Задължително лягане следобяд в детските градини!

• 18 027
  • 397
  •   1
Отговори
# 315
Сега като се замисля наистина някъде из наредбите за детските градини пишеше ,че на децата трябва да се осигури режим на работа, игра,ПОЧИВКА/май това беше думата/.И в правилника на ДГ да са направени под часове.Та под думата почивка значи следобеден сън.То всъщност няма и какво друго да е. 

# 316
Мда, и да ходиш до тоалетната по команда също е дисциплина  Crazy

Че то така се ходи в детската. Дъщеря ми първо беше в частна английска градина. Там не можеше да се става по обяд, ако ти се доходи.

# 317
  • Бургас
Ето това най-много ме мореше в градината - спането. За цялото ми пребиваване там да съм спала 2-3 пъти. Моето дете е същото. Поради тази причина си го прибираме на обяд. В групата на сина ми почти никой вече не спи. През цялото време децата лежат по леглата и госпожата през пет минути им прави забележка да мълчат. Ами за мен това си е жив тормоз. Не, че нямат възможност да ги отделят в стаята за игра, а другите да спят, просто не им се занимава. Много по-лесно е да си седят на бюрото и да си четат, отколкото да наглеждат децата. И се оправдават с наредбите. Ако всички майки се обединят в исканията си нещата могат и да се получат.
Въобще реда в детските ни градини не е променян от 50-те години.

# 318
Мда, и да ходиш до тоалетната по команда също е дисциплина  Crazy

Че то така се ходи в детската. Дъщеря ми първо беше в частна английска градина. Там не можеше да се става по обяд, ако ти се доходи.
Това имам предвид.
По време на хранене също.
На моя позната детето често се напишква (на 5г.), защото не му дават да отиде до тоалетната докато всички не са свършили с яденето... И ако детето е от по-срамежливите и му откажат веднъж... как да си каже пак, като ще му се сопнат отсреща...
За спането същата работа. Спиш и точка. Twisted Evil
Физиологични нужди по команда... супер възпитание  Tired

# 319
Не изчетох цялата тема. Може и малко да изместя основната идея, но ме терзае нещо във връзка с това следобедно спане. Не съм против изобщо. Имам голяма дъщеря. Случвало се е като дете да я вземам по-рано от градината, докато още спят. Това в последната група. Всички спяха, това го помня много ясно. Деца на 6-7 години. Със сина ми сега имам следният проблем. Спи трудно следобед от 3-годишен. Сега е на 5 и половина. Майка ми все ми казва, че и аз не съм спяла на градината. По-важно според мен е да не шуми неспящото дете, да не го задължават да спи насила, а да си будува тихичко в леглото.
Но друго ме вълнува. Този следобеден сън, който все пак му се случва напоследък, се отразява директно на заспиването вечер. Преди 23-23.30 трудно заспива, а го слагам още в 22.30 в леглото. Спи един час, и се събужда. Мести се в спалнята. #Cussing out Следва цяла нощ въртене, ритане, и лош сън за всички. Сутрин не мога да го вдигна в 7-7.15. Хем добре, че се научи да спи на градината, хем пък се отразява на качеството на нощния сън. Не знам какво да правя. Ако започна да го слагам директно по-късно вечер, примерно в 23 часа.....но пък ние с мъжа ми до тогава сме умрели. Работим на смени, особено аз до късно трудно стоя вечер. Много ни е труден периода в момента. Така е от скоро, след празниците, защото спи всеки следобед на градината. Преди това пропускаше някой ден, и някак часовете му на сън се компенсираха спане с неспане за седмицата. Сега със спането всеки следобед е страшно. ooooh! Приемам съвети всякакви.

# 320
Не изчетох цялата тема. Може и малко да изместя основната идея, но ме терзае нещо във връзка с това следобедно спане. Не съм против изобщо. Имам голяма дъщеря. Случвало се е като дете да я вземам по-рано от градината, докато още спят. Това в последната група. Всички спяха, това го помня много ясно. Деца на 6-7 години. Със сина ми сега имам следният проблем. Спи трудно следобед от 3-годишен. Сега е на 5 и половина. Майка ми все ми казва, че и аз не съм спяла на градината. По-важно според мен е да не шуми неспящото дете, да не го задължават да спи насила, а да си будува тихичко в леглото.
Но друго ме вълнува. Този следобеден сън, който все пак му се случва напоследък, се отразява директно на заспиването вечер. Преди 23-23.30 трудно заспива, а го слагам още в 22.30 в леглото. Спи един час, и се събужда. Мести се в спалнята. #Cussing out Следва цяла нощ въртене, ритане, и лош сън за всички. Сутрин не мога да го вдигна в 7-7.15. Хем добре, че се научи да спи на градината, хем пък се отразява на качеството на нощния сън. Не знам какво да правя. Ако започна да го слагам директно по-късно вечер, примерно в 23 часа.....но пък ние с мъжа ми до тогава сме умрели. Работим на смени, особено аз до късно трудно стоя вечер. Много ни е труден периода в момента. Така е от скоро, след празниците, защото спи всеки следобед на градината. Преди това пропускаше някой ден, и някак часовете му на сън се компенсираха спане с неспане за седмицата. Сега със спането всеки следобед е страшно. ooooh! Приемам съвети всякакви.
Трудно е. Кой е казал, че ще е лесно? Лесно е да не се налага да ходиш на работа и да си гледаш децата.  Hug

# 321
  • София
Полина, пробвай да сложиш детето по-рано да спи, може да му изпускате момента и после от преумора да не може да заспи.
Моето обикновено го слагам към 21.30 и до 22 е заспало. Обаче ако нещо се забавим, или празници, гости, ала-бала, и я сложа в 22-22.30, започва едно въртене, искам това, искам онова. Опитайте няколко дни дали ще свикне по-раничко да заспива.

# 322
.... може да му изпускате момента.....

Да, има го този момент. Thinking Ще пробвам. В събота и неделя в къщи не спи. Изобщо не го пробвам даже, защото се започва едно мрънкане.... ooooh! Заради смените се налага аз да спя и предпочитам да не си губя времето с него.
За жалост няма вариант да не се ходи на работа, REAL_WOMAN. Whistling

# 323
  • пак там
polin_a, а в колко часа става детето?

Между другото, това за изпускането на момента при моя син важи с пълна сила - малко замотване, или по-силна емоция вечерно време, и сме дотам със заспиването, без значение спал ли е на обяд или не.

# 324
  • София - Рим и обратно
Дъщеря ми не обича да спи следобед. Вкъщи почти никога не спи. Не намирам за необходимо да я карам. В детската градина обаче такива са правилата.
Kakви?
Аз доста време вече се опитвам да намеря текст в закон или наредба, който да гласи "от 12.30 до 15.30 децата трябва да спят или да не мърдат от леглата", но нещо не успявам.

# 325
polin_a, а в колко часа става детето?....

7-7.15 най-късно става много трудно, кисел и т.н.

# 326
Абсолютно съгласна съм, че правилата са за всички и децата ни от малки трябва да знаят, че това важи и за тях.
Но бих искала (всъщност съм ужасно нетърпелива!) stasy_sun или друга детска учителка, която чете или пише в темата да посочи в коя наредба е указано задължителното лягане и спане за децата в детските градини, както и забраната за играчка/книжка по време на т.нар. отдих.

# 327
Винаги съм мразела двойните стандарти, така че след 3 години не очаквай да съм от твоята страна, образно казано  Peace

"Двойни стандарти" е едно, но да има възможност да се съобразят И индивидуалните нужди на детето е нещо съвсем различно. Правила трябва да има, но ДГ не трябва (пък и не може) да е "стадо", в които всички деца да са еднакви, с еднакво развитие и еднакви нужди...  Peace

# 328
Цитат
И ако детето е от по-срамежливите и му откажат веднъж
Моето е точно такова. В детската имаше такъв фал. Допишкало й се много и не издържала. Мислела, че няма да й разрешат да отиде.

# 329
  • София - Рим и обратно
И ако детето е от по-срамежливите и му откажат веднъж... как да си каже пак, като ще му се сопнат отсреща...
За спането същата работа. Спиш и точка. Twisted Evil
Физиологични нужди по команда... супер възпитание  Tired
Това е ужасно вредно. НАистина, ако детето е по-срамежливо, може да му остане комплекс за цял живот. Преживях подобен кошмар в първи клас (не съм ходила на градина), госпожата по физическо не ме пусна до тоалетната (явно е противоречало на "правилата" в нейната глава), в резултат на което се напишках пред всичките деца на двора Shocked Embarassed. Можете да си представите какво последва, а до ден днешен изпитвам ужас, че може да ми се припишка на неподходящо място и едва ли не само това ми е в главата като пътувам или ходя някъде.
Не разбирам защо смесвате спазване на правила с физиологични нужди. Не сме роботи на батерии.

Общи условия

Активация на акаунт