Великобритания - тема 48 Есенно-Зимна

• 55 283
  • 727
  •   1
Отговори
# 630
  • ENGLAND
Doret много съжалявам, че във вашето училище децата скучаят та чак го мразят. И аз го работя това и имам преки наблюдения от Y R,2 и 5, ми децата са щастливи и с удоволствие участват във всичко.
Не говоря само за училището на дъщеря ми, и не работя това което ти работиш от един - два месеца. Аз се водя профешънъл, разлика огромна.

Тогава мога да кажа, че много съжалявам че като профешънъл, не изкарваш толкова че да плащаш данъци и че на твоите ученици им е скучно в училище.

Мой избор е колко да работя и колко да ми плащат и не говоря за моите ученици, аз съм професионалист и знам как во да правя за да не им е скучно, за разлика от други професионалисти и непрофесионалисти в училище.

# 631
Изпускате пара гледам...

Толумби, не знам какво чудо ще настане като мине цялата страна на UC. Особено за проблемните семейства и пристрастени към алкохол, наркотици, хазарт... Няколко месеца от както е вкарана бед рум таксата и вече има хора задлъжнели с нея, и то задължения от рода на няколко стотин паунда.  Confused Било защото отказват да я плащат, било защото наистина нямат доход. Не знам какво е решението. Всъщност смятам, че трябва да се отмени. В крайна сметка очевидно е, че няма община която да може да си позволи да мести клиенти според нуждите им, а частни наемодатели спекулират здраво със ситуацията и липсата на жилища. На частно дори пак не е 100% хаузинг бенефита. Преди имаха сигурноста че каквото и да стане, поне няма да останат на улицата. Дори и за жилищата за бездомни се прави асесмънт и се плаща наем.  Rolling Eyes На аланглето опасенията са съвсем уместни и не безпочвени. При вас в Англия дори е може би една идея по-лошо според мен, защото например тук поне могат да влезят в колеж младите, ако няма работа. Таксите се поемат от правителството и студенският заем към момента за 4 години не може да надхвърли 25 - 6 хиляди отделно има бърсърита и дискрешън фондове. Сравнено със сумите от 69 хиляди които чух за Англия от преподавателя по икономика.  Shocked Признавам, че не съм запозната дали и колко е максимума при вас, но ако горното е вярно, на много млади не им остава друг избор особено ако са безработни, освен да се превърнат в престъпници на дребно. И е нормално да се очаква. Все пак колко 17 годишни мислят като зрели хора и мислят за бъдещето? Напускат на 17 училище, нямат квалификация, нямат работа, нямат бенефити...най-важното нямат никаква сигурност.

При такива переспективи и аз няма да искам да си натреса 50 + хиляди студентски кредит. Обаче без образование в тази страна цял живот си ниско платен (в по-голяма част от случаите) или безработен. И се получава един омагьосан кръг от който се излиза много трудно.

Аз лично мисля, че както достъпа до здравеопазването така и този до образованието е фундаментално човешко право и трябва да е достъпно за всички желаещи. Съмнявам се някой в тази тема да мисли обратното и да не оценява важноста на двете. Мисля, че Мишолина преди време препоръча една книга Why nations fail за което благодаря  Hug , ще добавя към препоръката и Poor Economics за всеки на който му е интересно.  

В този ред на мисли, все повече смятам, че за Шотландия е най-добре да се отдели от УК. Очевидно двете правителства имат различни приоритети и тези тук съвпадат в по-голямата си част с личните ми убеждения и морал. По-важното смятам че, е по-добрата политика в дългосрочен план. Ще поживеем, ще видим.  Hug

Doret, едно време "хапеше" Златната сега Шу-то. Спри се вече, че се имам за търпелив човек, но започна да ми идва и на мен много с твоят професионализъм. И като такъв голям специалист, кажи колко време ти отне да влзезеш с ситемата с всичките тапии и опит? Защото повечето знаем колко отне на Толумбата и Шу и пътят по който минаха, за да са където са.  Peace

Да кажа, че за толкова години в тази тема, не помня друг път Тати да се е появявал, а се имам за паметлива. Whistling

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 03:44 от nana_cool

# 632
  • На село (близо до Лондон)
Доживях и аз да съм съгласна с DoretHug

Шу, мани за сополите дай да говорим за училища. Не искам да обобщавам, ще говоря за училища за които имам пряк опит. Две държавни (с outstanding OFSTED; infant stage Yr-Y2) и едно частно. Частното няма да коментирам.
В държавните, децата ми ходеха/ят с удоволствие, занимават ги и тн. Но най-вече си игрят и рисуват, понякога пишат и четат. Най-вече им се развиват soft skills така да кажа в най-добрия случай и в най-лошия  е просто безплатна занималня за да могат хората да работят. По-късно пак ще пиша

# 633
  • До хладилника, който обичам
Второ предупреждение да си извадите дрязгата от общата тема и да я пренесете на лични съобщения, щом държите, което ще премине в последно с още малко опити Grinning

# 634
  • UK
Добре,че няма в темата Нобелови лауреати, щеше да е страшно Laughing

от мен един глас за безплатната занималня, въпреки че се съгласявам, че децата в по-голямата си част обичат да ходят на училище
да видим какви ще са промените в учебната програма, които влизат от следващата година
понеже се говореше и за GCSEs -нашите деца ще са по новата система на оценяване (от 1 до 9), няма да има буквички, а 20% от оценката ще е за спелинг, граматика и пунктуация
има и други интересни моменти-като например, че ще се очаква учениците да са чели цели произведения (напр. на Шекспир) като част от подготовката им за изпита по Английски,а не както досега екстракти
Вашите деца (8-9г.) какви книжки четат напоследък?

# 635
  • ENGLAND
 nana_cool  не хапя, но не мога да си замълча, когато някой непрофесионалист дава супер професионално мнение. Не ме интересува кой за колко време е влезнал в системата, но не забравяй, че аз имам огромното предимство със стаж и квалификации, и то от масовото училище. А и работата ми от България е още един много голям плюс. Каквото и са знам по твоите въпроси аз никога не ги оспорвам, защото знам че ти си много по-подготвена от мен. Същото е и с образованието, мамите тук виждат отвън и ще им е от голяма полза, ако научат нещо и отвътре. Но явно на няколко потребителки им идва в повече да научат какво става в училище и им разбия илюзиите за перфектна Англия.
Преди доста години когато споменах за недотам доброто лице на здравеопазването тук бях изядена с парцалите. Дойде време и доста други да споделят моето мнение.
Повдигнатите от теб въпроси също ме вълнуват, живея в район с една от най-големите безработици, виждам какво става наоколо и затова не мисля, че българите сме им някакъв проблем.
И аз мисля, че за Шотландия ще е по-добре ако се отдели.
 GI хора с различни мнения сме, но по-важно е да оценим чуждото мнение, а не да хапем подред.

# 636
Добро утро, дами  Simple Smile
Бу  bowuu

Разлики има от клас до клас, пък какво остава за училището..
GI, аз вече на офстед доклади не вярвам.
Имам няколко трейнинга с офстед инспектори, как се минава проверката и т.нат.
Вземането на 'отличен' си е цяло изкуство на директора.
Докладите намирам за полезни, доколкото дават представа за учениците, например.
Но оценките отличен, добър..за преподаването и като цяло за училището не винаги са адекватни на реалността.
Моето училище, например, е с 1, отличен.
Въпреки че безкрайно си го обичам, въпреки че родителите ходят на трибунал, за да наместят децата си при нас, ние не сме за 1.
Имаме пропуски и не сме постоянни.

nana_cool,

Вярно бедруум таксата се оказа голяма недомислица.
Отказват да я плащат. Самотните майки пък му казват на аланглето-ще родя още едно и ще се надявам да е момче (ако има момичета) или обратното..
Драстичните промени в системата винаги стават с плащането на болезнена цена от групи хора.
Така ще е и тук. Моите лични и себични притеснения са, че ще се увеличи дребната престъпност.
Взломове, кражби и нападения на улицата за дребен кеш.

Отивам да тегля толумбичко  Crazy

# 637
maimunka и аз това си мислех с новите GCSEs, може да е по-добре положението.
Gove много опл^ват, но съм съгласна с него че образ. система е доста опростена, предолагам за да има достап масата. Също и John Major наскоро се изказва за superclass чрез образование, която се създава с частно (предимно) обучение в Лондон и South East, а масата хора са изкл^чени от това. Хубаво е че се замислят политиците, но докато това се отрази на системата доста време ще мине....

# 638
А тези такси за бедруум какви са? Може да ми е тъп въпросът, но ние плащаме наем и в договора ни не е описано колко е таксата за стая?В сми, това нещо отделно ли се плаща от наема или само ако вземаш помощи?Но ако е само за помощите не ме касае, щот не вземаме.подчертавам.  Laughing Laughing Laughing

# 639
И аз се нареждам със същият въпрос за таксите.В нашият договор за наем пише само общата цена- в случая £1200 без таксата за кансъл-Помощи не вземаме ако има значение newsm78

Момичета бързо ли става процедурата в Регистър офиса за бебето.Дали се спазват часовете или ще висим с часове?
 Направихте ли успешни сделки от черният петък  Laughing

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 13:20 от Nia7

# 640
Става въпрос за общински къщи, не за частни наеми. Таксата е за допълнителна стая.  Peace

# 641
Стига вече бе! Naughty За 24ч всички от тази тема успяха да се изпокарат.
Бе да не сме масово в цикъл?

Абсурд , поне за мен де, забравих го това какво беше  Joy hahaha Joy

Малееее и Бу се появи в темата  newsm53 малко жега никому не е зле

я да питам аз училищните специалиси в темата: Моят 7 годишен юнак много трудно си пише домашните. Всичко е с рев, сополи, накрая завършаме с наказния. Домашно, което трябва да се пише за 30 мин го пишем за 4ас и 30 мин. Нерви нямам вече.
Нищо подобно в училище обаче. Днес не можах да повярвам на очите си като ми показаха как е направил сам проучване и графика на компютъра, с таблици и данни  Shocked работил е на комптъра ( аз все го мъча ръкописно да пишем домашните , щото, бе де да знам, и на ръка трябва да могат да пишат )
И сега за мен вариантите са две: или учителките не са искрени с мен и го прехвалват
Или аз подхождам не както трябва с домашните удома.

Вие как прицедирате с писането на домашно. Дайте акъл

# 642
  • UK/София

Моят син като го накарам да чете книга и той се смята за наказан.Не мога и не мога да му създам увлечение към тях.Но Beast quest малко от малко го заинтригуваха.Задачи по математика решава с кеф, на българското училище му е супер интересно, чака го с нетърпение, попива историята на България като гъба, но книгите по английски са проблем. Confused
 И двете ми деца ходят с кеф на училище, дори ваканциите мрънкат кога ще дойде време за училище ( и аз с тях Simple Smile).Относно сополите се превъзпитах и сега не ми се струват странни.Важното за мен е детето да е научено да си бърше носа с кърпа и да си слага ръката на устата като кашля.

Nia7, честито, да ви е живо и здраво бебето!Радвам се, че всичко свърши с добър край! Hug

# 643
Най-голямият ми син чете, много чете книги. Напоследък young Sherlock Homes (интересна поредица са и аз се зачетах), Percy Jackson, Alex Rider-все поредици са. Освен това пре-прочита Хари Потър.

kremena без да съм специалистка по учебните въпроси, по скоро ми се вижда родителско-педагогически отколкото училищен,образователен въпрос. 

# 644
Не знаех че става въпрос за общински жилища, сега разбрах.

Биляна, благодаря.Всичко приключи спешно и успешно  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт