Великобритания - тема 48 Есенно-Зимна

• 55 313
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
Дали ще родиш второто в БГ ?  Wink И колко ще ти струва да ти проследят една бременост от началото до края в БГ и колко в Англия ?
Имам чуството че всички българки в УК са от принцеса на горе ... моля ви, всички знаем от какви условия сме дошли, така че дайте по леко с претенциите Peace
Не, няма да родя второто в Бг поради простата причина, че семейството ми е тук и няма как всички да дойдат с мен там за да чакаме раждане, бебе и т.н. Или пък да раждам без семейството си!
Не виждам за какви претенции говориш? Моля, бъди по-конкретна? Покажи ми точната " претенция"?

# 571
За претенциите, нямах точно теб в предвид, а говорех по принцип или по точно за такива , които са отскоро в Англия, не са плащали ни данъци, или ако са плащали всички знаем колко плащат българите в Англия, и на края претенции за грижи и обслужване .... Такива хора наистина е по добре да ходят да си раждат в БГ .... мен вече почна да ме е срам да казвам че съм българка....

# 572
А на въпроса колко ще ми струва с Бг и колко тук- в Бг ми струва пъти по-евтино дори и на частно от тук държавното, та ако обичаш не ми сравнявай безмислици. Никой не е дошъл да живее тук, заради "страхотният" NHS! И да, държавната болница, в която родих беше чисто, спретнато, хубаво и имаха по-добра апаратура за малки бебета от частните болници в града! Снощи прекарах 4 часа в maternity unit тук по спешност и ехографа им беше допотопен. Отношението, обаче отлично! Та питам пак, да ми посочиш конкретно принцеските ми претенции?

# 573
Nia7 честито момченце. Да ви е много и здраво и много да ви радва.

Трой по принцип не се меся в скандали, но много се ядосвам когато някой обобщава!

И принцеси да сме - чудесно. Две деца родих в БГ и условията определено бяха отлични. Тук въпреки  добрите условията, посещенията на цялата рода при оперираните беше много неприятно.

Не знам колко данъци плащат българите около теб, но около мен хората си плащат по 40% всеки месец и определено имат уста да кажат ако нещо не им харесва, без да мрънкат за дреболии.

# 574
А на въпроса колко ще ми струва с Бг и колко тук- в Бг ми струва пъти по-евтино дори и на частно от тук държавното, та ако обичаш не ми сравнявай безмислици. Никой не е дошъл да живее тук, заради "страхотният" NHS! И да, държавната болница, в която родих беше чисто, спретнато, хубаво и имаха по-добра апаратура за малки бебета от частните болници в града! Снощи прекарах 4 часа в maternity unit тук по спешност и ехографа им беше допотопен. Отношението, обаче отлично! Та питам пак, да ми посочиш конкретно принцеските ми претенции?

Та колко плащаш за държавно в Англия ?? безмислиците май идват от твоята уста  Peace

Шая Когато плащаш 40% имаш право да кажеш какво мислиш, обаче попитай колко плаща Ниа7...

# 575
Всеки месец и аз и мъжът ми плащаме предостатъчно контрибшъни за " парацетамола" насреща! Не считам че лечението тук е безплатно, победи простата причина че ми се удържат пари за него! В България се плаща пъти по-малко и условията далеч не са толкова лоши . Има и болници и болници в Бг както и тук.
Викам да си занеса принцеското дупе към леглото вече, а на многоуважаемата Трой пожелавам лека нощ и до нови срещи!

# 576
Освен за Парацетамола плащаш и за Ниа7 ... лека нощ  Peace

# 577
  Nia7 Поглеждам форума заради теб тези дни, много се радвам, че сте добре! Да ти е жив и здрав бебока и много да папка и спинка  Hug
   Утре чакам Соня на гости  Simple Smile
   Трой, ако с Ния се познавате и си имате лично нещо, не ни е работа да го четеме тука  Peace Наближават празници, достатъчно ни плюха днес по телевизора  Whistling

# 578
Не познавам никой и нямам нищо лично към който и да било, просто смятам че е повече от нагло, да не плащаш данъци, но да  ползваш безплатно всички благата на системата и за капак да мрънкаш...
Не напразно ни плюят !
Всеки месец и аз и мъжът ми плащаме предостатъчно контрибшъни за " парацетамола" насреща! Не считам че лечението тук е безплатно, победи простата причина че ми се удържат пари за него! В България се плаща пъти по-малко и условията далеч не са толкова лоши . Има и болници и болници в Бг както и тук.
Викам да си занеса принцеското дупе към леглото вече, а на многоуважаемата Трой пожелавам лека нощ и до нови срещи!

Много интересно как бързо си сменяш мнението ...
Цитат

Двама партньори с МИНИМАЛНИ работни заплати в България не могат да си позволят само с този доход да платят престоя в частна клиника, обикновено с такива приходи дори нямат и осигуровки.

Та тия заплати от 2 000 лева са чудесни, но са рядкостллл

# 579
Мис Файн , Шая благодаря ви момичета.  bouquet

Съжалявам, че се появих да се похваля и да помрънкам, не за условията а за събирането на родата както каза Шая и се стигна до моите данъци и моя парацетамол.Следващият път когато пиша ще си приложа банковото извлечение заедно с нашите CV. Моето на мед.сестра и това на мъжът ми който работи в IT компания.Та накрая да не излезе че крадеца вика дръжте крадеца.Кой и с какво право коментира моите данъци.Скоро не бях ставала свидетел на такова нагло поведение.Не искам да излагам жените които ми пишат на лични за случилото се и мнението им за определен потребител.

Мис Файн, познавам няколко жени лично от тук и те са нормални.Нямат нищо общо с това асоциално поведение.Просто ме е захапала от няколко дни преди да родя когато с Тулумба коментирахме моето положение.Това е.

Извинявам се , че станахте свитедели на грозни сцени.

# 580
  • Манчестър

Сори,ама си в заблуда.....т.нар. National Insurance Contributions отиват във фонд за финансиране на различни бенефити давани от държавата, вкл. Държавна пенсия. Много малка част отиват за NHS...

Най добре ще е да стане като в Америка.....

# 581

Сори,ама си в заблуда.....т.нар. National Insurance Contributions отиват във фонд за финансиране на различни бенефити давани от държавата, вкл. Държавна пенсия. Много малка част отиват за NHS...

Най добре ще е да стане като в Америка.....
Махни ги тези пожелания. Ще ми липсва NHS тук, само за два месеца частна мед. застраховка платихме над 600 долара ,преди да са ни излезли health cards.
 Има си хубави страни Англия и това е една от тях.
Друг е въпросът,че след 12 г. живот тук си заминах за България 34 г.с.  и родих в разкошна частна клиника секцио по желание. Не бих раждала в държавна клиника Англия  ..

# 582
А каква е системата в Америка?Имам мой близък ,емигрира там преди много години и работи като лекар, но никога не съм се интересувала от системата им.
За мен  NHS  системата тук е един балон,поддържан изкуствено.Може и да греша, не казвам, че съм права.Аз съм категорично против всички да са безплатно под крилото й.Отделно всичките  с това раздаване на безплатни лекарства.При изписването ми от родилно, без да съм казала нито дума за нещо, аз си трагнах с една чанта лекарства.От които няма да използвам нито едно-Аз там хвърлях обезболяващите които ми даваха, защото нямах нужда.Те идваха да проверяват дали съм ги изпила.На фона на това прахосничество чакахме 7 часа да се появи дежурен педиатър за да ни изпише.Просто нямало свободен.Документите ни бяха готови наобед, изписаха ни вечерта в 8.Ами ето най елементарно,да не раздават лекарства ,а да осигурят още педиатри-По данни на СЗО  УК е на първо или едно от първите места по детска смъртност от лесно откриваеми заболявания.Просто е ограничен и труден достъп до педиатър.Моя роднина е стоматолог в малко градче до Лийдс, просто се ужасявам от нещата които съм чувала и от нея.Как неин пациент чака за вадене на мъдрец 6 месеца, а за операция 1 година. ooooh! Не знам от къде идва проблема - от броя на населението или крайно недостатъчен персонал.

# 583
Лично мнение е следното, но предпочитам да си платя по скъпа частна мед. осигуровка ,но когато детето ми е болно педиатъра да идва у дома или да отида до избраната клиника и да съм приета на минутата ,а не да се бутам из чакалните на ЖП-то с часове с emergency appointment ,а ако е извън нормалните работни часове и из Бърза помощ ,където миниума престой е 5 часа ... Peace

# 584
Напълно съм съгласна.Аз също съм на това мнене.Прескачам джи пи, и искам по бърз достъп до педиатър-Сравнявайки с България - за голямата ми дъщеря виках клиничен педиатър от детско отделение на частна домашна визита преди 9 години ми струваше 30 лв.Сега нямам представа вероятно е 40 или 50 .

Общи условия

Активация на акаунт