Великобритания - тема 48 Есенно-Зимна

• 55 278
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
Уха, NHS и Татти на една страница, пожар  Crazy

Аз отдавна не сравнявам и не се занимавам да го  мисля какво тук, пък как щеше да е в БГ.
Каквото, такова. И ако е хубаво, и ако е лошо го коментирам, защото така го виждам и чувствам,
а не в сравнение с БГ.
Както не ми е приятно разни жълти вестници да пишат, че всички българи сме криминални елементи на бенефити,
така не ми е приятно и да се обобщава, че всички англичани са такива или онакива.
В една друга тема ме бяха питали-ама на теб какво толкова ти пука за англичаните?
Ами съпругът ми е англичанин, имам приятели, колеги, все свестни, нормални хора,
не ми е приятно да ги наричат тъпи и грозни, защото не са.
Същото за българските ми приятели, нито за злобни, нито мързеливи, нито искат да емигрират на всяка цена..

nana_cool,

На мен темата за бенефитите ми е интересна и всичко, което споделяш..
Аланглето, знаеш, работи с общинските къщи и често обсъждаме промените.
Неговите опасения, например, са от една стана какво ще правят тези хора в периода на промените,
когато няма да имат никакви плащания за няколко седмици-дали няма да скочи дребната престъпност?
От друга страна, до колко тези хора имат уменията сами да си разпределят бюджета и плащат сметките.
Като им трупнат на куп всичко за месеца, дали ще се разплатят първо или всичко ще отиде за пиене и залози..

# 601
  • London
Толумби и аз се чудих точно това. Универсален кредит добре, ама хаузинга като го пропият какво ще става?
Въобще всяка нация си има такъв тип хора, не можеш да ги промениш. Някакси трябва да ги накарат да работят, може би задължителен апрентис след Средно?
Дъртите ги отпиши, но поне децата им да успеят да променят.

# 602
  • Англия
Момичета, вие колко време прекарахте в болницата след раждането? Четейки последните страници оставам с впечатлението, че сте останали там поне една вечер. На мен ми предстои раждане в Кеймбридж и акушерката ми каза, че при естествено раждане е нормално да ме изпишат след около 4-6 часа. Останах меко казана шашната, но го приех като нормална практика в Англия. Или всяка болница има собствена политика по въпроса?

# 603
varnagirl  Hugблагодаря за споделеното.

ана-ана, мисля , че ако искаш можеш да останеш една нощ, особено ако ти е за първи път. Но аз бих искала да съм си у нас , колкото се може по-бързо, че има един нетърпелив батко  Joy, идеята да останеш повечко е може би да ти покажат кърмене, къпане, и т.н., но ако вече имаш опит е излишно  Моя позната по същият начин заради първото си детенце- в 6 сутринта роди, в 12 вече обядваха вкъщи.

# 604
Добър ден Simple Smile
Честито бебе на Ния   bouquet
Не се заяждайте така, щото съм сигурна, че сте добри момичета, а изглежда сякаш някакви стари недоволни лелки набиват канчето на младежта  Mr. Green

Иначе по въпроса с обобщенията, съм съгласна с Толумбата. Имам само едно изключение и това са циганите. Може да е грозно така да ги наричам, но те са си цигани, не са роми.
Вчера гледах за най-голямото циганско гето в Париж и си представих как тук ще стане така и ще кажат: Ето ги българите и румънците!Казахме ви, че така ще стане!
Ми не искам да ме асоциират с някакви си мангали! Crossing Arms
Не съм дошла тук нито за помощи, нито за държавно жилище. Оправяме се както можем.

Макар, че чета коментарите под новините на ББС и като, че ли не всички хора тук мислят така както изглежда, което е успокояващо донякъде.

И много от местните, които междувременно живеят само от помощи, според мен те са най-против нашата емиграция. Сякаш ще им спрат помощите на тях.
Като цяло гледам да не се замислям много за тези неща, но все пак те рефлектират върху ежедневието ни, малко или много.

Относно сополивите и кашлящи деца - вече не ме бъркат. Не се възмущавам, нито пък подскачам, ако някое се доближи до дъщеря ми. Нямам лшо мнение за системата. Приела съм я.Както каза Толумби, каквото е такова. Не можем да правим сравнение с БГ, защото в крайна сметка сме взели решение да живеем тук. Както и в БГ и тук има неприятни моменти понякога. И да, парацетамолът е панацея  Laughing
Лятото мъжът ми се наръга с един нож/не ме питайте как и защо Mr. Green/ и му изписаха да пие кдеин 4 пъти на ден. Whistling Викам му ти това, ако го пиеш по толкова трябва псле да те водим в клиника. И не пи изобщо. Карахме само на каквто имаме в нас.Странни са общо взето, ма не са 5-6 милина, а са 60. Явно оцеляват по някакъв начин  Mr. Green

От мен толкоз  bouquet
Лек и усмихнат ден на всички и целувки на бебенцата Simple Smile

# 605
Толумби и аз се чудих точно това. Универсален кредит добре, ама хаузинга като го пропият какво ще става?

Ами в някои ситуации буквално - нищо. Ще трупат дългове и така.

ana.ana,

обичайна практика си е , но има и нюанси в политиката на болницата.
Аз раждах от предния ден и цяла нощ, останах и следващата и исках да ме изпишат, те искаха да ме държат още.
Но моето раждане не беше много нормално и ми е първо дете, окуражават те да останеш повече,
за да ти помогнат да си починеш и покажат едно друго.
Ако раждането е било без усложнения, предлагат да останеш една нощ, ако искаш пак да починеш
и болничния педиатър да направи първия преглед, иначе се ходи при личния.
Това в Нотингам.  

kremena,

ти си наред  Peace

# 606
  • На село (близо до Лондон)
Gi, по какво се разбира кой е нов и кой стар? Тъй като ме гледаш колко "нова" ми даваш  Joy hahaha Joy
Кременка, ами новичка емигрантка ми се виждаш. На човек поживял на повече от едно място(обикновено) му се разширява кръгозора, променят се вижданията и тн. И не е вече "от Искаро нема по-дълбоко и от Софийско поле по-широко" както са/сме шопите. Те по това съдя по-нови и по-не  Wink
Но си права има хора, трудно приемат различното затова има и сега и в миналото гета.

Това за сополите и мен ме дразни. Нито е приятна гледка, нито е хигиенично, нито здравословно. сополите текат непрекъснато е просто гнусно. Едното бърка, размазва по чина, столовете, вратите, другото минава и избърсва с ръкава.... Често се чудя що за родители са тези които позволяват на детето им да изглежда така.
Шая сополите, сополите ...Родителите не са там в училище, но учителките са да подсетят детето да използва салфетка, де.
Честно да ти кажа сополите са ми най-малкия проблем яд ме е на друго, на посредствеността на обучението в държавното училище. Знам че обобщавам, но имам опит с 2 училища. Да аз ще седна с моето дете в къщи и то ще напредне да може да пише грамотно и да чете, но не всички родители искат/могат да правят това. Нали затова децата ходят на училище почти по цял ден?!

# 607
Момичета, да ви попитам нещо в страни от темата за сополите и NHS.
Имам няколко въпроса свързани с GCSC:
- колко са изпитите?
- имаш ли избор на част от предметите?
- всички деца държат един и същи тип тест или в зависимост от това в кой сет си получаваш тест с различна трудност?
- до каква степен резултатите се отразяват на А levels ако детето реши да продължи в 6th form?

# 608
Gi, по какво се разбира кой е нов и кой стар? Тъй като ме гледаш колко "нова" ми даваш  Joy hahaha Joy
Кременка, ами новичка емигрантка ми се виждаш. На човек поживял на повече от едно място(обикновено) му се разширява кръгозора, променят се вижданията и тн. И не е вече "от Искаро нема по-дълбоко и от Софийско поле по-широко" както са/сме шопите. Те по това съдя по-нови и по-не  Wink

Тъй , тъй. Ей ме на, преди година дойдох у Лондонското голЕмо сЕло, живея на касила като сингъл мъм, мъжа ми го укривам, както и данъците де. Ама ние у село в България тъй сме си живели, а и тук така  Joy hahaha Joy Кръгозора ми е ограничен от няколко диптъра, и празен портфейл, ама тъй съм си живяла само с мама и тати.

Чакай да взема още пуканки, да видим какво друго можеш да кажеш по мой адрес, че ми стана интересно  Popcorn

# 609
Катерина колкото и да ти е смешно познавам таква двойка! Имат 3 деца, тя не работи и казва че е сингъл мам. Мъжът и работи нелегално и не плаща никакви данъци! На нея и плащат наема за 4 бедроом и отделно получава помощи ... И са си българи Wink

# 610
golden
Момичета, да ви попитам нещо в страни от темата за сополите и NHS.
Имам няколко въпроса свързани с GCSC:
- колко са изпитите?
- имаш ли избор на част от предметите?
- всички деца държат един и същи тип тест или в зависимост от това в кой сет си получаваш тест с различна трудност?
- до каква степен резултатите се отразяват на А levels ако детето реши да продължи в 6th form?

В момента дъщеря ми е Y11
Държи   задължителни изпити по англ. , математика + предмети по избор, които си избираш предварително мисля че в Y9 / не съм сигурна защото тя е тук от миналата година Y10/
Резултатите са решаващи за следващата степен на обучение ,тъй като с тях кандидатстваш и се класираш по -нататък.  Ако те интересуват подробности мога да я разпитам.

Момичета трябва ми транспорт на багаж от Варна до Лондон . Има ли някой от Варна, който да ми препоръча сигурна фирма

# 611
Florina, благодаря ти. Разпитай, моля те, дъщеря ти когато имаш възможност. Особено ме интересували дали тестовете са едни и същи за всички деца, без значение в кой сет са.
Освен това, ако имаш не особено добър резултат, можеш ли после да продължиш за А левълс? При кандидистването в университет само резултатите от А левълс ли се взимат в предвид или + GCSC резултатите?

# 612
Здравейте момичета,търся евтин вариант за разговор на GSM до България и попаднах на това
http://www.vectonemobile.co.uk/onlineoffer/vmukgglbulgaria.aspx? … 7sCFckSwwodvRIA_g
 newsm78 Чудих се,някой знае ли нещо по въпроса? Или други варианти за връзка с България,на мобилен и домашен,които ползвате и са изгодни.

# 613
GI ще си позволя да не се съглася, но моето мнение е на база личен опит.
На мен много ми харесва как ги обучават, как ги карат да мислят и да творят. Учейки урок използват всички сетива на децата, а децата са изключително въвлечени в учебния процес. До сега не съм видяла на  някого да му е скучно. Когато детето има затруднения, го вадят от час и работят индивидуално или в грипа с още 2-3 деца на същото ниво. Ако детето трудно се съсредоточава, имат изключително много средства да му задържат вниманието. До скоро бях възхитена от вниманието, напоследък съм възмутена.  Много им е малко контакта с родителите обаче. Ако родителите знаят и една малка част от поведението на децата си, би им се изправила косата.
Що се отнася до сополите, то хубаво учителките са там, но според мен си е задължение на родителите да научат детето да си духа носа и да му пъхнат кърпичка в джобчето. Да му обяснят също така, че сополи не се размазват по чиновете, столовете и тн. Също така че като ти текне сопола да не си го увиваш около врата, а да издухаш. Учителката казва, помага, бърше и тн, но те са 30.

# 614
Nia 7 честито бебче!Да ви е живо и здраво!
Troy спри да се излагаш.Това,че живееш в Англия няма да те направи англичанка.
До ден днешен с гордост си казвам,че съм българка да се опита някой да ми  каже нещо.
За хремави те деца и тук ,и в бг е така.Приемам го за нормално.Сина ми ако е с хрема е с кърпите по -джобовете.

Общи условия

Активация на акаунт