Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо дозировката на праховете за пране е дадена в милилитри вместо в грамове? Как да дозирате правилно?
Какво представлява компактният прах за пране и какви са разликите между него и обикновените прахове?
Как мога да премахна жълтите петна под мишниците на дрехите си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо дозировката на праховете за пране е дадена в милилитри вместо в грамове? Как да дозирате правилно?
Дозировката на праховете за пране се дава в милилитри, тъй като те са твърдо вещество, но имат свойства на течност; те заемат формата на съда, в който се измерват. Производителите изчисляват колко милилитра е равно на грамове от праха, необходим за едно зареждане и предоставят тази информация върху опаковката. За да измерите точното количество прах за пране, което ви е необходимо, можете да използвате всяка мерителна чаша с маркировки в милилитри (кубични сантиметри или cm²), стига да се използва само за измерване на прах и с нея да влизат в контакт хранителни продукти.
-
Какво представлява компактният прах за пране и какви са разликите между него и обикновените прахове?
Компактните перилни препарати са вид, при който както теглото, така и обемът, използвани за едно зареждане с пране, са намалени. Усъвършенстваната технология на производство позволява намаляване на теглото на препарата до 60-70 грама (равни на 80-85 милилитра). Тази разлика в дозирането води до по-малко количество прах, което може да бъде по-удобно за потребителите и да осигури значителни икономии при употребата на препарата.
-
Как мога да премахна жълтите петна под мишниците на дрехите си?
Жълтите петна под мишниците на дрехите се причиняват от комбинация от пот и антиперспиранти, съдържащи алуминиеви соли. За да предотвратите и премахнете тези петна, следвайте тези съвети: прилагайте антиперспиранта на тънък слой, сменете го с дезодорант без алуминиеви соли, изплакнете петното с хладка вода преди пране, избягвайте използването на белина и използвайте препарат за почистване на баня за почистване на петна.
-
Използвам по-малко прах от препоръчаното на опаковката, защото производителите обикновено завишават дозите, за да продават повече прах. Правилно ли е?
-
Вреден ли е омекотителят за пране? Защо да го използваме? Може ли да намали абсорбцията на хавлиени кърпи?

Никакъв омекотител не може да бие тази миризма

Аз ли нещо не съм наред, но не ми миришат достатъчно хубаво дрехите.
. Харесва ми как омекотява, а дрехите миришат много дълго - седмици.
...ставаше ми лошо от него.