Лотария "Зелена карта" 2015

• 101 644
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 1 065
  • Tам през Атлантическия океан
Сама си , т.е нямаш деца , мъж ? - това улеснява нещата, ще си отговорна само за гъз@ си  Mr. Green
Предполагам работиш и живееш при родителите си  Simple Smile - ще пестиш , ще имаш повече от година докато литнеш Wink (по-малко ще седиш в 'Красива мама")
Родителите ти на тръгване могат да изтеглят малък кредит и да ти помогнат  Wink

2000 $ наем къде , в кой град , щат ?

Тук където сме (ТХ) в приличен квартал One Bedroom може да се намери и за около 600$

Скрит текст:
Кои американски щати се развиват най-добре икономически?
http://news.expert.bg/n447407

Последна редакция: нд, 14 сеп 2014, 01:08 от Desss

# 1 066
Аз искам да живея в TX. Там съм живяла, и ще се чувствам добре. Преди 7 години плащах наем 450 долара за приличен one bedroom, но квартала не беше перфектен.

# 1 067
ТХ е богат щат ,
и бе най-малко засегнат от кризата  Simple Smile
а ние баш тогава дойдохме 2010 г  Wink

# 1 068
Отзиви за Чикаго ?

# 1 069
Който е спечелил зелена карта,все някак е успял да се впише в пейзажа...Въпросът е да спечелиш...
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/3192816/an/0/page/3#Post3192816
Всеки с късмета си се вписва.Вчера споменаха по тв,че българските бригадири се връщат с 8-10хил.$ от Сащ.И това за някакви си 4месеца!Е,как да не си мечтаят хората за Сащ! newsm78К'во ли си мислят:колко ли ще спечеля като си бачкам за постоянно... Money
Не ме разбирайте погрешно,нямам намерение да критикувам живеещи или желаещи да живеят там.Дразня се от митовете,неиформираността,заблудите,които подвеждат,че всичко е супер и само трябва да се докопаш до там и всичко ще се нареди.
Жалко,че няма такава безумна лотария и за Швейцария.

# 1 070

Всеки с късмета си се вписва.Вчера споменаха по тв,че българските бригадири се връщат с 8-10хил.$ от Сащ.И това за някакви си 4месеца!Е,как да не си мечтаят хората за Сащ! newsm78К'во ли си мислят:колко ли ще спечеля като си бачкам за постоянно... Money

Малко ми се вижда пресилено  Sunglasses но принципно , не е невъзможно.
Имайте предвид че студентите от бригадите  работят на минимална ставка  Wink
За да заделиш толкова , трябва да делиш покрив/режийни  с други такива като теб  Simple Smile Да сведеш разходите до минимум .
Да имаш минимум 40 раб. часа на седмица.

Някой който е бил на бригата може да се включи  Peace

И не забравяйте има разлика от това да си за малко т.е. гастербайтер и от това да градиш живота си тук  Wink

п.п. тук в ТХ минамалната ставка е 7,25 $ на час

# 1 071
п.п. тук в ТХ минамалната ставка е 7,25 $ на час

Което би трябвало да е равно на мизерия или поне на живот на ръба. По-скоро първото.

# 1 072
  • София
Не съм била на бригада, но доста хора около мен ходят на бригада. Рядко някой от тях работят на минимална ставка само ако са миячи или чистачи някъде. Повечето взимат 10-15-20 $ на час, а доста работят и като сервитьори, касиери, в кетъргинг фирми и имат и бакшиш. Работят в повечето случай много дни и по много часове. Абсолютно всички задължително живеят с други хора на бригада по няколко човека се групират, за да излезе възможно най-евтино. Използват си почивните дни да обикалят и разглеждат околностите, обикновено последната седмица на бригадата е почивна т.е обикалят из градовете и различните щати.
Моя приятелка се върна преди 2 дни от Тексас с 6500$ и с доста подаръци най-вече за себе си, лаптоп, телефон, таблет, дрехи. Каза, че е много тежко, но си заслужава.

# 1 073
С бакшишите да  Peace
Но за чужденец да почне/стартира  на 15-20 $  Whistling

Става ми любопитно какво са работели ?

п.п. примерно , медицинските сестри започват/стартират  с толкова  Wink

# 1 074

Става ми любопитно какво са работели ?

Разказвачи на приказки примерно.

# 1 075
  • София
Мацката която сега се върна е била аниматор.
Приятел миналата година е бил охрана, други приятели са работи като спасители, сервитьори, чистачи на басейни, градинари, брали са плодове/зеленчуци, хостеси.
Повечето хора когато заминават на втора бригада освен тази работа с която са заминали си намират и още една.

# 1 076
Приятел миналата година е бил охрана, други приятели са работи като спасители, сервитьори, чистачи на басейни, градинари, брали са плодове/зеленчуци, хостеси.

Тук за ТХ , професиите които си изброила е абсурд а взимат 15-20$ на час  Sunglasses

С бакшишите може да се докара нормална надница  Peace с това съм съгласна не споря.

Лично аз не съм работела такава работа с бакшиши , но на мъжа ми първите му 2 работи бяха с бакшиши , та знам Wink

# 1 077
  • Beyond the stars
Не съм била на бригади, но доста хора около мен ходят на бригада. Рядко някой от тях работят на минимална ставка само ако са миячи или чистачи някъде. Повечето взимат 10-15-20 $ на час, а доста работят и като сервитьори, касиери, в кетъргинг фирми и имат и бакшиш. Работят в повечето случай много дни и по много часове. Абсолютно всички задължително живеят с други хора на бригада по няколко човека се групират, за да излезе възможно най-евтино. Използват си почивните дни да обикалят и разглеждат околностите, обикновено последната седмица на бригадата е почивна т.е обикалят из градовете и различните щати.
Моя приятелка се върна преди 2 дни от Тексас с 6500$ и с доста подаръци най-вече за себе си, лаптоп, телефон, таблет, дрехи. Каза, че е много тежко, но си заслужава.

Била съм на бригади и ако надниците не са скочили с пъти в последните 6-7 години , в което се съмнявам, споменатите ставки са в границите на фантазията.
Споменът ми за най-висока ставка на час беше в порядъка на 9-10$ за спасители, но 20$ дори за overtime са доста висока сума.
Бригадите са доста по-различна реалност според мен от емигрантския живот..
В единия случай отиваш за 4 месеца да изкараш пари - работиш на 1-2-3 колкото можеш места, по колкото е възможно часа.. не спиш твърде, но знаеш ,че е за кратко време. Не те касаят въпроси за данъци, осигуровки, здравни,училища, квартали и прочие.
Докато при емиграцията говорим за устройване, за водене на нормален живот и т.н. , което го поставя на съвсем различна плоскост.  Peace
И не мисля,че някой някога е казал,че е лесно  Peace

# 1 078
Няма нищо лесно ,
мале дали утре ще имаме инфо вече ?

# 1 079
Чак 10 000$ ми се струват много за 4 месеца , аз се върнах с кум 5 , 6 000 , работих като готвач на 10 $ на час а след 40-тия час за по 15 $ . Чека ми беше за две седмици към 1200, 1500 $ . Но и на мен единствените разходи са ми били за квартира по 400 $ на месец ( но живеех с голяма къща със много съквартиранти )

Общи условия

Активация на акаунт