Третокласници - 2

• 49 350
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • В светлината на слънцето
Дзвер, при нас точно от спрей за разресване започнаха проблемите. Тя си е имала такъв чуствителен скалп, но просто това е било капката, която е накарала чашата да прелее. И после около година и нещо продължи лечението. Мъка направо. ooooh!
Не знам за деца дали е подходящо, но аз ползвам за моята коса хининова вода. Продават я в аптеките и не струва много. Тя се пръска по цялата коса, веднага след измиване - после разресването е като песен, а и укрепва основата на косъма. Но дали става за деца - нямам идея. newsm78

# 526
  • София
Аз само да предупредя, че от шикакай си докарах такъв невероятен пърхот и рани на главата, че повече от две години не успях да го преборя. Какви ли не медицински шампоани ползвах, йок ефект. От месец си мия косата със сода и още от първият път изчезна и пърхот и дявол. С огромно недоверие подходих, но поне засега не мисля да се връщам към шампоан.
А за разресване, натурално, био кокосово масло? Имам предвид чисто масло, а не био продукт за коса. Би трябвало да няма абсолютно никакъв проблем с него.

# 527
  • София
Клеми, а разкажи за содата ( може и на лични ), че моята е с бързо омазняващи се корени и сухи краища.
От всичко прочетено установих, че явно си порастват девойките.  ooooh!
Ние проблем с къпането нямаме, даже понякога като сме закъснели вечер от някъде, ги моля - хайде само лице, зъби и дупета, а те ми викат: Мамо, ми то е по-лесно под душа  Grinning.
При нас проблемът е, че имаме една баня и една тоалетна, а с 4 жени, 2 от които подрастващи е ад. Сега се оглеждаме за по-голямо жилище и намерихме едно с 4 спални , 2 бани и тоалетни, на сравнително добра цена, що годе близо до майка ми, нооооо без ТЕЦ. Като сметнахме инвестицията в скъпи климатици или термо помпи + вноската по кредита + около 500 лв на месец за отопление и топла вода през зимните месеци и....дадохме на заден. Ами всяка вечер само Плами и Цвети стоят сумарно под душа около 20-25 мин. Ама то са песни, танци, мазане с пяна, оплискване на цялата баня и коридор с вода, абе нямам думи. Поне се научиха после да си събират водата с моба.
 Сутрин пък ще се изтрепем за тоалетната и все и на двете в едно и също време им се ходи до тоалетна. Не зная как ще го караме ...
За разресване ползвам спрея на Ейвън или Шаума - Цвети има дебел и плътен косъм като на баща си, а се и реши редовно, ама Плами е кече. Лятото при баба си отказала за се реши, а били почти ежедневно на басейн и като си я прибрах беше като Маугли буквално. ooooh!
Иначе и моите са добри прасета - почти всичко ядат. Аз яйцата съм ги ограничила до 1-2 макс. седмично.

# 528
Ние няма как да не се къпем от Понеделник до Четвъртък все е на тренировки,но понеже често съм чувала за проблеми,от прекалено често миене,го карам да се къпе обилно само с вода.Иначе с шампоан един-два пъти в седмицата,зависи колко се е изпотил.За косичката на малката използвам спрейче за деца на ейвън.И се разресва без проблеми.Шампоанче използвам пак за деца две в едно.

# 529
  • София
Bibi, аз харесвам содата на Д-р. Йоткер, та количество едно пакетче го изсипвам в купичка, с малко топла вода и с пръсти слагам по корените, каквото остане добавям вода и изливам върху цялата коса. 5 минути някъде преседява така, докато правя други неща под душа, после изплаквам. Доста трудно пада содата, може би защото аз слагам доста. Хубаво е след това да изплакнеш с 1с.л. ябълков оцет разтворен в литър-два вода, за да затвори косъма. Аз понякога го пропускам това и слагам директно мляко за коса като изляза. С адски мазна коса съм и тази сода ми е някаква манна небесна. Има рецепти сода+шампоан, по-лесно било така. Не съм пробвала така, направо ме е страх да посегна към шампоан вече.

# 530
  • София
И аз от прочетеното установих, че дъщеря ми се развива като повечето момичета в темата, расте каквото се очаква с нормални темпове Simple Smile
Ние посетихме и детски гинеколог, защото каза, че нещо я боли отдолу, имахме много скорошни пълни изследвания на урина /всичко в норма/ и д-р Сираков в Майчин дом я прегледа и каза, че няма нищо. За този лекар съм чувала, че е много внимателен и потвърждавам това. Та отдолу, отгоре започват да ги понаболяват разни неща.
За раждането - моето дете беше прочело от "Дакела Джери", че една крава като раждала, все едно я режели с нож и много се впечатли. Чете и миналата година тази книга, но тогава не се впечатли от тези моменти.  Та трябваше да обрисувам раждането в положителни краски, защото мисля, че подсъзнателно им се насажда страх, който не е добре.

И на нея косата й се омазнява малко повече, появиха се нещо като първоначални запушени порички по лицето и ограничих леко сметаната и маслото. Яйца и тя обича, почти всеки ден изяжда по 1 яйце. И тя имаше склоност да отделя жълтъка и започнах да й ги давам бъркани. А най ги харесва на палачинка 1 яйце, 1 лъжица брашно, малко вода. И после половината със сирене, другата половина с малко шоколад. Жълтъкът е много полезен за мозъка, особено от домашни кокошки.
За шампоаните - аз съм с големи предубеждения, наскоро смених бебешкия с Клоран за деца, но още оглеждам дали е добре, защото си почеса главата 2-3 пъти след първото измиване.

Много ми е полезно майките на малко по-големи момичета да споделят от време на време стъпките на растежа на девойките, че леко съм го забравила, а и има нови моменти. Simple Smile

Като учене има 96% успеваемост на първия тест по немски, едвам се справяме със всички дини под нашите мишници, но за сега удържаме. Има преобладаващо 6 и 1 петица в бележника.
Отново съм учудена от занималнята какво място за контакти е, учене зле, но натрупва опит. Преди няколко дни решението на едната задача по математика, нищо общо с условието. Казвам й, че да е прочела условието с половин око, нямаше да пише такива работи. А тя ми отговаря, че едно момче и казвало какво да пише, но вече си била научила първия житейски урок и няма да слуша никой друг...

# 531
Здравейте,
и ние в отбора на мразещите ресането и сушенето. Без косата се къпе с кеф, но с косата...голяма уговаряне пада. ooooh! После ресането и сушенето пак са мъка. За ресането купих от фризьорката и маска за краища на Milkshake, доволна съм засега. Но много трудно и съхне косата, някак стои тежка и мокра поне 20 минути. ooooh!
Иначе косми си има по краката най-много, по другите части не толкова. Други външни промени не откривам. За сметка на емоциите...там е ужас, ама ужас. ooooh!
Не чува, отговаря, зъби се, ужасен пубертет ще караме май. А и слуша повече баща си, мен не толкова. ooooh!

# 532
  • София
И моята е така - и преди беше инат, ама сега почна още повече да и знае устата.
Може половин час реч да изнесе как не я обичам, само и само да не чете.
А аз и обяснявам да не си усложнява излишно живота, ама кой да ме слуша.

# 533
  • В светлината на слънцето
Не чува, отговаря, зъби се, ужасен пубертет ще караме май...

И ние така. ooooh! Но напоследък забелязах и едни положителни промени - опитва да става по-разумна, но още не смея да се надявам на лек пубертет. Praynig

Последният шампоан, който ползва и в момента е на Mixa - бебешкия, без сапун. Много съм доволна. До момента от готовите продукти това е най-доброто (поне за нея). Даже и аз взех да си крада от шампоана и наистина е добър. Peace
Сода пробвахме, но положението стана по-зле. И яйца бяхме опитвали, даже и вариант на бебешки шампоан с определено съотношение със сяра - по лекарски съвет. Абе през какви ли не знайни и незнайни методи за миене минахме. На финала правените лекарства оправиха работата плюс един шампоан на Себамед. Виж, ябълковият оцет за изплакване е чуден и него и аз горещо го препоръчвам. Peace

# 534
  • София
Тя содата като основа няма как да помогне на жива рана. И изобщо за сух скалп вероятно въобще не е добра идея. Моят е много, много мазен, вероятно и за това се чувствам толкова добре.

# 535
Моята щерка явно е прикачила от моята кожа и коса, защото се къпе с каквото й попадне, обикновено краде от шампоаните ми Laughing Но си слага задължително или маска или балсам за коса, иначе няма никакъв шанс да се разреши, даже спрейовете за след баня не помагат...
Иначе по отношение на емоционалните изблици и тя е същата. Като цяло в училище никакви проблеми няма, супер стриктна е, даже вчера се оказа, че е била единствената, която си е написала домашното по Човек и общество. Обаче елате да видите вкъщи какво става, особено ако нещо се е поуморила. В момента, в който й направя забележка за нещо, започва - добре, кажи ми, че съм лоша, кажи ми, че съм отвратителна, откажи се от мен, ако искаш Shocked Направо се чудя в такива моменти да плача ли, да се смея ли Laughing
И освен това е взела толкова присърце възпитанието на брат си, че постоянно настъпват драми Laughing Той си е щурак, освен това е на 5 и няма никакво желание сестра му да го възпитава. Пример - играят навън, той си намира пръчка и започва да тича с нея. Тя му я взима, защото може да удари себе си или някое дете, настава скандал и после и двамата сърдити и обидени Laughing Опитвам се да я озаптявам да не му стъпва на врата чак толкова, но е трудна работа Laughing

# 536
Fairy, за разресването, пробвала ли си с кристали? Фризьорката ми ги препоръча поне до същинския пубертет, когато косата се омазнаява повече. Направо са магически  Crazy

# 537
Fairy, за разресването, пробвала ли си с кристали? Фризьорката ми ги препоръча поне до същинския пубертет, когато косата се омазнаява повече. Направо са магически  Crazy
Не Shocked Изненадвам се, щото аз преди много ползвах кристали (на мен косата ми е много суха и иска постоянно мацане с разни неща), обаче никога не ми е хрумвало да пробвам върху щерката Laughing Ще взема, благодаря Hug

# 538
Много се извинявам,но можете ли да ми кажете синоним но думата "опива"

# 539
  • София
Много се извинявам,но можете ли да ми кажете синоним но думата "опива"
опиване, упоение
унес, омая, заслепление, забрава, захлас, самозабрава
радост, ликуване

Общи условия

Активация на акаунт