Лотария "Зелена карта" 2015

• 101 669
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 1 035
Не съм съгласна че с $500 може да се оправи човек. Като за начало наем + депозит са почти двойно на тази сума. Др разходи въобще няма да ги споменавам.

# 1 036

Почети в "другия" форум, в който има няколко подобни теми по въпроса. Ако искаш мога да ти дам линк на лични, ако не се ориентираш. Обикновено се спряга сума от порядъка на 10 000.
Иначе емиграцията не е евтино начинание.
В Европа е една идея по-евтино, но и тук не става без пари. Особено, ако човек замине без предварително уредена работа.

П.С. Още не се знае, дали ще има лотария тази година или я отменят.
Кой е този друг форум? Simple Smile Може ли линк, моля. И мен ме интересува този въпрос.

А как става търсенето на работа? Не съм наясно. От тук ли търсиш или там на място?

Последен въпрос - за Австралия и Нова Зеландия как стоят нещата, какъв е начина човек да емигрира и работи там?

# 1 037
Във форума на All.bg има подфорум за емиграции в различни държави, вкл. Канада, Австралия и прочие.

# 1 038
  • Tам през Атлантическия океан
Моите уважения Desss,но не мога да се съглася,че с по-малко средства човек се мобилизира.Понякога просто може да отнеме повече време намирането на работа и пр.Ако се случи някоя злополука или по-сериозно заболяване...Съгласна съм с Тутси.Явно все още много хора и идея си нямат какви разходи ги чакат на първо време,освен културният шок.След първоначалната еуфория,понякога разочарованието в началото е по-голямо.
Той и най-богатият българин в Сащ Чападжиев,разказваше възторжено мин.година как пристигнал със 7 $ в джоба и веднага започнал работа и как сега би го повторил.Колко бил евтин бензина и пр.Не спомена колко са наемите,застраховки и др.Да в средата на миналия век е било така,сега със 700$ си за никъде.

Е аз говоря от личен опит  Wink
ние не заминахме с торба пари  Wink

И  друг път съм споделяла , мъжа ми замина първи (март 2010) , живя 2 месеца при приятел , почна работа на втората седмица  от пристигането си  .Купи кола на 10 години (2 500$ ) , там без кола си вързан от всякъде  Crazy Аз и детето дойдохме 5 месеце след него , вече бе подготвил/наел апартамент и работеше на две места за да се справяме. Ей така едно по-едно , малко по-малко  Wink в началото Grinning

Това че е трудно не значи че е невъзможно  Wink

Последна редакция: нд, 10 авг 2014, 16:01 от Desss

# 1 039
  • Beyond the stars
Последен въпрос - за Австралия и Нова Зеландия как стоят нещата, какъв е начина човек да емигрира и работи там?

Там е доста по-сложно. Съществува система за оценяване на кандидатите, като на база на определени критерии се дават точки, като начало професията ти трябва да е част от акредитиран списък на професиите, които те търсят  Peace След това - възраст, ниво на владеене на език, трудов стаж и т.н.  Wink
Говореше се за въвеждане на подобна система и в САЩ след спирането на лотарията  Wink

# 1 040
  • Down south
Миналата година имаше проекто закон с тази насоченост, но не беше приет.
В другия форум писаха, че ще има лотария 2016, така че явно остава.

# 1 041
  • Sofia, Младост 3
Миналата година имаше проекто закон с тази насоченост, но не беше приет.
В другия форум писаха, че ще има лотария 2016, така че явно остава.
Не мога да го отворя него, не зарежда, друг има ли проблем?

# 1 042
Запис в темата за лично "облагородяване" по въпроса ЗК САЩ  ! Здраве и успех на всички във всичко, за което мечтаят !  bouquet  bouquet  bouquet

# 1 043

Там е доста по-сложно. Съществува система за оценяване на кандидатите, като на база на определени критерии се дават точки, като начало професията ти трябва да е част от акредитиран списък на професиите, които те търсят  Peace След това - възраст, ниво на владеене на език, трудов стаж и т.н.  Wink
Говореше се за въвеждане на подобна система и в САЩ след спирането на лотарията  Wink
За Австралия и Нова Зеландия проверете  в официалните сайтове на правителствата.Изискванията непрекъснато се менят и критериите наистина са мн.високи.Ако човек може да ги покрие по-добре да хвърли пари и сили в тази посока,отколкото да чака на някаква съмнителна лотария дето  за добро или лошо може цял живот да не го изтеглят.После може да си ходи на екскурзии в Щатите и да си пазарува евтинко и да сравни качеството на живот в двете страни. Mr. Green Mr. Green

# 1 044
  • В две мънички очи...
За Нова Зеландия критериите не са толкова високи - изискването за добро владеене на език няма смисъл да се коментира.  Точки се получават за професия (ако попада в списъка и най-вече от тези които търсят най-много), ако няма да живееш в Оукланд, ако имаш дете, ако си на възраст до 55г., ако си си намерил работа / но може и да нямаш уговорена. Там ясно казват - ако имате от 100т нагоре и подадете всички изискуеми документи в следващите 6 месеца участвате в класиране. Гадното е че който го изберат заминава, после трябва да изтегли семейството си като те получават допълнителни точки за роднина живеещ в Нова Зеландия. Финансово мисля че цялата миграция е колкото за Щатите. Тук има цялата информация  http://www.immigration.govt.nz/

# 1 045
# 1 046
Здравейте, тази година ще има ли лотария, или ще е по точкова система?

# 1 047
Здравейте, тази година ще има ли лотария, или ще е по точкова система?

Засега май всичко остава както си беше.

# 1 048
И аз се чудех има ли обявена информация вече ?

# 1 049
  • sf
Все още няма  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт