Работа, CV-та, HR-и, съвети - 34-ра тема

• 65 587
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
Да попитам тези, които не изпращат в евро-формата - а в какъв формат изпращате? Свободен текст или структурирано? Моето е подредено като евро-формата, но не е правено върху бланка, а структурирано и форматирано в уърд. Даже по някое време експериментирах с екселска таблица, че е по-прегледно.

# 421
Познавате ли хора, които подготвят и представят болнични листове и други документи относно временната неработоспособност към НОИ, но не са счетоводители? Тоест, работата им се изразява само в подготвянето на набора от документи и съответно представяне на хартиен или електронен носител, без да подават декл. 1 към НАП и тн.  newsm78 newsm78 Чудя се наемат ли хора само за това  newsm78

В нашата банка счетоводството въобще не се занимава с ТРЗ, такъв тип документи са задължение на Човешки ресурси. Има човек, който подготвя и подава набора от документи към съответните институции, без счетоводно образование е мисля  Peace.

бонбонбон, аз изпращам по-скоро резюме. Тоест структурирана информация, не е свободен текст. Има примери в google. Нямам представа обаче дали това се счита за плюс или минус в повечето случаи.

# 422
  • Пловдив
Момичета помагайте  Tired
В проблемите ,който ми се случиха съм забравила да ида да се подпиша в бюрото на 17 10 дали ще мога това да го свърша в п-к ,и имам ли някакъв шанс ?
Благодаря !

# 423
В проблемите ,който ми се случиха съм забравила да ида да се подпиша в бюрото на 17 10 дали ще мога това да го свърша в п-к ,и имам ли някакъв шанс ?
Благодаря !
Ако са разбрани служителите ще можеш. Ако пък ли не си отнеси болничен и готово

# 424
бонбонбон, аз изпращам по-скоро резюме. Тоест структурирана информация, не е свободен текст. Има примери в google. Нямам представа обаче дали това се счита за плюс или минус в повечето случаи.
Да, значи говорим за едно и също. Бях започнала да се притеснявам, че още сивито ми не е наред Simple Smile

# 425
  • София

И аз да попитам нещо. За кандидатстване за позиция в голяма банка бихте ли изпратили по-раздвижено резюме или е по-добре да се придържам към евро-св формата?

Аз съм ветеран тази сфера (по-скоро бях, в момента не търся работа) - никога не съм изпращала CV  в евро формат. Освен това мисля, че се събрах на 1 страница. Не съм имала случай да не ми се обадят за интервю след изпратено CV.

Hug
Мерси, надявах се да се включиш Wink
Извън банковата сфера ли търсиш работа?

# 426
Аз да попитам, през колко време може да се вади медицинско за работа, има ли някакво ограничение. Питам, защото преди 4 дена си извадих медицинско за продавач-консултант, обаче работодателите в последния момент решиха да си наемат човек на половин работен ден, което мен не ме устройва. Сега има вероятност да започна работа в производството, следователно медицинско за продавач-консултант не ми върши работа. Та въпросът ми е може ли толкова скоро пак да се вади медицинско?

# 427
Доколкото знам, медицинското важи 6 месеца, сега приемам човек с медицинско от Април, дори е написана друга фирма и мен пък това ме притеснява?Ако някой знае,да каже как е?

# 428
Свидетелството за съдимост важи шест месеца, медицинското важи един месец, но е конкретно- за конкретната фирма и длъжност.

# 429
  • Пловдив
Благодаря !
Ако са разбрани служителите ще можеш. Ако пък ли не си отнеси болничен и готово
Благодаря ти !Ще пробвам дано да са разбрани !

# 430
И в свидетелството за съдимост се вписва конкретната длъжност. Аз знам, че медицинското,  което имам няма да ми свърши работа, въпросът ми беше дали мога толкова скоро да си направя ново.

# 431

И аз да попитам нещо. За кандидатстване за позиция в голяма банка бихте ли изпратили по-раздвижено резюме или е по-добре да се придържам към евро-св формата?

Аз съм ветеран тази сфера (по-скоро бях, в момента не търся работа) - никога не съм изпращала CV  в евро формат. Освен това мисля, че се събрах на 1 страница. Не съм имала случай да не ми се обадят за интервю след изпратено CV.

Hug
Мерси, надявах се да се включиш Wink
Извън банковата сфера ли търсиш работа?

Иска ми се следващата ми работа да не е в банка, но нас много не ни искат в другите сфери - мислят ни за повредени и може би с право. Пък и работата ми е доста специфична. Но, ще видим. За момента не търся.

# 432
  • София
И в свидетелството за съдимост се вписва конкретната длъжност. Аз знам, че медицинското,  което имам няма да ми свърши работа, въпросът ми беше дали мога толкова скоро да си направя ново.

Не виждам какво те притеснява - след като си платиш и всеки ден ще ти правят ново. Аз не съм чувала да се ползват направления за такъв документ, винаги съм си плащала.

# 433

Прави се за един ден. Или отиваш при лични си лекар, или отиваш в някоя частна клиника. И в двата случая мисля цената му е 15 лв. Просто преценяваш кое ти е по-удобно.

Наблюдавам нещо странно. Повече хора не искат да работят това, в което имам опит. Който е работил в банка не иска повече да работи там, който е работил в търговията също бяга от това, сега гледам че и от офисите има такова бягство  newsm78

# 434
Red_Hot аз пък съм от тези който имат желание да работят и това което имат опит и там където нямат. Аз на свои ред се обръщам към теб ако можеш да ми дадеш информация къде човек без опит в областта на машиностроенето и специално Автоматизация и роботизация на производството може да работи и да се развива по тази специалност.  newsm78 Laughing

Общи условия

Активация на акаунт