Великобритания - тема 48 Есенно-Зимна

• 55 318
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте! Със съпруга ми обмисляме емиграция в Англия, той има предложение за работа. Мислим да дойдем през януари. Какви документи ще са ни необходими, за да запишем децата /на 8г и 6г / на училище? Като начало ще живеем при близки. Всяка полезна информация е добре дошла.
Поздрави!

# 541
  • Bristol
Golden, ние ще пътуваме, но след Коледа Simple Smile
Борикс, една по-голяма жълта тениска и пришии гирлянди златни или сребърни по края и звездичката е готова Simple Smile

# 542
Здравейте! Със съпруга ми обмисляме емиграция в Англия, той има предложение за работа. Мислим да дойдем през януари. Какви документи ще са ни необходими, за да запишем децата /на 8г и 6г / на училище? Като начало ще живеем при близки. Всяка полезна информация е добре дошла.
Поздрави!

Каква работа?

# 543
Поздрави!
Щом имате адрес: обърнете съм местното кметство. Там ще ви кажат каква е ситуацията с местата в училищата в района и процедурата. Всяка община има собствен формуляр, нещата в средата на учебната година са по-трудни (местата в хубавите училища са кът, сигурно ще пътувате повечко). Голямото детенце ще е година 4, малкото - година 1, но зависи и от месеца на раждане, трябва да се сметне. Поразпитайте близките също, много зависи от местоживеенето. Лондон е друга планета.

# 544
Здраейте, извинявам се предварително, че нахълтвам така в темата, но ми трябва малко информация и предположих, че тук ще можете да ми помогнете  Hug

Става въпрос за следният случай: имам приятел тираджия. Преди известно време е открил в камьона си нелегални емигранти и е звъннал в полицията и те са се заели от там нататък. Обаче сега му правят проблеми по границите и се опасява, че има забрана да влиза в Англия. Знаете ли как и къде може да се провери дали има такова нещо. Ще съм благодарна на всякаква информация  Hug

# 545
Момичета, дайте акъл моля!

Все още не знаем какво бебче чакаме, съответно имам момичешки два варианта за име и два варианта за момченце.

Обаче, ме притеснява спелуването им. Избрала съм български имена, които имат лесен спелинг на англисйки. Но какво си мисля аз, пък то какво е наистина не знам.

Например името Георги ( така искам да е на българските документи) - George ли ще е на английски документи?Или Georgi?
Катерина- има сто варианта на англисйки- Catherine, Katerine, Cathrin, Katerina???? Кое точно ще е еквивалента на англисйски.

HELP Praynig

# 546
  • UK
на моята приятелка едното дете се казва Катерина и го изписват Caterina, както явно се пише на италиански; произнасят го правилно
ако предпочиташ да е Katerina пак не виждам никакъв проблем-ще го запишат както ти искаш

с Георги сигурно ще е по-трудно да ги научиш да не му казват Джорджи, но пак ще го запишат както ти искаш

# 547
Относно това как англичаните ще произнасят името питай англичанин, а относно спелуването ще ти го спелуват точно така както ти им кажеш Simple Smile

Agnesana, в тази тема надали ще намериш някой, който да ти помогне, тук сме все мами и сме далеч от подобни проблеми, по добре пиши в БГ Хелп.

# 548
на моята приятелка едното дете се казва Катерина и го изписват Caterina, както явно се пише на италиански; произнасят го правилно
ако предпочиташ да е Katerina пак не виждам никакъв проблем-ще го запишат както ти искаш

с Георги сигурно ще е по-трудно да ги научиш да не му казват Джорджи, но пак ще го запишат както ти искаш

Не ме притеснява произнасянето на имената, а как ще са по документите.

Не искам да я пиша Catherine и на българските й документи, уважаемите ни български услужливи институции да я праснат Катхерине.

# 549
  • UK
ами според мен няма как да запишат детето  по начин,който не ти допада,защото ти и мъжът ти ще го регистрирате и ще запишете имената сами, така както искате да са на акта за раждане (поне доколкото си спомням, че беше отдавна).

# 550
  • London
Kremena ако ще раждаш в ЮК като отидеш да записваш детето ти им казваш как да го спелуват. После с английският акт за раждане като го изблещиш в БГ, започва едно цъкане с език, надуване на бузи...като при извършване на тежка умствена дейност. И в крайна сметка и там ще ти го напишат както им кажеш.
Според мен George за тук и Георги в БГ. По-добре Джордж отколкото Джорджи Wink
Катерина по твое усмотрение Wink Хубави имена са, лесни ще са за всички нации.
Тук хората са чували какво ли не и се опитват поне.
Моят син е Явор/Уаvor и проблем особен не е имало. Малко се замислят, но винаги се справят.
Пък и според мен това и е хубавото на Англия, че хората са различни.

Последна редакция: ср, 27 ное 2013, 12:12 от Bean

# 551
Bean много хубаво име има синът ти ! Обожавам типичните български имена. Най-любимото ми мъжко е Димитър, ама като знам каква мъка ще е тук с това име и се разубеждавам.

# 552
Относно това как англичаните ще произнасят името питай англичанин, а относно спелуването ще ти го спелуват точно така както ти им кажеш Simple Smile

Agnesana, в тази тема надали ще намериш някой, който да ти помогне, тук сме все мами и сме далеч от подобни проблеми, по добре пиши в БГ Хелп.

Hug и това ми е от голяма помощ. Много благодаря  Hug

# 553
  • London
Bean много хубаво име има синът ти ! Обожавам типичните български имена. Най-любимото ми мъжко е Димитър, ама като знам каква мъка ще е тук с това име и се разубеждавам.
За Димитър и през ум да не ти минава!  NaughtyНа един познат му казваха Джими (представям си малко негърче в плантация). Направо сърцето ми се разхлопваше като чуех. Mr. Green

# 554
За Димитър и през ум да не ти минава!  NaughtyНа един познат му казваха Джими (представям си малко негърче в плантация). Направо сърцето ми се разхлопваше като чуех. Mr. Green

Joy hahaha Joy

Общи условия

Активация на акаунт