Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 29

• 78 660
  • 924
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Момичета успех и най-добрите резултати на всички, които им предстои интервенция.

Али  Hug

# 76
  • в Низината
reni_mats, аз проведох един курс лечение с Полижинакс, който при мен нямаше никакъв ефект, дори контролната цитонамазка след това беше по-висока степен. Фарматекса не ми понесе - получих алергична реакция още след първата свещичка, но при теб може да не е така. Мисля, че е добре да проведеш предписаното ти лечение и след това да направиш отново изследването.

Сега да питам нещо за мен, което доста ме притеснява. На 1-ви ми правиха скалпелна конизация. След нея обаче получих кървене, за което до вчера сутринта ми слагаха кръвоспиращи инжекции, но те нямаха никакъв ефект. Изписаха ме и ми казаха да лежа една седмица и ако нещо ме притеснява, да се върна в Онкологията. Няколко пъти питах това кръвотечение нормално ли е и докога ще продължи, но на моите въпроси ми отговаряха с въпроси.  Rolling Eyes Странна работа...Трети ден пия Ципринол и имам една тъпа болка ниско в корема. Притеснено ми е заради тези неща...Освен това ме интересува възможно ли е да се наложи хистеректомия след конизацията и при какви случаи се пристъпва към нея? Хистологията ще бъде готова следващата седмица.

# 77
Палитра, кой те оперира? newsm78 Аз съм със скалпелна конизация, но след свалянето на тампонадата на 2-рия ден имаше съвсем малко кървене. Дори и не помня да е било силно. newsm78
Според мен щом са те изписали, не е притеснително кървенето. Peace Praynig
За хистероктомия не мисли, всичко ще бъде наред. Hug Praynig  bouquet

# 78
  • София
Палитра, моята конизация също беше скалпелна висока и също имах кървене е не са ми били инжекции но явно не е било толкова обилно като при теб. На мен ми казаха,че кървенето не трябва да бъде по силно от цикъла и не беше но имах ..... това продължи доста дълго!
Относно това кога се пристъпва към Хистеректомия е много индивидуално и дано не ти се случва  Praynig но при мен имаше рак беше обаче в шийката и още с конизацията беше прекъснат но понеже карцинома беше Микроинвазивен за презастраховане прецениха,че е по добре да махнат само матката тъй като яйчниците са ми напълно здрави пу-пу  Praynig  имам 3 деца и за мен както и за професора беше  по важно да съм здрава и занапред и да не се налага да минавам през този ужас повторно тъй като каза,че гаранция ще регресира и ще отиде в матката.
На теб пожелавам добри резултати Hug Praynig   

# 79
  • в Низината
♥ Димяни ♥, за хистеректомията питам просто, за да знам и да съм подготвена.  Ясно, че хистологията ще покаже дали такава процедура ще се наложи...
Между другото, снощи се наложи, заради кървенето, да се върна в болницата, където ми сложиха тампонада. Махнаха я днес. Имам кървене, но май нещата отиват към добре. Надявам се да е така. Цял ден лежах и ми казаха, че така трябва да бъде поне още седмица. Много ми е скапано, понеже аз съм свикнала да живея в друго темпо. През живота си не съм се застоявала толкова дълго, както сега. Добре, че приятелите ми звънят и идват вкъщи. Готвят ми дори. Всичките тези емоции, които преживях през последните седмици, които преживявам в момента - и хубави, и не дотам такива - ме карат да плача почти постоянно. Радвам се и съм благодарна, че имам такива хора до себе си!
Only God can..., оперира ме д-р Михнев.

# 80
  • София
Добре, че приятелите ми звънят и идват вкъщи. Готвят ми дори. Всичките тези емоции, които преживях през последните седмици, които преживявам в момента - и хубави, и не дотам такива - ме карат да плача почти постоянно. Радвам се и съм благодарна, че имам такива хора до себе си!

Това, е много, много хубаво!  Hug Сега почивай.   bouquet

# 81
Здравейте момичета,

И аз влизам да следя. Много се отчаях тази седмица след като бях на доктор.

Не стига, че последния ми партньор явно ми е лепнал кондиломи, но и разничката ми се е влошила.

Бях при д-р Апостолова в Токуда и след като ме гледа на колпоскопа не беше много оптимистична. Каза че кондиломите и HPV-то са най-малкия проблем Confused

След 2 седмици ще ми правят прицелна биопсия, защото явно имам 3 различни мозайки от изменени клетки (изобщо 3 звучи много лошо Embarassed). Мисля че преди не бяха толкова много- значи расте Sad
Скара ми се как досега никой не го бил видял и не можело да стане за 1 година(от предишния път, когато ми правиха колпоскоп).

Сега ми е много притеснено Sad ще откача 2 седмици до въпросната биопсия.
Според нея съм била много млада за рак, но имам няколко случая в семейството и нз дали шансовете са на моя страна.

Единственото хубаво е че цитонамазката от мин месец беше 2ра група, което не е толкова лошо в крайна сметка Confused

Пращам ви много положителна енергия за здраве Simple Smile

# 82
Ух, колко нови момичета има тук  Confused Аз не пиша, защото нямам какво да кажа, през юли бях ПАП1 при Ганчева, сега по Коледа пак трябва да ида. Стискам ви палци момичета  Peace Всичко ще бъде наред   bouquet
Аз ще помоля за съдействие от ваша страна. Предстои ми това

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=741129.0  но никой не пише в тази тема. Моля ви ако имате познат или дори вие имате / за жалост/ опит с това, да споделите  Tired

П.П. Димяни, звучиш свежарско  Hug

Едит : Утопия, с нов ник си....подминах те по погрешка  Crazy Hug

# 83
Здравей, Нефертари, как ме разкри, ихихи, стискам ти палци за другата процедура, аз също бях на контролен преглед през юни, ПАП 1-2, така че живот и здраве по Коледа пак (макар че Славчев каза веднъж годишно, аз ще си ходя на 6 месеца, но може би не при него, а в Шейново на колпоскоп).

# 84
Ами разкрих те  Wink Стискай, стискай палци, че м.....а си трака  Crazy от ужас. Успех и на теб   bouquet

# 85
Палитра- съчувствам ти за кървенето Hug, моето кървене поне от тампонадата почти спря и ми изписаха дицинон. Ще се стабилизираш ден след ден и ще се чувстваш по-силна и силна и дано ни зарадваш с добри резултати скоро. Да живеят добрите приятели  newsm44
Morrigan- и аз съм имала раничка и оттам се стигна след време до конизация. Биопсията ще покаже какво точно е твоето положение, не се отчайвай , бог да ти даде сили Hug
nefertari30 - това фистулата да не е някакво последствие от гадните ХПВ? Успех с бъдещата операция...
На мен ми предстои до седмица 1ви преглед след конизацията и ми е едно такова свитичко...

# 86
  • София
Привет от мен Simple Smile

Благодаря за съппорта миналата седмица Hug

Процедурата беше много бърза и освен 15ина минути леки болки ниско в корема непосредствено след нея, друг дискомфорт не съм имала. Общо 2 дни стоях в къщи и се върнах на работа.

Направи ми впечатление, че са изрязали и кръг от цервикалния канал, не само в периферията, където беше локализирана дисплазията. Казаха, че и там видели някакви изменения, каквито преди 2-3 месеца със сигурност нямаше. Изненадах се, че нещо е прогресирало толкова бързо? Thinking

Резултатите от хистологичното изследване ще са готови в края на седмицата; надявам се, че всичко ще е наред Praynig

# 87
Здравейте момичета,първо да изкажа ОГРОМНИ благодарности,че Ви има.Искам да споделя с Вас и моята съдба,тъй като никъде, а може и да съм пропуснала,но непрочетох за лоши резултати след конизация.Май месец ходих на редовния си преглед,правих цитонамазка....резултат 3А.Препоръчаха ми Геника за по сигурно,направих я и от там ми откриха и ЧПВ 16 положителен и потвърдиха 3А група.Последва лечение с Изопринозин,Фарматекс,Полижинакс и Глисоген и това 3месеца.След това контрола и биопсия.След биопсията моята гинеколожка каза че се налага конизация спешно и да се орентирам за Плевен при проф.Горчев.На 23.10 ми направиха конизацията в Плевен,изчаках за резултатите от хистологичното изследване,говорих лично с професора и той без много да се обеснява,препоръча хистеректомия със или без яйчниците неразбрах.Утре отивам да разбера със сигурност в Плевен.Незнам дали напълно да се доверя на професора или да търся и друго мнение.

# 88
  • Wolwedans
Здравейте момичета,първо да изкажа ОГРОМНИ благодарности,че Ви има.Искам да споделя с Вас и моята съдба,тъй като никъде, а може и да съм пропуснала,но непрочетох за лоши резултати след конизация.Май месец ходих на редовния си преглед,правих цитонамазка....резултат 3А.Препоръчаха ми Геника за по сигурно,направих я и от там ми откриха и ЧПВ 16 положителен и потвърдиха 3А група.Последва лечение с Изопринозин,Фарматекс,Полижинакс и Глисоген и това 3месеца.След това контрола и биопсия.След биопсията моята гинеколожка каза че се налага конизация спешно и да се орентирам за Плевен при проф.Горчев.На 23.10 ми направиха конизацията в Плевен,изчаках за резултатите от хистологичното изследване,говорих лично с професора и той без много да се обеснява,препоръча хистеректомия със или без яйчниците неразбрах.Утре отивам да разбера със сигурност в Плевен.Незнам дали напълно да се доверя на професора или да търся и друго мнение.
А какъв е хистологичния резултат след конизацията?

# 89
Професора не ми го съобщи,каза само,че незабавно се налага да се върна в клиниката,налагало се хистеректомия и лъчетерапия.Утре ще разбера повече подробности и ще Ви пиша.

Общи условия

Активация на акаунт