Въвеждане на нова храна - дайте съвет?

• 799
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,

от вчера дадохме на нашия бебок картоф. Първо една лъжичка, днес ще дадем две и т.н. Това е първата твърда храна, с която започваме. Избрах картофа като първа храна. Мисля втората да е тиквичка (от тези зелените, а не от сладките). Сега ще изчакам една седмица с картофа и после ще дам тиквичката.

Не разбрах обаче какъв е принципът - като дам тиквичката за пръв път, я давам като добавка към картофа или я давам отделно?

т.е. как точно се въвежда ноявият тип храна? Ако се дава съвсем отделно, какво правя с картофа за този ден? Давам за деня само една лъжичка тиквичка и нищо друго целия ден ли ..или как?

# 1
Прибавяш 1-2л. тиквичка към картофа, всеки ден увеличаваш тиквичката за сметка на картофа. Можеш и първо да дадеш 1-2л. тиквичка, после даваш достигнатото количество картоф. Няма значение кой от двата варианта ще избереш, както прецениш.  Peace Аз ту смесвах, ту давах поотделно.

# 2
Не разбрах обаче какъв е принципът - като дам тиквичката за пръв път, я давам като добавка към картофа или я давам отделно?

Ако се дава съвсем отделно, какво правя с картофа за този ден?

Може само тиквичка, може и с заедно с вече въведен друг зеленчук, както си прецениш. Не е казано, че вече въедена храна трябва да присъства всеки ден в менюто, с изключение на глутеносъдържащите, за които е желателно.

Иначе си дохранваш с мялко и основното си е мляко и така до годинката  Simple Smile

# 3
Мами,искам да Ви попитам.Понеже съвсем скоро ми предстои да въведа глутен Вие под формата на каква храна сте го дали и как сте го давали в какво коли4ество.Аз съм купила ка6а на лактана овесена,дали е подходя6та. newsm78

# 4
Да, подходяща е. Най-добре е да се започне с овесена каша. Въвеждах както всяка друга храна - започнах с 1-2л. и всеки ден увеличавах. Въвеждах 5 дни. След около 2 седмици въведох и пшеницата. Добре е в продължение на месец всеки ден да даваш глутен. Т.е. аз 15 дни давах овес, 15 дни пшеница. Най-добре е да даваш в последователността овес - ръж - ечемик - пшеница, но каша ръж и ечемик не намерих, а не ми се занимаваше аз да приготвям  Blush

# 5
И друго да попитам,понеже на6ето педи каза,4е глутен се въвежда не по-рано от 4 месец,и не по-късно от 7 месец,Вие кога го въведохте? А и това което намерих в нета много ме обърква,все противорв4иви не6та се пи6ат,та затова и Вас да ви попитам.Много 6те сам Ви благодарна.

# 6
Аз го въведох на 7м. 15д. От това което съм чела знам, че е най-добре да се въведе между 7 и 9 месеца  Peace

Общи условия

Активация на акаунт