Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява тестът PAP и как се класифицират резултатите му?
Защо обгарянето на цервикалната ерозия не се препоръчва?
Какви са препоръките за жените и момичетата относно PAP теста?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява тестът PAP и как се класифицират резултатите му?
Тестът PAP е медицинско изследване за ранно откриване и диагностициране на рак на шийката на матката при жените. Резултатите се класифицират в пет групи по Папаниколау (PAI-V), като всяка група има свои препоръки за следващите стъпки. Например, PAP I означава нормални клетки без възпалени или възстановяващи се промени, което изисква рутинно проследяване след една година, докато PAP V предполага съмнения за инвазивен карцином и изисква биопсия за хистологично изследване.
-
Защо обгарянето на цервикалната ерозия не се препоръчва?
-
Какви са препоръките за жените и момичетата относно PAP теста?
-
Какви са резултатите от биопсията и какви са препоръките след тях?
-
Какво е конзизация и кога се извършва?
Успех
получих "циститоподобно напрежение " като пишках оня ден, а може да не е причинен от лактобацилозата (както прочетох някъде в нета). Възможно е да е от по-пикантна храна причината или края на цикъла ми. Правех си преди все посявки и урини- нищичко не излизаше и докторите казаха ,че хроничен е станал..С цистирен се оправих и сега пак ще го взимам май.Иначе имам мааалко като количество течение (с мирис на кисело мляко
Аз лично също си представях, че за да се нормализира флората лекаря ще ми изпише я промивки, я глобули. Иначе докато се замъкна до софия и си отида на час при Карагьозов ще мине месец поне, та викам да пробвам нещо , та дано да вземе да се успокои размножението на лактобацилите .Аз даже не смея кисело мляко и храни с лактобациликус да хапвам, че видиш ли да не стане по-лошо
Щом казваш да се радвам, че имам повече лактобацили- поне гъбички няма да ме хващат, нали така
/, макар че всяка жена сама за себе си иска най-доброто, което е и логично.
Няма да се притесняваш, хванати са навреме промените при теб