Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 16

• 76 230
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
Изкуственото влакно се слага, с цел дрехата да не си губи формата, например при вълнени дрехи или фин памук. Полиестерът не се свива, но високата температура може да доведе до развличане. Затова се спазват инструкциите на етикета. Ако не искаш да переш на 30°, тогава пери на 40°, но 50 - 60° мисля, че ще са много. Ако не от първото пране, то с времето ще развалиш дрехата.

# 661
  • София
Момичета, препоръчайте ми хубав прах за пране, моля! Държа да мирише хубаво, свежо и да е дълготраен аромата. Или евентуално прах в комбинация с някой хубав омекотител, които сте ползвали и сте постигнали такъв ефект...Носа ми е много чувствителен и много държа да ми мирише на хубаво и да лъха на свежо и чисто покрай мен:)))) Ето към какво се връщам всеки път аз, защото все не попадам на толкова добър препарат: http://sklepkratka.pl/product-pol-2056-DASH-zel-do-prania-Univer … ttel-50-pran.html

# 662
  • Europe
Момичета, препоръчайте ми хубав прах за пране, моля! Държа да мирише хубаво, свежо и да е дълготраен аромата. Или евентуално прах в комбинация с някой хубав омекотител, които сте ползвали и сте постигнали такъв ефект...Носа ми е много чувствителен и много държа да ми мирише на хубаво и да лъха на свежо и чисто покрай мен:)))) Ето към какво се връщам всеки път аз, защото все не попадам на толкова добър препарат: http://sklepkratka.pl/product-pol-2056-DASH-zel-do-prania-Univer … ttel-50-pran.html

Еми добре се връщаш @ddicted_to_ Wink знаеш на какво да се върнеш  Joy Joy Joy Аз също имам в момента Даш, но е на прах за бяло - Океан и си пере супер и хубаво мирише. Без да претендирам за експерт, но аз обичам да изчета доста от темите преди да питам и затова мога да ти обобщя, каквото аз съм разбрала. Може да си вземеш течен Сунил има и за бяло и за черно и за цветно със или без един омекотител Софтлан или Кушелвайх има и чуждоземски Ленори, които са маниашки - мой любим е Магнолията. Друга класика са Скип, Диксан и Ариел и Персил има добър. Таблетките Даш са с чудна миризма и с характерното за марката качество. Не съм от големите разбирачи, даже спирам до тук, и ще се радвам на коментари за да си сверя часовника. Виж относно българските марки не съм в час, защото съм разочарована и наказателно ги избягвам всичките, поне докато не ми мине ядът. Даже май всичко вече взимам от паралелния внос.  

Марипоса честито! Със здраве да си я ползвате дълги години. Сега и една сушилна Миле ти трябва .....  Laughing Laughing Laughing не мислиш ли ....  Joy

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 22:02 от aleina

# 663
Някой пробвал ли е Fairy гел/капсули/прах? Как е като мирис, пране, справя ли се с петната и избелва ли?

Искам да го ползвам основно за бебешките и детски дрешки. Нашите също много често ги перем с бебешките препарати, че аз също периодично се изривам от нещо. А количеството дрехи, които едно малко човече може да произведе за денонощие е просто изумително.
Скрит текст:
В този ред на мисли все още разсъждавам над въпроса как да преобуя бебе момче без да опишка цялата стая  Crazy

Сега ползвам корал сенситив, но не съм доволна как изпира. Преди ползвах Bambino MioCare, обаче много са му вдигнали цената в амазон и вече идва почти колкото тук, т.е. скъпичко.

Чудя се за това:
Скрит текст:

# 664
  • Europe
Някой пробвал ли е Fairy гел/капсули/прах? Как е като мирис, пране, справя ли се с петната и избелва ли?

И аз искам да науча отзиви за Fairy-то. Напоследък ми се издигна в очите като марка след като пробвах таблетките за миална.

А количеството дрехи, които едно малко човече може да произведе за денонощие е просто изумително.

Да, изумително е точната дума! Може би това е причината, поради която попаднах на тази тема. При мен равносметката е средно 10 перални седмично. Като моя дял от дрехи е 1 пералня. Останалите 9 са равномерно между двамата калпазани и татко им.

# 665
malina07 можеш да опиташ с течен Тео бебе - мирише свежо и се справя с петната. Аз ползвах прахообразен, но исках почти да няма миризма, когато сина ми беше бебе. Сега е голямо бебе/на 2г. и 5м./ и вече му пера дрехите с нашия препарат, често и заедно с нашите дрехи.
По другия въпрос
Скрит текст:
ще се усъвършенстваш в бързина  при смяна на памперсите, после ще започнеш и да разпознаваш кога ти готви изненада. Имай под ръка кърпа да захлупиш и попиеш Simple Smile. Моя син винаги пишкаше като махна памперса за смяна или баня. Постепенно ще спре да прави така.

# 666
Не съм фен на Тео бебе-то - много избелва, имаше силна миризма, а като състав не беше много бебешки когато го ползвах с дъщеря ми. Сега съм взела една малка кутийка за проба, но по скоро от интерес към новите опаковки върху наши дрехи.

При мен пералните са по 2 почти всеки ден, освен когато са повече  ooooh!  Crazy Много хора сме вкъщи, а и 3-годишната кака дава активно своя дял от трудно отстраняващи се петна от храна, кал и какво ли още не от площадката ooooh!

С две думи перилните препарати свършват страшно бързо, но поне с тази темичка почнах да подбирам какво да купувам   bouquet

# 667
  • София
Понеже вчера ви оспамих, да се отчета , че чудото дойде и вече е в експлоатация Simple Smile

(не помня кой писа по-назад че гаранцията от две години за Бг го е отказала...вчера не обърнах много внимание, но сега като си разглеждам немската книжка и гаранционна карта на нея и беснея...10 години! яко се вкиснах, ако го бях видяла вчера най-вероятно щях да се откажа  Close )

За да съм по темата поне малко Simple Smile , имате ли впечатления от перилните препарати и омекотители на Miele? Загледах ги вчера, имат и препарат за годишна профилактика на перални.

# 668
Марипоса честита придобивка!  bouquetДълги години да те радва !Ползвай я със здраве Heart Eyes

# 669
Изкуственото влакно се слага, с цел дрехата да не си губи формата, например при вълнени дрехи или фин памук. Полиестерът не се свива, но високата температура може да доведе до развличане. Затова се спазват инструкциите на етикета. Ако не искаш да переш на 30°, тогава пери на 40°, но 50 - 60° мисля, че ще са много. Ако не от първото пране, то с времето ще развалиш дрехата.
Попивам информацията като гъба! Hug Най-вероятно на 40 ще пера. След като естествените материи (памук и лен) издържат на висока температура и не се свиват, изкуствените и те не се свиват, кои материи се свиват при пране?  bouquet

# 670
Естествените влакна имат процент на свиване. Памукът се свива, вълната - също, ленът - не много, защото самото влакно не е твърде еластично (затова и се мачка лесно).
Сега платовете ги обработват по някакъв начин, за да не е фрапантно свиването, но не съм много наясно. На английски има един термин pre-shrunk cotton (не знам българския) т.е. предварително изпран и свит, за да не се свива или отпуска, когато се пере вкъщи. Така че памукът издържа на температура, но се свива.

# 671
Мания,ама ухаеща  Wink
Пък и много полезна!
От както чета в тази тема/повече от година/толкова съм променила мирогледа си за прахове,почистващи препарати и прочие,че освен да кажа едно голямо благодаря на всички списващи тук  Hug
Гес,специално за теб   bouquet
Безценен съветеник си ни ти   Peace

Peace

Толкова се ограмотих,че вече се допитват до мен! Laughing
А за шкафа с препаратите не ми се говори. Зарекла съм се да не купувам нищо ново,докато не сведа наличностите до 1 за цветно и 1 за бяло.

# 672
Гес , как няма да се допитваме  Hug

Много добър - My forest   bouquet

ако не беше ревюто ти за него сигурно нямаше да го взема,ама сега го имам и не съжалявам хич  Peace

# 673
  • София
Повече никога няма да си купувам нищо на Медикс за пране.
Последен опит - новия омекотител с парфюм - не ми харесва как мирише /добре че е слабо/ и оставя лепкаво по дрехите само от 1 капачка.

# 674
Тествах Бингото, sea breeze синичко. Много ми харесва на първо четене като аромат. Но го тествах на едно микрофибърно одеяло и ми се струва по-твърдно, от колкото след Коколиното. Но пък дрешките на малкия са много мекички. Края на другата седмица ще пиша колко време е стоял аромата Peace .

Общи условия

Активация на акаунт