Лотария "Зелена карта" 2015

• 101 700
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 1 020
Дано да има лотария зелена карта тази година.Ако има ще играя.До сега никога не сме играли.А брат ми си живее там както и по голямата част от роднините ни.И затова решихме тази година и ние да подадем пък ще видим какво ще стане.Интересно ми е ако си завършил едно висше и награждаш за друго по голяма степен като студент ли се пишеш.И другото което ми е интересно дали всъшност не дисквалифицират семейставата които играят и си подават документите по отделно и имат сключен брак.Въпроса ми следва от това защото знам ,че има семейно кандидастване и такова по отделно.Дали всъшност това което е поотделно не е за такива които са разведени а това което е семейно е за такива които са в брак?Някой има ли такава информация.

# 1 021
  • Варна
Тотално ти е объркана информацията Grinning За ЗК карта може да кандидатства всеки един от съпрузите, което увеличава шансовете на семейството. Ако единият от тях спечели-другият също заминава. Изискването към спечелилия е да има средно образование. И пет висши да имате-никой няма да ви пита за тях. Дори при заминавето си не е нужно да легализирате дипломите си в случай, че нямате идеи да следвате нещо в САЩ. Всъщност ако спечелиш от лотарията и стигнеш до интервю получаваш виза, с която в рамките на 6 месеца трябва да влезеш в САЩ. Едва тогава ще ти се активира процедурата по получаването на самата зелена карта.Най-добре е да влезеш във форума за ЗК в all.bg и всичко ще ти стане брилянтно ясно! Не оставай с впечатлението обаче, че който не е играл-той не е спечилил. Тази година ядохме големите шамари. За пръв път от осем години насам визите се изчерпаха по-рано и голяма част от спечелилите ЗК изобщо не стигнахме до интервю. Първо: шансът да спечелиш от лотарията не е особено голям/кандидатстват около 7-10млн, теглят около 120хил., а визите са 50 000/; второ-спечелването не ти гарантира нищо друго, освен факта, че МОЖЕ да стигнеш до интервю; трето-на интервюто може да ти дадат, но може и да не ти дадат виза/при все, че отказите са сравнително рядко срещани/ и четвърто-ще ви трябват доста пари още тук, в БГ. Явяването на интервюто е $350/човек-във всички случаи децата се броят, независимо от възрастта им. Вземеш - не вземеш виза-тези пари ги отпиши. Медицинските прегледи /задължителни/ също се плащат-там цената е според това дали ще ви правят някакви ваксини и ако сте с деца под 12г. как ще ги изследват за туберкулоза /кръвни-мисля, че бяха $100 или манту-$20/. За издаването на ЗК плащате по $165/човек. Сложете и самолетните билети. И това е докато сте си още в БГ. Като стъпите в САЩ, дай Боже, започва истински готиното-квартири, предплати, кола, застраховка и пр., и пр. Разказвам ти всичко това, защото виждам, че абсолютно не си наясно за какво иде реч и плуваш в розова мъгла  amiiii Влез във форума и прочети-във всички случаи ще ти бъде от полза. От мен-късмет и успех! Flowers Four Leaf Clover newsm10

# 1 022
Разбира се ,че не съм наясно.До сега никога не съм се интересувала и не съм подавала документи и всичко ми е напълно непознато.Просто си разсъждавам и затова реших и да попитам тук.Ясно е ,че не е задължително да спечелиш и е въпрос на късмет и никой не ти гарантира печалба.
За висшето ми е интересно защото до колкото четох има графа в която се отбелязва студент Simple Smile.Като дойде време ще се запознаем по добре с условията.За сега не бързаме да четем и да се объркваме с много информация.А за таксите нормално е да има такси и да трябват пари за заминаване.Едва ли някой си мисли ,че без да дава и един лев ще замине Simple Smile.

# 1 023
За 2016 кога се подават документите ?

# 1 024
  • София
Ако има лотария - октомври месец.

# 1 025
Ако има лотария - октомври месец.
Благодаря,а до колко време ще се разбере дали ще има ?

# 1 026
  • София
Би трябвало до месец да е ясно.
Тук има някаква стара новина, но  в нея само се споменава DV 2016:
http://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/diversit … ted-entrants.html

# 1 027
Би трябвало до месец да е ясно.
Тук има някаква стара новина, но  в нея само се споменава DV 2016:
http://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/diversit … ted-entrants.html
Много ти благодаря   bouquet

# 1 028
Искам да попитам,понеже доста търсих,приблизително колко пари трябват,ако спечелиш зелена карта,да заминеш за Америка и най-вече да се устроиш. Това винаги ме е спирало да се опитам да сбъдна мечтата си,защото съм чувала някакви страшни суми от 10-20-30 000 долара,които как един обикновен българин може да има?!  Confused

# 1 029
Искам да попитам,понеже доста търсих,приблизително колко пари трябват,ако спечелиш зелена карта,да заминеш за Америка и най-вече да се устроиш. Това винаги ме е спирало да се опитам да сбъдна мечтата си,защото съм чувала някакви страшни суми от 10-20-30 000 долара,които как един обикновен българин може да има?!  Confused

Почети в "другия" форум, в който има няколко подобни теми по въпроса. Ако искаш мога да ти дам линк на лични, ако не се ориентираш. Обикновено се спряга сума от порядъка на 10 000.
Иначе емиграцията не е евтино начинание.
В Европа е една идея по-евтино, но и тук не става без пари. Особено, ако човек замине без предварително уредена работа.

П.С. Още не се знае, дали ще има лотария тази година или я отменят.

# 1 030
Ех....как ли ги събират тези пари...с години ли събират (макар че такава сума не знам за колко века трябва да се събере) ..кредити ли теглят?!

# 1 031
Ех....как ли ги събират тези пари...с години ли събират (макар че такава сума не знам за колко века трябва да се събере) ..кредити ли теглят?!
Според мен продават това, което имат. А ако нямат нищо, заем от банки, приятели...

# 1 032
Колкото повече, толкова по-добре. Но има хора заминали само с 500 долара в джоба, и пак са се оправили. Така че всеки заминава с колкото може да си позволи. Особено ако имаш роднини или добри приятели при които да останеш докато си намериш работа, 500 е съвсем достатъчно за начало.

# 1 033
  • Tам през Атлантическия океан
Колкото повече, толкова по-добре. Но има хора заминали само с 500 долара в джоба, и пак са се оправили. Така че всеки заминава с колкото може да си позволи. Особено ако имаш роднини или добри приятели при които да останеш докато си намериш работа, 500 е съвсем достатъчно за начало.

С по-малко човек по се мобилозира  Wink

От изтеглянето до заминаването има период година , година и  половина (може и повечко )в които може да се подготвиш  Wink

Важното е като сте там колкото се може по-бързо да почнете бачкане  Wink

# 1 034
Моите уважения Desss,но не мога да се съглася,че с по-малко средства човек се мобилизира.Понякога просто може да отнеме повече време намирането на работа и пр.Ако се случи някоя злополука или по-сериозно заболяване...Съгласна съм с Тутси.Явно все още много хора и идея си нямат какви разходи ги чакат на първо време,освен културният шок.След първоначалната еуфория,понякога разочарованието в началото е по-голямо.
Той и най-богатият българин в Сащ Чападжиев,разказваше възторжено мин.година как пристигнал със 7 $ в джоба и веднага започнал работа и как сега би го повторил.Колко бил евтин бензина и пр.Не спомена колко са наемите,застраховки и др.Да в средата на миналия век е било така,сега със 700$ си за никъде.

Общи условия

Активация на акаунт