Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ДОМАШНИТЕ МЕЗЕТА

  • 156 991
  • 718
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 7 333
Да ви следя! Hug
Може ли да ми препоръчате рецепта за маринована риба и идеи за различен вид риба, която може да се ползва в момента и през зимата?! Аз съм правила досега само сафрид и скумрия по стандартната процедура.

# 31
  • Мнения: 8
Използувам за сушилня кашон с отвори закрити с марля и монтирани на задната стена вентилатори от компютър.Вентилаторите са за 12 V ,но са включени на 5V от зарядно на телефон и това им гарантира безшумна работа.С непрекъсната работа на вентилаторите процедурата се съкращава поне 3 пъти.Осолени 130 грамови парчета могат да се ядат след 5-7 дни,а до 12-15 са напълно готови/стават около 100гр/Цифрите са орентировъчни зависи от температурата,влажността,месото и др.Имам чуството,че филе Елена става много по добро с вентилаторите.

# 32
  • Мнения: 44
Аре, на окачалката

 Ън тЪй а съ сушите

# 33
  • Мнения: 345
В тая жега ник`ъв сужук не може да се прави, поради което повтарям простото си мезе



Ние даже го изядохме миналата седмица   Laughing Място на сушене - стария работещ мраз  Mr. Green

# 34
  • у нас
  • Мнения: 1 417
аууу любимата ми тема Crazy при нас прогнозата за времето е като за мезе Peace тия дни ще заредя пъстърмица Heart Eyes любимата ни Party

# 35
  • Мнения: 44
Най-после.... захладня.
И веднага,днес- 16.11.2013г., придобих= купих си черва/телешки /от крава/ родни, аржентински, поради липса на телета в туземната теритЕРИА ; а също и мИсо:
3.33 кг "телешко" + 1,83 кг. свинско.
Заготвил съм Ви доста фотографии за/на първа фаза.
Първа фаза е : приготвяне на обвивката на суЖУка, извесна и с името "черва" ; и нарязване на мИсото и засипването му със сол и захар.
Визуализацията следва. Embarassed

# 36
  • Мнения: 44
Притегнете коланите, излитаме :

придобитото . по-малкото е свинското, а по-голямото е телешкото


точим се на свинското


пАрво на ленти


после на късчета/парчета


със свинкото приключаме

# 37
  • Мнения: 44
Продължаваме по същият начин и с телешкото


и сме приключили с него

# 38
  • Мнения: 44
Мерим сол 100,9 грама / е няма да сме чак перфекционисти , де /


и захар сме добавили 14,3 грама,



общо в съдинка (чашка)


като ги омесваме и засипваме всичкото мИсо



след което омесваме вече мИсото със солта+захарта



# 39
  • Мнения: 44
Екологичната обвивка на сужуците е залята с вода, за да се отпусне



и за този ден резултатът е готов



оставяме да си починат едно денонощие

# 40
  • Мнения: 44
Мелим подправки


и ги размесваме , за да стане "букет"



мИсото е престояло денонощие



и се започва


# 41
  • Мнения: 44
На дъното пласт кайма



върху нея част от подправките



отново плост кайма и пласт подправки



и завърщваме с пласт кайма



всичко това се омесва ,омесва, омесва и накрая се заглажда



оставя се за след ден-два

# 42
  • Мнения: 68
Много добре онагледено.
Браво.  bouquet
Някой ще сподели ли читава рецепта за сланинка?

# 43
  • Мнения: 7 830
ето http://pep-4o.blogspot.com/2011/12/blog-post_20.html  читава е, няма отровени от нея  Laughing

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 00:07 от пеп-4o

# 44
  • Мнения: 5 001
Малееей.....Валенторчо......

Общи условия

Активация на акаунт