ВМ-НВХ, част 65

• 51 247
  • 732
  •   1
Отговори
# 435
За плодуването - тъй като много обичах да ям плодове и не мога да се огранича, все качвах като почна ooooh! и спирах. То няма как да ядеш 2 дини и да не качиш  Laughing
Даже и сега за това ги спрях, защото не мога да мина с малко, това лято на няколко пъти изядох по кило смокини Embarassed

Момичета, помощ! Пак започвам да пълнея, нищо че съм на вм нвд.  Praynig Качила съм 2 килограма, които не биха ме тревожили, ако не бяха съпроводени с плюсове в обиколките. Дънките ми стягат...  Cry Как да процедирам, да броя калории ли? Не искам пак да се обсебвам от меренето и тегленето на храна. Може да пробвам да пропускам вечерята, че там май ми се прецаква всичко.  ooooh!
И аз сега съм качила кило и половина, корема ми е яко подут. Но след 2 дни чакам мц и няма как. Отделно се отпуснах с едни солени риби....едни мазни сирена...
Помисли дали няма някаква причина, нещо което си променила, без да усетиш-повече ядки, повече плодове или млечни продукти?

Л не С, за спорта в началото може май и без него, заради кортизол и т.н., другите да кажат, това е мое мнение. Но в един момент сама ще забележиш, че се чувстваш по-енергична и ще искаш да се движиш Simple Smile

# 436
Л не С, добре дошла! Hug

# 437
  • Варна
Ламя, Добре дошла!   bouquet

Много ме вдъхновяват диетуващи, които споделят резултати, затова продължавайте смело да ми се хвалите, това ме мотивира.
Все още се ослушвам какво и как ям, дали не прекалявам с калориите, защото трябва да се отслабва. Все още не спортувам нищо, но пък имам енергия за трима и се намира къде да я похарча, например с овикване на детето, че ми носи разни слаби бележки от училище... Трябва и него да сложа на режим, да види то, като му блесне паметта, като му се ширне любознанието и му се омазни афинитета към науката...  ooooh!

# 438
  • SA
Тук май всички сме плодували.  Simple Smile Естествено, и аз сьм от тези , които са го пробвали. Отслабвала сьм, и то много ( с плодуване сьм достигала до най-ниското си тегло в зряла вьзраст).
За здравословни ползи не мога да говоря - по-скоро за здравословни вреди - беше ми постоянно студено, дори и през лятото, често ми прилошаваше, поради ниско крьвно налягане ( а може би и захар), чувствах се отпаднала, постоянно ми се спеше, кожата ми бе ужасно суха, не минаваше инфекция, било грип, или друго, което да не ме нагази...  И най-лошото, че седмица-две след курса, започваш отново да си правиш сметки кога ще е следващия, защото виждаш колко бьрзо се вьзстановяват и килограмите, и сланинките по проблемните места.
Откровено казано, имаше периоди, в които сьм се чувствала отчаяна, защото виждах, че това не е правилния пьт, но пьк и не знаех какво друго да направя. Щях да сьм много щастлива, ако тогава имаше някой, който да ме посьветва. Ама уви, нямаше интеренет, то и книги на тема хранене не се намираха кой знае какви.
Л не С, добре дошла! Явно добре ти се отразява вьглехидратната рестрикция и режимьт ще ти допадне! Не се тревожи за спорта в началото. Режимьт си действа и без да се скьсваш от тренировки. Можеш да увеличиш разходките на бьрз ход , или каквото харесваш. Но да, нищо чудно по-нататьк да забележиш, че отвьтре ти идва да спортуваш.  Simple Smile

# 439
  • София
Явно тук се събираме доста дюканки. Simple Smile То, аз на какво ли не съм била...Дюкан, 90 дневната... Само на плодове не съм била, защото не удържам и два дни на това мъчение. Всъщност ви открих по постовете на Шоки в гладуващите. Много се радвам, за което. Simple Smile

И аз мисля, че  спортът не е задължителен в началото, но сега имам толкова енергия, че вкъщи се чувствам като затворена в клетка. И едва чакам времето за фитнес. Simple Smile

# 440
  • София
Хаха, точно преди да реша, че Вм е моят режим се готвех да плодувам.
Бях отчаяна от постоянното ми старание да не пълнея през зимата и неизбежното трупване на 3-4-5 кг. с които неизменно се борех всека пролет (в последните години все по-неуспешно).
Какви ли не извращения съм правила със себе си, за които дори ме е срам да пиша, всички с временен ефект, до зимата  Mr. Green
И така, чакайки да дойде пролетта, за да мога да плодувам  hahaha с по-обичани от мен плодове, един ден реших да потърся информация, дали не бих могла да махна тези 4-5 кг без да гладувам, тогава попаднах на заветната тема, в която Шоки и Кам пишеха, и която смятам за много полезна: "Отслабване без глад". И оттогава всичко е история  Crazy

Това е най-прекрасният начин на хранене (за мен - определено, защото това и без това е "моята храна"), с който се чувствам щастлива, сита, здрава и  слаба  Grinning
И един от огромните ми проблеми е вече преодолян - зависимостта ми към захар.
Слава на Бога, вече не ми се яде десерт!!!

# 441
  • София
Вивиан , всъщност и аз открих режима в тази тема! Сега се сетих! Аз се чудех какво да правя и се лутах между гладуване и Японско чудо... Да ми се чудиш на акъла! Simple Smile)) Тогава се зачетох в постовете на Кам и Шоколата и ето ме тук!  Heart Eyes

# 442
Ооо ламьо, помня те
Хайде добре дошла и успех и този път
Добре дошли и успех и на останалите нови момичета
  Hug

# 443
Не зная точно за какво са се сьмнявали, нещо ендокринно ли - гледам доста хормонални изследвания са направени.  newsm78
Да, аз вече споменавах, че изостава в растежа и на кг, както и костната възраст е назад. Чакаме резултатите от растежния хормон. Дано са наред и да приключим с тази одисея. Сърдечно благодаря   bouquet
yulinga, merelenda, на вас също  Hug
Аз вече съм плюс 2 кг /срамните и позорни за мен 55 кг/. Но пък и от седмица-две почти не съм на режима. Днес отново имах почти неудържим призив за сладко, който озаптих с половин ябълка. Дано пак вляза във форма. И аз съм плодувала, лунувала, дюканствала, гладувала, а с въглехидратните дни от 90 дневната съвсем си подпомогнах ИР, за която не знаех тогава  Rolling Eyes
merelenda, какво стана с твоите изследвания?
Баничка, ще се справим с тези плюсове и ще минем в редиците на отслабващите  Peace
Добре дошли на присъединилите се  Hug

# 444
Висока съм към 163см, в момента съм 52.5 кг, а почнах режима 50.... Самите кг не ме притесняват, но дрехите ми отесняват... Мерих се с метър и съм +2 см на бедра, талията +0.5. Тренирам 2 пъти седмично в спайдърспорт. Основната ми храна са месо (пилешко,свинско,телешко, а риба ям рядко), масло, яйца, сирене чедър, тук таме някой зеленчук. Плодове, ядки не ям. Напоследък често ми се налага да ям по ресторанти, но винаги си поръчвам режимна манджа. От време на време схрусквам по някое каково зърно и това е. Искам да изчистя корема, бедрата и дупето.

# 445
В "Super Size Me" се направи единствено и само експеримент с макдоналдска храна. С нея напълня и влоши здраве...Не помня и не знам човекът тревопас ли е или слънцеяд, нито пък приятелки. Wink Нито помня да се е доразболял връщайки се към неговия си режим, дори и вегетариански.

А, то е пояснено. Е, нищо де.

Съгласна съм за плодувания и гладувания с вас.
Даже миналата седмица се зароди разговор на висок интернетски тон, но на друго място.

Но за неща около веганство /вегетарианство не съм.
Както и с разни твърдения изписани в темите за веганство и суровоядство.
Предпочитам вече да си мълча и да не си губя времето. Още повече седенето пред компа също е вредно.

Обичам да съм обективна, да не абсолютизирам и генерално обобщавам.
Но се изисква време и енергия, за да е ясна и разбрана позицията ми.
Предпочитам да ги използвам за децата си.
Мълчи, за да си умен и повече да чуваш и отговаряй, само ако лично теб питат - нещо такова е тактиката ми.   
Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 окт 2013, 16:21 от Вери

# 446
 newsm78 Баничке, да не би да си изравнила процентния прием на протеини и мазнини ?
Колкото да кантарът - въобще не го гледай, дори и сантиметъра - и с него не е никакъв проблем да изкараш разлика с 2 см през 10-ина минути Laughing / или аз меря много нескопосано/. Дрехите са най-точния критерий, но пък и при тях има значение дали идват от простора директно или си ги обувала 1 път преди това.

PS: Донесоха ми бабини зъби, за да си правя чай за холестерола  Joy

# 447
  • София
alma, за теб и всички, които търсят мотивация и вдъхновение, ето малко информация  bouquet

Вчера направих 60 дена на режима! Знам, че тука има момичета, които празнуват годишнини, но за мен тези 60 дена са истинско чудо! Чудо, защото когато съм била на диети (или на плодуване  Embarassed) чаках дните да минат, а сега се радвам, че стават все повече и повече, а килограмите все по-малко и по-малко. И най-важното - няма го скритото във всяка диета отчаяние - Какво ще правя след това? И как ще ги задържа тези пусти килограми?

Не мога да кажа колко килограма съм отслабнала, но мога да кажа, че мерките на дрехите ми паднаха с два номера. Започнаха да се предават и сланинките точно на корема и вече мога да кажа, че коремчето ми е почти плоско! Забелязвам, че отслабва и вътрешната част на бедрата ми, както и ръцете ми в горната част - все места, които и с 20 дена плодуване не са мърдали.

Забелязвам и още нещо - все по-малко ми се яде (чак се плаша). Сутрин си правя кафе с кокосово масло, на обяд ям салата и сирене, а за вечеря - салата и яйца или риба, но порциите са ми все по-малки. Просто не се чувствам гладна, но май ще трябва да се замисля и да хапвам повечко.

П.С. И аз имах късмета да попадна тук, при поредното отчаяно търсене на диетата-чудо и колебайки се между поредното плодуване, житен режим или диета с елда Laughing

Шоки, Кам,   bouquet, ако доброто, което ви мислим ви стигне .... толкова мечти ще ви се сбъднат, че в чудо ще се видите Heart Eyes Joy

# 448
Висока съм към 163см, в момента съм 52.5 кг, а почнах режима 50.... Самите кг не ме притесняват, но дрехите ми отесняват... Мерих се с метър и съм +2 см на бедра, талията +0.5. Тренирам 2 пъти седмично в спайдърспорт. Основната ми храна са месо (пилешко,свинско,телешко, а риба ям рядко), масло, яйца, сирене чедър, тук таме някой зеленчук. Плодове, ядки не ям. Напоследък често ми се налага да ям по ресторанти, но винаги си поръчвам режимна манджа. От време на време схрусквам по някое каково зърно и това е. Искам да изчистя корема, бедрата и дупето.
Преди това спортувала ли си и как? Мисля , че качването е моментно. Понапомпила си мусклулите и трупаш маса. И аз бях така като започнах да правя повече силови тренировки , направо се чувствах като биче... Качвах килограми, една яка кака взех да ставам Joy Joy След това четох , че е нормално и е адаптация на организма.  Но пак си преразгледай яденето , да не прекаляваш с протеина, а мазнините да са ти малко  newsm78 Спайдърите какво казват по въпроса, споделяла ли си това с тях?

# 449
  • Варна
Баничка, мускулите тежат повече от сланините, знаеш. Възможно е да си се трансформирала в яка мадама без сланинеста пижама!

Тъкмо изчетох блога на Инес Субашка. От известно време ми се върти мисъл да тръгна на фитнес, някак ме зове. Обаче без личен треньор не бих отишла, не съм наясно с упражненията, сложно ми е. Неприятното е, че в моето 108кг положение ще се увелича още повече, тъй като фитнеса работи за напречното сечение на мускула и ще наедрея още. Затуй може би на йога да отида на първо време, а фитнеса ще оставя за когато намалеят сланините.

Общи условия

Активация на акаунт