Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 29

• 80 454
  • 924
  •   1
Отговори
# 450
Ох, айде моля ти се, иди се прави на змия на друго място, тук хората са притеснени и имат нужда от подкрепа, а не някой като теб да им натяква как се тревожат за глупости и как ти си реагирала еди-как си. Аман вече. Аз не бях упоена по време на конизацията, така може ли да се притеснявам или не по твоите критерии? ooooh!

# 451
  • София
Аууу, каква обида Mr. Green Да взема да се гръмна освен Mr. Green

Това, че не ти харесва тона ми, не ти дава право да се държиш надменно. Ако посочиш нещо, което съм написала и не е вярно, веднага ще се извиня. Но не мисля, че ще намериш такова. Може и да не съм лекар, но съм достатъчно компетентна, за да знам кога да кажа нещо и кога да замълча, защото не знам отговора.

Скрит текст:
А ти се засрами от правописа си, защото е крайно обидно към аудиторията да си неграмотен лекар.

Алююю, мечтата, каква по-добра подкрепа от това да кажа на някоя жена, че няма нищо страшно в конизацията. Пък вие продължавайте да им пълните главите с ужасии. После що всички умират от страх.

# 452
  • Wolwedans
Е...ти комфорта- лежиш чисто гола в някаква операционна, сред щъкащи около теб абсолютно непознати хора, връзват те, разкрачват те, навират ти едно желязо, което разтварят така че усещаш вагината си обърната с хастара навън, забучват ти разни игли и миризмата на бира-скара е просто опияняваща... ЧУДО! Joy

# 453
  • София
Е...ти комфорта- лежиш чисто гола в някаква операционна, сред щъкащи около теб абсолютно непознати хора, връзват те, разкрачват те, навират ти едно желязо, което разтварят така че усещаш вагината си обърната с хастара навън, забучват ти разни игли и миризмата на бира-скара е просто опияняваща... ЧУДО! Joy
И кво, голЕм праз. Нали ти решава проблемите трайно и без последствия. Много важно, че е малко неприятно за някакви минути.
От к'ъв зор трябва да се тръшкам колко тежко било. Колко по-лоши неща има в този живот.
Дано на никоя от вас не се случват!

# 454
Извинявам се за глупавия въпрос ама...
на мен ми откриха уреаплазма и се лекувах(ме) с доксациклин(двамата) и макмирор. Но ми каза доки че трябва да направя цитонамазка. Някой би ли ми обяснил какво е това изследване,какво показва и от де се взима.както останалите ли  Rolling Eyes     Но за какво е тая намазка...  :thinkingдаря:
Тука чета за някви оперативни намеси едно друго....за какво става въпрос,направоооо незнам Simple Smile
 Благодаря Ви предварителноо  Hug

# 455
  • Wolwedans
Змия, момичета тук не се тръшкат, просто са изплашени и търсят малко подкрепа. Няма нищо лошо да им обясниш колко лека е безобидна е тази процедура, но не и с този заядлив тон. Кому е нужно допълнително да се изостря атмосферата. Щом знаеш толкова много, просто помагай, обяснявай, защо с този заядлив тон. Какво лошо видя в отношението на момичетата тук, че ги обсипваш с ирония?!! Получава се ефекта "каквото повикало, това се обадило", дай любов и ще получиш любов, но ако даваш ирония и надменност, това и ще получиш...

# 456
  • Wolwedans
Извинявам се за глупавия въпрос ама...
на мен ми откриха уреаплазма и се лекувах(ме) с доксациклин(двамата) и макмирор. Но ми каза доки че трябва да направя цитонамазка. Някой би ли ми обяснил какво е това изследване,какво показва и от де се взима.както останалите ли  Rolling Eyes     Но за какво е тая намазка...  :thinkingдаря:
Тука чета за някви оперативни намеси едно друго....за какво става въпрос,направоооо незнам Simple Smile
 Благодаря Ви предварителноо  Hug

При цитонамазката с четчица се вземат клетки от маточната шийка, които се изследват на микроскоп. С това изследване се търсят анормални клетки, които се срещат при предрака и рака на маточната шийка. Т.е. това е изследване, с което се прави профилактика на рака на маточната шийка. Трябва да си го прави всяка жена поне веднъж годишно след началото на половия живот

# 457
  • София
Змия, момичета тук не се тръшкат, просто са изплашени и търсят малко подкрепа. Няма нищо лошо да им обясниш колко лека е безобидна е тази процедура, но не и с този заядлив тон. Кому е нужно допълнително да се изостря атмосферата. Щом знаеш толкова много, просто помагай, обяснявай, защо с този заядлив тон. Какво лошо видя в отношението на момичетата тук, че ги обсипваш с ирония?!! Получава се ефекта "каквото повикало, това се обадило", дай любов и ще получиш любов, но ако даваш ирония и надменност, това и ще получиш...
Нали това направих. Обясних на едно момиче тази вечер, че няма нищо страшо. Вие гракнахте в един глас срещу мен. После аз съм била крива. А вие с какво сте по-различни?
Последният въпрос не е риторичен!

Хайде сега обясни на поредната с тотална липса на елементарна здравна култура какво е цитонамазка, за какво служи и т.н. Ама бъди мила и се абстрахирай от факта, че тя вече се е лекувала от разни неща заедно с партньора си, но не знае, че трябва да си прави цито всяка година.

Извинявам се, че имам липса на търпимост към простолюдието.

# 458
малеееееее,, това ли било то? Че то...ужас. А аз си мислех че не е кой знае какво...чувала съм и преди за цитонамазка нали...ама хал хабер си нямах. А мислех да не си го правя....  Naughty
Смятах че не е нещо кой знае какво важно а то ... Simple Smile  
 Алли благодаря ти.
 А има ли значение в каква болница ще отидеш да ти я вземат. маи в някоя по така новичка по добре.
 Ние сме с мъжки фактор иначе,освен като ходим с моя убавец,в някоя клиника да дам да ми я направят,че по тия наще болници...да не знае човек къде да иде. Въпреки че и с неговите проблеми незнам на коя клиника да се спра ама...ще го измисля,че да може и моите там да ги направя.хламиди туи онуй  Laughing  
 А ти не се ядосвай.навсякаде различни хора,различни разбирания....
 Но тук наистина се спираме за подкрепа,съвет и разбиране. Благодаря ти още веднъж  Hug

# 459
Момичета, не се карайте   bouquet
Змия, благодаря ти за отговора. Някак дори да знаеш какви са реално нещата, когато и някой друг ти го каже, притеснението става малко по-мъничко.
Иначе аз чета темата от години, но всъщност така и не ми стана ясно едно нещо - тази въпросната "примка" за която говореше Ганчева, какво е точно? Аз я попитах дали е конизация, но тя ми отвърна че конизацията обхваща много по-голяма площ, а с това нещо се изрязва съвсем мъничко. Това ли всъщност е LEEP? А пък другият вариант бил обгаряне - не е ли това остаряла практика?

# 460
  • София
Змия, тогава просто напусни темата, ако обичаш.  

Мислех да се въздържа от коментар, но определено прекрачваш всякакви граници вече!
Темата е за взаимопомощ. Нормално е момичетата да са притеснени и да задават въпроси. Нормално е и да им се отговори. Ако това ти се струва глупаво недей да четеш, много е просто!

# 461
Змия, не случайно си се писала така де. Аз може да съм руса и да съм от простолюдието ама ти не падаш по долу,сигурна да си.
 Не съм имала проблеми,не съм се сблъскала,не съм се образовала.
 Ейййй така ме издразни че немога да събера мислите си как по културно да те маймунясам.
 Ти като не ти се занимава с тъпи и прости хора,кво прайш тука?  Тука по диплома ли трябва да се избираме,или да питаме първо теб ...да ни одобриш и т.н. ..
Аз ако знаех за кво става въпрос,нямаше да питам,нямаше да съм тук и нямаше да се сблъсквам с високата интелигенция като тебе !!!! Да ме хващат нервите посреднощите!!! Къв човек си ти  бееее...
 не си за тук ти,определено !! Добре че не всички са като теб...

# 462
  • София
Момичета, не се карайте   bouquet
Змия, благодаря ти за отговора. Някак дори да знаеш какви са реално нещата, когато и някой друг ти го каже, притеснението става малко по-мъничко.
Иначе аз чета темата от години, но всъщност така и не ми стана ясно едно нещо - тази въпросната "примка" за която говореше Ганчева, какво е точно? Аз я попитах дали е конизация, но тя ми отвърна че конизацията обхваща много по-голяма площ, а с това нещо се изрязва съвсем мъничко. Това ли всъщност е LEEP? А пък другият вариант бил обгаряне - не е ли това остаряла практика?

Обгарянето премахва проблемния участък, но няма тъкан за изследване, което да даде отговор какъв точно е бил проблемът.
При ЛИИП се изрязва участък с накрайник във формата на пръстен. При конизация се реже конус от шийката.
Виж този клип, това е ЛИИП:
http://www.youtube.com/watch?v=vFm00X2Wlgs
Изглежда по-гадно от действителността. Wink

# 463
Не се прави че не виждаш кво ти пишат хората.Прайш се на приятно разсеяна. Или не отразяваш простолюдието. Много ги разбираш нещата,но не си човек. запомни го това. Не всички разбираме и сме запознати и здравно "образовани" !
Мн си си повярвала. Как може да кажеш на някой че е от простолюдието бе? Ти добре ли си? Тоя форум го загрози направо. Съжелявам, че зададох толкова елементарен въпрос и бях така нагрубена !

# 464
  • София
Нали това направих. Обясних на едно момиче тази вечер, че няма нищо страшо. Вие гракнахте в един глас срещу мен. После аз съм била крива. А вие с какво сте по-различни?
Последният въпрос не е риторичен!

Хайде сега обясни на поредната с тотална липса на елементарна здравна култура какво е цитонамазка, за какво служи и т.н. Ама бъди мила и се абстрахирай от факта, че тя вече се е лекувала от разни неща заедно с партньора си, но не знае, че трябва да си прави цито всяка година.

Извинявам се, че имам липса на търпимост към простолюдието.

Не ти достига нещо за да си отговориш.

Тебе май не те слуша главата!

Общи условия

Активация на акаунт