ФЕВРУАРЧЕто протяга ръчички , мама да знае , започвам с белички !

• 29 621
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
  • София !
Добро утро  Hug

Съжалявам че не се включвам тия дни , но почти нямам време , докато прочета и Габи мрънка и реве  Confused . Вчера излизахме на разходка сутринта , и тя през цялото време спа , съответно се наспа детето . Е, после ме побърка ! Следобеда не иска да спи , чуди се с какво да се занимава , то гърнето си слага на главата , то една снимка и бях дала - би я , после я целува  Laughing , то играчки се разхвърляха на всякъде , то искаше шкафовете да отваря и да вади дрехите - направо бях полудяла  Simple Smile ! И накрая в 17:30 съня и надви и сама си заспа ... Повече няма да позволя да спи толкова сутрин , защото преди не ни беше проблем , спеше си , ама вече по голяма , по малко спи и предпочитам да спи следобед , да мога да свърша нещо и аз , пък и да седна все пак !!

Ще видя после , дано не е пак така , като сготвя и оправя да седна да ви ''видя''  Hug !

Полин - Още веднъж - Честита месечинка , да е жива и здрава малката    Hug  bouquet

# 646
Здравейте мами,
Трябваха ми часове да ви изчета, че малкото зверче не ме оставя.....трябва постояно да се занимаваме с играчки и т.н. Иначе сме добре, вечерно време поне сега спи от 20:30 до 8:00, понякога се буди, но получава само силно разредено сокче (че за чиста вода не иска и да чуе) и после пак си заспива. Доволна съм, че успяхме да минем на сок, защото доста си хапва ( над 9кг сме) и педито ми забрани през нощта да давам отново мляко, както правих доскоро. През деня си има режим и хапваме на четири часа - сутрин в осем попарка със сиренце, на обед към12:00 пюре като редувам с риба, само зеленчук, с месо и с половин яйце, за следобед около четири сме или само на плод или каша/грис с плод и само вечерно време след банята получава мляко и ако имаме късмет заспива самостоятелно, ако не се правя, че и аз лягам и така успяваме да се излъжем.
Спим с чувалче с ръкави, тъй като се захлади и съм адски доволна иначе много рита и се отвива! Има и такива, на които ръкавите се махат и мисля, че са доста практични.
Бременността ми се развива ОК, другата седмица съм на консултация и се надявам всичко да е както трябва. Доста ми е отпаднало на моменти, а малчо не го вълнува кво се случва и си иска своето хахахха ама така ще е! 
Лек следобед на всички Simple Smile

# 647
Здравейте,момичета!Най-после да седна да попиша малко и аз !
За спален чувал Лили не ще й да чуе,тя одеало не иска, камо ли в чувал да я сложа.Пробвах един път и не заспа до 2.
Зелен боб,грах.леща - не съм давала,страх ме е още.
Мандарина й дадох да опита онзи ден,че ме гледаше в устата,хареса й,ама не й дадох повече.
Да ви кажа от понеделник почвам курс - дистанционно обучение Компютърна грамотност по програмата "Аз мога повече". Много исках да го изкарам,защото нещата може да ги поназнайвам,ама без документ никъде не го признават.
Хубав уикенд от нас с Лили!

# 648
  • София !
Инна - Радвам се че всичко е наред с бременността , дръж ни в течение  Hug
Имам предложение към теб и останалите мами . Ако искате , най долу в темата да пишем бременните мами от нашата темичка . Живи и здрави по натам и ние ще се запишем , ако е писано да имаме по още едно детенце  Hug

Предлагам да го направим както беше и на нас , години , град , коя бременност и пола на бебенцето .
Разбира се , ако сте съгласни  Rolling Eyes !

# 649
Здравейте момичета!

Да докладвам бързо - ходих на прехваления "черен петък" в Хиполенд и :

1. имаме гърнеее Simple Smile В края на краищата както Пеперудката каза - без музика и без играчки, пък да видим каква ще я свършим. Честно казано беше най-анатомично и тъй като Бибилота беше с мен, я слагах да сяда и това ми се стори най-удобно наистина... Та първо, второ и накрая трето... - http://www.hippoland.net/bertoni-anatomichno-g-rne-hipo

2. С още нещо направих същото нещо - имаме ново столче - бях решила,че ще е някое прехвалено немско като на Пеперудката или италианско като на Деми и Марияплам и усилено четях по въпроса - като ще даваме около 400лв... но тъй като извиках ММ, тъй като той разбира от такива работи, той поразгледа поразгледа и реши някаква марка дето сефте я чувам - Bebino (оказа се в последствие собствената марка на Хиполенд) и 0-25кг (също не бях чувала за подобен диапазон от килограми), че и доста по-евтино  Shocked... Помрънках аз, ама пък намалението си заслужаваше, а да ви кажа столчето като го сложихме установих, че има големи предимства - на високо е, т.е. бебето гледа през прозореца, има всякакви петточкови разни колани и т.н. и освен това много добре ляга назад, без да се налага да разместваш цялата кола... А нашата шушка заспива само като помирише колата, хич не ми се искаше да й клюма малката главица. Някакво ново е като модел - момичето каза, че е съобразено с всички последни тенденции. Още съм скептична, но шушката засега изглежда щастлива.  newsm78

3. Купихме и проходилка - http://www.hippoland.net/cangaroo-prohodilka-steps  - ама бежова и изглежда по-красива. Благодаря на Бъфчето, която ми я препоръча   bouquet. Ники, гледахме и вашата, ама тая е много маневрена и върви сама с тия колелца, които всичките се въртят на 360 градуса и малката много й се зарадва - опита се да бутне всички стелажи в магазина... ужас...

4. Какво друго... купих и някакви лигавници, дето ви бях казала - оказа се, че ги има и в Джъмбо и то с Мечо Пух и компания, но не стигнахме до Джъмбо днес... И слава богу, че не знам какво щеше да е ако и там бяхме отишли ...  #Crazy Въпреки че трябва, заради коледните костюми и коледната фотосесия.

Бъни, чудесна идея за бременността в нашата темичка - само от факта, че си имаме бременно момиче записано там, аз лично ще се връщам назад във времето с носталгия, когато и ние чакахме тука заедно пред компютрите контракции и води Simple Smile  preggo preggo

Ина, стискам палци да се чувстваш добре и другия мъник да влиза в положението на батко отсега Simple Smile

Светлана, аз към "аз мога" карах курсове по френски. Не беше лошо, ама има теми в бг мамата където може да проучиш кои школи и курсове си заслужават.

Вили, Деми, , няма да рискуваме тогава бабата да се откаже - само ако пуснат филм с Клуни и Тор в едно ... тогава може да се изкушим  да метнем децата и да хукнем по кината Party А относно фотосесията - разкажи по-подробно - тя ти дава за 60лв 10 от всичките снимки, така ли? А кои 10? Тя показва ли ти всичките да си избереш или тя избира? И какво значи - смяна на декори - дрехите ти каза, че са си вашите, но какво сменя... Разкажи, ако намерих верме, моля, че и аз я мисля тая фотосесия...  Praynig

Марияплам, хора всякакви... Моите и двете баби са като пристрастени към детето. Направо се разстройват, ако тя нещо е крива и не ги иска, както прави напоследък. Иска все в мене... все ме търси. Ако сме на непознато място и ме види да излизам от стаята и почва да мрънка... Бреее.... А не мога да кажа, че Биляна е от глезените - рядко я нося на ръце, даже се чувствам виновна, че много си джиткам на компютъра и често викам майка ми да ми помага, т.е. тя си играе много с нея... Не че не си играя, ама искам да кажа, че в никакъв случай не прекалявам според мен. Вие имате ли тоя проблем с децата? Започнаха ли да "делят хората", както казва майка ми?

И накрая най-сладкото - Полин, да ти е жива и здрава Ралито Simple Smile Да те радва много, да се смее и играе сладурката и да изкара лесно зъбите до следващата месечинка поне, когато ще й пожелаем за останалите зъби... Мен Бъни ме научи за тортите и снимките - веднага ще си позволя да прелея знанието, тъй като си пазя ЛС от нея. Simple Smile Тя няма да се сърди, щото е заета, а много обича да помага  Hug

Последна редакция: сб, 23 ное 2013, 09:33 от Leda

# 650
Здравейте, момичета!Благодаря на всички за хубавите пожелания!сега ще направя една проба

Снощи изкарахме кошмарна нощ.В 20часа Раличка заспа.Към 23 взе да мрънка и като видях 38 градуса температура.Дадох и Панадолче/само това имам/.Горе долу след половин час взе да пада температурата.Аз тъкмо мислих да тръгваме към Бърза помощ.И като се започна едно мрънкане од 3 часа сутринта.Сега е по-добре.Дано да е от зъбки.
Времето днес е пак мрачно.Вчера към обяд стана супер времето-направихме разходка 2 часа.Дано и днес се оправи.
Честито на Leda за хубавите покупки.Със здраве да се ползват.
Хубав ден на всички!

# 651
И Биляна снощи беше ужас - будеше се през 2-3 часа и искаше да суче, буташе биберони и изобщооо... ooooh! Но нямаше температура, просто не знам защо така... Може би зъби...  newsm78

Полин
, мерси за кафенцето Simple Smile

# 652
преди малко Раличка пак вдигна температура-почти 39 градуса.Дадох и панадолче и се обадих на педи.Той каза, че е от зъбите.Каза да не се обаждаме на Бърза помощ и ако има нещо той ще дойде.Не повярвах на ушите си.Дано наистина е от зъбки

# 653
Здравейте момичета!
Леда, честити ви покупки  Hug! Със здраве да си ги ползвате и да сте много доволни. Само столчето не си ни показала, че ми стана интересно. Ние купихме някакво, ама май е бая куча марка  Thinking. На мен 300-400 лв за столче ми се струват ужасно много  Rolling Eyes, та взехме едно за 90 лв. Бях го показвала. Сега обаче ми се струва, че можеше да вземем и по-добро. Не се захваща хубаво за седалката, т.е стои доста паянтово, няма 5 точкови колани и уж се сваля седалката на зад, за да е по-легнало, ама май е бая зор докато я сваля, а и пак не е много ОК ..... Ама свърши вече! Каквото сме взели - това ще е  Tired.
За гърнето да ти кажа, че ти беше писала, ама аз докато се натуткам да пиша и ти си взела вече. Аз Калоян си го събличам само почорапки, когато го слагам на гърнето. Той не стои мирно и постоянно си рита с краката. Ако има нещо да му пречи ми се кара. А и после ми е по-удобно да сложа памперса, така че пак трябва да е голичък. А и дори да е със смъкнати панталонки на крачетата, те няма да му топлят кой знае колко. Просто гледам да е с обути крачета с чорапки и терлички. Иначе и нашето гърне си е най-обикновено. Ето такова - http://www.hippoland.net/chicco-anatomichno-g-rne-ok.
За деленето на хората - Калоян май започна да го минава този период, че имахме едно време дето си плачеше от непознати. Сега стои сериозен и останаха само 2-3 човека, от които плаче. Даже се притеснявах за фотосесията как ще е, че да не вземе да ми реве там и да не стане нищо. Той пък реши, че ще е пич и се държа мъжки  bowuu.
Като казаха фотосесията - да ти поразкажа за това, което питаш. Значи на нас Калина ни направи общо 140 снимки  Shocked (моя приятелка ходиха при нея преди 2 седмици и на тях направи 70. Явно си зависи от детенцето и това как се държи то и дали предразполага за снимки). Та от тези 140 трябваше аз да избера 10  Shocked. Мисия невъзможна! Мноооого е трудно, защото те всичките са хубави. За декорите - тя видя какви дрешки нося и според цвета им определи какъв цвят плат да сложи за общ фон. При нас беше тъмно син. На едните снимки с единият тоалет (понеже Коко беше като пират) го беше сложила на една дървена маса без допълнителни аксесоари. Умрях си от смях, защото Щом го сложи на масата, той зае егати пиратската поза. Просто неговата поза и излъчване бяха достатъчни и не се наложи да се добавят други неща като фон. После на следващият тоалет измъкна един куфар, който беше и с някакви орнаменти със същият цвят на бодито Simple Smile. Общите ни снимки бяха на бял фон, като ние бяхме легнали, седнали, и още няколко пози, които тя ни казваше как да застанем. На последните снимки (общите ни) той пък не спря да прави муцуни и да се смее и фотографката и асистентката не спряха да се хилят. Имаме и още няколко снимки, които ми станаха любими - те са като на приглушена светлина и Калоян е сниман в профил. Там е голичък до кръста и снимките са в близък план. Нещо подобно - https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/q71/s720x … _1691597881_n.jpg
Аз реших да не правя коледни снимки. Нещо не ме кефят. Всички са ми еднотипни, а и ще са ми актуални само десетина дни. Разбира се, вие както си прецените  Peace. Сигурна съм, че ще станат хубави снимки.
Полин, съжалявам, че Рали така се е измъчила. Милото детенце! Дано скоро да минава  Praynig
Исках още да пиша, ама Калоян вече иска да спи и ми реве тук до компа. Хайде ставам. До после  Peace!

# 654
  • Оптимист по принуда
Здравейте,
татито и Демми спинкат, а аз се измъкнах за малко до компютъра.

Първо, Полин, не се притеснявай, не се паникьосвай, давай панадолче и следи Т. Сигурно са зъбки, но ако виждаш, че се влошава / което не пожелавам/, направо го викай педито.. Желая ти да отмине, сигурно си стресирана, но спокойно, ще го пребори детето..

Леда, сама си си отговорила на чуденката дали столчето е подходящо, пък нека да не е незнам-коя-си марка..Първо- на детето му е комфортно, интересно, обезопасено е. Друго няма значение. Аз нашия 'италиански' стол дори не го бях виждала преди да го донесе мм, даже като търсех в нета да ви го покажа, бях постнала някакъв съвсем разлиен и на друга марка.. Grinning Браво за всички покупки, направо сте го изкупили Хипото Joy
Демми по принцип направо ревеше от непознати, но наскоро ме изненада приятно, като беще дошъл техник за интернета вкъщи и му се усмихна, което за мен е истински прогрес... Laughing Laughing

Бъни, не знам дали някой би имал против да се включат бременните мами в темата, супер ще е. Губиш се напоследък, сигурно си много заета с малката, на всичкото отгоре и с темата се занимаваш  bouquet

Вили, браво пак за фотосесията. Ох, като казваш, че е трябвало да избереш 10 от 140, ами то е невъзможно!

Айде, бягам, че станахаааа...............................

# 655
Калоян е приспан, кухнята е ошетана, ама след малко ще се развихря с прахосмукачката. Ама да си допиша това, което исках да си кажа.
Демми, я бързо да се похвалиш с някоя снимка от вашата коледна фотосесия. Нали беше казала, че ще си я правиш в домашни условия. Ако не те притеснявам, можеш да качиш няколко снимки в album.bg или тук (ама за тук май не е много за предпочитане). Много искам да я видя малката кукличка  Heart Eyes!
Ина, радвам се, че си добре мила  Hug! В коя седмица стана вече? Разбрахте ли пола на бебчо? Ох, вълнувам се наравно с теб  Heart Eyes.
И аз подкрепям идеята за допълване на началната ни страница с имената на бременните мами. Дай боже да стават все повече и скоро и други момичета да се престрашат след Ина. От това по-хубаво няма  Hug!
За чувалче за спане - много започвам да се замисля да взема на Коко зимно чувалче. По принцип до сега си спеше спокойно без да се отвива, ама тук от няколко дни какво му става отвива се целият. Колкото пъти ставам през нощта, нашият все е отвит и се притеснявам да не настине. Иначе изкарва ръцете навънка и не иска да му ги завивам. Направо не знам какво да го правя!
Май това исках да пиша. Хайде ставам, че прахосмукачката вече ме чака  Tired.
Хубав ден на всички и да нацелувате малките бръмбъзета  Heart Eyes Hug!

# 656
Момичетаааа HugНе мога да се включа никъде и никак!Тия деца са ме заринали буквално!!!!Преди малко уж бях приспала малката,тя па спа 10 мин и стана! #Cussing out

Дали дели хората-ми тя е залепена за мен!Какво да ги дели,то просто аз съм Човекът,друго не съществува!Ама не го казвам с радост...Нали още се кърмим-приспивам я с кърмене,включително и следобед и като стана от леглото след 5мин е станала и тя! ooooh!И ся ми реве тука,че още и се спи!

Леда,честити ви покупки!Да си ги ползвате с радост!

Вили,един бърз въпрос,извинявам се,ако си казвала,не съм ви прочела-как така само 10 снимки?10 обработени ли имаш в предвид или само 10 от 140 newsm78

На кривунделестите бебета им желая да се оправят,че и майките са хора,ей!

Аз отивам да приспивам зверчето,че орева къщата...

# 657
Здравейте и от мен!
И ние вчера бяхме на лудия петък в Хиполенд.Взех една кола за яздене и няколко играчки.Добре,че майка ми дойде да чака с детето отпред,че не знам.Имаше много хора и чаках на опашка повече от час.
Колата е подарък за Коледа,сглобихме я и го сложихме.Голям кеф беше,много и се радва. Simple Smile
В другите магазини не ходих,нямах сили,а и не можеш да разбереш къде какво намаление имаше.Да бяха лепнали нещо на витрините си!

За лекарката на никита щях да казвам.Много ме учуди,че чякате толкова много за консултация.като по принцип децата до 2 години са с предимство.Ние като сме на консултация направо влизаме,независимо колко души чакат.Има си отделна стая за бебета и майките си влизаме там и ги събличаме децата.Повече от 30 мин. никога не съм стояла в поликлиниката.
Водих го един път като му текнаха сополи и кашляше и веднага влязохме.

Леда,честити покупки и на теб.Със столчетата не съм запозната много,както казах нямаме кола.А проходилката и на мен ми харесва,ако бях с таткото сигурно щяхме да вземем,ама и така се бях натоварила достатачно.

Вили,браво за фотосесията!И нашата фотографка беше написала,че по време на фотосесията прави много снимки,над 100.Как ще избираме не знам.ММ харесва точно такава фотография,като снимката,която си показала.Иска такива снимки,ама аз искам сега Коледни,на годинката ще угодим и на него. Simple Smile
За чувалчето,аз съм доволна,без ръкави е нашето,но ръчичките му са топли.Аз мятам едно одеалце отгоре и си е добре.

Много ми харесва идеята на бъни,ама да се съберем повече,че сега ина трябва да си пише сама. Simple Smile

Моето зверче сега спи,мислех да излизаме,ама нещо ме домързя.Приготвих и изгладих дрешките за фотосесията утре,дано всичко мине нормално.Малко се притеснявам,че Дени като попадне в непозната обстановка почва да се озърта и да ме търси къде съм.

# 658
Вили,един бърз въпрос,извинявам се,ако си казвала,не съм ви прочела-как така само 10 снимки?10 обработени ли имаш в предвид или само 10 от 140 newsm78
Пумпалче, за съжаление наистина получаваме САМО 10 броя. Да, те са обработени, но ако поискаш необработени пак толкова ще ти дадат. Мен много ме е яд защо така са решили. Даже гледах и другите фотографи правят така. Щракат около 100 снимки и те карат да си избереш. Другите сигурно ги изтриват после. Не знам защо вместо да ги изтрият не ги дават ей така. Хич не искам да ми ги обработват, ама ..... никой не се съгласява така  Sad. Та аз само с 10 не се примирих. Викам като ще правим сесия поне да са 20, че с тези 10 то все едно нищо нямам. Язък за цялата разправия с преобличанията и цялата хамалогия. Та така. Резултатът е че от тези 140 ще получа 20, които да са обработени. Други - не. Много ме е яд. А и като знам че имаше още няколко снимки, които много исках, ама вече щеше да ми стане много скъпо ..... направо ме боли сърцето. А ще бъдат изтрити  Cry.
Керина, успех утре на снимките  Peace! Не се притеснявай за Дени. Ще се справи геройски. Ще видиш. Ще му бъде интересно там. Ще чакаме да разкажеш после. Честити ви покупки и на вас. Радвам се за колата ви. И аз искам да му вземем, ама ще е другият месец - за Коледа  Grinning.

# 659
Здравейте мами,
Аз имам свестен фотограф за мамите ор София

Общи условия

Активация на акаунт