Работа, CV-та, HR-и, съвети - 34-ра тема

• 64 528
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Мисля, че в БТ регистрират и по месторабота, освен по адрес в личната карта.
Може да са го променили.

# 631
  • КиТ
Ако адреса ти е  различен от този в личната карта,регистрацията е по настоящ адрес,тоест трябва да имаш такъв  Peace

# 632
  • в огледалото на живота
Аз не разбрах обаче защо е от значение адреса на който се водиш?
Така или иначе, ако се получава обезщетение,то се доказва чрез ЛК нали?
Дали по настоящ адрес обитаваш  Х място,а по документ си на  У,каква разлика има?
Или греша нещо?

Зизу, Hug
Скрит текст:
допий си питието,гушни се на топло с любимия и се наспи хубаво.
Утре като се събудиш се погледни в огледалото и си кажи,че започваш нов етап от живота си,в който няма да позволяваш на никой да ограничава личното ти пространство на свобода.Бъди уверена и сигурна в себе си;повярвай си!
Можеш  Peace
Желая ти спокойна нощ и мъдро утро с правилни решения!
Прегръдки!

# 633
  • София
За да получиш обезщетение трябва да си регистриран в бюрото по труда.
Там регистрират или по адрес по местоживеене (ако не съвпада с този в личната карта се удостоверява с едно листче от общината) или по месторабота.

# 634
Зизу , Бягай и не му мисли!Била съм в същото положение и смисъл да стоиш там няма.По стечение на обстоятелствата, отново попаднах на такава фирма ,за две седмици психично болни  ме докараха до лудост .Сега пак съм в търсене. Hug
ПС:Всичко ще си дойде на мястото.Само трябва  да излезеш от този АД!

# 635
  • София
Зизу, аз също съм била в подобна позиция.
Ето как разсъдих аз : Тогава и аз като теб /извинявай, ако греша/ нямах дете. И си казах : Хубаво.. аз ще стоя тук. Ще издържа всичко, но ще легна болна и какво ще получа? Ще чакам някакви мизерни болнични? Страданието ми ще бъде в пъти повече. И тогава аз нямах възможност за отиване на борсата и въпреки всичко прецених, че мога да напусна. Че моите нерви и здраве струват много повече.
Намерих работа на следващия ден.
Вярвай, че всичко ще се нареди, но ще е много по-добре за теб

# 636
  • София
и аз се чудя да стана и да си тръгна или да си пия хапчетата и да стоя ooooh!

# 637
Момичета ,виждате ли какво се получава?Имам чувството ,че обяви пускат само луди фирми.В момента хората ,които имат що годе нормални условия на работа - не напускат! Успех на всички ! Whistling

# 638
  • София
До къде ни докараха тия...тормозят ни, а ние си пием хапчетата и си траем  #2gunfire #Cussing out

# 639
  • София
Не бързайте с лека ръка да казвате на момичето да си вдига шапката и да си тръгва.
Още повече, че ситуацията на пазара е такава, че не е много разумно да си тръгнеш, преди да си си намерил нова работа.

Аз също съм била в такава ситуация и също напуснах. Търпях точно 6 месеца и не ми тежеше многото работа и извънредните часове, защото нямах деца, но униженията от една вземаща се много на сериозно дама, ми идваха в повече.
Времената тогава, обаче бяха други и намирането на нова работа не беше чак такъв проблем.

Зузу, ако така и така си решила да напускаш, тогава се успокой. Разпредели задачите между теб и новата девойка, прехвърли и колкото можеш повече. Пусни си капаците и не се връзвай на истериите на шефовете си. Търси си работа и си излизай за интервюта. Извинение все ще се намери - на лекар, на зъболекар - спешно ти е, не търпи отлагане. Точка. Ако са недоволни да те съкратят. Тъкмо, ако е по тяхна инициатива ще имаш право на 9 месеца борса, не на 4.

Кураж и всичко ще се оправи! Hug

# 640
  • Пловдив
Зузу, ако така и така си решила да напускаш, тогава се успокой. Разпредели задачите между теб и новата девойка, прехвърли и колкото можеш повече. Пусни си капаците и не се връзвай на истериите на шефовете си. Търси си работа и си излизай за интервюта. Извинение все ще се намери - на лекар, на зъболекар - спешно ти е, не търпи отлагане. Точка. Ако са недоволни да те съкратят. Тъкмо, ако е по тяхна инициатива ще имаш право на 9 месеца борса, не на 4.

Много точно казано.  Peace

# 641

Много точно казано.  Peace
Peace
Абсолютно! Ако напуснеш просто ей така, ще им накривиш шапката, а себе си ще оставиш без доходи. Прехвърляй смело задължения, нека си мрънкат. Слагаш си капаците и не се ядосваш! Това е работа, егати, не си струва да си жертваш нервите и здравето! Ако работодателите ти имат поне малко акъл и те оценяват, ще ревизират отношението си. Ако не, нека те съкратят, те губят. Hug

# 642
Ако се регистрираш на борсата ще имаш няколко месеца подсигурени доходи и време да си търсиш работа. Не един и двама човека правят следното нещо, напускат по взаимно съгласие подобни места и се разбират с някоя позната фирма, къде след това да ги назначат за месец, плащат си осигуровките за този месец, след което от там ги съкращават и отиват в БТ, за да вземат обещетение.

Момичета ,виждате ли какво се получава?Имам чувството ,че обяви пускат само луди фирми.В момента хората ,които имат що годе нормални условия на работа - не напускат! Успех на всички ! Whistling

Иначе с това съм абсолютно съгласна. И аз го писах няколко пъти. Наблюдавайки обявите в нашия град, е Бога ми само калпави фирми, дето не могат да задържат служители дори и една година  Crossing Arms
То даже и с връзки човек не може да се уреди в някоя "нормална" фирма, защото там всеки си наляга парцалите и никой не напуска.

# 643

Зизу, съчувствам ти. На трезва глава помисли какво да предприемеш. Мисли преди всичко за здравето и вътрешния си комфорт.
Ако напуснеш твое искане подсигурените ти доходи ще са 4 месеца по 158 лв  Peace
Това с назначаването и съкращаването съвсем не е толкова лесно. За да се съкрати даден служител работодателят трябва да има ДОКАЗАНО ОСНОВАНИЕ (справка КТ). Съкращаването съвсем не е толкова лесна процедура.

# 644
Привет дами(и господа) влизам с въпрос за една варненска фирма.

Става въпрос за верига магазини Елитис.
Бях на интервю мина добре,но за фирмата има много малко информация в нета.
Ако разполагате с информация моля да ми напише лично съобщение.

Общи условия

Активация на акаунт