Re: ~*~ Lale Devri-Сезони на любовта Тема 3 ~*~

• 99 483
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Трудно възприемаме характери като този на Топрак,нали?
 Не ни се вярва,че може да съществуват млади жени,които са толкова добронамерени,състрадателни, отдадени,милосърдни,съчувстващи и т.н.
Здраво са ни хванали мазоли душите ни май?

А, Диме, не е това което не мога да повярвам. Не случайно има сентенция "Прекаления светец и Богу не е драг". Не искам да се хваля сама, но не съм по-малко добронамеренa,състрадателнa, отдаденa, милосърднa,съчувстваща. Винаги помагам,  на всички на които мога да помогна. Обаче  първите за които се грижа са аз самата и хората, които обичам. А Топрак го докарва на мазохизъм от прекалената й гордост и инат. Никак не бих причислила това към положителните качества. С цялото й това упорство наказва най-много себе си, Чънар и детето им. Това да помагаш на другите не трябва да е за сметка на теб самия и близките ти. Много нездравословно е това.
Това да се бориш за нещата, които искаш е хубаво качество. Лошото е, че  в нашия любим филм образите са в двете крайности. Йешим, която се бори,но няма никакви задръжки и Топрак, която е безкрайно пасивна. Та нямаме един нормален образ, като изключвам Чани, който според мен е най-близо до необходимия баланс.

# 661
Доре Hug  bouquet

Права си,че донякъде Топрак прекалява с упорството си.
Но тя е различен човек от всички в онази елитна среда ,в която попадна след идването си от затънтената провинция.Доста наивна е.
Прави ли ви впечатление,че всички мъже ,с които контактува по един или друг начин я харесват много.Спомнете си как Керем я забеляза още в началото,а Йешим го подиграваше,че май е влюбен в снаха си. После Окан - адвоката също я гледаше с други очи.Сега Ахмед е на път здраво да захапе "джама" по Топрак. И най-вече Чънар така се влюби в нея,че независимо от всичките женски номера на Йешим е жИлезен направо,не гледа на нея като на съпруга,а като на приятел.

Не оспорвам мнението ти,това е твоята гледна точка и аз я уважавам.  Peace А още по-интересно ми е и нямам отговор за себе си с какво аджеба толкова ги впечатлява Топрак онези мъже - със спокойствието ли,с търпението ли,с всеопрощаващото си сърце ли newsm78...не знам... Thinking Тя сякаш е изтъкана от нашите отдавна забравени и потъпкани християнски добродетели - "Ако имаш две ризи,дай едната на ближния си"  или "Ако те ударят по едната буза,подай и другата"....И Топрак раздава обич,без да чака отплата за нея,или благодарност.
Спомнете си как се отнесе с Икбал,когато тя беше в болницата,след като Чънар разбра кой е истинския му баща . Успя да смири гневът на Чънар и да прибере майка му в новият им дом, а дъртата вещица после бързо се обърна срещу нея.
Както и да е.... да си гледаме сериалчето пък каквото - такова.Важното е да си споделяме емоциите.
Довечера няма да има онлайн серийка Sadза мое голямо съжаление.Впрочем става изключително интересно - пак има страничен мъж влюбен в Топрак Joy Joy Joy,Зюмруд вече ходи,но крие това и отново сее смърт около себе си - голям вампир излезе тази жена,уф бе-е-е Mr. Green

# 662
  • Пловдив
Диме   Heart Eyes
И аз я харесвам Топрак, точно заради това много й се ядосвам на мазохизма. Не е наивна толкова, а прекалено горделива. Толкова лесно може да са щастливи с Чинар, о тя е магаре на мост ни напред ни назад. Ненавиждам такова безсмислено инатене. Иначе си я харесвам.

# 663
Доре Hug  bouquet

Права си,че донякъде Топрак прекалява с упорството си.
Но тя е различен човек от всички в онази елитна среда ,в която попадна след идването си от затънтената провинция.Доста наивна е.
Прави ли ви впечатление,че всички мъже ,с които контактува по един или друг начин я харесват много.Спомнете си как Керем я забеляза още в началото,а Йешим го подиграваше,че май е влюбен в снаха си. После Окан - адвоката също я гледаше с други очи.Сега Ахмед е на път здраво да захапе "джама" по Топрак. И най-вече Чънар така се влюби в нея,че независимо от всичките женски номера на Йешим е жИлезен направо,не гледа на нея като на съпруга,а като на приятел.

Не оспорвам мнението ти,това е твоята гледна точка и аз я уважавам.  Peace А още по-интересно ми е и нямам отговор за себе си с какво аджеба толкова ги впечатлява Топрак онези мъже - със спокойствието ли,с търпението ли,с всеопрощаващото си сърце ли newsm78...не знам... Thinking Тя сякаш е изтъкана от нашите отдавна забравени и потъпкани християнски добродетели - "Ако имаш две ризи,дай едната на ближния си"  или "Ако те ударят по едната буза,подай и другата"....И Топрак раздава обич,без да чака отплата за нея,или благодарност.
Спомнете си как се отнесе с Икбал,когато тя беше в болницата,след като Чънар разбра кой е истинския му баща . Успя да смири гневът на Чънар и да прибере майка му в новият им дом, а дъртата вещица после бързо се обърна срещу нея.
Както и да е.... да си гледаме сериалчето пък каквото - такова.Важното е да си споделяме емоциите.
Довечера няма да има онлайн серийка Sadза мое голямо съжаление.Впрочем става изключително интересно - пак има страничен мъж влюбен в Топрак Joy Joy Joy,Зюмруд вече ходи,но крие това и отново сее смърт около себе си - голям вампир излезе тази жена,уф бе-е-е Mr. Green

Знам, че нахалствам, разкажи на 2-3 от 125 до 130 сериите от новия сезон...Аз намери преведен озета на 131 и разбрах, какво ще стане...Само не разбрах Керем защо се обърна против Илгаз?

# 664
Терзиева Hugпри рускините ли намери озета newsm78
Ако е там ,където предполагам т.е. "В контакте" /vk.com/ - та там има и превод в текст на сериите.
В Любящие серца също има някакви преводи
И аз ще си сложа преразказа - ама малко по-късничко,ако имаш търпение за изчакаш
Ти защо не ни правиш компания докато гледаме бг варианта с коментари

# 665
Терзиева Hugпри рускините ли намери озета newsm78
Ако е там ,където предполагам т.е. "В контакте" /vk.com/ - та там има и превод в текст на сериите.
В Любящие серца също има някакви преводи
И аз ще си сложа преразказа - ама малко по-късничко,ако имаш търпение за изчакаш
Ти защо не ни правиш компания докато гледаме бг варианта с коментари

Аз ви чета, но  не пиша.... Joy
А за новия сезон, странното е че при рускините намерих само 131 озет, а старите даже запитване пуснах ги няма...странна работа...
Ще изчакам, не се притеснявай...  bouquet

# 666
126 СЕРИЯ

Скрит текст:
125 сериа завършва със сцената на яхтата когато Чънар предлага на Топрак да вземе окончателно решение – или ще отворят нова страница и ще се опитат да се преоткрият отново или тук и сега всичко ще приключи между тях.
Топрак мълчи,не знае какво да отговори.
Ида капитана с лодката,носи горивото и те се връщат на брега.Топрак си тръгва,Чънар иска отговор,тя шикалкави.Чънар обаче иска отговор настойчиво,но Топрак бяга от него.

Йигит,разбрал,че Мюневир иска да направи аборт отива в болницата и разпитва доктора и медсестрата.Усъмнява се,че тя знае нещо и я притиска да му каже истината.Тя накрая му дава адреса,той отива там,намира Мюневир,прегръща я и приема най-сетне бременността й.

Зюмруд отива при Азра,заплашва я ,че ще съжалява за това,че се е оженила за Керем и подкрепя.Иска от нея Керем да напусне холдинга.
Азра я поставя на място,казвайки й ,че Керем сам е поискал да направи това,ако Зюмруд не го приема това си е нейн проблем.Азра обича Керем и няма да се откаже от него.
Зюмруд е предупреждава,че много шще съжалява за това,да е готова за най-лошият си кошмар.

Разстроен от постъпката на Топрак Чънар се прибира в къщи.Разговаря с Неджип.
„Ние много се борихме за нашата любов,но заради тази катастрофа,Топрак забрави всичко и си отиде от нас.Защо татко,защо ни се случва това?”
Неджиб го успокоява,че всъщност Топрак не му е отказала,а само замълчала – това е по-добре от едно „Не”.Чънар обаче е обхванат от отчаяние,че Топрак не го иска – нито старият,нито новия Чънар.
Неджиб го насърчава да се бори,нека да покаже на Топрак  човекът,в когото се е влюбила,да промени тактиката си.
Топрак много развълнувана и разплакана се прибира в къщата на Йигит и веднага се затваря в стаята си.Султан и Йигит са многто разтревожени от състоянието й и търсят помощта на лекаря Енгин.
Звънят и на Чънар – да пристигне колкото може по-бързо-Топрак е в лошо състояние.
В това време Енгин е при Топрак.Тя му разказва – Чънар ме обвинява,че съм се върнала заради децата,но съм се предала,може да е прав.Казвам,че уж всичко е наред,но ме обзема страх и се предавам.Леля ми винаги ме е поддържала,но сега и тя ми се сърди.никой не се интересува какво мисля и какво искам.Вече не знам самата аз какво да правя,как да живея.”
Енгин я успокоява,че скоро всичко ще мине,ще разбере какво и как да живее,независимо от миналото.Всичко с времето си.
Топрак му споделя,че е много несигурна с Чънар,не може да му се довери,вижда че той е добър човек,но вижда също,че двамата са много различни.Чънар е богат,никога не се е борил с живота,и дава за пример проблема,който е имал в службата си и че вместо да се бори за решаването му е напуснал,а му трябват пари заради издръжката на децата.Според нея каквито и трудности да има Чънар е длъжен да работи.Тя не разбира неговото поведение.Нима така лесно се напуска работа.И тогава Топрак исказва най-голямото си опасение.Тя се страхува,че когато Чънар я спечели и ако тя стане отново негова жена,т.е. правят секс ит.н.,той може после да я изостави,така както е напуснал работата си.
През това време Чънар слуша пред врата целият този разговор,много е подтиснат от чутото и си прибира в къщи.Разглежда всички записи от предишният им живот и прави диск с извадки от сватбата и другите им прекрасни мигове от предишният им живот.

Зюмруд упорито продължава лечението си,вече усеща краката си.

На Каан му пробиват първите зъбки ,той е неспокоен,трудно заспива,капризничи .
А на врата непрекъснато се звъни,защото Чънар праща час по час букети за Топрак.Това я ядосва,защото детето е неспокойно.и пак се звъни.
Този път на врата цъфва с усмивка Чънар и отново букет....
Извинява се на Топрак,а тя мърмори недоволно,че заради тези букети детето не може да заспи спокойно.Чънар и дава диска и я моли да го изгледа-непременно.
Топрак го хока,че тя не прилича на жените,около него – достатъчно й е само едно цветенце,а не неспирно идващи букети-ти Чънар,май не ме познаваш,така добре,както казваш.....
Чънар е смутен и си тръгва,отвън го пресреща Султан.Тя му казва,че няма да завоюва с цветя Топрак, а по-добре да си спомни момичето,което беше тя когато я взел и отвел от Ургюл в Истамбул.Да си спомни добре, да промени начина си на действие.

# 667
Продължението
Скрит текст:
Чънар се замисля над думите на Султан и притесненията на Топрак в разказа пред доктора.
В това време Енгин отново е при Топрак.Според него тя е постъпила правилно като е избягала от Чънар.За всичко,което се случва с нея вина има Чънар.Нека веднъж завинаги да вземе решение и да не се отказва при никакви обстоятелства да го следва.
Според Енгин Топрак е направила много жертви за Чънар и децата му – сега е време да заживее свой живот.
По нататък Топрак иска да изхвърли диска донесен от Чънар,но Мюневир го взима и го пуска на ДВД-то.Вижда се видеото от откриването на новият им офис и благодарността на Чънар към нея,по нататък е записът на Чънар от настоящите дни – иска й извинение.Топрак намусено и сърдито го изключва.
И оново се звъни.
Пак е Чънар,моли се само за 5 минути и да го изслуша Топрак- да той е разбрал,че наистина изживяват трудни дни и нейното състояяние е твърде особено.Той за нея е непознат човек сега,но те имат три деца,вярно ,че Лале и Чънар Берк не са нейни деца,но те я обичат като своя майка и тъгуват за нея.Топрак го прекъсва ядосано – и тя ги обича и е готова да направи всичко за тях.
-   Добре,казва Чънар – тогава нека станем техни истински родители.Ела с мен.
И я отвежда в детската градина.
Чънар и разказва какво и предлага.Те и двамата са безработни,но имат тази детска градина.Нека забравят разправиите и да започнат работа като партньори.И точно тук да се опитат заради децата си даа построят нов живот,да се опознаят отново и ако им е предопределено ще се влююбят отново един в друг.

Йигит се сдобрява със Султан
Топрак и Чънар правят оглед на детската градина.Топрак е разстроена от лошото й състояние,но Чънар е готов да започнат ремот – ще се опита да намери средства за това.

По нататък
Азра се прибира в къщи и там я чака изненада – Керем й прави предложение и е организирал сватбена церемония за двамата – там са и приятелите и колегите им.
На врата се звъни – Чънар е!
Керем го гони,сбива се двамата,Азра трудно ги разтървава и успокоява.
Керем обвинява Чънар,че е стрелял срещу Зюмруд – впрочем тя така му е казала,макар че знае много добре,че това направи  Неджиб.Обаче целта на Зюмруд е да противопостави Чънар и Керем,дразнеше я тяхното приятелство.
Азра успява някак си да ги успокои.Казва им,че за всичко случващо се с тях вина има Зюмруд,та те са били като братя.В края на крайщата Зюмруд е жива,Чънар е разбрал,че е сгрешил,нека се опитат да се разберат помежду си.И кани Чънар да й бъде свидетел на бракосъчетанието.Той се съгласява и после я моли на другия ден да дойде в дет.градина.

Всички работят по обновяването на детската градина.Чънар мисли за спонсори,моли Азра да се заеме с финансовите дела на градината.Дори Съткъ помага.
Започват двамата с Топрак да боядисват,Чънар си спомня как са ремонтирали старият си дом...Идва Азра,запознава се отново с Топрак като се представя за нейна близка приятелка – прегръщат се.
На другия ден ремонта продължава....
Следват весели и близки моменти на двамата „бояджии” – смеят се,закачат се....
Идва отново Азра с добри новини,вижда колко щастлива е Топрак....
Азра има проект за дет.градина,но спешно им трябват пари и то до края на седмицата.
Следват сцени от работата на всички в градината.....Чънар мислейки в/у предложението на Азра решава да си продаде колата- изпраща Съткъ да свърши тази работа,но да не казва на никой за това......
Идва и Енгин,виждайки го Чънар ревнува...
Доктора упреква Топрак,че за първи път е забравила за терапията.Тя виновно се оправдава ,че е забравила – имат много работа тук.Енгин малко недоволно я пита наистина ли е взела решение да се върне в градината.Топрак му казва,че това всъщност е идея на Чънар,но на нея и харесва.Енгин си тръгва.
Йигит долавя ревнивите погледи на Чънар и го споделя с Мюневир.Двамата хвалят Чънар пред Топрак – идват Неджиб с малката Лале,Съткъ е свършил работа и носи парите на Чънар.Всички са весели и си играят.Неджиб решава да си тръгне с децата,Чънар го моли да откара и Топрак до тях,но тя отказва – нека се приберат всички други.
Вечер е....Топрак и Чънар отиват за пият кафе навън.После той й казва,че трябва да се прибират с автобуса , няма вече кола.Топрак го пита защо я е продал – той- заради нашите деца.
Двамата в автобуса.Чънар се качва за втори път на автобус и разказва това на Топрак- но е доволен,както е доволен,че й е подарил някога дет.градина,въпреки че тя не е искала и са спорили за това.В това време автобуса завива рязко и ...Топрак попада в прегръдките на Чънар – смутени са двамата,но им е приятно все пак....

Сутринта в обновената и подредена дет.градина.
Топрак и Чънар – хубави и развълнувани чакат първото представяне пред медиите .
Правят си комплименти.Идва Азра с новината,че нейн приятел от чужбина се е заинтересувал от тяхната работа,готов е да им помогне. Идват и репортерите – снимки на двамата,интервю и т.н.
На следващият ден и двамата с вестник в ръка започват работа в градината,а телефоните не спират дза звънят – голям интерес предизвиква новият им проект.
Записалите се деца вече са твърде много.Родителите са доволни ,предлагат на Чънар и Топрак да организират едно малко тържество послучай откриването.Двамата са съгласни.

В къщи  Мюневир уж случайно пак пуска диска на Чънар.Този път Топрак го гледа до края – цялото извивение на Чънар-искрено и пълно с обич към нея.
Думите на Чънар : „Топрак прости ми.Не ми достигат думите,за да искажа колко съжалявам.Знам,че те принуждавах да бъдеш с един непознат,принуждавах те си спомниш, нямах право на това, но се чувствах толкова безпомощен.Опитвайки се да не те загубя,май разруших всичко.Единственото ми желание е да си щастлива,защото ти си ной-добрият човек,когото познавам.Ти си най-обичащата и мила майка  .Ти заслужаваш най- доброто в този живот.Моля те прости ми,прости ми......
Топрак и Мюневир плачат.........

Неджип и Чънар – той е доволен от близостта с Топрак,трудно му да се въздържа да не я прегръща и целува,но е решен да бъде търпелив.Неджип го подкрепя-на правилен път е.

На следващият ден   в дет.градина
Чънар има прекрасна новина-обадили са се от текстилна фабрика,че ще им бъдат спонсори.В радостта си Топрак прегръща Чънар,а той се смущава и се извинява – нали не той я е прегърнал – да не му се сърди сега.Топрак се усеща и бързо,бързо излиза от офисчето.Много красив момент беше това.
В деня на празненството присъстват всички – Неджиб е уговорил Зюмруд да присъства,а Азра е придумала за това Керем.Зюмруд е бясна като ги вижда заедно,но Керем я шашардисва окончателно казвайки й ,че са се оженили.Зюмруд е в шок от тази новина.После напада Султан като й напомня катастрофата и многозначително я пита знае ли точно какво се е случило в онази нощ.
Енгин също е на празненството-уж се радва за Топрак,но я подпитва за отношенията й с Чънар – има ли проблеми.В това време към тях идва Чънар,носи на ръце Лале и малката хоп залепи сладоледа върху ризата на татко си.
И последната сцена,която е много романтична.....
Топрак споделя опасенията си да не я изостави Чънар,да му стане скучна и т.н.
Чънар оотново й  обяснява какви са били – оженили се,без да са били влюбена двойка- винаги са били мъж и жена.Но сега  всичко е различно.Иска му тя да го опознае,да се влюбят един в друт – те са вече другите Чънар и Топрак.Нека се открият като двойка.Нищо повече не иска.Той е разбрал,че в този живот нищо не е гарантирано
Затова ти обещавам да те обичам докато съм жив,да те направя щастлива и повече няма да те разстройвам и принуждавам за нищо.Ако ми кажеш ДА и ДА ОПИТАМЕ,то ти ще ме направиш най-щастливият мъж на земята.Защото искам да обичам този Топрак пред мен отново
И Топрак го прегръща и целува страстно....

КРАЙ !!!

# 668
Това е най- нереалният сериял дето съм гледала някога, не мога да си обясня какви хора са сценаристите. Как може фантазията им да роди такива безмислици  Crossing Arms Чанар - син на чичо си, Йешим майка на детето на мъжа на сестра си, Топрак беше влюбена в съпруга на сестра си, Зюмрюд се ожени за сватя си  Shocked Shocked Shocked Shocked и това е само началото.
Дядото отвлича внучето и излага живота му на опасност, преди това с постъпките си убива майка му. Разболяха бебето от левкимия и непрекъснато "добронамерените" повтарят как с това Йещим плаща за постъпките си Rolling Eyes Rolling Eyes Ами да ви кажа честно аз не мога да си обясня как изобщо можеш да си помислиш такова нещо - едно беззащитно бебе дето няма годинка плаща за греховете на майка си. Това е абсолютно извратено  Crossing Arms Crossing Arms
Според мен няма нито един нормален, реален образ в този филм, всеки е захвърлен в някаква крайност  Sick Sick Sick
Сигурно се чудите защо изобщо го гледам и коментирам - гледам заради хубавите артисти (Чанар, Йещим и Зюмрюд),съжалявам но не харесвам актрисата която изпълнява ролята на Топрак  Confused а чета и  коментирам защото харесвам форума и коментарите повече от филма  Hug Hug Hug

# 669
Продължението
Скрит текст:
Чънар се замисля над думите на Султан и притесненията на Топрак в разказа пред доктора.
В това време Енгин отново е при Топрак.Според него тя е постъпила правилно като е избягала от Чънар.За всичко,което се случва с нея вина има Чънар.Нека веднъж завинаги да вземе решение и да не се отказва при никакви обстоятелства да го следва.
Според Енгин Топрак е направила много жертви за Чънар и децата му – сега е време да заживее свой живот.
По нататък Топрак иска да изхвърли диска донесен от Чънар,но Мюневир го взима и го пуска на ДВД-то.Вижда се видеото от откриването на новият им офис и благодарността на Чънар към нея,по нататък е записът на Чънар от настоящите дни – иска й извинение.Топрак намусено и сърдито го изключва.
И оново се звъни.
Пак е Чънар,моли се само за 5 минути и да го изслуша Топрак- да той е разбрал,че наистина изживяват трудни дни и нейното състояяние е твърде особено.Той за нея е непознат човек сега,но те имат три деца,вярно ,че Лале и Чънар Берк не са нейни деца,но те я обичат като своя майка и тъгуват за нея.Топрак го прекъсва ядосано – и тя ги обича и е готова да направи всичко за тях.
-   Добре,казва Чънар – тогава нека станем техни истински родители.Ела с мен.
И я отвежда в детската градина.
Чънар и разказва какво и предлага.Те и двамата са безработни,но имат тази детска градина.Нека забравят разправиите и да започнат работа като партньори.И точно тук да се опитат заради децата си даа построят нов живот,да се опознаят отново и ако им е предопределено ще се влююбят отново един в друг.

Йигит се сдобрява със Султан
Топрак и Чънар правят оглед на детската градина.Топрак е разстроена от лошото й състояние,но Чънар е готов да започнат ремот – ще се опита да намери средства за това.

По нататък
Азра се прибира в къщи и там я чака изненада – Керем й прави предложение и е организирал сватбена церемония за двамата – там са и приятелите и колегите им.
На врата се звъни – Чънар е!
Керем го гони,сбива се двамата,Азра трудно ги разтървава и успокоява.
Керем обвинява Чънар,че е стрелял срещу Зюмруд – впрочем тя така му е казала,макар че знае много добре,че това направи  Неджиб.Обаче целта на Зюмруд е да противопостави Чънар и Керем,дразнеше я тяхното приятелство.
Азра успява някак си да ги успокои.Казва им,че за всичко случващо се с тях вина има Зюмруд,та те са били като братя.В края на крайщата Зюмруд е жива,Чънар е разбрал,че е сгрешил,нека се опитат да се разберат помежду си.И кани Чънар да й бъде свидетел на бракосъчетанието.Той се съгласява и после я моли на другия ден да дойде в дет.градина.

Всички работят по обновяването на детската градина.Чънар мисли за спонсори,моли Азра да се заеме с финансовите дела на градината.Дори Съткъ помага.
Започват двамата с Топрак да боядисват,Чънар си спомня как са ремонтирали старият си дом...Идва Азра,запознава се отново с Топрак като се представя за нейна близка приятелка – прегръщат се.
На другия ден ремонта продължава....
Следват весели и близки моменти на двамата „бояджии” – смеят се,закачат се....
Идва отново Азра с добри новини,вижда колко щастлива е Топрак....
Азра има проект за дет.градина,но спешно им трябват пари и то до края на седмицата.
Следват сцени от работата на всички в градината.....Чънар мислейки в/у предложението на Азра решава да си продаде колата- изпраща Съткъ да свърши тази работа,но да не казва на никой за това......
Идва и Енгин,виждайки го Чънар ревнува...
Доктора упреква Топрак,че за първи път е забравила за терапията.Тя виновно се оправдава ,че е забравила – имат много работа тук.Енгин малко недоволно я пита наистина ли е взела решение да се върне в градината.Топрак му казва,че това всъщност е идея на Чънар,но на нея и харесва.Енгин си тръгва.
Йигит долавя ревнивите погледи на Чънар и го споделя с Мюневир.Двамата хвалят Чънар пред Топрак – идват Неджиб с малката Лале,Съткъ е свършил работа и носи парите на Чънар.Всички са весели и си играят.Неджиб решава да си тръгне с децата,Чънар го моли да откара и Топрак до тях,но тя отказва – нека се приберат всички други.
Вечер е....Топрак и Чънар отиват за пият кафе навън.После той й казва,че трябва да се прибират с автобуса , няма вече кола.Топрак го пита защо я е продал – той- заради нашите деца.
Двамата в автобуса.Чънар се качва за втори път на автобус и разказва това на Топрак- но е доволен,както е доволен,че й е подарил някога дет.градина,въпреки че тя не е искала и са спорили за това.В това време автобуса завива рязко и ...Топрак попада в прегръдките на Чънар – смутени са двамата,но им е приятно все пак....

Сутринта в обновената и подредена дет.градина.
Топрак и Чънар – хубави и развълнувани чакат първото представяне пред медиите .
Правят си комплименти.Идва Азра с новината,че нейн приятел от чужбина се е заинтересувал от тяхната работа,готов е да им помогне. Идват и репортерите – снимки на двамата,интервю и т.н.
На следващият ден и двамата с вестник в ръка започват работа в градината,а телефоните не спират дза звънят – голям интерес предизвиква новият им проект.
Записалите се деца вече са твърде много.Родителите са доволни ,предлагат на Чънар и Топрак да организират едно малко тържество послучай откриването.Двамата са съгласни.

В къщи  Мюневир уж случайно пак пуска диска на Чънар.Този път Топрак го гледа до края – цялото извивение на Чънар-искрено и пълно с обич към нея.
Думите на Чънар : „Топрак прости ми.Не ми достигат думите,за да искажа колко съжалявам.Знам,че те принуждавах да бъдеш с един непознат,принуждавах те си спомниш, нямах право на това, но се чувствах толкова безпомощен.Опитвайки се да не те загубя,май разруших всичко.Единственото ми желание е да си щастлива,защото ти си ной-добрият човек,когото познавам.Ти си най-обичащата и мила майка  .Ти заслужаваш най- доброто в този живот.Моля те прости ми,прости ми......
Топрак и Мюневир плачат.........

Неджип и Чънар – той е доволен от близостта с Топрак,трудно му да се въздържа да не я прегръща и целува,но е решен да бъде търпелив.Неджип го подкрепя-на правилен път е.

На следващият ден   в дет.градина
Чънар има прекрасна новина-обадили са се от текстилна фабрика,че ще им бъдат спонсори.В радостта си Топрак прегръща Чънар,а той се смущава и се извинява – нали не той я е прегърнал – да не му се сърди сега.Топрак се усеща и бързо,бързо излиза от офисчето.Много красив момент беше това.
В деня на празненството присъстват всички – Неджиб е уговорил Зюмруд да присъства,а Азра е придумала за това Керем.Зюмруд е бясна като ги вижда заедно,но Керем я шашардисва окончателно казвайки й ,че са се оженили.Зюмруд е в шок от тази новина.После напада Султан като й напомня катастрофата и многозначително я пита знае ли точно какво се е случило в онази нощ.
Енгин също е на празненството-уж се радва за Топрак,но я подпитва за отношенията й с Чънар – има ли проблеми.В това време към тях идва Чънар,носи на ръце Лале и малката хоп залепи сладоледа върху ризата на татко си.
И последната сцена,която е много романтична.....
Топрак споделя опасенията си да не я изостави Чънар,да му стане скучна и т.н.
Чънар оотново й  обяснява какви са били – оженили се,без да са били влюбена двойка- винаги са били мъж и жена.Но сега  всичко е различно.Иска му тя да го опознае,да се влюбят един в друт – те са вече другите Чънар и Топрак.Нека се открият като двойка.Нищо повече не иска.Той е разбрал,че в този живот нищо не е гарантирано
Затова ти обещавам да те обичам докато съм жив,да те направя щастлива и повече няма да те разстройвам и принуждавам за нищо.Ако ми кажеш ДА и ДА ОПИТАМЕ,то ти ще ме направиш най-щастливият мъж на земята.Защото искам да обичам този Топрак пред мен отново
И Топрак го прегръща и целува страстно....

КРАЙ !!!

Благодаря! Аз схванах част от нещата, но друго е като има превод Hug

# 670
Lily2910,да не би в реалния живот да няма такива случаи?Даже познавам дьщеря, която има дете от баща си.А даже известна личност на Варна  е бил женен ,после се развежда и се жени за сестра и..А детето се разболява заради лошотията на майка си.Това е наказанието,вьзмездието,което се стоварва срещу майката .Винаги децата ,за да я боли много.Прочети книгата на Лазарев - Диагностика на кармата.Всичко се врьща на децата ,защото тогава страдаш най -много.То детето не е виновно,но някога бабата ,майката с постьпките си имат много голяма вина и така изплащат греховете си.Винаги има Боже и наказание .

Последна редакция: нд, 05 яну 2014, 13:43 от ra4eto

# 671
  • Пловдив
Ох, Лили, живота надминава в пъти филма що се отнася до абсурдност! Няма човешко въображение, което може да сътвори толкова абсурдни ситуации колкото живота ...

# 672
127 серия
Скрит текст:
126 серия завършва с целувката .
Двамата са щастливи,Топрак срамежливо гледа,а Чънар лети от щастие.
Обюснява й се в любов и тъкмо да я целуне пак влизат Азра и Лале.
Всички тръгват към вилата.Султан е разтревожена от намеците на Зюмруд за вечерта на катастрофата.Разпитва за този ден Неджип,но той и препоръчва да не се рови повече в миналото,а да се радва на щастието на Топрак и Чънар.Тя се съгласява ,но нещо я кара да е неспокойна.

По нататък
Прибирайки се във вилата Неджип в стаята си упреква Зю,че пак замисля нещо и отново крои планове за отмъщение.Зю отрича,казва му,че Султан си измисля разни неща.неджип обаче е категоричен – ако Зю продължава да пречи на Топрак и Чънар,то той ще я напусне,този път завинаги.

Топрак и Чънар се разхождат по крайбрежната алея.той и разказва за времето когато тя е била в кома и колко трудно му е било да я гледа така.Пред вратата на къщата на Йигит са вече,а на Чънар не му се иска тази вечер да свършва,толкова е щастлив.Не му се иска отново да прекара нощта без нея.Тогава Топрак му казва-това повече няма да се налага,защото нейният вътрешен глас й казва,че всико ще се нареди.
Лека нощ и т.н.......
Сутринта
Топрак си избира тоалет и си говорят с Мюневир – тя е щастлива.Готви се да ходи в градината.Идва Чънар,Топрак е смутена,не го е очаквала,той й казва,че краката му сами са го довели при нея .Докато Топрак се преоблича при нея влиза Султан,разказва й за приказките на Зюмруд ,нека Топрак бъде много бдителна по отношение на нея.
Топрак е уверена,че Зю прави всичко възможно ,за да ги раздели двамата с Чънар,но Топрак вече е сигурна в мъжа си.

Султан обаче търси помощ от Енгин – нека започнат сеансите чрез хипноза,за да върне Топрак по-скоро паметта си..

След работа Т. и Ч. хапват сандвичи на крайбрежната.
Топрак съжалява,че не са хапнали нещо топличко в градината,но Чънар е доволен от това сега,защото най-сетне е насаме с нея.В градината тя винаги е заета и твърде сериозна / имитира я /.
Двамата се прегръщат,Топрак му казва ,че също го обича.Чънар не вярва на ушите си,пита пак и пак и започва да я завъртява около себе си – толкова е щастлив.В този момент на Топрак звъни Енгин и иска да се срещнат.
На другия ден той идва в градината.Разпитва Топрак за отношенията й с Чънар.Тя му разказва,че всичко е наред,че е много спокойна и доволна,добре й е когато Чънар е до нея.Енгин уж е доволен,но я подпитва докъде са стигнали отношенията им и че е време за хипнотичен сеанс,за да си спомни вече всичко.Тръгва си.

Чънар е обезпокоен от предложението на Енгин за хипнотичен сеанс и споделя това с Топрак.Те са имали прекрасни дни,време на щастие и лъбов,но той се страхува ,че тя може първо да си спомни за онзи период,в който е страдала заради него,за затвора и гадостите на Йешим, и по този начин отново да се отдалечи от него.Той няма да може да преживее една нова раздяла.
Топрак също не иска да се разделят отново,твърде много се е борила за този нов живот и .т.н. и т.н.

Топрак прави сюрприз за Мюневир и Йигит – прибира всичка от тяхната къща в градината,за да останат двамата насаме-романтична вечеря.

Вечерта в градината – СМС от Чънар – Братът и сестрата на моя син вече заспаха.Лека нощ и на Каан,и на теб ангел мой!
СМС от Топрак – Когато Каан се смее,прилича толкова много на теб,дори очите му се смеят като твойте.
Тогава Чънар й се обажда – Не ме напускай,чуваш ли, Тя - Няма

Сутринта Чънар оставя цвете в ежедневника на Топрак,виждайки я по пижама разбира,че са спали в градината и отново я уговаря да се приберат всички във вилата,този път окончателно.Тя се съгласява и вечерта всички  отиват там.Зюмруд е в шок,в стаята си беснее – пак са заедно - пак са влюбени - пак са щастливи – ще ги убия – проклети да са.

В детската стая децата са щастливи,прегръщат Топрак,смеят се и я закачат.Красива сцена.

На другия ден Топрак при Енгин – казва му ,че не иска хипноза.Страхува се да не провали със спомените си, добрите отношения с Чънар.Енгин не е съгласен смята, че Чънар постъпва егоистично.След като не си спомня нищо от живота си през последните две години,тя не иска ли да изпита отново щастието от спомените при раждането на Каан голям манипулатор е този доктор – хич не го харесвам/.Тогава Топрак се съгласява да започнат сеансите.Първо си спомня детството,сестра си- друго не!Свършват сеанса – Топрак моли Енгин да не казва на никого за сеансите.

Във вилата Султан търси пистолета и разбира от Мюрвет,че той е в Зюмруд.
Неджип и старият му приятел Туран започват някакъв общ бизнес и молят Чънар да се присъедини,но той отказва.може само да ползва от тях служебен автомобил.

После следва много романтична сцена.
Топрак и Чънар слагат децата да спят и се готвят да излязат на вечеря.Двамата са развълнувани много , чувстват се като че ли са на първа среща и си избират дрехи
Ципът на роклята.........
Сутринта двамата вече са в леглото......

Нататък – вторият сеанс при Енгин.Топрак си спомня раждането на Каан.
След това – по пътя топрак виждайки млада жена с детенце,си спомня за Йешим.
А Чънар е купил венчална халка и се готви да я даде на Топрак.Мюневир го вижда и се чуди защо ще й дава пръстен като вече са женени.Чънар казва,че иска тя да си спомня как му е казала „да” за цял живот.Пристига Топрак и започва да разпитва за Йешим,но Чънар не е готов да й разкаже за нея – излиза ядосан , но бързо се връща – иска извинение и двамата решават в края на седмицата за заминат на кратка ваканция.

Вечерта във вилата – двамата са на терасата,говорят си.Чънар донася жилетка за Топрак и когато тя се загръща с нея си спомня,че му я е подарила,а Чънар е бил много щастлив с подаръка.Пита Чънар истина ли е това,той е развълнуван – тя вече се връща спомените,прегръща я – и тогава.....Топрак си спомня – вижда Чънар с пистолета,простреляната Зюмруд и после  катастрофата......
В същото време Зюмруд ги наблюдава и разбира,че Топрак си е въъзвърнала паметта.

КРАЙ

# 673
Lily2910,да не би в реалния живот да няма такива случаи?Даже познавам дьщеря, която има дете от баща си.А даже известна личност на Варна  е бил женен ,после се развежда и се жени за сестра и..А детето се разболява заради лошотията на майка си.Това е наказанието,вьзмездието,което се стоварва срещу майката .Винаги децата ,за да я боли много.Прочети книгата на Лазарев - Диагностика на кармата.Всичко се врьща на децата ,защото тогава страдаш най -много.То детето не е виновно,но някога бабата ,майката с постьпките си имат много голяма вина и така изплащат греховете си.Винаги има Божие  наказание .
Раче  Hug- споделям казаното Peace
Доре  bouquet да ти кажа аз хем я харесвам,хем й се ядосвам на Топрак.Много групаво постъпва понякога.Непоследователна е.Докато виж Йешим има цел и я следва неотстъпно - средствата й са отвратителни,но затова пък си получава заслуженото.

Цитат
Няма човешко въображение, което може да сътвори толкова абсурдни ситуации колкото живота ...

Това много ми хареса,особено като гледах днес Наталия Симеонова и разказа й - 7 години са се разделяли и т.н. с нейният Денис,а и неговите приказки за нея - наистина животът е непредсказуем и многоцветен Peace

# 674
Ра4е, Дорис, Диме, много ми се иска да не сте прави  Hug

Общи условия

Активация на акаунт