Клуб "Преводач" - "Айн, цу цвайн, цу дрън!" - тема 2

• 76 340
  • 708
  •   1
Отговори
# 615
Ако е удобно да попитам. Някой може ли да ми каже аналог, или поне близко по значение "На гърба на ..../някой/" как мога да кажа на английски ?

# 616
On accont of
At the expense of

# 617
# 618
  • София
On account of или имаш предвид нещо друго?  newsm78
At the expense of

Мерси  Peace  bouquet

# 619
Съжалявам, изяла съм една буква.

# 620
Здравейте дами,
 Някъде мога ли да намеря книжка или помагало  с правилата за превод?
Благодаря

# 621
Здравейте, надявам се тук да намеря отговор за моите въпроси, а ако не са за тук, моля да бъда учтиво пратена, където трябва  Laughing Laughing

Въпросът ми е следният: какво трябва да направя, за да отворя езиков център - за обучение + преводи и легализация? Всяка информация ще ми е от полза!

Благодаря   bouquet  bouquet  bouquet

# 622
Благодаря за отговора, ще разгледам линковете   bouquet

# 623
Здравейте,
Предварително се извинявам за непрофесионалния въпрос, но превеждат ли се на български имената на световни музикални хитове?
Благодаря

# 624
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте,
Предварително се извинявам за непрофесионалния въпрос, но превеждат ли се на български имената на световни музикални хитове?
Благодаря

Mr. Green Владо Береану превеждаше преди хиляди години  Joy "Кой е там? ъ-ъ кой е там?"

# 625
  • София
А колко се забавлявахме с преводи на руски от английски групи и песни! Mr. Green

# 626
St. Dobri, благодаря за напомнянето! Бях забравила превода на този концерт на Майкъл ...  Grinning Но защо така ехидно отговаряте на въпроса??? Имена, независимо от вида, по принцип не се превеждат, но все пак е възможно в скоби напр., ако контекстът изисква, да се "изнамери" някакъв превод. 

# 627
Благодаря!
St. Dobri, благодаря за напомнянето! Бях забравила превода на този концерт на Майкъл ...  Grinning Но защо така ехидно отговаряте на въпроса??? Имена, независимо от вида, по принцип не се превеждат, но все пак е възможно в скоби напр., ако контекстът изисква, да се "изнамери" някакъв превод. 

# 628
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Съжалявам, че ти е прозвучало ехидно, не съм влагала такова чувство  Hug

Опитах се да се сетя за превод на песни и само това изплува  Hug и преводите на Балкантон на българск народни песни   Blush и пак не е ехидно   Blush

# 629
Благодаря за отговора, ще разгледам линковете   bouquet

Успя ли да ги разгледаш, преди администраторът да ги изтрие?

Общи условия

Активация на акаунт