, втората не реагирахме. На третата го изхващах как я вижда на пода и с цялата си сила почва да скача отгоре й, за да я счупи нарочно. Наказахме го, после информирахме анцугинираните родители, че и ние прилагаме правилото "чупи-купи" като в Източна Европа.  Money Таткото пък ни "успокои", че той и в тях правел така постоянно.  Rolling Eyes

Минаха седмица - две, идва си туй поляче, мрънка, реве, върви му периода на адаптиране с пълна сила. И преди седмица пак се случвам аз на смяна, а той реве с пълно гърло. Решихме да го увлечем в нещо и извадихме едни малки рекордери - едни машинки, на които можеш да си запишеш гласа и после да се чуеш. Всички деца много ги обичат. Почнахме да се записваме - другите пеят песнички, броим до десет, после се слушаме и сме всички доволни. Полячето ни гледа, гледа, вдяна веднага каква машинка е това, как работи... забрави да реве.... и дори ми дръпна ръката с машинката и той да каже нещо, да се запише... Пускам аз "запис" и то почва да нарежда на полски - дъра-бъра, дъра-бъра, глупи, дъра-бъра, дъра-бъра, глупи... Глупи, глупи, глупи! И избухва в самодоволен смях.

Викам на шефката - шефке, туй дете ни подрежда да сме стюпид! А тя - ааа, стига бе, не може да бъде! Викам й - а бе аз полски не знам, но този самодоволен смях и тази думичка ме карат да се замислям. Дойдоха да си го вземат татко поляк, дядо поляк, братче... Издавам го аз и им викам - а бе, какво значи на вашия език "глупи"? И бащата побеля - на кой, казва,  го рече така? Викам му - ми на всички ни един вид, и разказвам случката. Той мълчи, пък аз - не знам, обаче на моя език туй си е направо стюпид и само мога да се надявам на вашия да не е същото нещо. Той само дето не потъна в земята. Теглих им една реч за позитивния език в градината и как няма да го допуснем тоя номер и ги пратих да си ходят.

Като се прибирах вечерта сама си се хилех в колата, така да ме развесели туй човече, а шефката как не вярваше само!  Joy

# 476
Оууу, ужасна съм просто, но още един постинг ще сложа, че има нещичко за размисъл накрая.

Вчера ходих да помагам на една от учителките да си проведе клубчето по готварство. Моето дете е записано, разбира се, но помагаше друга майка, която помоли за отмяна, защото се била стресирала достатъчно вече. 12 хлапета от подготвителен, първи и втори клас ще месят гризини с кашкавал. Миската не може да ги укроти изобщо, а половината умират от глад и не могат да се въздържат да не ядат от продуктите. Бях много изненадана да разбера, че има деца на 6-7 години, които изобщо не могат да манипулират тесто, не са пипали, не им е давано да пипат у дома. Хигиена при 5-6-7 годишни - изблизват си целите длани от маргарина, яйцето и са готови както са с плюнката да почват да месят. Незрялост в поведението - лъжицата, с която загребват маргарина забравят да изсипят в купата, а поднасят към устите си - да се хранят. Честно, много мъчно ми беше. Половината си бяха ок, разбира се, но другата половина ме изумиха. Моите в градинката постоянно месят и готвят с мен и на 2-3 годинки гледам да ги науча да не ближат лъжиците и да не се плашат от тестото.

Та исках да кажа - хора, гответе с децата си! Комплект за печене на сладкиши, пици и готварска книга (има прекрасни и за момчета, и за момичета) - ето добра идея за Коледен подарък. Не можe да могат да тъчват, скролват и слайдват, а да не знаят какво да правят с брашно и вода. Бая глад ги чака, ако спре токът един ден.   chef

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 14:59 от Маpи

# 477
  • Варна
Мари разсмя ме. Представих си моят малкият в същата ситуация Wink Ходиха в някаква пицария тези дни и правиха пици Wink Аз по принцип трудно изтърпявам да ми помагат, че то вместо по бързо по бавно става, ноооо правя ли нещо сладко стискам зъби и давам, защото и двамата много обичат Wink) Последно вчера помагаха за тортата на каката за РД. Украсата беше почти само тяхно дело и после много бяха горди  Mr. Green Е аз като им правих снимки с тортата гледах тя да не се вижда много от близо, че след години ще има да се чудят от къде сме я изъкнали тази смешна торта  Joy

ПС станаха ми много интересни нещата които споделяш, че малкият доскоро беше от ревящите сутрин. Вчера бях  на progress day и ми показаха една тетрадка с негови снимки как се занимава с разни неща и какво е научил през изминалите  седмици,  супер ме впечатлиха. Кога имат време за всяко дете да снимат и записват?? И на дъщерята видях творенията. Чак не можах да повярвам. Писала е разказче за войната. На всяка страница изречение и картинка да покаже дали е разбрала какво е написала Wink Стана ми странно тя няма голям набор от думи, но тези които ги знае от мен ги превежда със съответната бг дума, а тези които ги знае от училище не може веднага да преведе, а ги обяснява с няколко думи на български като ги свързва с някаква мимика или жест Wink Явно както са се опитали да и ги обяснят Wink

# 478
  • ENGLAND
usmifchica търси направо училище, детето ти от септември трябва да е в ресепшън клас. В училищата има нърсери класове, често приемат от септември и от януари. Там са 15 часа безплатни, но повечето училища предлагат и целодневно гледане срещу заплащане, но местата за това са доста ограничени.

# 479
  • ENGLAND
О, Мари с теб можем книга да напишем за премеждията в работата. Какъв комплект за шиене купи, дай линк, моля. Ние минахме през готвенето, плетенето, шиенето на прости гобленчета.
Борикс, в нърсарито на 4 деца е една нърсери нърс, една е нон стоп с фотоапарата, друга с листовете да тиква боксчетата кое дете какво направило, ама да вземат една салфетка да им избършат сополите дето ги ядат тямат време.

Общи условия

Активация на акаунт